To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Herosi

praedzio - Pią 19 Paź, 2007 13:57

Oj, baaaardzo...! Albo dziennikarka, albo prywatny detektyw, albo... ???
Daję głowę, że moment z pudełkiem zostanie przerwany przez napisy końcowe... :bejsbol:

Admete - Wto 23 Paź, 2007 21:10

Cóż pudełko otworzone, ale Peter niewiele się z niego dowiedział. Natomiast namolna blondyna to wysłanniczka Firmy. Ojciec Parkmana to kawał oszusta i drania...Nie wiadomo po co pan Bennet pojechał do Odessy. Pewnie sie wyjaśni później. Za to wiadomo, o co chodziło z tą twarzą Nathana ;-)
praedzio - Wto 23 Paź, 2007 21:13

Aaaaa!!!! A ja jeszcze nie mogę obejrzeć!!! :cry2: Muszę czekać do jutra. :?
praedzio - Śro 24 Paź, 2007 20:32

No, w końcu dowiedziałam się, o co biegało w najnowszym odcinku! :D *szczerzy zęby*
Hm. Zaintrygowała mnie ta blondie. Podejrzewam, że już wcześniej Peter musiał z nią mieć do czynienia (umiejętność ciskania błyskawic). I kim u licha, jest jej tatuś?! Czyżby to Bob? I po co mu Peter? Chyba, że... Bob się dowiedział, że jest następny na czarnej liście zabójcy i Peter mu jest potrzebny, żeby ocalić jego tyłek... :mysle: Eeee... Kombinuję jak koń pod górkę... Może to nie o to chodzi. No, w każdym bądź razie wiemy, że z tej blondaski kawał wrednej baby jest. *idzie po dubeltówkę*
Kolejnym superdraniem w odcinku jest ojciec Matta. Przynajmniej wiemy, skąd się wzięła jego ksywka "Straszydło". Biedna Molly! W jakim koszmarze utknęła?
Zaintrygowała mnie również historia Niki. Po co zgłosiła się do Firmy? Czy nadal ma problemy z Jessicą? Dziwne to jakieś, niedopowiedziane. :?
Czy już wspominałam, że Nathanowi pasują dłuższe włosy? ;) To plus lekki zarost i od razu jego oczy nabierają takiego blasku... :serce:
Oj, Admete, gdyby nie to, że już oddałam serce jednemu Herosowi (patrz: avatar), miałabym ciężki orzech do zgryzienia... ;)

praedzio - Pią 26 Paź, 2007 18:30

Zwiastunik 2x06 :) :
http://www.youtube.com/watch?v=Y75QdSLS73Q

EDIT: Ooo...!!! Dokopałam się do spoilerów....! I to jakich!! Tylko nie wiem, czy wam tu je podawać, żeby nie zepsuć przyjemności oglądania... Na razie jestem tylko w stanie wykrzykiwać: "Zadziwiające! Niesamowite! Niemożliwe!" :P

Admete - Pią 26 Paź, 2007 20:24

Pisz na priva kobieto :-) wiesz, że mnie spoilery niestraszne :-D Zaraz sobie zwiastun obejrzę.
EDIT:
Obejrzałam i stwierdzam, ze będzie troche akcji. I zdesperowany pan Bennet!

praedzio - Wto 30 Paź, 2007 21:46

*wbiega w podskokach*
O, w mordę! Ale się porobiło!! :excited: Nie, no... Odcinek wspaniały! Sama nie wiem od czego zacząć.
Przede wszystkim strasznie żałuję, że z Hiro i Kensei potoczyło się tak, jak potoczyło. Stanowili świetny duet. A teraz... Świadczy to tylko o tym, że Takezo nie był nigdy kryształowym charakterem. Hiro był jego sumieniem, a teraz... Szkoda...
Bennett w Odessie... Hm, rzeczywiście, zdesperowany. I świetnie wyszkolony przez Firmę, z którą teraz walczy. Te obrazy... Muszę się im jeszcze raz przyjrzeć. Kim był ten gość z pistoletem? Rozpoznałam Kensei walczącego z Hiro (chyba), dłoń z probówką należąca chyba do Boba, albo Mohindera..., Niki waląca w lustro, i... Sylar? Ten gościu z zabandażowanym nosem mierzący z pistoletu? Claire leżąca na schodach... I jeszcze jeden obraz, zasłonięty przez stojącego Haitańczyka. Hmmmm :mysle:
Bardzo podobał mi się wątek Petera. Choć zaczyna mnie już wkurzać to jego "Nie wiem". Za często je powtarza... :P I znów jest miasto do uratowania! :banan_Bablu:

I kim, u licha, jest Adam Monroe? :mysle:

Admete - Śro 31 Paź, 2007 05:28

Dużo pytań, mało odpowiedzi. To z Hiro i Kensei musiało sie tak skończyc. Myślę, że Yaeko zginie. Pytanie jest, jak Kensei trafi do naszych czasów ( bo chyba trafi...). Pan Bennet jak stary UB-ek ;-) A Cleire i West mi działają na nerwy. Czekam na powrót wątku Matta. Mohinder się okropnie wkopał...
praedzio - Śro 31 Paź, 2007 08:24

Ojojoj, faktycznie, Mohinder nie będzie teraz miał różowo... Wczoraj na forum Herosów poczytałam sobie trochę, i większość forumowiczów mówiła, że człowiekiem z pistoletem na obrazie Isaaca był właśnie Mohinder. Hm - daje to powód do kolejnych spekulacji...
West to trochę taki niegrzeczny chłopczyk jest - martwię się o Claire ;)
Kensei pewnie podczepi się do Hiro, kiedy ten będzie się przenosił w czasie - tak myślę.

O, ale mnie wczoraj ubawił Ando z tym naukowcem, jak z wypiekami na twarzy czytali relacje Hiro. "I co, i co dalej?!" :rotfl:

Admete - Śro 31 Paź, 2007 12:39

Ando upomniał go, żeby nie przewijał, bo on nie może opuścić nawet linijki :-) Tez sądzę, że Kensei podczepi sie pod Hiro...
Deanariell - Śro 31 Paź, 2007 17:51

praedzio napisał/a:
Ooo...!!! Dokopałam się do spoilerów....! I to jakich!! Tylko nie wiem, czy wam tu je podawać, żeby nie zepsuć przyjemności oglądania...

Ej... ja też chcę spoilery! Znaczy się poproszę ;) A możesz samego linka wkleić? Jeśli nie, to też na priva pls... :cmok:

Ja obejrzałam dopiero 3 z tej nowej serii - strrrrasznie mi się ten serial spodobał, chyba właśnie z powodu tej różnorodności bohaterów, wielu wątków - częściowo odrębnych, ale w niespodziewany sposób krzyżujących się ze sobą...

praedzio - Śro 31 Paź, 2007 17:59

Ha! A zobaczysz, jak się skrzyżują wątki Mohindera i Niki... :excited:

Spoilery poszły na priva. :D

EDIT: Hm, napiszę juz tutaj, nie na PM: wiadomo, że Sylar odzyska swoje moce. W związku z czym mam pytanie - czy macie jakieś pomysł, w jaki sposób mogł on utracić swoje zdolności? Jedna z możliwych odpowiedzi nasunęła mi się po obejrzeniu ostatniego odcinka.
Btw. patrzyłam z chorą fascynacją, jak Sylar mówił do Alejandro o swoich zamiarach. Brrrr...! Okropny stwór z niego. :excited:

praedzio - Sob 03 Lis, 2007 20:55

Kolejny news:

Cytat:
Kanał NBC zablokował produkcję serialu Herosi: Narodziny, głośnej kontynuacji międzynarodowego hitu "Herosi".

Udało nam sie ustalić, że poza planowanym strajkiem scenarzystów amerykańskich, na decyzję stacji wpłynęły przede wszystkim bardzo nieprzychylne opinie prasy i słabe wyniki oglądalności obecnie pokazywanej, drugiej serii sagi o superbohaterach.

Krytycy zarzucają twórcom zanik kierunku i głównych wątków w obecnie wyświetlanych odcinkach oraz nagromadzenie zbyt rozległego grona postaci drugoplanowych, w tym nowych herosów.

Produkcję 6 odcinków, które miały przedstawiać kolejnych nowych bohaterów odkrywających swoje moce zatrzymano w tym tygodniu zabijając ją jeszcze na poziomie tworzenia zarysów fabuły.

Przypomnijmy twórcami epizodów serialu "Herosi: Narodziny" mieli być m.in. Kevin Smith, czy Eli Roth.

Na pociechę trzyminutowy wycinek odcinka siódmego: http://www.youtube.com/watch?v=jSmDhIiVSsg

Admete - Sob 03 Lis, 2007 23:16

To znaczy, że nie będzie juz więcej odcinków? :-( O co im chodziło? Mnie się serial podoba cały czas...W tych stanach to mają jakieś ptasie móżdżki, nie potrafią zapamiętać więcej niż trzech postaci wystepujących w serialu. Nie podoba mi się to wszystko, co ja będę robić jak nie będzie nowych odcinków moich ulubionych seriali? Jak się uchronie przed zimową depresją? ;-)
Deanariell - Nie 04 Lis, 2007 22:16

praedzio napisał/a:
słabe wyniki oglądalności obecnie pokazywanej, drugiej serii sagi o superbohaterach

Hmmm... Przykro mi to mówić, ale kolejny raz Ameryka okazała się chyba za głupia na ciekawy serial... Naprawdę są takie chwile, kiedy jestem niezmiernie wdzięczna, że urodziłam się w starej, dobrej Europie... Bo tam mam wrażenie, że jak coś nie jest proste jak budowa cepa, to ludzie się gubią, a prasa zamieszcza niepochlebne recenzje... No cóż, w końcu to światowe centrum kiczu :P Moim zdaniem serial całkiem nieźle się rozkręca, ale ... nie jestem Amerykanką... :confused3:

praedzio - Czw 08 Lis, 2007 18:45

No, w końcu udało mi się znaleźć wolną chwilkę i obejrzeć najnowszych Herosów.
Świeżo po seansie wyglądam tak: :opad_szczeny:
Emocje gonią emocje. Poobgryzałam wszystkie paznokcie, nawet u nóg... Kilka razy sobie zapłakałam. Baaardzo wzruszająca była scena, w której Hiro żegnał się z Yaeko:
"Jak długo będę miała głos, będę opowiadać historię szlachetnego Takezo Kensei. Chłopiec Hiro Nakamura będzie miał opowieści, które pomogą mu zasnąć".
:cry2: :cry2: :cry2:
W tym odcinku strasznie podobał mi się Matt. Udowodnił ojcu i sobie, że już nie jest więźniem ani tego ostatniego, ani w ogóle swojej przeszłości. Wie, co w życiu najważniejsze! :D
Biedny Mohinder! Zawsze o kryształowych zasadach. A teraz ma mętlik w głowie.

Tak w ogóle, to jest czas podróży i powrotów. Powrócił Hiro, to z kolei zaginęła Caithlinn.
A Peter to się urządził - nie powiem... jejku, jejku! Ale się porobiło! :excited:

Jak wam się podoba Adam? :lol:
:shock:

Admete - Czw 08 Lis, 2007 20:47

To musze jakoś dziś obejrzeć!
praedzio - Czw 08 Lis, 2007 20:57

Oglądaj, oglądaj!! Gwarantuję, że jak skończysz odcinek, to będziesz mieć taką samą minę jak ja... :lol: A skoro Matt to twój ulubieniec - noooo, już się cieszę w twoim imieniu!

P.S. I juz się zaczynam powoli domyślać, co to za straszna zaraza dotknie Nowy Jork... :? :excited:

Admete - Czw 08 Lis, 2007 22:56

Wiadomo jaka to będzie zaraza. Zresztą w przyszłości powiedziano Peterowi, że to wirus Shanti. Nieźle namotane. Rzeczywiście Matt bardzo mi się podobał, w końcu zaczął naprawdę wykorzystywać swoją moc. Scena przy łóżku nieprzytomnej Molly była naprawdę wzruszająca. Adam Monroe...no no no...Chociaz z drugiej strony mozna się było tego spodziewać. On raczej przezył te wszystkie lata, jest czyms w rodzaju nieśmiertelnego. Musi byc teraz bardzo zły i niezwykle doświadczony. Nie sądzę, zeby inni byli w stanie go pokonać. Odcinek był bardzo dobry także dzięki temu, że nie było Sylara i tego niewydarzonego rodzeństwa z Meksyku ;-) Lubię, gdy skupiaja się na starych postaciach. Faktycznie powinni się kilku nowych pozbyć.
praedzio - Pią 09 Lis, 2007 08:06

Jeszcze tak w pewnym momencie zastanowiło mnie, kiedy matka powiedziała Peterowi, że ten potrafi m.in. leczyć. Skąd mu się to wzięło? :mysle:
P.S. No, widzisz, a co do tej zarazy, to ja myślałam, że Maya będzie mieć coś z tym wspólnego. 93% populacji... No, no, no!
Nie uważam, że rodzeństwo jest niepotrzebne. Tylko powinni to jakoś w składną kupę fabularną zebrać, że sie tak wyrażę. Sylar też jest potrzebny, chociaż przy Adamie, to on chyba będzie wysiadał...
W pierwszej serii była wyraźna opozycja Peter - Sylar, tutaj tego chyba nie ma, przynajmniej ja tego jeszcze nie widzę.

Admete - Pią 09 Lis, 2007 13:14

Będzie Peter - Adam - tylko później. Adam będzie go próbował przeciagnąć na swoją stronę, zmanipulowac. Z tym leczeniem chodzi chyba o regenerację komórek. Przeciez szefowi Firmy chodzi także o Claire. Firma miała Petera, co się stało, że znalazł się w Irlandii?
praedzio - Pią 09 Lis, 2007 14:43

Admete napisał/a:
Firma miała Petera, co się stało, że znalazł się w Irlandii?
Hmmm... Bliskie spotkanie trzeciego stopnia z Haitańczykiem?? :lol: A może Adam go wykradł? Albo Firma odebrała Petera Adamowi, a tamten uciekł? Nie wiem, gubię się w domysłach... :shock:

Z tym leczeniem może masz rację. Szkoda, że w USA nie dają dwóch odcinków naraz, jak to serwowała nam TVP... Zachłanna jestem, co? :-P

praedzio - Pią 09 Lis, 2007 18:18

@#$%^%$#@&$###@$$$!!!!!
:cry2: :cry2: :cry2: :uzi: :uzi: :uzi: :frustracja: :frustracja: :frustracja:
Cytat z www.herosi.net.pl:

Cytat:
Strajk hollywodzkich scenarzystów już wkrótce może mieć spore konsekwencje dla "Heroes" (Herosi). Wiele wskazuje na to, że już w grudniu możemy zobaczyć finał drugiej serii tego serialu!
W czwartek stacja NBC poinformowała, że z powodu strajku rezygnuje z produkcji spin-offu "Heroes: Origins", który chciano wyemitować w formie miniserii. Dwa dni później pojawiła się kolejna zła informacja dla fanów "Herosów". NBC rozważa drastyczne skrócenie drugiej serii.

Trwają obecnie przygotowania na wypadek braku szybkiego zakończenia strajku przez scenarzystów. Planem awaryjnym NBC jest zakończenie drugiej serii 3 grudnia, na ten dzień zaplanowano emisję 11 odcinka.

Jeśli ten czarny scenariusz się zrealizuje, to na kolejną, trzecią już serię "Heroes" poczekamy aż 10 miesięcy!

KOMU PRZYWALIĆ???!!! :bejsbol:
:cry2: :cry2: :cry2:

EDIT: Z tego wszystkiego zapomniałam... :( Zwiastunik: http://www.youtube.com/watch?v=MNilNG5OhIs

*odchodzi wygrażając złemu losowi*

Admete - Pią 09 Lis, 2007 22:29

To może się przydarzyć nie tylko Herosom...Trzeba będzie iśc na odwyk serialowy...
Deanariell - Sob 10 Lis, 2007 13:45

praedzio napisał/a:
Jeszcze tak w pewnym momencie zastanowiło mnie, kiedy matka powiedziała Peterowi, że ten potrafi m.in. leczyć. Skąd mu się to wzięło?

A może spotkał się kiedyś z tym siwym gościem z I serii? Przecież on miał taką umiejętność leczenia, nie? :P Wyleczył żonę Natana - w końcu współpracował kiedyś z ich ojcem i doskonale znał Mamuśkę Petrelli, całkiem prawdopodobne, że i Peter miał z nim kontakt - a skoro tak, to potrafi leczyć, tylko może o tym nie wie?

Admete napisał/a:
Trzeba będzie iśc na odwyk serialowy...

Akurat! Mam całą Czarodziejkę z Księżyca i w razie czego możemy mieć wszystkie sezony Buffy :P Zawsze się coś znajdzie do oglądania :wink: Ja się aż tak nie załamuję - odpoczynek może się nawet przydać - w końcu miałabym motywację, żeby coś poczytać :oklaski: