Seriale - Sing me a song of a lass that is gone...
praedzio - Śro 01 Paź, 2014 09:50
Wywiadzik: http://professionalfangir...r-hes-my-jamie/
Jezu, jak on się uśmiecha!
Sofijufka - Śro 01 Paź, 2014 13:45
| Agn napisał/a: | | Sofijufka napisał/a: | | Tak naprawdę to Frank jest potomkiem młodszego brata BJR, który ożenił się z ciężarną dziewczyną brata, aby dać jego dziecku nazwisko. A brat był miluuusi! |
Witaj, Sofi!
Tylko pytanko malusie - skoro brat ożenił się z ciężarną babeczką, która nosiła w łonie dziecko Jacka - to jak Frank może być potomkiem brata, jeśli, jak w Mordor strzelił, leci po linii od Jacka? |
Nieee, dziecko spłodził brat Jacka - Alex, chłopak sam ożenić sie nie mógł bo był księdzem albo zakonnikiem, zresztą leżał na łożu śmierci. Jack wziął ślub z ciężarną - Mary Hawkins, żeby bratanek bękartem nie został, brata kochał niemożebnie [ale moim zdaniem z jakimś erotycznym podtekstem].
praedzio - Śro 01 Paź, 2014 20:19
Troszkę skąpych informacji na temat drugiej częsci sezonu prosto od Ausiello:
Question: What is with this midseason finale stuff on Outlander? When will we get it back? And got any scoop? —Cherlynn
Ausiello:
Did one of the Craigh na Dun stones fall on top of you, Cherlynn? The Starz series announced its return date last week. As for scoop, exec producer Ron Moore tells TVLine that shooting the culmination of Season 1 involved some “grueling, difficult scenes.” (Anyone who hasn’t read the book and doesn’t want to be spoiled, skip to the next question now.) Jamie finds himself the prisoner of Black Jack Randall, who tortures and humiliates him in Wentworth Prison. “There were a lot of hours spent in that cell. There’s a lot of rough stuff happening,” Moore says. “Just from the dailies, you can tell that it’s pretty amazing. It’s pretty intense stuff, and I think it’s going to really surprise people.” What about the herd of livestock that makes an appearance at a key point in the narrative? “We did wrangle some cows,” Moore affirms with a laugh. BONUS SCOOP: Though Jamie’s father, Brian Fraser, appeared for a millisecond in “The Garrison Commander,” he was not introduced. That will change in the second half of Season 1. “There will be a flashback in a subsequent episode where we will revisit that episode at Fort William, and we’ll identify Brian more clearly,” Moore says.
Harry_the_Cat - Czw 02 Paź, 2014 07:44
Odcinka o Wentworth raczej szczegolowo nie bede ogladac
praedzio - Czw 02 Paź, 2014 14:44
Takie tam różności (fotki):
Agn - Czw 02 Paź, 2014 23:29
Fajowy miał tort. Nawet z podpisem należytym.
Eeva - Pią 03 Paź, 2014 08:25
Nawiązując do wczorajszych outlanderowych "rozmów" spieszę donieść, że obejrzalam ósmy odcinek.
Caitri, faktycznie była "dubeltówka w oknie", ale niestety nie w takim sensie jak miałyśmy nadzieję. Był za to kawałek cycka Claire, szaleńszy bieg do kamieni, były okrzyki "FRANK!! FRANK!!" oraz "CLAIRE!! CLAIRE!!" które nic za sobą nie niosły oprócz zrozpaczonych spojrzeń, był pirat Black Jack oraz przeciągłe spojrzenia pomiędzy Claire a Jaimem o oczach spaniela. Bylo dokłądnie tak jak sobie wymarzylysmy
Praedzio wybacz nad drobne złośliwostki, ale wiemy, że i tak nas kochasz
praedzio - Pią 03 Paź, 2014 08:41
JAMIE NIE MA OCZU SPANIELA!!!!!
A poza tym Ci wybaczam.
Eeva - Pią 03 Paź, 2014 08:42
Ma, nie oszukujmy się.
praedzio - Pią 03 Paź, 2014 08:48
Spanielowate to ma Matthew MacFadyen - możesz sobie porównać.
Samowi daleko do takiego smętnego-filozoficznego spojrzenia. Ale każdy ma takiego spaniela, na jakiego zasłużył.
Harry_the_Cat - Pią 03 Paź, 2014 19:50
O mamo, nie ma mnie przez kilka dni a tu takie bluznierstwa!
Agn - Pią 03 Paź, 2014 21:27
Ja mam szczwany plan zamontować wam jakąś sympatyczną pluskiewkę, by mieć wgląd w te spotkania.
Chwalić Eru, że nie każdy cocker spaniel ma takie spojrzenie, jak Sam, bo byłaby istna ruja i poróbstwo, że o zoofilii nie wspomnę.
Aragonte - Pią 03 Paź, 2014 21:29
| Harry_the_Cat napisał/a: | O mamo, nie ma mnie przez kilka dni a tu takie bluznierstwa! |
Po prostu ominęło Cię nasze spotkanie w realu, podczas którego Praedzio własną piersią broniła przed szyderczymi babami pewnego Szkota
Agn - Pią 03 Paź, 2014 21:34
A z czystej ciekawości spytam - jakie argumenty padły? W sensie - o co został ów Szkot oskarżony?
Aragonte - Pią 03 Paź, 2014 21:36
Szkot to w sumie obrywał głównie rykoszetem, pociski latały głownie w stronę Claire i jej tffurczyni
Harry_the_Cat - Pią 03 Paź, 2014 21:39
| Aragonte napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | O mamo, nie ma mnie przez kilka dni a tu takie bluznierstwa! |
Po prostu ominęło Cię nasze spotkanie w realu, podczas którego Praedzio własną piersią broniła przed szyderczymi babami pewnego Szkota |
No wiele sie zmienilo stety/niestety od czasow mojego udzialu w warszawskich spotkaniach... :/
Bede w Warszawie w grudniu! haha
Agn - Pią 03 Paź, 2014 21:55
| Aragonte napisał/a: | jej tffurczyni |
Oj, Gabaldonka to i ode mnie dostałaby w łeb. Zostało mi 100 stron pierwszej części do przeczytania, a już mam dosyć.
Eeva - Pią 03 Paź, 2014 22:59
Jaimemu dostalo sie glownie ode mnie
anaia - Sob 04 Paź, 2014 15:28
Cześć. specjalnie się zalogowałam żeby zadać pytanie tym co przebrneły przez pierwsze tomy- zaczęłam tom drugi i tak się zdenerwowałam, ze musze kogoś zapytać co dalej, bo szkoda mi czasu czytac, jeśli jest inaczej niż sobie wymyślilam. nie chce spoilerować więc proszę na priv, bym mogła zadać pytanie
a film mi się bardzo podoba, nawet męża zmusiłąm do oglądania i po pierwszych oporach jakoś przeżył i teraz na kweicień czekamy
Sofijufka - Sob 04 Paź, 2014 15:37
pierwszy i drugi mi sie podobały, natomiast następne... buuuuu
Aragonte - Sob 04 Paź, 2014 15:43
| anaia napisał/a: | Cześć. specjalnie się zalogowałam żeby zadać pytanie tym co przebrneły przez pierwsze tomy- zaczęłam tom drugi i tak się zdenerwowałam, ze musze kogoś zapytać co dalej, bo szkoda mi czasu czytac, jeśli jest inaczej niż sobie wymyślilam. nie chce spoilerować więc proszę na priv, bym mogła zadać pytanie |
Anaio, zapraszamy do Przywitalni
http://forum.northandsouth.info/2010,975.htm
asiek - Sob 04 Paź, 2014 19:54
| Sofijufka napisał/a: | | pierwszy i drugi mi sie podobały, natomiast następne... buuuuu |
Sofi, prawda ? Mam takie sam odczucia. Porzuciłam lekturę...
A tu nowe zdjątko Jamiego z marsową miną.
| Aragonte napisał/a: |
W jakiejś recenzji spotkałam się ze stwierdzeniem, że Claire jest bigamistką. Rozumiem, że pewnie stąd to całe usprawiedliwianie, przymuszanie do ślubu itd.? |
Z punktu widzenia prawnego, Claire nie jest bigamistką, brak zbieżności czasowej. Mąż w każdej epoce, to nie grzech.
| Agn napisał/a: |
| Caroline napisał/a: | | I niech mi ktoś wytłumaczy, w jaki sposób Jack Randall miałby dowiedzieć się, że małżeństwom zostało skonsumowanie albo nie? |
Po to świadkowie - żeby zaświadczyć o tym. |
Dokładnie tak. Głównie chodziło o to, aby świadkowie nie musieli składać fałszywej przysięgi. Przecież został sporządzony stosowny dokument.
praedzio - Sob 04 Paź, 2014 20:33
Jaki piękny marsowy Jamie!
Aragonte - Sob 04 Paź, 2014 22:12
| asiek napisał/a: | Z punktu widzenia prawnego, Claire nie jest bigamistką, brak zbieżności czasowej. Mąż w każdej epoce, to nie grzech. |
Kojarzy mi się to z marynarzem, co ma narzeczoną/żonę w każdym porcie
Gdyby pierwszy ślub był kościelny, to chyba jednak byłoby coś nie tak (z kanonicznego punktu widzenia, chociaż zawsze można to nagiąć w sposób taki, jak zrobiła to pani Gabaldon), ale nie był, więc faktycznie zostaje tylko prawnicza perspektywa
Agn - Sob 04 Paź, 2014 22:26
| asiek napisał/a: | | Sofi, prawda ? Mam takie sam odczucia. Porzuciłam lekturę... |
Mam chęć tym pieprznąć już teraz, ale już doczytam tę setkę stron do końca pierwszego tomu. Choć tutaj wreszcie się coś zaczęło dziać, ale zaraz Gabaldonka dopilnowała, bym nie zeszła na zawał - oczywiście, że Jamie się sam uwolnił, więc nie muszą go ratować 2 dzielne niewiasty. A ja bym się chciała trochę pomartwić o tych bohaterów, a tu ciągle nic - wszystko na gładko. | asiek napisał/a: | A tu nowe zdjątko Jamiego z marsową miną. |
Ładnie mu podpartemu o skałkę i na tle pięknego widoku. ^^
|
|
|