To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Casting Prawdziwych Dam do nowej ekranizacji "DiU"

kikita - Czw 01 Mar, 2007 23:25

Hugh Jackman Bingleyem? Szczera twarz np. w X-Manie? :bejsbol:
A nie mówiłam!!
Jas Fasola nadchodzi!! :mrgreen:

Harry_the_Cat - Czw 01 Mar, 2007 23:29

Guy Pierce jako Wickham?
izek - Czw 01 Mar, 2007 23:34

Harry_the_Cat napisał/a:
Hugh???? Nie!!!! Zbyt plastikowy...

nie plastikowy, moja droga, tylko szczery i sympatyczny, czyli tak czy siak się nie nadaje :wink:

a na Lizzy - nie potrafię sobie wyobrazić lepszej niż Jennifer Ehle, podobnie jak idealną Jane wydaje mi się ta z DiU 2005

izek - Czw 01 Mar, 2007 23:36

Kikito, patrz nie na Volwerina tylko na Leopolda, bo w DiU raczej nie będzie takiej mocnej charakteryzacji :twisted:
kikita - Pią 02 Mar, 2007 00:41

Hugh wspaniale zagrał i jedną i drugą rolę .Charakteryzacja tak czy siak - taka czy owaka będzie konieczna ,Leopold był miłym ciapciakiem zas Vilwerin facetem z ikrą wiec mysle , że i z rolą Darcego dałby sobie rade. :wink:
Jest tylko jeden problem,który aktor ma oczy Colina. :hello:

Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 08:18

Wiecie, ja chciałabym w roli Elizabeth zobaczyć Rosamund Pike. Do roli Jane pasuje tylko urodą, bo w zachowaniu (chyba w każdym z trzech filmów, z w których ją widziałam) stylem, klasą i pewnością siebie pasuje mi do Elizabeth właśnie.
A Rysiek jako Darcy pasuje mi bardzo :mrgreen: Oglądając North and South już myślałam, że sprawdziłby się w tej roli.
I osobiścier - Rufus Sewell na Wickhama! On potrafi być taki przystojny i interesujący, a jednocześnie na wskroś zły ;) . Ale to przez moją obecną fascynacją tym aktorem.

Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 09:22

Nimloth napisał/a:
Rufus Sewell na Wickhama! On potrafi być taki przystojny i interesujący, a jednocześnie na wskroś zły ;) . .

Tyle że za stary Na takiego Rufusa sprzed 10 lat to i ja bym zagłosowała...

Alison - Pią 02 Mar, 2007 09:25

Hmm, ten sam problem mamy z obsadą Trędowatej :wink: Wszyscy co by się nadali, wypadają z kategorii wiekowej, a wśród aktorskiej młodzieży rozpacz i sami gangsterzy :sad: Naprawdę coś poginęli w młodym pokoleniu ludzie o arystokratycznym wyglądzie. Spóźniony efekt Rewolucji Październikowej i Powstania Warszawskiego? :? ??: :wink:
miłosz - Pią 02 Mar, 2007 09:34

na Darcego nadałby sie Caitionowy Ioan :thud: na Wickhama Jonatan Rhys Meyers - ma takie perwersyjne usty.....

Alison - po pięknym jak cholera Leszku Teleszyńskim któżby sie nadał na ordynata - Małaszyński albo ZAkościelny :wsciekla: :bejsbol:

Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 09:37

AineNiRigani napisał/a:
Nimloth napisał/a:
Rufus Sewell na Wickhama! On potrafi być taki przystojny i interesujący, a jednocześnie na wskroś zły ;) . .

Tyle że za stary Na takiego Rufusa sprzed 10 lat to i ja bym zagłosowała...

Możliwe. Na ogół nie potrafię ocenić wieku aktorów między 25 a 45 rokiem życia :D .

Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 09:53

miłosz napisał/a:
na Darcego nadałby sie Caitionowy Ioan :thud: l:

Nie, nie nie !!!!
Ioan na Wichama !!!!!
On ma w sobie demona. Już ostatnio nawet stwierdziłyśmy, że przydała by mu się stricte negatywna rola - seryjny zabójca-sadysta. Wprawdzie Wickham nie był mordercą, ale Ioan wypadłby idealnie - przystojny, uroczy, intelignetny, a jednocześnie wyrafinowany, zły i pasożytniczy. IDEAŁ !!!

Jak dla mnie pan W jest już wybrany IOAN NA WICHAMA !!!!!

miłosz - Pią 02 Mar, 2007 10:25

AineNiRigani napisał/a:
Ioan wypadłby idealnie - przystojny, uroczy, intelignetny, a jednocześnie wyrafinowany, zły i pasożytniczy. IDEAŁ !!!

Boze Aine - przerażasz mnie :rotfl:

ale zauważyłyście jaki problem z babami??? :roll:

trifle - Pią 02 Mar, 2007 11:50

Przepraszam bardzo, kto to jest Ioan? ;)
bezpaznokcianka - Pią 02 Mar, 2007 11:59

jakby w tej waszej obsadzie znaleźli się i Hugh Jackman i Richard Armitage to nie mogą być obsadzeni w rolach Darcy'ego i Bingleya a już tymbardziej w rolach Darcy i Wickham. Są zbyt podobni i widzom by się mylili :P a pastor Collins był wysoki i tęgi wedle książki, więc wizerunek mu się trochę zmienił w ekranizacjach :D Hugh Dancy na Bingleya mógłby być
Alison - Pią 02 Mar, 2007 12:03

miłosz napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:
Ioan wypadłby idealnie - przystojny, uroczy, intelignetny, a jednocześnie wyrafinowany, zły i pasożytniczy. IDEAŁ !!!

Boze Alison - przerażasz mnie :rotfl:

A czemuż to Cię przerażam, skoro cytujesz Aine nie mnie? :roll:

Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 12:05

trifle napisał/a:
Przepraszam bardzo, kto to jest Ioan? ;)

To ten koleś z avka Caitriony.
Grał Lancelota w Królu Arturze i znany jest również jako Horatio Hornblower.

Marija - Pią 02 Mar, 2007 12:19

Alison napisał/a:
Hmm, ten sam problem mamy z obsadą Trędowatej :wink: Wszyscy co by się nadali, wypadają z kategorii wiekowej, a wśród aktorskiej młodzieży rozpacz i sami gangsterzy :sad: Naprawdę coś poginęli w młodym pokoleniu ludzie o arystokratycznym wyglądzie. Spóźniony efekt Rewolucji Październikowej i Powstania Warszawskiego? :? ??: :wink:
Obawiam się, że masz dużo racji :cry: .
miłosz - Pią 02 Mar, 2007 12:51

Alison napisał/a:
miłosz napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

Boze Alison - przerażasz mnie :rotfl:

A czemuż to Cię przerażam, skoro cytujesz Aine nie mnie? :roll:

starość - poprawione ;)

Caitriona - Pią 02 Mar, 2007 16:55

Ryś na Darcy'ego!! Jestem za. A mój kochany Horatio, tzn. chciałm powiedzieć Ioan na Wickhama. No i Dancy na Bingleya.
Co do Lizy - nikt minie przychodzi do głowy...

Caitriona - Pią 02 Mar, 2007 17:01

A na miss Bingley proponuję Jennifer Connelly.
Gunia - Pią 02 Mar, 2007 18:17

A ja kcem Ryana Goslinga! :twisted: Może Bingley?
Anonymous - Pią 02 Mar, 2007 18:18

Hmm. Popieram przedmówczynie :D

edit (tj Caitri :D )

Gunia - Pią 02 Mar, 2007 18:22

Ech... Ryan. (Mój ostatni ulubieniec.) Ech... Ech... :slina:
Harry_the_Cat - Pią 02 Mar, 2007 18:22

Kto zacz?
Gunia - Pią 02 Mar, 2007 18:28

On zacz. :D
http://www.filmweb.pl/Rya...Person,id=55013
EDIT: Ta nowa fotka pozwoli lepiej wyobrazić go sobie w roli Bingleya.