Filmy - Ruby in the Smoke
Harry_the_Cat - Pią 29 Gru, 2006 21:08
Nie wiem Other, ja jeszcze musze poczekać...
Anonymous - Pią 29 Gru, 2006 21:14
No to ja poczekam na Ciebie, Harry. Obejrzysz i mi wytłumaczysz o co tam chodzi
Admete - Pią 29 Gru, 2006 21:15
Jakieś wrażenia proszę. Jestem bardzo ciekawa.
Anonymous - Pią 29 Gru, 2006 21:20
Bardzo mi sie czołówka podoba :grin: Świetna muzyka i klimat troche jak w Bleak House. Tyle wrażeń bo obejrzałam tylko 15 minut
Admete - Pią 29 Gru, 2006 21:21
Myślałam, że całe - ja mam straszną ochotę na ten film.
bezpaznokcianka - Pią 29 Gru, 2006 22:23
wezcie mnie nie wkurzajcie bo ja o tym na smierc zapomnialam ze leci!!! i tu se na GG z Other gadalam (nota bene nie przypomniala mi ) a film leci. Przypomnialam sobie dopiero o 22:00 kiedy sie wlasnie byl skonczyl.
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 22:49
Czy obejrzał to ktoś? I co ważniejsze zrozumiał o co chodzi?
bezpaznokcianka - Śro 28 Lut, 2007 16:30
padłam trupem jak to zobaczyłam, bo się zorientowałam że to kręcone jest w starych dokach w LIVERPOOLU!!! Stanley Docks gdzie obecnie jest coś na podobieństwo targu. Po raz pierwszy stąpałam po ziemi, na której coś kręcili ;D
Anonymous - Śro 28 Lut, 2007 19:49
nie aś się tak :razz:
Harry_the_Cat - Nie 08 Kwi, 2007 19:16
Wreszcie obejrzałam. Zmobilizował mnie JJ....
Ale niestety jednocześnie gadałam na Skypie przez częśc filmu i miałam jedna dłuższą przerwę, więc w końcu i tak nie bardzo wiem, o co chodzi...
Ale pewnie skusze sie znowu bo mi klimat bardzo odpowiadał. I postaci też ok - oczywiście zastrzeżenia do Billie P, ale da sie wytrzymać
I świetna muzyka.
Harry_the_Cat - Śro 02 Maj, 2007 03:07
Dobra, obejrzałam po raz drugi.
I wiem mniej więcej o co chodzi. Mogę odpowiedzieć na jakies pytania.
malmik - Śro 02 Maj, 2007 19:37
Ja też muszę obejrzeć po raz drugi - ogólnie wiem o co chodzi - tylko chyba nie załapałam o co biegało z tym panem w karecie
Anonymous - Pią 18 Maj, 2007 12:51
| Harry_the_Cat napisał/a: | | I świetna muzyka. |
Ja jestem w trakcie oglądania i muzyka brzmi mi znajomo - sprawdziłam - autorstwa Martina Phippsa .
Oglądam dalej, choć napisy baaaardzo by się przydały.
Anonymous - Pon 28 Maj, 2007 15:18
| Harry_the_Cat napisał/a: | Ja myślę, że musimy tez uważnie przyglądać się sukniom... |
Dlaczego?
Harry_the_Cat - Pon 28 Maj, 2007 21:36
No czy nie ma takich powtórek jak w N&S i BH....
Ale nic nie znalazłam
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 09:25
Szczerze mówiąc nie wiem, co to jest BH . Ale względem NS też nic mi nie wpadło w oczy, tym bardziej że w NS były krynoliny (ale umiarkowane, nie licząc Fanny Thornton ), tu chyba powoli wchodzą turniury.
A tak w ogóle to nic nie pisałam o moich wrażeniach po obejrzeniu całego filmu - podobał mi się, choć muszę obejrzeć drugi raz, i to bardzo się wsłuchując w dialogi, by wszystko zrozumieć. Film pokręcony, tajemniczy, kostiumowy, brytyjski i z aktorem, którego lubię - więc musi się podobać .
Harry_the_Cat - Wto 29 Maj, 2007 10:08
Chodzi o sukienkę Margaret ze sceny peronowej, którą potem nosi jedna z bohaterek BH - czyli Bleak House - serial BBC na podstawie C. Dickensa, w roli głównej AMMartin (Bessy Higgins), scenariusz A. Davies. Po polsku wydane pod hasłem "Samotnia".
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 10:58
Aha, to już rozumiem.
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 21:26
Czy ktoś wie kiedy będzie można zobaczyć 'The Shadow in the North'?? ( o ile dobrze rozumiem jest to kontynuacja 'Ruby in the smoke')
Harry_the_Cat - Wto 29 Maj, 2007 21:38
No tego to nikt nie wie, Other.... Nie wiadomo kiedy to BBC nada nawet.
Anonymous - Śro 27 Cze, 2007 13:55
Co do w ogóle rozumienia treści Ruby in the smoke, wiele informacji jest na angielskiej wikipedii, wprawdzie dotyczą one książki, ale pewnie nie odbiega ona bardzo od filmu:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ruby_in_the_Smoke
Pemberley - Nie 01 Lip, 2007 16:28
Ja wypozyczylam ksiazke i czytam ja juz tylko z poczucia obowiazku, az mi sie nie chce wierzyc, ze to ten sam autor, ktory tak mnie zachwycil "Mrocznymi materiami", w sumie bajeczka dla duzo mlodszej mlodziezy niz "Harry Potter" czy wlasnie te "Mroczne materie". Mozliwe oczywiscie, ze mam kiepskie tlumaczenie, ale pomijajac jezyk fabula jest srednio ciekawa.
Czy zachwyty na forum wynikaja ze wspanialej ekranizacji, czy z doskonalej gry aktorskiej ?
Harry_the_Cat - Nie 01 Lip, 2007 16:47
"Zachwyty" to chyba za duzo powiedziane. Przyjemny film, dobre zdjęcia, świetna musyka. No i JJ.
Admete - Nie 01 Lip, 2007 23:02
Nie czytałam ksiązki, bo w Polsce raczej niedostepna. Mroczne materie to świetny cykl, dla starszej młodziezy raczej. Czekam na premierę filmu, jestem ciekawa jak sobie potem poradzą z poglądami Pullmana na sprawy religii..Ale to właściwie dopiero w drugim i trzecim tomie.
Anonymous - Wto 03 Lip, 2007 10:56
| Harry_the_Cat napisał/a: | | "Zachwyty" to chyba za duzo powiedziane. Przyjemny film, dobre zdjęcia, świetna musyka. No i JJ. |
Mnie JJ akurat tak bardzo tu nie zachwyca, gra normalnie, ale nie nadzwyczajnie. Ale podoba mi się cała intryga, zdjęcia, muzyka, z aktorów świetna jest Julie Walters (i jej akcent ), aktor grający Jima był też sympatyczny (i miał fajny akcent ), Billie Piper również fajnie zagrała (bo w ogóle nie mam żadnych uprzedzeń co do tej aktorki i nie przeszkadza mi w filmach). Oczywiście obejrzałam ze względu na JJa, ale to nie on mnie w tym filmie zachwycił .
A, nie było jeszcze w tym filmie tego, co mnie zawsze irytuje (uwaga, spoiler) - zły bohater chce zamordować dobrego bohatera, ale zanim to zrobi, opowiada historię i tłumaczy swoje motywy. Tu scena w powozie wyglądała naturalniej, ten zły mówi Sally, że może iść z nim i przeżyć, lub zostać tu, ale martwa i rozmowa wywiązuje się sama, nie jest to naciągane.
|
|
|