Komunikaty - Pytania techniczne II
Admete - Pią 16 Lut, 2024 15:09
Jest z tym sporo roboty.
ŁukaszG - Pią 16 Lut, 2024 15:37
| Admete napisał/a: | | Jest.z tym sporo roboty. |
Trochę jest, ale powoli kolorystycznie wracamy do tego co było.
Późnym wieczorem trochę się jeszcze pobawię.
Tamara - Pią 16 Lut, 2024 16:22
Rozumiem, dzięki Łukaszu za Twoją pracę
Admete - Sob 17 Lut, 2024 08:07
Wow. Forum ma nieco inny wygląd. Podoba mi się.
RaczejRozwazna - Sob 17 Lut, 2024 15:37
Gdy wchodzę czarnymi literami nad forum wita mnie "klepsydra" kiedy ostatnio tu byłam i ile czasu spędziłam Niezły ustawiacz do pionu, zwłaszcza w Poście
Gdy wchodzę przez zapamiętany link nadal wyświetla mi się błąd. Muszę przez stronę główną.
Kolorystyka forum ciekawa
BeeMeR - Sob 17 Lut, 2024 15:44
Gdy wchodzę przez "last visit" to wyświetla błąd 403,ale po przejściu na główną stronę (skasowaniu w/w końcówki) wszystko jest ok
praedzio - Nie 18 Lut, 2024 07:45
Ale tylko na telefonie, bo na laptopie mam wszystko po staremu (albo mało spostrzegawcza jestem). Na pewno "ostatnia wizyta" nie jest takimi kobylastymi literami.
Tamara - Nie 18 Lut, 2024 18:00
Teraz mam forum beżowo-niebieskie
BeeMeR - Nie 18 Lut, 2024 19:20
Jas mam beżowo-bordowe, wolałam beżowo-granatowe
Admete - Nie 18 Lut, 2024 19:48
E...serio? U mnie jest po prostu bężowe. Niebieskie są tylko drobne elementy.
BeeMeR - Nie 18 Lut, 2024 19:56
Tak, bordowe lub wcześniej granatowe tylko miga na początek, nagłówki. Całokształt jest beżowy.
ŁukaszG - Pon 19 Lut, 2024 12:46
| RaczejRozwazna napisał/a: | Gdy wchodzę czarnymi literami nad forum wita mnie "klepsydra" kiedy ostatnio tu byłam i ile czasu spędziłam Niezły ustawiacz do pionu, zwłaszcza w Poście |
Przez chwilę nazwa i opis forum pojawiało się jako tekst pod graficznym nagłówkiem - to domyśle ustawienie po zainstalowaniu nowej wersji skryptów, ale uznałem, że jest zbędne
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Gdy wchodzę przez zapamiętany link nadal wyświetla mi się błąd. Muszę przez stronę główną. |
Przez wiele ostatnich lat do poprzedniej wersji był doinstalowany pewien dodatek (tzw. mod), który m.in. generował inne, skrócone formy linków. Być może jest to spowodowane właśnie tym. Teraz tego dodatka nie ma i nie wiem czy będę go instalować, miał swoje plusy i minusy, dłuższy temat.
| BeeMeR napisał/a: | | Gdy wchodzę przez "last visit" to wyświetla błąd 403,ale po przejściu na główną stronę (skasowaniu w/w końcówki) wszystko jest ok |
Czy chodzi o ten link "Zobacz posty od ostatniej wizyty" czy coś innego? Nie kojarzę, może jakiś zrzut ekranu będzie pomocny. Być może jest to związane z tym samym co napisałem wyżej, o specjalnym dodatku.
Jeśli chodzi o kolorystykę, to właśnie skończyłem zabawę. Jest ona zbliżona do poprzedniej, może jakieś drobne zmiany będę jeszcze robić.
Zachęcam do odświeżenia wyglądu przez Ctrl+F5, tak jak gdzieś wcześniej wspominałem, tym skrótem zmuszamy przeglądarki na komputerach do pobrania na nowo wszystkich elementów strony.
Admete - Pon 19 Lut, 2024 13:43
Jeszcze raz wielkie dzięki za pracę
Tamara - Pon 19 Lut, 2024 18:00
Mam posty na zmianę beżowe i niebieskie czcionka też inna, muszę się do nowej wersji przyzwyczaić
Strona główna cieniowana - lewa część niebieska, łagodnie przechodząca w beż po prawej na stronie edycji posta lewa kolumna z emotkami niebieska, prawa z postem beżowa .
BeeMeR - Pon 19 Lut, 2024 19:26
O tym pisałam:
ale dopiero potem przeczyściłam ciasteczka, może już nie wróci.
U mnie też kolorystycznie jest mam wrażenie różnie, zależnie od nośnika, ale nie mam nie mam najmniejszych zastrzeżeń - dziękuję bardzo za pracę i jak zawsze błyskawiczne tempo reakcji.
ŁukaszG - Śro 21 Lut, 2024 09:57
| Tamara napisał/a: | Mam posty na zmianę beżowe i niebieskie czcionka też inna, muszę się do nowej wersji przyzwyczaić [...] |
Kwestia nastawienia kolorów/temperatury barw na danym wyświetlaczu, ale zrobiłem drobne poprawki.
Proszę odświeżyć Ctrl+F5.
Tamara - Śro 21 Lut, 2024 19:04
Nic nie szkodzi, takie w paski jest nawet fajne dzięki Łukaszu za Twoją pracę
ŁukaszG - Sob 24 Lut, 2024 18:31
| Tamara napisał/a: | Nic nie szkodzi, takie w paski jest nawet fajne dzięki Łukaszu za Twoją pracę |
Dzięki
Dziś niestety firma hostingowa miała awarie, przez kilka godzin nie działały wszystkie strony na ich serwerach. Mam nadzieję, że limit problemów technicznych już wyczerpaliśmy na ten rok
praedzio - Sob 24 Lut, 2024 21:30
O, przegapiłam awarię.
Dzięki, Łukaszu!
BeeMeR - Wto 26 Mar, 2024 21:47
Pięknie wiosennie
Dziękuję
Tamara - Śro 27 Mar, 2024 08:23
Dzięki Adminie za piękne kwiaty
praedzio - Śro 27 Mar, 2024 08:30
Cudne!
ŁukaszG - Śro 27 Mar, 2024 10:44
Admete - Śro 27 Mar, 2024 13:31