To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Harper's Island - czyli kto następny i jak zginie ;)

Caitriona - Śro 13 Maj, 2009 12:03

praedzio napisał/a:
I znamy już twarz mordercy. A przynajmniej jej połowę.

Jesteś pewna, że to morderca? ;)

Ale końcóweczka piątego odcinka: majstersztyk! ;) Szkoda mi tylko tego chłopaka w okularach (moim zdaniem to było morderstwo)...

praedzio - Śro 13 Maj, 2009 12:30

Caitriona napisał/a:
Jesteś pewna, że to morderca?

A kto wypuścił psa? Moim zdaniem to on. Co prawda, wcale niepodobny do Wakefielda z wycinków prasowych, które zalegały u Bobby'ego - pardon - szeryfa ;) ale to może być jakiś naśladowca/krewny/whoever else.

No, śmierć Bootha była taka niepotrzebna. :-|

Caitriona - Śro 13 Maj, 2009 18:21

Może to jakiś zgorzkniały, poturbowany przez los tubylec, który z jakiegoś powodu nie lubi przyjezdnych ;)

Czy ktoś jeszcze nie przepada tak jak ja za tym dużym kolezką od piwa i kasy? On mógłby być następny ;)

praedzio - Śro 13 Maj, 2009 19:01

No, trudno go lubić. ;)

Co do mordercy - już sama nie wiem - namieszałaś mi w głowie... ;)
Tutaj zbiorowisko wszelkich teorii - mniej lub bardziej sensownych: http://www.filmweb.pl/top...3E+SPOILER.html (mimo że ma w nazwie "spoiler", raczej nie wybiega w przyszłość, po prostu niektórzy oglądają wcześniej, a niektórzy później najnowsze odcinki).

A, i warto wspomnieć jeszcze o serialu równoległym do HI - mianowicie Harper's Globe, który ma za zadanie poszerzać naszą wiedzę o serialu głównym (przypomina mi trochę takie reality show, ale na razie obejrzałam tylko kilka pierwszych minut pierwszego odcinka). Z tego co zrozumiałam, ten drugi serial wystartował już po rozpoczęciu emisji HI i jest puszczany online. Tutaj strona: http://www.harpersglobe.com/episode/view/2/22/27/1

BeeMeR - Pią 15 Maj, 2009 14:36

zobaczyłam sobie piąty odcinek - zginęła (chyba ;) ) zupełnie nie ta osoba, co przypuszczałam, że zginie :mrgreen:
Ale przy "taranie" w lesie to niemal dostałam głupawki :lol:

Caitriona - Pią 15 Maj, 2009 15:11

BeeMeR napisał/a:
zginęła (chyba ) zupełnie nie ta osoba, co przypuszczałam, że zginie

Też nie spodziewałam się że padnie na
Spoiler:
tatusia, jeśli faktycznie to on oberwał.
Element zaskoczenia: doceniamy :mrgreen:

aneby - Śro 20 Maj, 2009 09:50

Przysnęłam wczoraj oglądając piąty odc :ops1: Dokończyłam dzisiaj - końcówka jest powalająca :paddotylu:

Spoiler:
Ciekawa jestem co za niespodziankę zmajstrował brat Henry'ego. Zasugerowano, że to jest ten spadający żyrandol :mysle: Jeżeli on to zrobił, i tą padlinę w kościele też on, to nie rozumiem motywacji gościa :mysle:

BeeMeR - Pią 22 Maj, 2009 14:48

odcinek szósty prawdę powiedziawszy z początku nieco przynudza :roll:
właściwie - jak można się domyślać - stanowi echo ostatniej sceny poprzedniego odcinka - za to zawiera bardzo dużo szeryfa, bo śledztwo trwa w najlepsze :mrgreen:

Ciekawym (ale chamskim! :bejsbol: ) rozwiązaniem jest powracający motyw pierścionka zagubionego na plaży. :P
A tu chyba przesadzili z makeupem ślicznej jakby nie było aktorki :confused3: :

No a co do morderstwa z tego odcinka to powiem tyle: :shock:
Pomysłowe i znienacka :mrgreen:

BTW "znienacek" to fajne słowo - zupełnie jak krasnoludek :mrgreen: (link z innego wątku):
http://bajazpolaja.webpark.pl/2_tricki.html

Caitriona - Pią 29 Maj, 2009 18:53

Faktycznie znienacka ;) Kompletnie się nie spodziewałam.
I ciekawi mnie coraz bardziej kim jest ten okaleczony facet... :mysle:

praedzio - Pią 29 Maj, 2009 22:54

Wow.... Przed chwilą obejrzałam szósty odcinek.... :shock: Eeee... czy to był harpun?
Spoiler:
Nie chciałabym, żeby mordercą okazał się Jimmy... :confused3:

Siódemka czeka w kolejeczce... :excited:

praedzio - Sob 30 Maj, 2009 20:18

Caitriona napisał/a:
I ciekawi mnie coraz bardziej kim jest ten okaleczony facet...

Dowiesz się tego w odcinku siódmym. :D
Spoiler:
Mamy tam przebłyski z przeszłości. Słodziak z tego Jimmy'ego! :serce:

Admete - Sob 30 Maj, 2009 21:18

To Caitri poczeka na koniec nastepnego tygodnia ;-) Niestety ;-)
praedzio - Sob 30 Maj, 2009 22:17

Zawsze moze sie usmiechnac do mnie. ;)
Caitriona - Nie 31 Maj, 2009 13:37

Spoksik, poczekam ;) Ale dzięki! ;)
aneby - Pon 01 Cze, 2009 09:14

Obejrzałam hurtem odc 6 i 7. Muszę przyznać, że w niektórych momentach serial jest nielogiczny.

Spoiler:
Po pierwsze, nie rozumiem dlaczego "człowiek bez twarzy" poszczuł Trish i tatusia psem. Mógł nie lubić obcych, ale pies mało nie zagryzł tatusia.To już chyba przesada :confused3:
A po drugie, dlaczego znaleziony telefon wujka świadczy przeciw JD ? Skoro znalazł trupa, mógł znaleźć i telefon (który np wypadł z kieszeni wiszących zwłok) :?

Scena z pierścionkiem jest the best :rotfl:

praedzio - Pon 01 Cze, 2009 19:24

Co prawda, oglądałam siódemkę bez napisów, ale zrozumiałam, że...
Spoiler:
... Ten poparzony ma żal do szeryfa. Równie dobrze mógł mieć jakieś pretensje do Wellingtona. Poza tym czy to na pewno on spuścił tego psa?

Aaaa... nie mogłam się powstrzymać! ;)
Spoiler:

BeeMeR - Wto 02 Cze, 2009 07:56

je już od szóstki oglądam bez napisów :mrgreen: a wczoraj obejrzałam siódemkę:
ładna retrospekcja.... interesująca wizja campingu... ;)
Też uważam, że miejscami serial jest daleki od logiki (przede wszystkim kto by mordował na tyle wymyślnych sposobów? ), ale to mi nie przeszkadza w oglądaniu :P

Co do rozmowy szeryfa z córką - przez chwile miałam wrażenie, że powie jej, iż tak naprawdę jest córką Wakefielda, tym bardziej, że mamusia w retrospekcji na zarzut, jak może żyć z tak nudnym i przeciętnym człowiekiem jak ojciec-szeryf powiedziała, że jej ojciec jest bardzo namiętnym człowiekiem :mysle:
Hm... może w następnym odcinku ;)

BeeMeR - Sob 06 Cze, 2009 19:01

Odcinek ósmy utwierdził mnie w przekonaniu, że coraz mniej logiki w tym serialu :mysle: i że osoby zabijane są na zasadzie "lecimy po kolei, wszystko jedno kto następny" :roll:
praedzio - Sob 06 Cze, 2009 23:24

Przed chwilą obejrzałam. Ło matko! :shock: Nie zazdroszczę Shei! A już na pewno - Abby....
Anaru - Pią 12 Cze, 2009 17:29

Uhm, widzę, że trza nadgonić, bo się obspoilerowało dookoła. Na razie jestem w drugim i jeszcze nie mam pojęcia kto zabija :mrgreen: , jak również po co i w jakiej konfiguracji. :mrgreen:
aneby - Pią 12 Cze, 2009 18:18

Anaru napisał/a:
Na razie jestem w drugim i jeszcze nie mam pojęcia kto zabija

Ja jestem po siódmym i też nie mam pojęcia kto zabija :roll:

Admete - Pią 12 Cze, 2009 18:48

Ja jestem po pierwszym i nie obchodzi mnie wcale, kto zabija ;-)
praedzio - Pią 12 Cze, 2009 18:50

:rotfl:
A ja się nie mogę doczekać następnego odcinka. :cool:

Anaru - Pią 12 Cze, 2009 21:48

Ja mam tylko trzeci, resztę dostanę pewnie jutro od Basi. Nie wiem kto zabija i w gruncie rzeczy jestem ciekawa, najbardziej psychopatyczna na razie wydaje mi się dziewczynka, ale chyba nie uciągnęłaby sarenki :mrgreen:
BeeMeR - Sob 13 Cze, 2009 16:53

A ja jestem ciekawa, kto zabija - mniej mnie interesuje, kto zginie, bo i tak wiem, że wszyscy po kolei :P
Ale komu się chciało robić te tarany w lesie i zapadnie i takie tam inne pułapki... :roll: