Powieści Jane Austen - Pride and prejudice and... zombie?!
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2009 11:15
| Tamara napisał/a: | a wyobrażacie sobie pana Collinsa w takiej wersji ? | Odrzucić takiego strach!
spin_girl - Pon 27 Lip, 2009 13:43
Uważam pomysł za straszny i to bynajmniej nie z powodu kłów.
Caroline - Śro 02 Wrz, 2009 20:54
| Tamara napisał/a: | Dalej będzie Lizzy z kłami chociaż np. do Lady C. jak najbardziej pasują a wyobrażacie sobie pana Collinsa w takiej wersji ? |
Dalej będzie "Persuasion by Godzilla", "Emma's Mummy" (fajnie brzmi, a mummy jest dwuznaczne ), "Freddie Krueger and Tea Party in Mansfield Park"
A wampiry mogą być wszędzie. Podoba mi się to! A pana Collinsa w wersji wampirycznej albo zombie'cznej chcę zobaczyć
Tamara - Śro 02 Wrz, 2009 21:50
I "Nawiedzone Opactwo Northanger"
spin_girl - Sob 05 Wrz, 2009 14:31
| Tamara napisał/a: | I "Nawiedzone Opactwo Northanger" |
I się okaże, że Catherine jednak miała rację! Generał Tilney pastwiący się w lochach, nad niby to zmarłą żoną, zapewne przy pomocy jakiś upiorów i czarnej magii...
Tamara - Czw 10 Wrz, 2009 12:15
Profesora Snape'a
spin_girl - Czw 10 Wrz, 2009 13:36
| Tamara napisał/a: | Profesora Snape'a |
I z uwagi na postać profesora Snape'a mam nadzieję, że powstanie adaptacja...
Tamara - Pią 11 Wrz, 2009 18:06
Harry Potter i Opactwo Northanger - nieznana część sagi
spin_girl - Sob 12 Wrz, 2009 10:15
| Tamara napisał/a: | :excited: Harry Potter i Opactwo Northanger - nieznana część sagi |
Hehehe
Oczywiście, pojawi się Filch ze swoją kotką PANIĄ NORRIS
Tamara - Sob 12 Wrz, 2009 12:18
Noooo , ciocię Norris pan Filch na pewno mógłby uznać za kotkę ale byłaby para
spin_girl - Sob 12 Wrz, 2009 12:32
Trochę nie o to mi chodziło, ale pomysł dobry
Tamara - Nie 13 Wrz, 2009 20:57
Wiem , ale mi się od razu skojarzyło
Caroline - Pią 05 Lut, 2010 20:29
Tu jest chyba coś znacznie gorszego moim zdaniem niż zombie
I ałtorka, która nie pozostawia złudzeń jak potraktowała oryginał JA.
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Nie wiem, jak Wy, ale ja jestem przyzwyczajona do myślenia o książce jako o czymś wartościowym. Tzn. że ktoś mądrzejszy ode mnie przeczytał, ocenił, sprawdził i zdecydował się wydać. I choć już niejeden chłam miałam przed oczami, nadal nie przestają mnie zadziwiać takie sytuacje. Jak ktoś mógł zdecydować się opublikować coś takiego!!!! Darcy romansujący z Bingleyem. No żesz kurczę bladę! Co za prostacka profanacja.
trifle - Pią 05 Lut, 2010 20:35
Jakie okropne!!!!
Tamara - Pią 05 Lut, 2010 21:13
Caitriona - Pią 05 Lut, 2010 21:29
Ktoś się zdecydował wydać coś takiego?......... Dno.
Admete - Pią 05 Lut, 2010 21:49
To jakaś koszmarna baba, która stoi w halce na tarasie i opowiada bzdety.
spin_girl - Pią 05 Lut, 2010 21:50
CO??!!!
Chyba kogoś zatłukę!!! Darcy gejem?!
damamama - Pią 05 Lut, 2010 23:41
| Admete napisał/a: | | To jakaś koszmarna baba, która stoi w halce na tarasie i opowiada bzdety. | Zgadzam się całkowicie. To jest przykład, że można zrobić wszystko, aby tylko uzyskać rozgłos i wątpliwej jakości sławę. Okropne. Po trupach do sławy jak mówi nasz wątek.
Gunia - Pią 05 Lut, 2010 23:54
Już widzę całą serię... Brandon i Edward, Knightley i Churchil zdaje się już opisani, Edmund i Crawford, Tilney i Thorpe, tylko z kim kapitan Wentworth?
A w skrócie - niektórych już całkiem pogrzało.
Anaru - Pią 05 Lut, 2010 23:56
| Admete napisał/a: | | To jakaś koszmarna baba, która stoi w halce na tarasie i opowiada bzdety. |
No fakt
Teoretycznie chyba seksowne ujęcia tej nieco nadgryzionej kłem czasu kobity w tej jej podwiewanej halce po prostu niesmaczne
Co ona ma z rękami? Thalidomid?
Anaru - Pią 05 Lut, 2010 23:57
| spin_girl napisał/a: | Darcy gejem?! |
A główna bohaterka chyba również homo o ile pojęlam
Caroline - Sob 06 Lut, 2010 10:01
| Anaru napisał/a: | A główna bohaterka chyba również homo o ile pojęlam |
Tak jest, nowe aspekty przyjaźni z Charlotte
Czy może być coś bardziej prostackiego niż doszukiwanie się wątków romansowych i homoseksualnych tam, gdzie ich nie ma w oryginale? Najbardziej ograny numer z kiepskich fanfikołów. Pewne rzeczy powinny pozostać w internetowym rynsztoczku i nie pchać swojej bezczelnej gęby do książek. To g... może stać na półce obok oryginałów JA!
Tamara - Sob 06 Lut, 2010 19:02
| Gunia napisał/a: | Już widzę całą serię... Brandon i Edward, Knightley i Churchil zdaje się już opisani, Edmund i Crawford, Tilney i Thorpe, tylko z kim kapitan Wentworth?
A w skrócie - niektórych już całkiem pogrzało. |
Kapitan Wentworth ze szwagrem admirałem
Gunia - Pon 08 Lut, 2010 11:57
| Tamara napisał/a: | Kapitan Wentworth ze szwagrem admirałem |
A przez chwilę rozważałam Musgrova.
|
|
|