To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Star Wars

Anaru - Pon 15 Wrz, 2008 22:14

Admete napisał/a:
Guniu czy Ty faktycznie nie widziałaś nic oprócz Mrocznego widma? Niesamowite ;-)

Nooo, sa tacy. ja w całości to widziałam chyba tylko Imperium kontratakuje czy cos takiego... :rumieniec:
Reszte kawałkami, więc pamiętam wyrywkowo. ;)
jak będzie jakoś w TV to sobie chyba obejrzę. ;)

Gunia - Pon 15 Wrz, 2008 22:33

Calipso napisał/a:
Agn napisał/a:
No i nieśmiertelna wersja czeska z sami wiecie jakim tekstem z TISB

Sklerotyczka bardzo prosi o przypomnienie tekstu :rumieniec:
Gunia,wnyki zastawione? :wink:

Jeszcze nie.
A tekst to, jak sądzę:
Spoiler:
Luk! Jo sem twój tatinek!

achata - Wto 16 Wrz, 2008 08:44

A ja ledwo pamiętam jakąś tłustą żabę, wielką wredną gębę na pustyni (ależ się wtedy bałam) i najmilej wspominam włochate stworki na skuterkach. Całą fabuła ginie w mrokach niepamięci... :)
BeeMeR - Wto 16 Wrz, 2008 14:55

Anaru napisał/a:
jak będzie jakoś w TV to sobie chyba obejrzę. ;)
Prawie wierzę ;) Jak ostatnio szło to nie byłaś szczególnie zainteresowana :P
Anaru - Wto 16 Wrz, 2008 15:17

E tam, widziałam kawałkiem :mrgreen:
Teraz chyba ostatnio coś szło? No dobra, jakoś mnie nie opanowało dotychczas to szaleństwo i chyba nie opanuje, bo najnowsze części to już na pewno nie mają tamtej dawnej atmosfery ;) . I za dużo się od tamtego czasu zmieniło w sposobie realizacji czy efektach specjalnych wplatanych tak, żeby widz nie czuł, że to wszystko to jeden wielki efekt specjalny, co niestety w tych ostatnich jest odczuwalne... O wiele większą sympatie mam do tych wcześniejszych, mniej doskonałych technicznie, ale jakichś takich mimo wszystko fajnych. ;)
Do kina mnie nie ciągnie, ale jak będzie w TV to chyba obejrzę, żeby mieć pogląd na całość.

Calipso - Wto 16 Wrz, 2008 16:15

Anaru,w piątek będziesz miała okazję obejrzeć na TVP2 o 20.00,Gwiezdne wojny:Zemsta Sitów :-D jeśli nie pasuje piatek,to powtórka jest w sobotę też na dwójce o 15.20 :wink:
Gunia napisał/a:
Luk! Jo sem twój tatinek!

:rotfl:

Agn - Wto 16 Wrz, 2008 21:37

Gunia, słusznie sądzisz. O ten tekst szło.

achata napisał/a:
A ja ledwo pamiętam jakąś tłustą żabę, wielką wredną gębę na pustyni (ależ się wtedy bałam) i najmilej wspominam włochate stworki na skuterkach. Całą fabuła ginie w mrokach niepamięci... :)

Podejrzewam, że ta tłusta żaba do Jabba the Hutt, a włochate stworki to były ewoki. Wniosek? Widziałaś ROTJ.

Tiaaa, dzisiaj sobie słuchałam muzyki z ROTJ w drodze do pracy. I tak mi jakoś fajnie było... i rozkosznie. Wspominałam kiedyś, że b. lubię motyw Luke'a i Lei?
http://www.youtube.com/watch?v=KSUfQS4feXM

I jeszcze polska parodia SW (a przy okazji i Matrixowi się dostało).

Anaru - Wto 16 Wrz, 2008 22:41

Calipso napisał/a:
Anaru,w piątek będziesz miała okazję obejrzeć na TVP2 o 20.00,Gwiezdne wojny:Zemsta Sitów :-D jeśli nie pasuje piatek,to powtórka jest w sobotę też na dwójce o 15.20 :wink:

A wiesz, że spróbuję obejrzeć? Tego to ja na pewno nie widziałam. To nowa czy stara część? (wiem, mogę pokopać po internecie w poszukiwaniu informacji...) ;)

Jak w ogóle w kolejności ułożone są SW?

Tamara - Śro 17 Wrz, 2008 11:33

Nowa trylogia : 1. ten z Jar-Jarem(tytułu nie pamiętam) 2. Atak klonów 3. Zemsta Sithów
Stara trylogia : 1.Nowa nadzieja 2.Imperium kontratakuje 3. Powrót Jedi
Mam nadzieję , że nie pokręciłam :rumieniec:

Swoją drogą Jar-Jar robi na mnie wrażenie Koziołka-Matołka skrzyżowanego z Królikiem Bugsem i Goofym , sam w sobie nie jest zły , ale nie w tym miejscu :-P

aneby - Śro 17 Wrz, 2008 11:42

Pierwsza z nowej to "Mroczne widmo", niedawno było w telewizorni.
Anaru - Śro 17 Wrz, 2008 11:53

Tamara napisał/a:
Swoją drogą Jar-Jar robi na mnie wrażenie Koziołka-Matołka skrzyżowanego z Królikiem Bugsem i Goofym , sam w sobie nie jest zły , ale nie w tym miejscu :-P

To było to uszaste człapiące? Widziałam kawałek. ;)
Czy nowa trylogia chronologicznie dzieje się przed pierwszą? od niej powinnam zacząć?
(tak jakoś strasznie nie po kolei oglądam... :confused3: )

Aragonte - Śro 17 Wrz, 2008 12:00

Chronologicznie tak, ale kręcono ją wiele lat po IV, V i VI części. I ja osobiście chyba pozostanę wierna tamtej trylogii :roll:
Calipso - Śro 17 Wrz, 2008 13:23

Anaru napisał/a:
A wiesz, że spróbuję obejrzeć? Tego to ja na pewno nie widziałam

ja też nie ogladałam :rumieniec: ale wczoraj nabyłam program telewizyjny i przy sobotniej godzinie postawiłam duży czerwony wykrzyknik,co by nie zapomnieć :roll: w piątek nie ma mowy o oglądaniu,ze wzglęgu na serial na jedynce :wink:

BeeMeR - Śro 17 Wrz, 2008 15:48

Anaru napisał/a:
A wiesz, że spróbuję obejrzeć?
Ja też :mrgreen:
Z nowych widziałam tylko Mroczne widmo z Koziołkiem Matołkiem ;)
Nie zapomnieć, nie zapomnieć, nie zapomnieć :trzyma_kciuki:

RaczejRozwazna - Pią 19 Wrz, 2008 23:15

Obejrzałam zemstę Sithów. No i jestem pod wrażeniem. Dużym. Właściwie mam tak jak Agn - fantastycznie pokazana jest ta przemiana bohatera. Tym razem nawet do aktorstwa nie mogłam się przyczepić. Dla mnie o niebo lepsza częśc niż dwójka. Film dla mnie świetny pod jednym względem - dobrze pokazuje psychologię zła. Qrcze z tym lękiem Anakina to było takie koło zwrotne - we śnie zobaczył śmierć Padme, chciał tego uniknąć, a do tego doprowadził. No niech to, w sumie przepowiedna się spełniła, ale jakby nic nie robił tylko był grzecznym Jedi, to nic złego by się nie stało. Jeden z morałów dydaktycznych - nie wierzyć w sny, wróżki, przepowiednie i takie tam :wink:
No jak widziałąm te samotne łzy na policzkach Anakina to się roztapiałam, jak masło na patelni... aj głupiś ty, głupi :frustracja: :wsciekla:

A teraz pytanie - nie oglądałam 1 części, więc nie wiem o co w tym chodzi:

Agn napisał/a:
Coś innego. Coś, co się pojawia na końcu trzeciej części, a czego konsekwencje widać w dalszych filmach. I już milczę.

Może mnie ktoś oświecić? Agn...

Anaru - Pią 19 Wrz, 2008 23:48

A ja postaram się jutro, bo dzisiaj miałam cudownie towarzyską urodzinowa imprezkę w domu, więc oczywiście uciekło :hug_grupowy:
Ale nie żałuję :mrgreen:

Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 13:40

No i wczoraj nie obejrzałam żadnego,ani "Rzymu" ani "Zemsty sitów" :rumieniec: może chociaż dzisiaj uda mi sie zobaczyć powtórki.Chyba że wieczorem znów nie będzie padać deszcz,dla wieczornego spaceru po lesie zrobię dużo :mrgreen:
Anaru - Sob 20 Wrz, 2008 15:29

Idą Gwiezdne Wojny, właśnie się zaczęły przed momentem :mrgreen:
Ktoś się z kimś strzela ;) . Kto to w ogóle jest i o co chodzi? Bo telefon przeszkodził mi usłyszeć wstęp..... :roll:

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 15:35

U mnie też lecą - na DVD... wczoraj mąż wybrał SPN i teraz ma chyba wyrzuty sumienia, więc powtarza Zemstę :lol:
Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 15:35

A ja się właśnie wyszczerzyłam i radośnie palnęłam: ooo, Saruman! :mrgreen:

Edit: ale długo to sobie biedak nie pograł...

Anaru - Sob 20 Wrz, 2008 15:38

oooo.... chyba przeoczyłam..... :?
Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 15:43

Harry_the_Cat napisał/a:
U mnie też lecą - na DVD... wczoraj mąż wybrał SPN i teraz ma chyba wyrzuty sumienia, więc powtarza Zemstę :lol:

Dobrze wiedzieć, że to macie :wink:

Anaru napisał/a:
oooo.... chyba przeoczyłam..... :?

Mogłaś przeoczyć, mówiłam, że długo nie grał...

Obejrzałam do końca. I stwierdzam, że chyba jest to jedyna część z nowych Star Wars, którą mogłabym mieć i czasem sobie przypominać :)
Zdecydowanie mam dzisiaj lepsze wrażenia niż kiedyś, gdy poszłam na to do kina (inna sprawa, że chyba tam dubbing był, a to z reguły zgroza, na Wojnie klonów doprowadzał mnie do mdłości).

Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 19:50

Ja też obejrzałam,chociaż chyba tak od 10 minuty.Za każdym razem mam wrażenie że mistrz Yoda(tak się pisze :rumieniec: ) mówi jakby wierszem-nie wierszem.Jednak jak na tak małą istotkę jest bardzo zwinny :-D Zemstę widziałam pierwszy raz,i narazie nie jestem tak bardzo przekonana,że Lord Vader jest zły.Jego błędem była zachłanność,która go zaślepiła.Nawet po zmianie z Anakina na Lorda,nadal miał ludzkie odruchy.Łezka zakręciła mi się w oku,jak dowiedział się że Padme nie żyje.
achata - Sob 20 Wrz, 2008 20:21

Wczoraj obejrzałam drugą połowę, dzisiaj pierwszą :)
Muszę przyznać, że w tej ostatniej z nowych części pobrzmiewały już echa starej trylogii. Długie pojedynki na neonówki i Vader zagrany kapitalnie. Chociaż to wydawało się absurdalne tak się jakimś snem przejąć...

RaczejRozwazna - Sob 20 Wrz, 2008 20:52

A ja sobie obejrzałam na Youtubie końcówkę VI epizodu (już po zmianach dokonanych przez reżysera) i na końcu normalnie super :serce: Nie byłam przekonana do Haydena, ale w Zemście Shitów się przekonałam. No i ta końcówka całej sagi wspaniała... Szkoda tylko, że nie pojkazali młodego Obiego...

ciągle czekam na odpowiedź na pytanie które postawiłam w moim wcześniejszym poście. Bo nic nie mogę wymyślić... :mysle: