Ekranizacje - Nowa nowa nowa ekranizacja Jane Eyre?
Caroline - Sob 06 Lut, 2010 11:11
Zdaje się, że Ellen Page odpadła (szkoda, IMHO) na imdb wpisana jest Mia Wasikowska z Alicji w Krainie Czarów!
Jako Rochester - Michael Fassbender. (Jest świetny! Widziałam go ostatnio w genialnym, choć wstrząsającym "Głodzie".)
Ale kim u diabła są Cary Fukunaga (reżyser) i Moira Buffini (scenarzystka)?????
Tu ciekawa informacja z wiki o scenariuszu:
"Buffini is also a prolific screenwriter. She has written an adaptation of Jane Eyre for BBC Films and Ruby Films. The script appeared on the 2008 Brit List, a film-industry-compiled list of the best unproduced screenplays in British film. It received nine votes."
praedzio - Sob 06 Lut, 2010 11:16
| Caroline napisał/a: | | Jako Rochester - Michael Fassbender. (Jest świetny! Widziałam go ostatnio w genialnym, choć wstrząsającym "Głodzie".) |
No, ba! Mi nie musisz go reklamować. Tylko czy on nie jest, ekhm, ciut za chudy na Rochestera?
Caroline - Sob 06 Lut, 2010 11:24
| praedzio napisał/a: | Tylko czy on nie jest, ekhm, ciut za chudy na Rochestera? | Mam nadzieję, że zdążył przytyć od czasu Głodu. BTW, od wczoraj w kinach "Fish Tank" z jego udziałem.
Praedzio, a Ty go szczególnie lubisz za jakąś konkretną rolę?
praedzio - Sob 06 Lut, 2010 11:47
Zakochałam się w jego Azazealu z młodzieżowego serialu HEX. Serial był bardzo nierówny i raczej dla młodszej widowni, ale Michaś pozostawił po sobie niezatarte wrażenie. Później jeszcze widziałam go w "Devil's Whore", "Angel" i "300". Ostrzę sobie ząbki na Fish Tank (widziałam zwiastuny i ). Trochę żałuję, że nie zagrał Heathcliffa, bo nadawałby się jak mało kto, ale zobaczymy jak pójdzie z JE.
Caroline - Sob 06 Lut, 2010 20:58
I wszystko jasne. Jeszcze w Inglorious Bastards grał. Też był świetny.
Caitriona - Nie 07 Lut, 2010 20:51
| Caroline napisał/a: | | Jeszcze w Inglorious Bastards grał. |
Jeden z plusów tego filmu Ja go znam jeszcze z Kompanii braci, ale wiele go tam nie było.
Irm - Pią 04 Cze, 2010 23:45
Mia Wasikowska jako Jane Eyre - całkiem, całkiem, ale obawiam się, że Ruth nie przebije. Podobnie jak Fassbender Toby'ego. Chociaż generalnie wydaje mi się dobrym wyborem, tylko nie wiem, czy nie jest za młody na Rochestera, ma tylko 32 lata.
No i również zgadzam się z głosami, że ta kinowa ekranizacja za wcześnie jest kręcona. Co nie zmienia faktu, że chętnie się z nią zapoznam
Admete - Sob 05 Cze, 2010 08:33
A ja sobie ją z ciekowości obejrzę, ponieważ nie przepadam za ekranizacją z Ruth i Tobym. Nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Próbowałam ją drugi raz obejrzeć i utknęłam.
Tess - Sob 05 Cze, 2010 14:07
Na mnie również ekranizacja z Ruth i Tobym nie zrobiła większego wrażenia lubię Toby'ego, ale jako Rochester mi nie pasował, był zbyt "łagodny" i "przystojny" dlatego również z niecierpliwością będę czekać na nową ekranizację
praedzio - Sob 05 Cze, 2010 14:14
Przy całej mojej nieustającej miłości do M. Fassbendera, nadal uważam, że jest po prostu za chudy na Rochestera. Mnie się Tobik podobał, a już Ruth chyba na zawsze zostanie twarzą Jane.
Admete - Sob 05 Cze, 2010 15:30
Mam ogromny szacunek dla tej aktorki, ale głównei ona jest powodem odrzucenia nowej JE.
praedzio - Sob 05 Cze, 2010 15:41
A ja sobie nie wyobrażam innej Jane. Właściwie to dla niej to oglądałam.
Admete - Sob 05 Cze, 2010 17:01
Aktorką jest bardzo dobra i w tym serialu z Caznavielem dobrze wypadła, ale jako Jane...Może to zresztą wina tego, że mnie ta historia przestała interesować. Teraz, po latach uważam ją za naiwną i dziwaczną.
praedzio - Sob 05 Cze, 2010 17:08
Ja tak miałam, zanim nie obejrzałam wersji z Ruth i Tobikiem. Podejrzewam, że ani wcześniej, ani później już nie będzie tak interesująco opowiedzianej historii Jane i Rochestera.
praedzio - Nie 19 Wrz, 2010 14:03
Na razie to wszystko, co udało mi się zdobyć w kwestii zdjęć:
Rochestera nie namierzyłam jeszcze.
Film ma się pojawić w wybranych kinach w marcu 2011 roku.
RaczejRozwazna - Nie 19 Wrz, 2010 15:00
Hm, Jane wydaje mi się za ładna....
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2010 15:05
Mam podobne odczucia. Jest jednoznacznie ładna. ładna buzia.... nie tak jak u poprzedniej, skrywany wdzięk. I piękno, które ujawnia się dopiero pod koniec, bardziej wewnętrzne niż takie powalające na kolana przy pierwszym spotkaniu.
praedzio - Nie 19 Wrz, 2010 18:44
Dzięki uprzejmości Mag13 Rochester został namierzony. Aż mi serducho mocniej zapikało....
Choć i tak nie wiem, czy można go porównywać do Tobika...
RaczejRozwazna - Nie 19 Wrz, 2010 18:46
Rochester może być. Trochę Ralfem Fiennesem trąci, który jest wyjątkowo dobry w rolach wszelkiej maści "świrów" Jeśli i umiejętności aktorskie podobne, to... może być pięknie.
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2010 18:47
| praedzio napisał/a: | | Choć i tak nie wiem, czy można go porównywać do Tobika... |
Kpisz czy o drogę pytasz?
W życiu gdzie mu do Tobika...
praedzio - Nie 19 Wrz, 2010 18:50
Fassbender jest świetnym aktorem - tu własną piersią mogę bronić przed przeciwniczkami tego twierdzenia. To, że ostatnio w różnych rolach był obsadzany - nie do końca superambitnych, to już inna sprawa. Dlatego jestem ciekawa, jak mu wyjdzie w JE. Dużo jeszcze zależy od reżyserii i scenariusza.
Admete - Nie 19 Wrz, 2010 18:51
Jestem ciekawa tej nowej wersji, bo wersja z Tobikiem mi nie podchodzi ze względu na Ruth Wilson, której nie lubię.
Anonymous - Nie 19 Wrz, 2010 18:52
| praedzio napisał/a: | | Fassbender jest świetnym aktorem |
Ja nie neguję(bo nie wiem czy znam jegomościa) natomiast bardziej mi pasuje do wizji Hrabiego Monte Christo po wyjściu z twierdzi If. Taki malarycznie, zabiedzony... | Admete napisał/a: | | ze względu na Ruth Wilson, której nie lubię. |
No mnie kaczy dziób na początku raził.
praedzio - Nie 19 Wrz, 2010 19:25
Odczepić mi się od Ruth Wilson!
Tymczasem jeszcze jedna wizytówka mającej powstać produkcji:
Irm - Nie 19 Wrz, 2010 19:42
Hm, Fassbender jako pan Rochester prezentuje się całkiem nieźle, ale nie wiem, czy nie jest trochę za młody do tej roli. No i też trochę kojarzy mi się z hrabią Monte Christo. Za to nie podoba mi się mina Mii na tym mniejszym obrazku. Jakiś taki wytrzeszcz ma.
|
|
|