Fantastyka - Czytamy... polecamy... odradzamy
Admete - Wto 03 Mar, 2009 15:41
– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.
Ella podeszła do pieca, gdzie poczerniały czajnik wisiał nad czymś, co babcia Weatherwax nazywała ogniem optymistów.
Przypis: Dwa polana i nadzieja.
Bogom nie przeszkadzają ateiści, pod warunkiem że są to ateiści gorący, głębocy, żarliwi (...). Ateiści, którzy całe życie nie wierzą, całe życie nienawidzą bogów za to, że ci nie istnieją. Taki ateizm jest niczym skała. To prawie wiara...
Rzeka po dnie swego koryta wlokła się smętnie niczym student około pierwszej w nocy.
Chaos zawsze pokonuje porządek, gdyż jest lepiej zorganizowany.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi.
Admete - Wto 03 Mar, 2009 16:29
Możesz przenieść takie mi się filozoficzne ekhem cytaty wybrały
Aragonte - Wto 03 Mar, 2009 19:15
I bardzo w stylu Myśli nieuczesanych Leca
praedzio - Wto 03 Mar, 2009 19:52
Obawiam się, że te cytaty już tam są. Własnołapnie je tam zamieszczałam.
Aragonte - Wto 03 Mar, 2009 20:23
A, to niech sobie tu siedzą
Alicja - Śro 04 Mar, 2009 09:02
teraz wiemy dlaczego lubimy Świat Dysku
Fibula - Czw 23 Kwi, 2009 20:59
Jeśli są na forum miłośnicy twórczości Anny Brzezińskiej, donoszę, że jutro o 18.00 na Politechnice Warszawskiej odbędzie się z nią spotkanie.
praedzio - Czw 23 Kwi, 2009 21:10
Kurde, wszystkie imprezy zwaliły się na jeden termin...
Caitriona - Wto 09 Cze, 2009 21:28
Przypomniałam sobie anielskie opowiadania Kossakowskiej, Żarna niebios. Nie ukrywam, ze za nimi przepadam, tak jak za Kossakowską ogólnie
Więcej: http://i-love-impala67.bl...ossakowska.html
Agn - Śro 10 Cze, 2009 00:51
Caiti! KOCHAM KOSSAKOWSKĄ!!! Szczególnie jej cykl anielski...
A najbardziej wkurzały mnie teksty bodajże na merlin.pl pod Żarnami niebios - że to oszustwo, że to tylko wznowienie i usiłowanie wydarcia kasy od fanów. Pardon, ale po to czyta się opisy książek (a jeśli jest się w księgarni - przegląda się je), by wiedzieć, co się kupuje, a nie w ciemno. Głupota nie boli, ale męczy bliźnich...
Caitriona - Śro 10 Cze, 2009 16:29
Agn, pójdz we ramiona
Ja wiedziałam że to praktycznie to samo co w Obrońcach, ale nie przeszkadzało mi to, nawet się ucieszyłam, bo wolę Fabrykę od Runy. A za głupotę się płaci, wystarczyło porównać spis treści
Kossakowskiej niesamowicie mi się jeszcze podobały Więzy krwi, też zbiór opowiadań, ale dużo bardziej mroczny.
Agn - Czw 11 Cze, 2009 10:37
Te opowiadania są ciągle przede mną. Tak samo jak Ruda sfora. *idzie w ramiona Caitri* Jakże się cieszę!
Caitriona - Czw 11 Cze, 2009 18:33
Ruda sfora także jeszcze przede mną. Ale Więzy polecam
Admete - Pon 29 Cze, 2009 22:18
Jacek Komuda zaczął nowy cykl:
http://www.empik.com/samo...golniepolecamy&
Aragonte - Pon 29 Cze, 2009 22:32
Komuda to ten od siedemnastowiecznej, barokowej fantasy, tak? Dzikie Pola i tym podobne klimaty?
Admete - Pon 29 Cze, 2009 22:38
Ten sam
Agn - Wto 30 Cze, 2009 20:42
A ja przeczytałam Cassandrę Clare Miasto kości - dla nastolatków, ale przyjemne. Można czasem zaglebić, jak autorka pisze np. że Jace gania non stop z mieczem, a potem opisuje jakie to ma delikatne ręce pianisty, ale ja jej to szybko wybaczyłam. W książce coś się cały czas dzieje. Są wampiry, wilkołaki, a bohaterowie tłuką demony. Brzmi znajomo? Nie, to nie jest SPN. Ale sympatyczne.
Caitriona - Pon 20 Lip, 2009 18:30
A ja sobie przeczytałam, nie ukrywam, że z przyjemnością, Księgę cmentarną Neila Gaimana. Ciekawa historia, nieco przewrotna, świetny styl Gaimana. Czegóż chcieć więcej?
[więcej: http://i-love-impala67.bl...eil-gaiman.html ]
Fibula - Pon 20 Lip, 2009 18:45
Caitri, ja Księgę... skończyłam czytać kilka dni temu, też z przyjemnością. Jeśli dobrze pamiętam, jej fragment był zamieszczony w zbiorze opowiadań M jak magia.
Caitriona - Pon 20 Lip, 2009 18:47
Póki co po zbiory opowiadań Gaimana sięgać nie będę - Rzeczy ulotne bardzo mnie rozczarowały. Była jak dla mnie zbyt chaotyczne. Teraz w planach mam Amerykańskich bogów
praedzio - Pon 20 Lip, 2009 18:48
Amerykańscy bogowie są świetni! Podobnież jak Chłopaki Anansiego.
Caitriona - Pon 20 Lip, 2009 19:42
Słyszałam właśnie, że to rewelacyjna książka. Obaczym. Póki co mam co czytać, ale na pewno po Amerykańskich bogów sięgnę.
Agn - Śro 22 Lip, 2009 01:33
Caiti, wylałaś miód na me serce. Bardzo lubię Księgę cmentarną! A Amerykańskich bogów też polecam - moja ulubiona powieść Gaimana.
praedzio - Śro 22 Lip, 2009 09:11
O, kurczę - przypomniałam sobie, że zostawiłam w Wawie Księgę cmentarną. A miałam sobie poczytać. BUUUU....
Caitriona - Śro 22 Lip, 2009 12:06
| Agn napisał/a: | | moja ulubiona powieść Gaimana |
No, właśnie pamiętam, że Ty Agn lubisz Gaimana. Przyznam szczerze, że i ja zaczynam się nim interesować coraz bardziej Na pewno bedę czytać go dalej
|
|
|