To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Anonymous - Pią 05 Kwi, 2013 19:33

Prawda :mrgreen:
Dziś nic nowego nie oglądnęłam, bo cały dzień bez internetu byłam... miałam coś na seminarium przetłumaczyć,a le zaraz Anna German, a na seminarium nie idę...

Admete - Pią 05 Kwi, 2013 20:24

Z takich seriali to dobrze wspominam tez Domek na prerii. Pamięta ktoś Autostradę do nieba?
Agn - Pią 05 Kwi, 2013 20:56

Admete napisał/a:
Pamięta ktoś Autostradę do nieba?

Ja!!! Ja pamiętam!!!!!!!!!!!!!

Anonymous - Pią 05 Kwi, 2013 21:29

Na gryzoniu jest Pełna chata :D :banan_czerwony:
Admete - Sob 06 Kwi, 2013 08:26

Pełna chata też była sympatyczna i jeszcze Dotyk Anioła :)
primavera - Sob 06 Kwi, 2013 13:46

a ja zafundowałam sobie powtórkę Mistresses produkcji BBC - oj fajne te babki tzn takie pokręcone, ciekawe czy wersja francuska to te same motywy czy zupełnie coś innego
Agn - Sob 06 Kwi, 2013 17:34

Ja zaś się poddałam z That winter the wind blows. Brak życia w głównej bohaterce doprowadzał mnie do szału i stwierdziłam, że nie będę się katowała. Zaś wątek w tle nie jest aż tak fascynujący, żeby męczyć trupa. Swoją szosą autorzy serialu dostali oficjalne upomnienie od... eeee... chyba stacji za zbyt natarczywy i gęsty PPL (product placement). :lol:
Za to wzięłam się za A gentleman's dignity, tak tylko z ciekawości, by sprawdzić, jakie scenariusze produkuje pani, która akurat do tego serialu scenariusz stworzyła (coby sprawdzić, czy trzeba bać się Heirs, tehehe). Pierwszy odcinek za mną i bardzo mi się podoba. Czterech facetów w wieku lat 40-41, przyjaciele od dawien dawna i ich perypetie. Jest, rzecz jasna, wyraźnie podkreślony najgłówniejszy bohater i to jego przygody będziemy podziwiać. Bohaterka zaś, choć ma kilka głupiutkich sytuacji nie jest wcale ani głupiutka, ani najwyraźniej słaba. Jest w tym wszystkim humor, w zasadzie kroi się komedia (rzecz jasna romantyczna) pomyłek. Węszę trochę brazyliany, ale powinno być mimo wszystko ok. W każdym razie zamierzam kontynuować.
Przy okazji - główni bohaterowie wyglądają b. swojsko (koreańsko swojsko, rzecz jasna, hihihi). Chyba żaden z grających panów nie jest przystojny (nawet bym powiedziała, że są sympatycznie brzydcy), a główna bohaterka też nie jest skończoną pięknością (choć brzydka też nie jest). :mrgreen:

(Ten w paski to najgłówniejszy bohater.)

Edycja: Jestem już po pięciu odcinkach. Fantastycznie się bawię! Potyczki między głównymi bohaterami są b. ciekawe. Myślę, że on jest w niej w jakiś przedziwny sposób zakochany, ale ona go chyba póki co nie cierpi. Więc on toczy z nią grę, dzięki czemu można się nieźle uśmiać. Cudne! :mrgreen:

Agn - Śro 17 Kwi, 2013 21:06

Czy ktoś widział Demony Da Vinci? Gra w tym Blake Ritson, który, nie ukrywam, jest dla mnie niezłą pokusą, choć samym da Vincim nie interesowałam się jakoś nigdy.
Dobre to? Czy samej próbować i podzielić się wrażeniami? :mysle:

praedzio - Śro 17 Kwi, 2013 21:18

A to już jest? Kurczę, nie nadążam za wszystkim.
Agn - Śro 17 Kwi, 2013 21:25

No jakoś... miało być? :mysle: Ale może coś źle słyszałam...
primavera - Śro 17 Kwi, 2013 21:26

Agn napisał/a:
Czy ktoś widział Demony Da Vinci? Gra w tym Blake Ritson, który, nie ukrywam, jest dla mnie niezłą pokusą, choć samym da Vincim nie interesowałam się jakoś nigdy.

obejrzałam pierwszy odcinek i hmmmm jakby topowiedzieć Leonardo jawi sie w nim jako szaleniec ogarnięty wizjami swoich wynalazków ... super ... ale jakoś tak nie porwał mnie ten serial, może następne odcinki będą lepsze

Agn - Śro 17 Kwi, 2013 21:29

To ja poczekam na dalsze wrażenia, bo trailer wygląda średnio zachęcająco (no ale to trailer)... Tylko... Blake! Ech...
Fibula - Śro 17 Kwi, 2013 22:05

Agn napisał/a:

Mnie nie porwał, ale sprawdzę jeszcze drugi odcinek.

Akaterine - Pią 26 Kwi, 2013 22:02

Jeżeli komuś po Broadchurch jest mało Tennanta to pojawił się nowy serial - Politician's Husband, oprócz niego gra tam Emily Watson.
Caitriona - Pią 26 Kwi, 2013 22:16

Już jest? Trzeba się rozejrzeć, bo chciałam to zobaczyć. Dzieki! :D
Agn - Nie 28 Kwi, 2013 00:23

Zapomniałam się pochwalić, że skończyłam A gentleman's dignity - świetnie się bawiłam. Nawet przy kapkę poważniejszym momencie oglądałam z radością. Ale przede wszystkim była kupa śmiechu, komediowych zagrywek i po prostu sympatycznie się oglądało.

W ramach przerwy od tabelkowania (zwariować idzie...) obejrzałam pierwsze odcinki innej koreańskiej dramy, mianowicie Chasera. Było nie tykać...
Jest to potwornie przykra drama - okropne morderstwo młodej dziewczyny, świat polityki, celebrytów, bezradnych zwykłych ludzi. Przede wszystkim jest to drama o ojcu tej dziewczyny, policjancie, który jeszcze nie wie, jak wysoko sięga ta sprawa, ale robi co może, by sprawiedliwości stało się zadość. Humoru, rzecz jasna, nie ma, natomiast dużo jest ludzkiej chciwości, niskiej, wstrętnej podłości, mam ochotę ukatrupić połowę bohaterów.
Skusiło mnie, bo w roli polityka mającego chrapkę na prezydencki fotel (oraz skończonego łajdaka, oczywiście), gra znany mi z City huntera Kim Sang Joong i jest świetny w swojej roli. Pasuje, skubany, do ról świrów i podłych drani.

Rewelacyjnie się ogląda. Nie sposób się nudzić, bo non stop coś się dzieje. Wsiorbałam się, szlag, ja nie powinnam była tego robić, powinnam się naprawdę zająć pracą...
Ale już nie mogłam!!!

primavera - Nie 28 Kwi, 2013 12:14

Akaterine napisał/a:
Jeżeli komuś po Broadchurch jest mało Tennanta to pojawił się nowy serial - Politician's Husband, oprócz niego gra tam Emily Watson.

ooo! dzięki! :kwiatek: właśnie obejrzałam pierwszy odcinek i .... zapowiada się ciekawie, a duet Tennant - Waston jest wyśmienity!

Akaterine - Nie 28 Kwi, 2013 12:31

Ja jestem na dodatek świeżo po brytyjskim House of Cards, więc ciekawie się ogląda kolejne intrygi w brytyjskim parlamencie ;) .
Caitriona - Nie 28 Kwi, 2013 16:10

Mini-serial (3 odcinki) ITV, The Ice Cream Girls z Jodhi May w jednej z ról: http://www.watchseries-on...rls-s01e01.html
primavera - Nie 28 Kwi, 2013 17:48

Akaterine napisał/a:
Ja jestem na dodatek świeżo po brytyjskim House of Cards, więc ciekawie się ogląda kolejne intrygi w brytyjskim parlamencie ;) .

hmmmm sorry ale House of Cards z Kevinem Spacey to chyba o intrygach w amerykańskim Kongresie :?

Akaterine - Nie 28 Kwi, 2013 19:40

Amerykański House of Cards to remake serialu brytyjskiego z Ianem Richardsonem w roli głównej. Brytyjski to w zasadzie trzy odrębne, 4-odcinkowe seriale (House of Cards, To Play the King i The Final Cut). Brytyjski już obejrzałam, amerykański zaczęłam w zeszłym tygodniu. Obydwa warte obejrzenia.
primavera - Nie 28 Kwi, 2013 21:14

Akaterine napisał/a:
Amerykański House of Cards to remake serialu brytyjskiego z Ianem Richardsonem w roli głównej. Brytyjski to w zasadzie trzy odrębne, 4-odcinkowe seriale (House of Cards, To Play the King i The Final Cut). Brytyjski już obejrzałam, amerykański zaczęłam w zeszłym tygodniu. Obydwa warte obejrzenia.

acha ... rozumiem :) byłam just confused

milenaj - Pon 29 Kwi, 2013 16:12

Caitriona napisał/a:
Mini-serial (3 odcinki) ITV, The Ice Cream Girls z Jodhi May w jednej z ról: http://www.watchseries-on...rls-s01e01.html

Dzięki za link. :kwiatek:
Obejrzałam i zapowiada się dobrze.

Caitriona - Pią 03 Maj, 2013 17:26

A dziś zaczęłam Vicious, perełka :D Serial komediowy zrobiony przez itv. W rolach głównych Ian McKellen i Derek Jacobi. Jako dodatek Iwan Rheon (Misfits, Game of Thrones).

http://www.youtube.com/watch?v=SnM2O8kxPeQ
http://www.youtube.com/watch?v=ZZUdNDJtP7M

praedzio - Czw 09 Maj, 2013 13:50

Zapowiedzi stacji FOX odnośnie nowych seriali: http://hatak.pl/artykuly/...a-sezon-2013-14

Sleepy Hollow zapowiada się smakowicie.