Komunikaty - Południe Polski - zlot
Admete - Śro 14 Lut, 2024 20:56
Ale to Peru wygląda ciekawie. Ja tam lubię archeologię.
BeeMeR - Śro 14 Lut, 2024 21:12
Byłam nie tak dawno temu w muzeum archeologicznym z dziećmi - wystawa nie jest duża, ale dość ciekawa. Egipskie skarby też są interesujące.
akne - Śro 14 Lut, 2024 21:24
To jesli chcecie, pojdziemy.
Admete - Czw 15 Lut, 2024 05:40
Zobaczymy na miejscu,.kto co będzie chciał.
Barbarella - Czw 15 Lut, 2024 09:01
| akne napisał/a: | Hmm... mnie archeologiczne nie bardzo interesuje. Część widziałam, a peruwianskie, to wiem, że Barbarella lubi:), ja niekoniecznie.
Słuchajcie, może zrobimy tak, że po sniadanku i kawie i małych ploteczkach, my z Admette pójdziemy na malarstwo do Sukiennic, jesli będzie chciała, lub na spacer do taniej książki. A Barbarella z chętnymi pójdzie sobie do muzeum na peruwianskie. I umowmy się gdzieś bliżej rynku na obiad około np. 14.00 na telefon.
Ma ktoś inny pomysł? |
Pomysł bardzo dobry.
Admete - Czw 15 Lut, 2024 10:12
Ja już dziś w Krakowie. Męczy mnie to jeżdżenie do Krakowa. Wszędzie mi tak strasznie gorąco. W poczekalni też.
BeeMeR - Czw 15 Lut, 2024 10:32
Ja też w Krakowie, u Rodziców, zostaję do soboty
Admete - Czw 15 Lut, 2024 13:57
Na razie mam dość dużego miasta 😟 Jak mi nie minie, to ja się piszę dopiero na całkowitą wiosnę.
Barbarella - Czw 15 Lut, 2024 15:42
Będę w Krakowie po 10.00.
akne - Czw 15 Lut, 2024 20:53
Dziewczynki, jeśli Admette się nie wybierze , to ja też raczej dopiero na wiosnę. Właśnie patrzę, że w sobotę ma padać i pewnie na spacery niefajna pora.
Nie gniewajcie się. Wiem, że Wam i tak to planów nie psuje, bo miałyście się spotkac same.
Ale jeszcze potwierdze jutro.
Admete - Pią 16 Lut, 2024 07:58
Tak mnie wczorajszy dzień przeczołgał, że nie dam rady. Pogoda mnie dobija, pot zalewa co parę minut, w każdym pomieszczeniu jest mi za gorąco, katar nie odpuszcza. Wybieram się dziś po południu do lekarza, niech zajrzy na gardło, bo nie czuję, że jest tam w porządku. Następnym razem dziewczyny. Może jak się zrobi już całkiem ciepło, taka równiejsza ta pogoda, bez tych ciągłych zmian.
akne - Pią 16 Lut, 2024 13:23
To ja też następnym razem. Pozdrawiam, Kobietki
RaczejRozwazna - Sob 17 Lut, 2024 06:20
Ja też pewnie nie dotrę przepraszam. Dopiero dojechałam do Krakowa po całonocnej, nieprzespanej podróży. Zanim się ogarnę będzie już późno. Odrobiny na wiosnę
Admete - Sob 17 Lut, 2024 08:06
Ja się wczoraj strasznie źle czułam.
RaczejRozwazna - Sob 17 Lut, 2024 15:38
Dopiero się obudziłam z bólem głowy. Żałuję, że się nie udało.
BeeMeR - Sob 17 Lut, 2024 15:41
A ja bardzo miło spędziłam czas z Basią, nie pierwszy i nie ostatni jak mniemam raz
Admete - Sob 17 Lut, 2024 17:39
Zazdroszczę. Druga połowa dnia polegała u mnie na leżeniu, kaszleniu i smarkaniu. Kaszel najgorszy. Na tchawicę poszło.
Barbarella - Nie 18 Lut, 2024 08:38
Zwiedziłam Muzeum Archeologiczne oraz Arsenał, gdzie była fantastyczna wystawa pt. Barwa i broń. Spędziłam tam co najmniej 1,5 godziny, więc nad Wisłę nie zdążyłam.
I uzupełniłam zapasy herbatek na Kleparzu.
Beem, dzięki.
BeeMeR - Nie 18 Lut, 2024 10:27
Następnym razem - a może w wakacje - umówimy się na któryś wtorek by obskoczyć darmowe wejścia do pozostałych placówek Muzeum
A nuż ktoś dołączy
RaczejRozwazna - Nie 18 Lut, 2024 11:46
Ja na pewno. 😄
Przypominam o odwiedzinach Podkarpacia Myślcie dziewczyny kiedy, może jakiś cały weekend, to byśmy zwiedziły nie tylko Rzeszów ale i Łańcut, muzeum Żydów w Markowej, może Krasiczyn i cudne arboretum w Bolestraszycach - na wiosnę to jest szał. Mam auto a jakby co to wynajmę jeszcze siostrę z drugim na niedzielę 😏Dla mnie najlepiej koniec kwietnia i maj.
Barbarella - Pią 01 Mar, 2024 19:25
| RaczejRozwazna napisał/a: | Ja na pewno. 😄
Przypominam o odwiedzinach Podkarpacia Myślcie dziewczyny kiedy, może jakiś cały weekend, to byśmy zwiedziły nie tylko Rzeszów ale i Łańcut, muzeum Żydów w Markowej, może Krasiczyn i cudne arboretum w Bolestraszycach - na wiosnę to jest szał. Mam auto a jakby co to wynajmę jeszcze siostrę z drugim na niedzielę 😏Dla mnie najlepiej koniec kwietnia i maj. |
Jeżeli chodzi o mnie, to pasuje mi:
- ostatni weekend kwietnia
- 11-12 maj
- 25-26 maj.
No i muszę dostać namiary na nocleg.
RaczejRozwazna - Wto 05 Mar, 2024 17:30
No to u mnie maj. Szczegóły dogadamy.
Admete - Sob 23 Mar, 2024 11:34
U mnie weekend majowy byłby najlepszy, ale w dowolny weekend w maju mogę wyskoczyć na jeden dzień. Rozważna mnie właśnie licz na jeden dzień. Najlepiej sobotę, a wy sobie jeszcze pozwiedzacie w niedzielę.
RaczejRozwazna - Sob 23 Mar, 2024 12:20
Długi weekend majowy byłby dla mnie nawet lepszy. Barbarella nie możesz?
Ja już wiem, że z podanych terminów mogłabym tylko w pierwszym, choć i tak jechałabym z Krakowa w sobotę rano. W drugim terminie muszę być w Krakowie.
Akurat pozostałe weekendy byłyby dla mnie bardziej korzystne, bo mogłabym być w Rzeszowie już w piątek wieczorem.
A jak wygląda czerwiec u Was? Ja nie mogłabym tylko 8-9.
Przy jednodniowym wypadzie trzeba pomyśleć tylko co chce się zobaczyć. Rzeszów z zewnątrz (bez muzeów) da się w pół dnia, jeśli założy się nieco szybsze tempo. Albo Łańcut albo Muzeum Żydów w Markowej ew. jeszcze Leżajsk, jeśli byłby jakiś koncert organowy (w maju bywają) bo klasztor i grób cadyka, do którego w marcu zjeżdżają żydzi z całego świata, warte zobaczenia.
Cieszę się na to spotkanie Pozostałe dziewczyny - myślcie nad dołączeniem!
Admete - Sob 23 Mar, 2024 16:08
Łańcut Dwa dni w roku szkolnym u mnie odpada.
|
|
|