Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
BeeMeR - Pon 04 Lut, 2013 19:11
Oj, ja tez oglądałam dla Rebeki Hall głównie i coś tam pisałam na ten temat
Fibula - Pon 04 Lut, 2013 21:59
Mnie jednak rozczarował, mimo ogólnego dobrego wrażenia. I wyjątkowo drażniła mnie panna Wannop.
asiek - Pon 04 Lut, 2013 22:53
| Fibula napisał/a: | | Mnie jednak rozczarował |
Mnie też...z pewnością już do niego nie wrócę.
Akaterine - Wto 05 Lut, 2013 18:09
| Mag113 napisał/a: | | Dla mnie niejasne było tło rosnącej wrogości wszystkich wobec Tietjensa, nie rozumiem jego relacji z bratem, relacji w wojsku, złośliwości gen. Campiona, |
W sumie to jest trochę istotą tego filmu - Tietjens, do bólu porządny, uczciwy, opanowany, zawsze postępujący jak trzeba, za sprawą plotek, pomówień i uprzedzeń zostaje towarzysko potępiany - czy to nie jest czysta ironia losu?
| Mag113 napisał/a: | | zbytecznych wątków w rodzaju historii o szalonym pastorze, występu dwóch sufrażystek na odludziu itd. Irytowały mnie rzeczy takie jak wyprawa Sylwii T. w czasie wojny do Francji i jej paradowanie w jedwabiach i koronkach na linii frontu, i sam banalny koniec, gdy T. i panna W. kończą w łóżku. Bezsensowny moment ścięcia cedru, pojawienie się Sylwii w końcówce w zamkniętym przecież przez kilka lat mieszkaniu T. Skąd miała klucz? |
Sufrażystki akurat musiały się pojawić - w końcu Christopher im pomógł, co było jedną przyczyną plotek. Co do pastora to ja rozumiem, że pominięcie go nie zmieniłoby znacząco fabuły, ale w zasadzie w każdym filmie można znaleźć taki wątek. Dla mnie pastor był absurdalnie zabawny, co mi się podobało.
| Mag113 napisał/a: | | BBC chciala chyba czegoś w rodzaju skróconej wersji Downton Abbey, przynajmniej by pokazać ładne kobiety i wnętrza, ale czegoś zabrakło. |
Skrócone DA? Niby dlaczego, bo czasy podobne? Kilka lat temu BBC One zapowiedziało, że kończy z ekranizacjami literatury XIX-wiecznej, a zwróci się ku XX-wiecznej i to jest po prostu jeden z etapów tej polityki - "Parade's End" to powieść Forda Madoxa Forda.
Akaterine - Wto 05 Lut, 2013 22:34
Dla mnie to tylko pewien styl, który widać w paru filmach, choćby w "Upstairs Downstairs", które powstało w tym samym czasie, co DA.
BeeMeR - Śro 06 Lut, 2013 16:33
| Mag113 napisał/a: | | nawet na linii frontu bohaterka paraduje w eleganckiej, nienagannie wyprasowanej kreacji. | A mnie to akurat do bohaterki pasuje i do formy serialu również, wolę oglądać ładnie odzianych i uczesanych bo rozczochranych, brudnych i obdartych to w średniowieczu
Alicja - Czw 07 Lut, 2013 18:04
dodaj do tego brak uzębienia
BeeMeR - Czw 07 Lut, 2013 18:18
| Alicja napisał/a: | dodaj do tego brak uzębienia | Jak najbardziej - lub też poczernione
Deanariell - Czw 07 Lut, 2013 18:24
A mnie na kablówce włączyli Fox'a i zaczęłam oglądać The Walking Dead... Brrrrrrr... ale mimo makabryczności mnie wciąga...
Mało istotne w sumie, że to już 3 sezon - może nawet lepiej, bo gdybym zaczęła od samego początku, to nie wiem czy bym dotrwała do tego trzeciego.
milenaj - Czw 07 Lut, 2013 19:10
Ja zaczęłam oglądać "Scandal". Shonda Rimes w innym niż lekarskie wydaniu. Na razie mi się podoba. Bardzo wciągające.
Caitriona - Czw 07 Lut, 2013 20:17
| Deanariell napisał/a: | aczęłam oglądać The Walking Dead... Brrrrrrr... ale mimo makabryczności mnie wciąga... |
Cię rozumiem ten serial makabrycznie wciąga.
Akaterine - Pią 08 Lut, 2013 22:25
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki "Dancing on the Edge". Tak jak się spodziewałam, bardzo klimatyczny, i bardzo w stylu Poliakoffa. Dla mnie super .
Agn - Nie 17 Lut, 2013 21:31
Jadę dalej przez The king of dramas (zbliżam się ku końcowi, chlip... ). Chciałam tylko pisnąć, że kocham ten serial i na pewno jeszcze nie raz go obejrzę. Uwielbiam Anthony'ego Kima, który bywa i potwornym dupkiem, i świetnym facetem. Lubię też Lee Go Eun (choć trochę szkoda, że chyba ich jednak sparują, wolałam, jak Go Eun go nie cierpiała, teraz coś się zaczyna dziać w tym kierunku, no ale nie ma dramy bez melodramy) i to od pierwszego odcinka, kiedy z impetem wylała wiadro soku pomarańczowego na Anthony'ego. Go her! Ogólnie odpowiada mi mieszanka nastrojów w tej dramie, jest kupa śmiechu (szczególnie z aktorami na planie), ale są i momenty poważne, a nawet kryminalne czy tragiczne. Urzeka mnie wątek dyrektora Nama i Anthony'ego - z początku niechęć, potem zaczęli się świetnie dogadywać. Dyrektor Nam zresztą od początku budził moje zaufanie jako porządny gość. Teraz tylko czekam, aż okaże się, że są braćmi.
I już przestaję bredzić.
Akaterine - Pon 18 Lut, 2013 10:34
BBC jednak odwołuje The Hour (to było w sumie do przewidzenia, biorąc pod uwagę, jak zakończył się drugi sezon):
http://www.radiotimes.com...ur-axed-by-bbc2
Ale fani protestują:
http://tv.uk.msn.com/blog...20-5d6f5d4d97dc
Admete - Pon 18 Lut, 2013 14:41
To może i dobrze, że nie widziałam 2 serii.
primavera - Pią 22 Lut, 2013 18:31
Właśnie skończyłam ogladać The Paradise oparty na powieści E. Zoli Wszystko dla Pań i muszę powiedzieć, że bardzo mi podpasował. Cała historia została przeniesiona do Anglii i obfituje w wiktoriańskie smaczki.Polceam też aktorów młodego pokolenia występujących w tym serialu. Teraz zabieram się za Mr Selfridge'a
Admete - Pią 22 Lut, 2013 19:09
Serial jako luźna adaptacja zły nie był, ale irytowały mnie zmiany w charakterze głównej postaci. Mięczaka i przegranego z niego zrobili, a tym czasem książkowy Mouret ugiął się tylko pod jedną władzą - władzą kobiety. Natomiast jako rzecz oderwana od książki - a tak ten serial oglądałam - bardzo dobry.
Akaterine - Pią 22 Lut, 2013 19:12
Zgadzam się z Admete. To już pan Selfridge bardziej mi już przypomina Moureta niż serialowy Moray.
Admete - Pią 22 Lut, 2013 19:18
Zdecydowanie - Mr Selfridge prze do przodu niezależnie od kosztów Podoba mi się ten serial. Agnes jest urocza. I jaki cudny księgowy
milenaj - Pią 22 Lut, 2013 20:13
"Mr. Selfridge" świetnie się ogląda. Ale już chyba niewiele odcinków zostało. Dobrze chociaż, że druga seria będzie.
Oglądam też nadal "Dancing on the edge". Bardzo ciekawa jestem, co dalej z tego wyniknie.
Akaterine - Pią 22 Lut, 2013 20:27
| milenaj napisał/a: | | "Mr. Selfridge" świetnie się ogląda. Ale już chyba niewiele odcinków zostało. Dobrze chociaż, że druga seria będzie. |
Będzie? A odcinki jeszcze trzy, a "Dancing on the Edge" chyba jeszcze jeden.
milenaj - Pią 22 Lut, 2013 20:49
Na filmwebie zaznaczona jest już druga seria, wiec mam nadzieję, że to potwierdzona wiadomość, bo w tej chwili to serial, na którego nowe odcinki czekam z największą niecierpliwością. A tam niby nic się nie dzieje...
"Dancing on the edge" widziałam, że już tylko jeden, ale tu się chyba cieszę. Mogłabym nie znieść dalej tej narastającej dziwnej atmosfery, a tak jest intrygująco.
Agn - Pią 22 Lut, 2013 22:58
A ja dziś obejrzałam finał The king of dramas - pomimo paru zdziwień względem zachowania bohatera, zakończenie jest boskie. Jest i-de-al-ne! Ale wam nie powiem.
Uwielbiam ten serial.
praedzio - Wto 26 Lut, 2013 05:05
Zapowiedzi BBC. Czekam na The Village. http://serialebrytyjskie....2013-w-BBC.html
primavera - Wto 26 Lut, 2013 07:47
Ci na wyspach to mają dobrze - czeka ich tyle wspaniałych nowych seriali. Żeby tak u ns jakaś telewizja dostarczała tylu wspaniałych produkcji .... ech... pomarzyć sobie można
mnie zainteresowało kilka tytyułów i będę śledzić ich emisje
|
|
|