To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu II

BeeMeR - Wto 30 Cze, 2015 18:26

Tere Bin Laden jest uroczy, ale jak mnie zmęczył zwiastun to jestem dość sceptyczna względem filmu - wydaje się, że to nie mój humor. Ale oczywiście pozory mogą mylić :mrgreen:
Anaru - Wto 30 Cze, 2015 18:55

Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
... czego przykłady codzienne masz nawet na naszym forum :roll:

Codzienne? U nas na forum? Bez przesady :wink: Odkąd nie ma osób pokroju Mag13, która właziła do wątków bollywoodzkich głównie po to, żeby powiedzieć "nie znam się i nie lubię, ale się wypowiem", na forum jest raczej spokojnie, mam wrażenie :)

Kompletnie nie kojarzę żeby się gdzieś ostatnio takie wojny toczyły, ale mam takie dzikie zaległości w niektórych wątkach, że może po prostu nie natrafiłam. Może i dobrze, nie będę sobie rozwiewać złudzeń ;) .

Aragonte napisał/a:
Na seans "Kicku" się nie załapię, bo mnie nie będzie przed TV, ale jak rozumiem, nie mam czego żałować :-P
Ale jeśli widać tam gdzieś Szafran, to chcę obejrzeć :D

Szafran na ekranie to bardzo dobry powód do obejrzenie Kick :mrgreen:

Szafran napisał/a:
Oj, "Bangistaanu" już zwiastun można było zobaczyć. Psze:
https://www.youtube.com/watch?v=uPtyOoYL12Y

Zostawiam Krakowianom zapoznanie się z dziełem, zajawka mnie raczej zniechęca;). Wystarczy mi jednego "Kicka";).

Wygląda na durniaste :zalamka: , ale choćby ze względu na cudny Kraków :serce: obejrzę.

Szafran napisał/a:
Warszawa w "Kicku" też jakaś taka wielkomiejska, wieżowcowa i lśniąca;).
I z jaką oryginalną topografią:D:D:D:D

Mam wrażenie, że Kraków też nas może zaskoczyć topografią :lol:

Trzykrotka - Śro 01 Lip, 2015 00:11

Anaru napisał/a:

Kompletnie nie kojarzę żeby się gdzieś ostatnio takie wojny toczyły,

Halo, ale kto tu mówił o wojnach?

Anaru - Śro 01 Lip, 2015 09:56

Acha :mysle: , to zupełnie nie wiem o co chodzi, bo chyba kompletnie mi umknęły jakieś niesnaski, szczególnie jeżeli były ostatnio. ;) Nie będę polemizować, że nic się nie dzieje i nie ma jakiejś różnicy zdań, mogę tylko stwierdzić, że kompletnie mi nic w oczy nie wpadło ostatnimi czasy. ;)
Trzykrotka - Śro 01 Lip, 2015 11:02

I niech tak zostanie :kwiatek:
Anaru - Śro 01 Lip, 2015 15:07

Amen :mrgreen:
BeeMeR - Śro 01 Lip, 2015 15:16

Alleluja i do przodu ;)
Szafran - Pią 03 Lip, 2015 12:15

No i w dzisiejszym dodatku telewizyjnym do Wyborczej dwie kolumny, materiał o "Kicku" i mądrości jednej pani o kinie jako takim. Bzdur tam tyle, że nawet wyzłośliwiać mi się specjalnie nie chce.
Choćby się można dowiedzieć, że w kulturze indyjskiej pokazywanie scen seksu jest niedozwolone. Albo że całować to się mogą od niedawna, bo niedawno zniesiono cenzurę obyczajową. Czy jakieś megakuriozum o tym, że dopiero w 2000 roku nabrali zachodniej maniery - w sensie kino z efektami specjalnymi, a wcześniejsze kino z Indii to dla kogoś z Europy rzecz totalnie niestrawna (czyli te nagrody w Cannes i Berlinie rozmaitych klasyków to pewno nie z Europy;)).

BeeMeR - Pią 03 Lip, 2015 13:51

Szafran napisał/a:
w kulturze indyjskiej pokazywanie scen seksu jest niedozwolone.
No jaha! Od tysiącleci. Kamasutrę wymyślili i rzeźbili po świątyniach na pewno Anglicy - tego bym się po purytanach spodziewała ;)
W kinie dawnym bollywoodzkim absolutnie żądnego seksu nie widziałam - że tak mi od razu Zeenat Aman i SSS - ale to przecież nie seks, tylko niewinność i skrajne ubóstwo, bo jej na bluzeczkę nie było stać ;)
http://indpaedia.com/ind/...aram_%281978%29

Pani ewidentnie coś się o uszy obiło ale nie do końca wie o co chodzi i jak to przekazać.

Szafran - Pią 03 Lip, 2015 14:08

Dziś dzień złych mediów, tym razem muszę ulać frustrację na indyjskie.

W nocy Hema Malini miała wypadek samochodowy, który spowodował jej szofer (został aresztowany). Doszło do kolizji, bardzo poważne rany odnieśli pasażerowie drugiego auta, zginęło pięcioletnie dziecko.
Aktorka również została ranna. I co robią od rana media indyjskie? W tym te poważne, nie że tabloidy. Podają informacje o wypadku zilustrowane zdjęciami - różnymi - zakrwawionej twarzy Hemy. Dość makabrycznymi. "Serdeczności" przesyłam w myślach osobom, które uznają za fajne robienie zdjęć w takich okolicznościach i dzielenie się z nimi pismakami.
A już szczytem wszystkiego była jakaś fotka szpitalna w trakcie badania lekarskiego.

I nie to, że sobie sama hienowo tych informacji szukam. Mam w fejsbukowym feedzie główne indyjskie media, bo stale śledzę, co się dzieje (ogólnie, nie że w rozrywce). I od rana ten feed mnie epatuje makabrą i brakiem szacunku dla prywatności.

Trzykrotka - Pią 03 Lip, 2015 14:23

O mój Boże... co za ohydztwo... Tabloidy i słone ceny za zdjęcia na wyłączność - to jest jak rak.
Mam nadzieję, że Hema szybko dojdzie do siebie :trzyma_kciuki: Bardzo zawsze ją lubiłam na ekranie.

Anaru - Nie 05 Lip, 2015 18:55

Faktycznie, wleźli nawet do pooperacyjnej i porobili zdjęcia nieprzytomniej. :roll: Całkiem jak u nas, wlezą wszędzie byle popstrykać foty :confused3: .
Admete - Nie 05 Lip, 2015 18:56

Koleżanka oglądała Kick z 9-letnim synem, który wytrwał do końca i był filmem zachwycony ;) Przynajmniej może jako dorosły nie będzie narzekał i uzna to kina za takie jak każde inne.
Anaru - Nie 05 Lip, 2015 20:22

Szafran napisał/a:
No i w dzisiejszym dodatku telewizyjnym do Wyborczej dwie kolumny, materiał o "Kicku" i mądrości jednej pani o kinie jako takim. Bzdur tam tyle, że nawet wyzłośliwiać mi się specjalnie nie chce.

A da się to gdzieś przeczytać? ;) Tak bez lecenia po gazetę do kiosku bo juz i tak po ptokach ;)

Szafran - Czw 09 Lip, 2015 09:09

Anaru, poszukam, bo koleżanka mi pokazywała skan. Jak nie skasowałam po złości, to gdzieś może mam:).

A tymczasem link. Piosenka z "Bangistaanu". Z Krakowem w tle. I polskimi akcentami:>
Lojalnie ostrzegam, rzecz jest straszna. Muzycznie nie byłam w stanie tego dosłuchać do końca:>.

https://www.youtube.com/watch?v=fr_FTxQGdl8

Admete - Czw 09 Lip, 2015 10:56

Ale ten Krakowiak na początku - cudo :rotfl:
Anaru - Czw 09 Lip, 2015 11:52

Szafran napisał/a:
Anaru, poszukam, bo koleżanka mi pokazywała skan. Jak nie skasowałam po złości, to gdzieś może mam:).

O to chętnie poczytam. Już sobie Kick przyuważyłam w źródełku, jutro będzie u mnie. :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 14 Lip, 2015 08:41

No ale my tu gadu gadu, a tymczasem Shahid Kapoor nam się ożenił!

Panna nazywa się Meera Rajput i nie jest z branży filmowej, ani nawet z Mumbaju :wink:
Sto lat młodej parze - i niech się mnoży, bo dzieci będą piękne :oklaski:

BeeMeR - Wto 14 Lip, 2015 08:55

Trzykrotka napisał/a:
a tymczasem Shahid Kapoor nam się ożenił!
O no proszę jaka dobra wiadomość :mrgreen:
Trzykrotka - Wto 14 Lip, 2015 08:56

Bardzo dobra :oklaski:

Tu jeszcze przeglad kiecek i garniturów gości weselnych oraz zerknięcie na dekolt panny młodej
https://www.youtube.com/watch?v=eju9PqdfOwk

Admete - Wto 14 Lip, 2015 10:19

Bardzo dobra i niech im się darzy :)
Anaru - Wto 14 Lip, 2015 14:06

Śliczna dziewczyna (poszukałam zdjęcia bez tej ślubnej tony makijażu ;) ) i na dodatek niegłupia
http://www.dnaindia.com/e...wedding-2094306
Niech im się wiedzie :)

Cathie - Śro 15 Lip, 2015 08:47

Gratulacje :-D
Trzykrotka - Pią 17 Lip, 2015 11:31

Shahrukh w Bułgarii kręci film z Rohitem Shetty film Dilwale :confused3: a my dostajemy dwie zapowiedzi jego dwóch innych, o wiele ciekawszych propozycji

Raees Rahula Dholakii
https://www.youtube.com/watch?v=8iv3ksZs0hk
W obsadzie Nawazuddin Siddiqui :excited:
i ten głos :thud:

Fan Maneesha Sharmy, tego od Band Baaja Bharat
https://www.youtube.com/watch?v=VSImvK0De3I
Początek to dokumentalne zdjęcia nakręcone przed Mannatem :shock:

Admete - Pią 17 Lip, 2015 11:59

O tym pierwszym przeczytałam, o czym ma być, ale ten drugi?