To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

praedzio - Wto 26 Lut, 2013 08:01

I Merlin jak wyprzystojniał. :mrgreen:
Akaterine - Wto 26 Lut, 2013 08:06

praedzio napisał/a:
Zapowiedzi BBC. Czekam na The Village. :excited: http://serialebrytyjskie....2013-w-BBC.html

Ja czekam na prawie wszystko :thud: I Case Histories wraca!

milenaj - Wto 26 Lut, 2013 14:13

Akaterine napisał/a:
I Case Histories wraca!

:banan: :banan: :banan:

Anonymous - Wto 26 Lut, 2013 14:24

Kolejny odcinek(przedpremierowy) Lekarzy oglądnęłam. ten odcinek już mocno średni, ale Rada obradowała w pięknych wnętrzach ;)
Caitriona - Wto 26 Lut, 2013 14:36

praedzio napisał/a:
Zapowiedzi BBC. Czekam na The Village.

O ja Cie... Ile ciekawych tytułów :excited: The Fall, Peaky Blinders, The Village - cuda, normalnie cuda :D

Admete - Wto 26 Lut, 2013 18:06

Angole to mają szczęście...To trzymajcie rękę na pulsie i informujcie. Case Histories bardzo lubię.
zooshe - Wto 26 Lut, 2013 19:05

praedzio napisał/a:
Zapowiedzi BBC. Czekam na The Village. :excited: http://serialebrytyjskie....2013-w-BBC.html

Podałaś link do strony, która gości u mnie w ulubionych od kilku dobrych lat, jako nieocenione żrodło nowinek jeśli chodzi o seriale brytyjskie.
Z pokazanych zapowiedzi czekam najbardziej na The Village i zainteresował mnie także serial Utopia. Trailer zapowiada się b. ciekawie.

http://www.youtube.com/wa...ayer_embedded#!

Anonymous - Pią 01 Mar, 2013 21:34

Nie wiem czy oglądacie, My rodzinnie oglądamy serial o Annie German, bardzo dobrze się ogląda. Przed chwilą skończył się odcinek drugi.
Yvain - Pią 01 Mar, 2013 22:06

Obejrzałam drugi odcinek i żałuję, że nie widziałam pierwszego. Bardzo fajnie zrobiony serial.
Anonymous - Pią 01 Mar, 2013 22:09

Strasznie szybko te odcinki mijają.
Ogólnie jak patrzyłam na tą tułaczkę to serce boli.

Anaru - Pią 01 Mar, 2013 23:08

Mam zamiar się do tego dobrać jak się uda, na bieżąco nie ma za bardzo jak. Ale moja Mama też mi bardzo polecała, ją zainteresowało.
primavera - Sob 02 Mar, 2013 09:25

Yvain napisał/a:
Obejrzałam drugi odcinek i żałuję, że nie widziałam pierwszego. Bardzo fajnie zrobiony serial.

Zgadzam się- drugi odcinek minął bardzo szybko. Nie wiedziałam, że Anna German miała takie powikłane życie. Jej matka to wspaniała kobieta

praedzio - Sob 02 Mar, 2013 10:32

No, i po emisji trzech odcinków "Zero Hour" stacja ABC skasowała serial. :zalamka:
Tak to jest, jak się właduje pieniądze (niemałe) w produkcję, a nie dopracuje wykonania (aktorsko - cienizna, niestety...). Szkoda, bo fabuła wyglądała nieźle - przynajmniej w dwóch obejrzanych przeze mnie odcinkach.

milenaj - Sob 02 Mar, 2013 11:34

Cytat:
No, i po emisji trzech odcinków "Zero Hour" stacja ABC skasowała serial.
Tak to jest, jak się właduje pieniądze (niemałe) w produkcję, a nie dopracuje wykonania (aktorsko - cienizna, niestety...). Szkoda, bo fabuła wyglądała nieźle - przynajmniej w dwóch obejrzanych przeze mnie odcinkach.

To nawet zaglądać nie będę...

A pojawił się nowy angielski serial "Lightfields". Zapowiada się smakowicie.

Akaterine - Sob 02 Mar, 2013 13:31

Ja zaczęłam oglądać "Homeland". Dwa odcinki za mną i już się wciągnęłam.
praedzio - Sob 02 Mar, 2013 14:51

No, to ja jeszcze dodam, że zbierałam się jak pies do jeża do serialu Banshee, a jak już się zebrałam - to poszłooo... :lol:

Nowozelandzki aktor Antony Starr odgrywający główną rolę pewnie też coś tu ma do rzeczy. ;) Aha - uprzedzam: to nie jest serial dla grzecznych dziewczynek. ;)

Jotka - Sob 02 Mar, 2013 17:28

Fakt, bardzo brutalny serial ale historia ciekawa
Agn - Sob 02 Mar, 2013 17:35

praedzio napisał/a:
uprzedzam: to nie jest serial dla grzecznych dziewczynek. ;)

A są tu jakieś? :twisted:

Jotka - Sob 02 Mar, 2013 17:40

No przecież same Damy = grzeczne dziewczynki (były) :rotfl:
Yvain - Sob 02 Mar, 2013 18:13

Jotka napisał/a:
No przecież same Damy = grzeczne dziewczynki (były)

Zgadza się :mrgreen:

Agn - Sob 02 Mar, 2013 18:16

Forum Szalonych Dam, tyle wam powiem. :lol:
Yvain - Sob 02 Mar, 2013 18:28

To mi się podoba :mrgreen:
BeeMeR - Sob 02 Mar, 2013 20:29

Polecono mi House of cards
http://www.filmweb.pl/ser...rds-2013-620036

widział ktoś? :mysle:

Akaterine - Sob 02 Mar, 2013 20:32

Mi też polecono, więc skoro tyle osób poleca, to pewnie warto ;) . W ogóle jest to remake serialu brytyjskiego z 1990 roku, który też mam zamiar obejrzeć.
Anonymous - Nie 03 Mar, 2013 08:27

primavera napisał/a:
Yvain napisał/a:

Zgadzam się- drugi odcinek minął bardzo szybko. Nie wiedziałam, że Anna German miała takie powikłane życie. Jej matka to wspaniała kobieta

Coś czytałam i coś słyszałam, ale zupełnie inaczej się to ogląda. A przecież będzie bardziej dramatycznie.