Komunikaty - Pytania techniczne II
BeeMeR - Wto 13 Lut, 2024 09:58
Tak, jest ok, dziękuję
ŁukaszG - Wto 13 Lut, 2024 13:39
Błędy 403 co jakiś czas jeszcze wracają.
Dostałem odpowiedź z firmy hostingowej i nie wchodząc w szczegóły w najbliższych dniach muszę zaktualizować wersję forum, aby mogło dobrze działać na nowszej, bezpieczniejszej i stabilniejszej wersji skryptów php. W najbliższych dniach się tym zajmę, dam wcześniej znać, bo będzie się to wiązało z wyłączeniem forum na kilka godzin.
Admete - Wto 13 Lut, 2024 19:26
Dziękujemy bardzo za to, że się tym zajmujesz..
ŁukaszG - Wto 13 Lut, 2024 19:41
Chyba się udało. Zaktualizowałem forum do nowszej wersji, dzięki czemu może pracować w oparciu o trochę nowszą wersję php. Od około 15 minut nie miałem ani razu błędu 403. Jestem w fazie testowania/sprawdzania niektórych rzeczy.
Póki co jedyną rzecz jaką widzę do naprawy to komunikat, że mam "Masz 65532 nieprzeczytanych wiadomości" (PW) - szukam rozwiązania tej zagadki
Admete - Wto 13 Lut, 2024 20:12
| ŁukaszG napisał/a: | | "Masz 65532 nieprzeczytanych wiadomości" (PW) - szukam rozwiązania tej zagadki |
Też tyle mam...
ŁukaszG - Wto 13 Lut, 2024 20:29
| Admete napisał/a: | | ŁukaszG napisał/a: | | "Masz 65532 nieprzeczytanych wiadomości" (PW) - szukam rozwiązania tej zagadki |
Też tyle mam... |
A tak naprawdę masz jakieś nieprzeczytane - czy wszystkie przeczytane?
Pytam, bo zaglądam sobie w tabele użytkowników i jest około 20 osób, które mają taki kosmiczny licznik nieprzeczytanych - nie wiem czemu, ale mogę bezpośrednio na tabeli w bazie danych wyzerować te liczniki i chyba tak zrobię.
EDIT
Poniżej lista 20 użytkowników, którzy mieli liczniki nieprzeczytanych wiadomości powyżej 65500+, a którym skasowałem ten licznik na 0. Wśród tych osób są takie, które daaaawno już się nie logowały, ale także takie, który były nawet wczoraj czy dziś.
Lista, posortowane alfabetycznie:
Admete, Agn, Alicja, Anaru, aneby, Aragonte, BeeMeR, Calipso, Gosia, Harry_the_Cat, Loana, Mag13, malmik, Monika, nicol81, praedzio, Tamara, Trzykrotka, Yvain, zooshe.
Proszę tu zgłaszać jakieś dziwne, nietypowe sytuacje po aktualizacji, będę starać się znajdować jakieś rozwiązanie - najważniejsze, że forum działa
Admete - Wto 13 Lut, 2024 20:37
Dobrze, że wyzerowałeś. One były w wiadomościach prywatnych. Jest jeszcze druga sprawa - gdy wysyłam posta, to nie wysyła się za pierwszym, ale za drugim razem.
ŁukaszG - Wto 13 Lut, 2024 20:50
| Admete napisał/a: | | Dobrze, że wyzerowałeś. One były w wiadomościach prywatnych. Jest jeszcze druga sprawa - gdy wysyłam posta, to nie wysyła się za pierwszym, ale za drugim razem. |
To może być kwestia, że jeszcze trochę grzebie w ustawieniach...
Rada dla Ciebie i innych po tej aktualizacji - proszę skasować sobie w przeglądarkach pliki cookies (tylko dla tej strony/domeny, można to przefiltrować) i pliki tymczasowe przeglądarki internetowej, powinno pomóc.
Admete - Wto 13 Lut, 2024 20:52
Jasne, skasuję.
BeeMeR - Wto 13 Lut, 2024 22:00
Nie wiedziałam, że przegapiłam tyle wiadomości
praedzio - Śro 14 Lut, 2024 06:52
U mnie dziś rano jeszcze wyskoczył ten błąd. Teraz na telefonie jest ok.
Tamara - Śro 14 Lut, 2024 08:43
U mnie przedwczoraj albo wyskakiwał błąd, albo nie mogłam dodać posta, wczoraj wyskakiwał błąd , i tak jak BeeM - nie miałam pojęcia, że mam tyle zaległego czytania
Tamara - Śro 14 Lut, 2024 08:44
Post sie dodaje za drugim razem dopiero.
annmichelle - Śro 14 Lut, 2024 10:30
U mnie wszystko działa, ani nie miałam nadprogramowych privów, posty też "wchodzą" za pierwszym razem.
Ciekawe, dlaczego błędy są tylko u części użytkowników.
BeeMeR - Śro 14 Lut, 2024 10:35
Ja tylko raz musiałam dwa razy wysłać posta, zazwyczaj wchodzą
Tamara - Śro 14 Lut, 2024 10:40
U mnie w dalszym ciągu za drugim razem się wysyła
Admete - Śro 14 Lut, 2024 10:53
U mnie podobnie.
Aragonte - Śro 14 Lut, 2024 11:28
| Admete napisał/a: | | Dziękujemy bardzo za to, że się tym zajmujesz.. |
Bardzo, bardzo dziękujemy, Łukaszu
ŁukaszG - Śro 14 Lut, 2024 11:35
| Admete napisał/a: | | U mnie podobnie. |
W wolnej chwili poszukam, co może być przyczyną.
Na pewno warto skasować ciasteczka w przeglądarce (tylko te dla domeny northandsouth.info).
Zauważyłem, że u mnie przy wysyłaniu posta dosłownie na ułamek sekundy pojawia się taki komunikat:
"Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy."
Też taki komunikat macie?
ŁukaszG - Śro 14 Lut, 2024 11:36
| Aragonte napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Dziękujemy bardzo za to, że się tym zajmujesz.. |
Bardzo, bardzo dziękujemy, Łukaszu |
dziękuję
Admete - Śro 14 Lut, 2024 12:03
Ta, też tak mam. Dlatego muszę drugi raz wysłać.
Tamara - Śro 14 Lut, 2024 14:05
U mnie nic się nie pokazuje, tylko po kliknięciu Wyslij, otwiera się strona edycji posta, i dopiero z niej mogę wysłać.
A faktycznie jest ten komunikat u góry .
Tamara - Pią 16 Lut, 2024 14:16
Dlaczego forum samo zrobiło sie niebieskie ? miałam beżowe, tak jak obrazek nagłówkowy, a dziś wchodzę i jest niebieskie
Edit - niebieskie jest na kompie, w telefonie mam dalej beżowe
BeeMeR - Pią 16 Lut, 2024 14:31
Ja mam beżowe z niebieskimi paskami
A na telefonie u góry wylądował obrazek phpBB
Cuda
ŁukaszG - Pią 16 Lut, 2024 14:37
Znalazłem rozwiązanie problemu z wysyłaniem postów. Teraz działa znowu także 'szybka odpowiedź' - musiałem jednak zresetować/napisać pliki stylów, które trochę się różniły i ręcznie przywracam wcześniejsze kolory.
Te kolory mogą się też zmieniać, kiedy odświeżymy stronę, skasujemy pamięć podręczną przeglądarki etc.
W weekend dokończę, aby +/- kolorystyka była poprzednia.
BTW w większości przeglądarek Ctrl+F5 wymusza odświeżenie wszystkich elementów/plików strony, dzięki temu najlepiej widać aktualny efekt zmian.
c.d.n...
|
|
|