To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - W sprawie domeny spdam.info i northandsouth.info

migotka - Wto 01 Kwi, 2008 19:33

myslę, że łatwo zapamietać northandsouth :) spadam nie używałam właściwie nigdy
maniutka - Wto 01 Kwi, 2008 19:37

ja nie wiedzialam ze cus takiego istnieje
ŁukaszG - Śro 02 Kwi, 2008 21:30

Przypomnę, że z poprzedniej "zrzutki" zostało blisko 30zł, więc jeśli pozostaniemy przy alternatywnej domenie spdam.info, wystarczy, że w ciągu kwietnia uzbieramy drugie 30zł.
Poczekam do 10 kwietnia, jak będzie jeszcze kilka osób chętnych, to zaproponuje pozbieranie tych brakujących 30zł, szczególnie zainteresowanym osobom.

Pozdrawiam
Łukasz

Anaru - Śro 02 Kwi, 2008 23:23

Ja korzystam poza domem wyłącznie ze skróconej wersji adresowej "spdam,info", więc też się chętnie dorzucę ;)
BeeMeR - Czw 03 Kwi, 2008 11:53

Ja też zawsze wchodzę przez spdam.info - chyba z lenistwa, bo krótsza :mrgreen:
dorzucić się dorzucę, choć ostatnio coś rzadziej bywam :roll: ale to się zawsze może zmienić :mrgreen:

ŁukaszG - Pon 07 Kwi, 2008 20:57
Temat postu: W sprawie domeny spdam.info i northandsouth.info
Zaszła istotna zmiana w temacie domen. Wcześniej byłem przekonany, że domenę northandsouth.info opłacamy razem z miejscem na serwerze. Jednak dotarła do mnie mailem faktura proforma, dotyczącą wykupienia domeny northandsouth.info na kolejny rok. Przypomniało mi to, że przecież domenę wykupiliśmy w maju, razem z miejscem na serwerze, z którego - ze względu na niską jakość usług - zrezygnowaliśmy po kilku miesiącach.
Faktura za utrzymanie domeny northandsouth.info opiewa na 30zł, a więc dokładnie tyle, ile zostało z zeszłorocznej zrzutki. Doszedłem do wniosku, że sprawiedliwie będzie przeznaczyć je właśnie na domenę northandsouth.info.
W takim układzie proponuję, aby osoby zainteresowane przedłużeniem abonamentu na domenę spdam.info i gotowe się na niego zrzucić, dały mi znać na PW lub maila. Za dwa tygodnie, około 22 kwietnia podam w tym wątku listę osób, które się zgłosiły i między je podzielę kwotę 60zł, jaką trzeba uzbierać.

Pozdrawiam
Łukasz

Gosia - Pon 07 Kwi, 2008 20:59
Temat postu: Re: W sprawie domeny spdam.info i northandsouth.info
adminluc napisał/a:

Faktura za utrzymanie domeny northandsouth.info opiewa na 30zł, a więc dokładnie tyle, ile zostało z zeszłorocznej zrzutki. Doszedłem do wniosku, że sprawiedliwie będzie przeznaczyć je właśnie na domenę northandsouth.info

Zgadzam sie z tym calkowicie i dziekuje w swoim imieniu za trzymanie ręki na pulsie :kwiatek:

ŁukaszG - Nie 20 Kwi, 2008 13:41

Tylko cztery osoby: praedzio, Marija, Caroline, Justine, zgłosiły się do mnie na PW lub maila, gotowe na pokrycie kosztów domeny spdam.info. Przypominam, że koszt to 60zł. Przelew muszę zrobić najpóźniej w środę. Oczywiście tylko od Was zależy, czy chcecie utrzymywać domenę spdam.info i po ile będzie "zrzutka" w zależności od ilości osób gotowych za to zapłacić.
Przy okazji chcę poinformować, że dokonałem już przelewu za domenę northandsouth.info, za okres do maja 2009 roku.

Łukasz

Aragonte - Nie 20 Kwi, 2008 13:54

Łukasz, na PW się nie zgłaszałam, ale pisałam tutaj, że też chcę się dorzucić :)
Mogę prosić o numer konta? :wink:

Sofijufka - Nie 20 Kwi, 2008 16:58

Aragonte napisał/a:
Łukasz, na PW się nie zgłaszałam, ale pisałam tutaj, że też chcę się dorzucić :)
Mogę prosić o numer konta? :wink:

I ja!

Marija - Nie 20 Kwi, 2008 23:08

Czyli numer konta podasz, Adminie, bo nic nie dostałam?
ŁukaszG - Nie 20 Kwi, 2008 23:42

OK, do listy dopisuję kolejne dwie osoby. Zobaczymy ile będzie chętnych do wieczoru we wtorek. Wówczas zrobię przelew, pokrywając z własnych pieniędzy i podam zainteresowanym dwa konta do wyboru na PW (nie chcę ich podawać na forum), informując jednocześnie o wysokości zrzutki.

Łukasz

Ania1956 - Pon 21 Kwi, 2008 07:53

dopisz i mnie :)
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2008 00:03

Aragonte napisał/a:
ja też :)
ŁukaszG - Wto 22 Kwi, 2008 21:32

W związku z dużym zainteresowaniem utrzymania domeny spdam.info, wczoraj zrobiłem już przelew. W tej chwili jest już 10 pewnych osób do składki. Proponuję poczekać jeszcze kilka dni i najdalej w piątek podam aktualną listę, do których wyślę numery kont i kwotę. Ewentualne przelewy, które dotrą do mnie później, przeznaczę na kolejne opłaty.

Pozdrawiam
Łukasz

praedzio - Wto 22 Kwi, 2008 21:33

Jupiiii!!! :banan:
Dzięki, Adminie! :hello:

Anaru - Wto 22 Kwi, 2008 22:07

Ja się dołączam do składki, nie wiem czy tu gdzieś na wątku pisałam, bo na priva na pewno nie :D
Marija - Wto 22 Kwi, 2008 22:16

W kupie siła! :-D Wyjdzie po 50 groszy :wink: ...
ŁukaszG - Nie 27 Kwi, 2008 11:05

Uzbierało się 10 użytkowniczek - lista poniżej, ja też się dorzucę więc zrzutka za domenę spdam.info wynosi 5,40zł. Numery kont polecą zaraz na PW.
Tak jak wspominałem wcześniej, jeśli ktoś z poza listy wyślę do mnie także pieniądze, przeznaczę je na kolejne wydatki związane z forum.

I na koniec jeszcze prośba: jeśli ktoś czuje silną potrzebę poinformowania mnie o dokonanym przelewie, proszę wysłać do mnie PW lub maila.

---
praedzio
Marija
Caroline
Justine
Aragonte
Sofijufka
Ania1956
BeeMer
achata
Anaru
---

Pozdrawiam
Łukasz

praedzio - Nie 27 Kwi, 2008 12:19

adminluc napisał/a:
I na koniec jeszcze prośba: jeśli ktoś czuje silną potrzebę poinformowania mnie o dokonanym przelewie, proszę wysłać do mnie PW lub maila.

:mrgreen: :mrgreen:

ŁukaszG - Nie 04 Maj, 2008 12:47

praedzio napisał/a:
adminluc napisał/a:

:mrgreen: :mrgreen:

:lol:
Dziękuję za wszystkie przelewy.
Następna zrzutka - za miejsce na serwerze - w lipcu.

Pozdrawiam
Łukasz