To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Muzyka - Soundtracki

Anonymous - Nie 16 Lip, 2006 09:12

Ja też lubię "Gollum's song". Najbardziej mi się kojarzy z tym filmowym światem, kiedy to słyszę, mam przed oczami pola Rohanu, Fangorn, i w ogóle cały świat. Najmniej lubię piosenkę oscarową, czyli "Into the west". Jakaś taka zbyt hollywoodzka, a mało tolkienowska ;) .
Admete - Nie 16 Lip, 2006 10:58

miałam nadzieję, że na ostatniej płycie ze ścieżką dzwiękową do filmu będzie piosenka Loreeny McKennitt. Nie mam nic przeciwko Annie Lennox,a le McKennitt bardziej by mi pasowała.
Jeannette - Nie 16 Lip, 2006 12:27

Ja lubię też "Gollum's song", bo z Władcy widziałam tylko 1 część :mrgreen: i ta piosenka najbardziej mi się kojarzy z filmem. Właściwie dzięki niej toleruję cały film. :grin:
GosiaJ - Nie 16 Lip, 2006 18:58

Nimloth napisał/a:
Ja też lubię "Gollum's song". Najbardziej mi się kojarzy z tym filmowym światem, kiedy to słyszę, mam przed oczami pola Rohanu, Fangorn, i w ogóle cały świat. Najmniej lubię piosenkę oscarową, czyli "Into the west". Jakaś taka zbyt hollywoodzka, a mało tolkienowska ;) .

Nie, nie, ona też jest tolkienowska! Zawsze przy niej płaczę. I tekst jest cudowny, przed oczami mam Szarą Przystań, kiedy go słyszę... "Across the sea A pale moon rises The ships have come To carry you home (...) Grey ships pass into the West"... Genialny utwór na pożegnanie... :cry:

GosiaJ - Nie 16 Lip, 2006 19:01

Jeannette napisał/a:
Ja lubię też "Gollum's song", bo z Władcy widziałam tylko 1 część :mrgreen: i ta piosenka najbardziej mi się kojarzy z filmem. Właściwie dzięki niej toleruję cały film. :grin:

Akurat "Gollum's Song" jest w "Dwóch Wieżach", drugiej części :grin: A film zobacz kiedyś, może się przekonasz, naprawdę warto! Chociaż oczywiście najpierw warto przeczytać powieść :-)

Jeannette - Nie 16 Lip, 2006 20:19

Tak się składa, że przeczytałam całą sagę. :wink: Oups......masz rację....moja wina, chodziło mi o piosenkę Enyi. :oops:
Anonymous - Nie 16 Lip, 2006 20:41

GosiaJ napisał/a:
Nie, nie, ona też jest tolkienowska! Zawsze przy niej płaczę. (...) Genialny utwór na pożegnanie... :cry:

Oj Gosienko zgadzam się :D
Też zawsze przy niej ryczę. I ten przekrój wszystkich postaci filmowych, takie wspaniałe zakończenie wspaniałej historii.

Aragonte - Pon 17 Lip, 2006 21:23

Agn napisał/a:
Mnie od Bollywood cos ostatnio zaczyna odkrecac i nie mam ochoty sie z tym stykac. Soundtrack, jaki mam teraz na tapecie, pochodzi z Requiem for a dream. Muzyka dolujaca, wpedzajaca w trans... i jaka piekna. Mniam ^^

Jeśli to masz na myśli, to genialne jest :mrgreen:
http://www3.youtube.com/w...for%20a%20dream

Agn - Pon 17 Lip, 2006 21:27

Tak, ten. Ale to jest właśnie remiks. Oryginalny utwór nie ma tych chórów etc. Muzykę polecam wszystkim. Oczywiście się podzielę, jeśli ktoś by chciał :)
Nawiasem mówiąc miałam kiedyś mp3 z tym remixem. Chyba z 6 minut trwał. Dobrze zrobiony, w ogóle nie psuje utworu oryginalnego, naprawdę :)

Admete - Sob 22 Lip, 2006 21:49

A ja dziś obejrzałam drugą część Piratów i muzyka z filmu bardzo mi sie spodobała. :-)
Tu sa fragmenty - http://skrzynia.umarlaka....racks,id=107404
Moje ulubione utwory to Dinner is served :-) , Two Hornpipes ( Tortuga ) - w ogóle ta scena w tawernie jest cudowna, Hello Beastie.

Agnesse - Nie 23 Lip, 2006 22:31

Mi też podoba się soundtrack z Piratów, pisałam o tym parę postów wczesniej :smile: