To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Filary ziemi

Fibula - Czw 09 Gru, 2010 20:34

Pierwszy był w poniedziałek, ale pewnie będą powtórki w tygodniu. Może też wreszcie obejrzę do końca, bo utknęłam po trzecim.
Anonymous - Nie 09 Sty, 2011 01:09

Natchniona przez Aine slucham oficjalnego soundtracka z Filarów, mniam, mniam dla moich uszu... cudo, świetnie mi się słucha...
Agn - Śro 29 Cze, 2011 19:31

Nie wiem, czy wiecie, ale powstanie również "Świat bez końca".
http://hatak.pl/aktualnos...dzetowej_serii/
Może nie będzie już Rudzielca... ale za to wystąpi Megan Follows. Też w sumie ruda. :D

praedzio - Śro 29 Cze, 2011 19:42

;)

A ja dziś jadąc na rowerze widziałam jadącego z naprzeciwka sobowtóra Rudzielcowego. Jak bum cyk cyk! Mało żem gleby z wrażenia nie zaliczyła. :lol:

Agn - Śro 29 Cze, 2011 21:04

Złapałaś, związałaś i uwięziłaś???
praedzio - Śro 29 Cze, 2011 21:08

Byłam zajęta łapaniem równowagi. :P
Agn - Śro 29 Cze, 2011 21:17

Esz ty, furda tam równowaga. Rudzielca przepuściłaś, no wiesz...! :lol:
Dorfi - Pią 09 Gru, 2011 20:29

Właśnie skończyłam czytać książkę i obejrzałam 3 odcinki serialu. Książka mnie zachwyciła (choć osobiście niektóre fragmenty bym wywaliła).
Jak na razie jestem zaskoczona odstępstwami jakie zrobili w serialu w stosunku do książki. No i niektórych fragmentów (uważam, że ważnych) w serialu wcale nie ma.

milenaj - Pią 09 Gru, 2011 21:00

To dość obszerny materiał do ekranizacji. Ja serial lubiłam. Może zrobię sobie powtórkę , bo nie oglądałam od premiery.
Dorfi - Śro 11 Sty, 2012 20:51

No to jest okazja do powtórki, bo właśnie pierwszy odcinek emitują w jedynce :mrgreen:
RaczejRozwazna - Śro 11 Sty, 2012 21:32

Właśnie obejrzałam. Baardzo mi się podoba. Najbardziej Mateusz :-) Ale w ogóle dobre aktorstwo.

czy dalej będzie równie interesująco?

praedzio - Śro 11 Sty, 2012 21:35

Ba! Gdyby tak nie było - nie powstałby ten wątek! :mrgreen:
Też właśnie obejrzałam. ;) Boziu, już zapomniałam, jaki ten Jack przystojny! :serce2:

RaczejRozwazna - Śro 11 Sty, 2012 21:40

Ten rudy?.... :co_stracilam:
praedzio - Śro 11 Sty, 2012 21:46

Tak. Ten RUDY. :lol:

:serce:

Dorfi - Śro 11 Sty, 2012 21:52

Mnie się nie podoba. Ale o gustach się nie dyskutuje :wink:
Anonymous - Śro 11 Sty, 2012 22:05

praedzio napisał/a:
Ba! Gdyby tak nie było - nie powstałby ten wątek! :mrgreen:
Też właśnie obejrzałam. ;) Boziu, już zapomniałam, jaki ten Jack przystojny! :serce2:

Przy Czarnej smierci mialam dwoch majtkopednych - i dlatego po to siegnelam :P

milenaj - Śro 11 Sty, 2012 23:47

praedzio napisał/a:
Też właśnie obejrzałam. Boziu, już zapomniałam, jaki ten Jack przystojny!

Ja go sobie niedawno przypomniałam w "Kochanicach króla". Mało go tam, ale zawsze.

Zdaje się, że kręcą drugą część....

achata - Czw 09 Lut, 2012 09:09

Tak skromnie chciałabym nadmienić, że od miesiąca można oglądać na TVP1.
Przez głupie gazety, które przemilczały transmisję pierwszych 2 odcinków oglądam od trzeciego.
Pierwsze 2 zobaczyłam w wersji obcojęzycznej i nie wszystko jest dla mnie jasne.
Dlaczego Tom porzucił takiego ślicznego dzidziusia na pewną śmierć w lesie?

praedzio - Czw 09 Lut, 2012 09:22

Wiemy - i oglądamy. Again. ;)

achata napisał/a:
Dlaczego Tom porzucił takiego ślicznego dzidziusia na pewną śmierć w lesie?

Bo uważał, że - po śmierci żony - nie będzie w stanie wykarmić małego dzieciątka, w czasie, kiedy cała rodzina przymierała głodem. Kilka godzin później, zreflektowawszy się, wrócił po dziecko, ale tego już nie było. Zostało zabrane przez drobnego rzezimieszka, któy został mnichem.

asiek - Czw 09 Lut, 2012 10:21

praedzio napisał/a:
Wiemy - i oglądamy. Again.

Zerknęłam wczoraj chwilę na film i pomyślałam sobie, że Praedzia jest w niebie. :wink: Again. :wink:

praedzio - Czw 09 Lut, 2012 11:17

:lol:
Anonymous - Sob 11 Lut, 2012 15:00

Zobaczyłam ile książka na allegro kosztuje, ale ludzie interes robią, ja mam to pierwsze wydanie... i jakbym kasy nie miała za 1,5 stówki poszłoby jak woda... :excited:
milenaj - Sob 11 Lut, 2012 16:24

A przecież jakoś niedawno chyba wznawiali...
Anonymous - Sob 11 Lut, 2012 18:21

No i niedawne wznowienie też śmiga w kosmos... ja to chyba u siebie w księgarni jeszcze widziałam, może by tak popróbować? :myśli:
Admete - Sob 11 Lut, 2012 19:31

Sprzedaj, serio. Nie wiem, co ludzie w tym widza. Literatura popularna niższego lotu.