Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)
Anonymous - Pią 09 Lip, 2010 15:45
Ja to się zastanawiam jak Ty wytrwałaś, bo pamiętam, ze w ciąży oglądałaś same bajki z sieroctwem.... jednak Matki to silne istoty po prostu
Admete - Pią 09 Lip, 2010 21:01
Japończycy zrobili Pożyczalskich Bardzo bym to chciała zobaczyć
http://www.youtube.com/watch?v=IXbPh_Jy4P4
nicol81 - Pią 09 Lip, 2010 22:39
| Admete napisał/a: | Wróżki pewnie obejrze z bratanicą, bo już może pójść do kina, natomiast Zaplatani - czuję, że mi się spodobają, natomiast małe dzieci moga być rozczarowane |
Zaplątani to mi cuś Szrekowo wyglądają A po "Księżniczce żabie" wydawało się, że Disney wróci do klasyki...
RaczejRozwazna - Nie 24 Paź, 2010 13:10
Złapałam wczoraj "fazę" i przez pół nocy oglądałm bajki Disneya. Przede wszystkim "Piękną i Bestię" (wolę księcia sprzed przemiany I sprzęty domowe były cudowne ), oraz "Pocahontas" - jakoś do tej pory nie miałam okazji obejrzeć. No i znowu musiałam sobie uświadomić jak kocham Disneya - ten jasno podzielony pod względem etycznym "czano - biały" świat, komiczne postaci drugoplanowe, piękne piosenki. I tę jednoznaczność, w przeciwieństwie do wieloznaczności i ironicznego "przymrużenia oka" w bajkach postmodernistycznych typu 'Shrek" (które nota bene też bardzo lubię). Nigdy nie wyrosnę z bajek...
zastanawiam się na kontynuacją "Pocahontas", ale wyczytałam, że to jakieś nieporozumienie, oglądał ktoś?
Dygresja - Nie przepadam za tym co dzisiaj często z ekologii robią radykalni ekolodzy, ale ta swoista "pieśń ekologiczna" z "pocahontas" była piękna...
stawrogi - Pon 25 Paź, 2010 17:26
Jestem w szoku- Japończycy mają chyba monopol na wszystkie kreskówki:)
Admete - Pon 25 Paź, 2010 17:43
I nie tylko na kreskówki dla dzieci - zrobili też rysunkowy Supernatural
http://www.youtube.com/watch?v=cd4SwGdCPvk
Alicja - Wto 26 Paź, 2010 16:35
| RaczejRozwazna napisał/a: | | na kontynuacją "Pocahontas", ale wyczytałam, że to jakieś nieporozumienie, oglądał ktoś? |
oglądałam, nieporozumienie to dobre słowo
RaczejRozwazna - Wto 26 Paź, 2010 16:41
No to wolę nie psuć sobie humoru A dziś ciąg dalszy: "Mała syrenka" i "Alladyn". Ale "Pocahontas" mi się najbardziej podobała.
powinnam się już zacząć leczyć?
Alicja - Wto 26 Paź, 2010 16:42
zdecydowanie nie
Yvain - Wto 26 Paź, 2010 16:53
Chyba, że się będziesz leczyć metodą dziadka czyli lecz się tym od czego zachorowałeś
RaczejRozwazna - Wto 26 Paź, 2010 17:02
No to zapuszczam sobie "Mulan"
BeeMeR - Śro 27 Paź, 2010 08:12
Ja odkąd pamiętam kocham filmy animowane Disneya, a najbardziej Piękną i Bestię (książę sprzed przemiany jest cudny ), Alladyna i Małą Syrenkę
Anaru - Śro 27 Paź, 2010 14:54
| Cytat: | a najbardziej Piękną i Bestię (książę sprzed przemiany jest cudny ), |
A wodospady książek i bagna książek weszły nam do języka codziennego
BeeMeR - Sob 30 Paź, 2010 17:07
"czarujący, ujmujący" tudzież
BeeMeR - Czw 04 Lis, 2010 10:37
bardzo podobało mi się Jak wytresować smoka
To właśnie bajka, jakie lubię - ślicznie narysowane, zwłaszcza smoki, z jajem, ale bez natrętnych seksualnych dwuznaczności, z pomysłem i ciekawymi postaciami. Szalenie podobał mi się też główny smok - takie skrzyżowanie czarnej pumy i pokemona
Polecam bardzo
Alicja - Czw 04 Lis, 2010 20:18
w tym filmie jest wiele zabawnych scen
Caroline - Czw 04 Lis, 2010 20:38
A w wersji oryginalnej głos podkładał Gerard "Upiór" Butler (pojawia się też kolejny z moich ulubionych Szkotów - Craig Ferguson).
Alicja - Sob 06 Lis, 2010 10:40
| Caroline napisał/a: | | w wersji oryginalnej głos podkładał Gerard "Upiór" Butler |
oo, tego nie wiedziałam
Anonymous - Wto 14 Gru, 2010 00:39
Kocham Disneya, ale tak z nudów(praca nie zajac ja jej jeszcze pagadi) włączyłam to
http://www.youtube.com/watch?v=TuWdt1Ab7do
ależ gęba mi się śmieje
Alicja - Śro 15 Gru, 2010 12:22
cóz za zbieg okoliczności, oglądałam to samo
BeeMeR - Śro 15 Gru, 2010 15:04
Ja obejrzałam wczoraj Planetę 51 - taka ot, bajeczka o zielonych ludzikach, można obejrzeć, ale nie trzeba.
Alicja - Pią 17 Gru, 2010 07:27
Planeta 51 ni jest taka zła, znam gorsze bajeczki dla dzieci wyświetlane ostatnio w kinach
Yvain - Pią 17 Gru, 2010 14:03
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole. "Soren, to młoda sowa zachwycona opowieściami ojca o Strażnikach Ga'Hoole, którzy stoczyli straszliwą wojnę w obronie całego gatunku sów. Marzy o tym, aby pewnego dnia dołączyć do grona tych mitycznych wojowników. Starszy brat Sorena, Kludd, szydzi sobie z jego marzeń. Wszystko zmienia się, kiedy obaj wypadają z domku na drzewie prosto w łapy wrogów, których do tej pory znali tylko z opowiadań."
Film troszkę dla starszych dzieciaków , przepiękna animacja, wzruszające momenty, warto obejrzeć
BeeMeR - Pon 10 Sty, 2011 17:31
Klopsiki i inne zjawiska pogodowe - podobało mi się
Acz są co najmniej dwa momenty gdy świat się wali a bohaterowie pleplają w najlepsze że aż chce ich się kopnąć w tyłek, by skończyli gadać w nieskończoność i zaczęli wreszcie działać
BeeMeR - Sob 15 Sty, 2011 10:26
Łowcy smoków
Dawno nie widziałam tak durnej i bezsensownej bajki
Niby nie jest rozwrzeszczana, ale tak dalece brakuje jej elementarnej logiki, że już w połowie doszliśmy do wniosku, że nie pokazalibyśmy tego naszemu szkrabowi i że będziemy mu robić kontrolę bajek
Zdecydowanie nie polecam.
|
|
|