To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16

Aragonte - Pią 31 Maj, 2019 21:20

Ja chyba będę leczyć chandrę Ming Lan :-|
Trzykrotka - Pią 31 Maj, 2019 23:46

Ming Lan numer 30 i pełna satysfakcja. Jak to miło mieć do czynienia z bohaterką, która ma rozum :oklaski: oczywiście skrzetnie ukrywany przed wszystkimi prócz babci.
Po dyskwalifikacji Młodego Panicza, a właściwie przegranej walkowerem, nasza Ming Lan ma nowego wielbiciela, panicza z rodziny He, który dostarczył jej właśnie leki i maści, oraz dary w postaci obiadu w formie pudełkowej :lol: czyli zapakowanego w wygodne pojemniki - nosidełka. Bardzo grzeczny i udatny kawaler :serduszkate: o i oczywiście mamy hrabinę Wu, która zasypuje panienkę darami i zaproszeniami na wszelkie atrakcje lata w mieście. Oczywiście, Ming Lan nie byłaby sobą, gdyby nie rozkminiła, że pobudki hrabini nie są tak całkiem czyste i że ten jej ukochany synalek, czyli Szóstka, to nie najdojrzalsza brzoskwinia z czubka drzewa, tylko niezła zgniłka. Ming Lan bywa i bawi się, a przy okazji nie omieszka napsuć krwi i kolan swojej siostrze - żmijce, która ma Szóstkę ma chrapkę.
Ming Lan wychodzi na niezłą zołzę w tym odcinku, ale kiedy wie się, co zrobiła jej matce różowa Mniejsza Żona, to wszystko w mig można jej wybaczyć.

Aragonte napisał/a:
Ja chyba będę leczyć chandrę Ming Lan :-|

Nie, nie :kwiatek: Lepiej wymyśl nam jakąś piękną letnią odsłonę wątku - to już będzie 17 z kolei :hug_grupowy:

Aragonte - Pią 31 Maj, 2019 23:57

Chyba kiepsko u mnie z wymyślaniem :? Zdam się na Was :kwiatek:
Trzykrotka - Sob 01 Cze, 2019 00:24

Ech :-|

Popatrzcie, jakie nietrafione sukienki założyły panie Yoo In Na i Park Min Young na konerencje prasowe swoich dram

A tutaj przykład wycudowania mody koreańskiej. Jedna z najładniejszych par dramalandu (para na zycie także), czyli Jung So Min i Lee Joon w sesji dla Marie Claire. Po co ta haleczka narzucona na dziewczynę?