To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Warszawie - 12 maja 2007

Matylda - Nie 22 Kwi, 2007 22:44

A może to nie chodziło o złote tarasy ,ale o ogród na bibliotece :? ??:
QaHa - Nie 22 Kwi, 2007 22:45

Matylda toż Cię nie zostawią bez opieki :-)
Marija - Nie 22 Kwi, 2007 22:46

Matylda napisał/a:
Idziemy do biblioteki? :shock: Oj, to nie pogadamy sobie :cool: .
Gosia - Nie 22 Kwi, 2007 22:49

Matylda napisał/a:
Gosia napisał/a:
Juz byla o tym mowa. Wstepne chyba okolo 11. To propozycja.
Wspolny obiad okolo 15-16.

Czyli ranek mam z bezdomnymi na dworcu :? ??: A obiad już w WARSIE

:rotfl:
Mati, czemu tak?

Harry_the_Cat - Nie 22 Kwi, 2007 22:56

Marija napisał/a:
Matylda napisał/a:
Idziemy do biblioteki? :shock: Oj, to nie pogadamy sobie :cool: .

Ogród na dachu w bibliotece jest uroczy, ale nie za duży i za bardzo nie ma tam gdzie przycupnąc.
A ja rozumiem, że te Tarasy to ewentualnie były proponowane jakby padało...
No to ja w takim wypadku już raczej proponuję CoffeeHeaven....

Matylda - Nie 22 Kwi, 2007 23:01

Gosiu bo ja może bedę wczesnym rankiem ale za to popołudniu juz Wam zrobię pa pa

Ale to jeszcze nie wiadomo, może się coś odmieni
To był taki pesymistyczny scenariusz

Gosia - Nie 22 Kwi, 2007 23:03

Mati, a to faktycznie marna perpektywa! ale moze uda sie wariant optymistyczny, bo jest taki? :D
Matylda - Nie 22 Kwi, 2007 23:05

Pracuję nad nim :wink:
Kati - Pon 23 Kwi, 2007 08:52

AineNiRigani napisał/a:
Maryś, ninejszym apeluję o obecność !!! Żadne tam takie, w końcu i tak w większosci dopiero się poznamy, no nie?

Aine Kochana Moja, :kwiatek: bardzo dziękuję, choć jeden głosik za, to już bardzo dużo :przytul:

Marija - Pon 23 Kwi, 2007 09:18

Ja też nie mam nic przeciwko, ale niech się najpierw starszyzna Forum wypowiada :wink: .
Alison - Pon 23 Kwi, 2007 09:20

Kati napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
Maryś, ninejszym apeluję o obecność !!! Żadne tam takie, w końcu i tak w większosci dopiero się poznamy, no nie?

Aine Kochana Moja, :kwiatek: bardzo dziękuję, choć jeden głosik za, to już bardzo dużo :przytul:

Misiek, tu nie potrzeba żadnych grosików, zgód czy czy braku akceptacji. Ma być spontaniczny zlocik, jak sie ktoś z ulicy nawet zechce do nas przyłączyć to też go przytulimy, wszak jesteśmy damy o złotym sercu, nie oglądamy się na koneksje i mistrzów ceremonii, którzy nam będą prezentować nieznajomych. Przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi! :grin:

Marija - Pon 23 Kwi, 2007 09:22

To nie będzie zlocik, to będzie zlocisko :banan: :banan: !
QaHa - Pon 23 Kwi, 2007 09:33

Niech sobie Maryś główki nie łamie niech przybywa i radości zażywa (ale rymy częstochowskie wale - :thud: załamka)
Kati - Pon 23 Kwi, 2007 10:07

Kocham WAS! :serce2:
Normalnie, aż serce skacze mi z radości, bo już myślałam ze zrobiłam jakieś faux pas
i się zagalopowałam z zaproszeniem :rumieniec:

Dione - Pon 23 Kwi, 2007 10:47

Kochanieńkie, ja z Warszawy znam Dworzec Centralny i trasę z niego do pałacu kultury. Więc poproszę o dokładniejszy opis: gdzie się spotykamy? Mapę muszę sobie postudiować. Te złote tarasy to co to?
Kati - Pon 23 Kwi, 2007 10:51

Złote Tarasy, to takie centrum handlowo-rozrywkowe, ale po przemyśleniach raczej się tam nie wybierzemy.

http://www.zlotetarasy.pl/
http://www.zlotetarasy.pl/pl/g20/p0/

Aragonte - Pon 23 Kwi, 2007 10:57

Alison napisał/a:
Kati napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

Misiek, tu nie potrzeba żadnych grosików, zgód czy czy braku akceptacji. Ma być spontaniczny zlocik, jak sie ktoś z ulicy nawet zechce do nas przyłączyć to też go przytulimy, wszak jesteśmy damy o złotym sercu, nie oglądamy się na koneksje i mistrzów ceremonii, którzy nam będą prezentować nieznajomych. Przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi! :grin:

Mateczka ma rację, tu żadnych przyzwoleń nie potrzeba :cool:
Już się cieszę na to zlocisko :banan:

Marija - Pon 23 Kwi, 2007 11:21

Czy ktoś już policzył, ile Dam może się zlecieć na zlocisko? :grin: Organizatorki mają listę??
Gosia - Pon 23 Kwi, 2007 11:24

Ostatnio liczylysmy, ale chyba od tego czasu doszly kolejne osoby ;)
Marija - Pon 23 Kwi, 2007 11:26

Gosia napisał/a:
Ostatnio liczylysmy, ale chyba od tego czasu doszly kolejne osoby ;)
No to ile, no to ile?? :banan:
Harry_the_Cat - Pon 23 Kwi, 2007 11:29

No , Marijo, Ty też dysponujesz wszystkimi danymi ;)
Gosia - Pon 23 Kwi, 2007 11:30

Powtorze post Caitriony sprzed paru dni:
Caitriona napisał/a:
Oki, sprawa wygląda następująco.
Do Warszawy wybierają się póki co:
- Aine
- Kati
- Mag
- Marta
- Dione
- Migotka
- Marija jak rozumiem się jeszcze zastanawia

Nasz plan, wstępny wygląda następująco:
* około godziny 11 - główne spotkanie
* następnie możemy wybrać się do Łazienek, na Stare Miasto, do Wilnowa itp. Pospacerować, porozmawiać, wstąpić gdzieś na kawę/herbatę np. zieloną, dajmy na to do Rozdroże Cafe albo w inne miejsce (zależy gdzie będziemy).
* około godziny 15 punkt kulminacyjny zjazdu: obiad w wyjątkowym towarzystwie. Jeszcze nie wiemy gdzie. Padły, póki co, propozycje: Shinx, Budapeszt, Podwale 25. Sądzę, że nam tu zejdzie trochę czasu ;)
* i w sumie na zakończenie to już różnie; znów możemy gdzieś pójść, może już ktoś będzie musiał wracać na pociąg.

I prośba do dziewczyn, które przyjeżdżają, określcie o której godzinie będziecie w Warszawie i o której będziecie wracać. Od tego dużo zależy, i tak na dobrą sprawę jak już będziemy miały te informacje, będziemy mogły dokładnie wszystko planować, rezerwować, zastanawiać się gdzie iść i na jak długo.
Oczywiście jeśli macie jakieś życzenia co do zobaczenia czegoś czy zwiedzenia to prosze pisać ;) I trzeba wybrać lokal ;) :)

Od tego czasu z pewnoscia zadeklarowala swoj udzial Alison i Matylda.
Kati wspomniala o przyjaciolce.

Procz tego Warszawiacy:
Aragonte
Caitriona
Caroline
Harry
Malmik
Monika 29.09.
i moja skromna osoba.
Wychodzi 17 !?
Czy kogos pominelam niechcacy?

Marija - Pon 23 Kwi, 2007 11:38

Harry_the_Cat napisał/a:
No , Marijo, Ty też dysponujesz wszystkimi danymi ;)
No fakt, ja jestem od statystyk :mrgreen: :oops: . Jednakowoż, energię oszczędzam na dotarcie do Was.
Mi wyszło 16 :roll: . Obóz wędrowny!!! :banan: :banan:

Gosia - Pon 23 Kwi, 2007 11:38

Faktycznie jest tyle ludzi, ze trzeba bylo chate w gorach wynajac, jak radzila Ali, bo beda problemy z lokalem :cool:
Marija - Pon 23 Kwi, 2007 11:40

Gosia napisał/a:
Faktycznie jest tyle ludzi, ze trzeba bylo chate w gorach wynajac, jak radzila Ali, bo beda problemy z lokalem :cool:
Najlepiej w górach mazowieckich :rotfl: .