To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Hugh Grant

Maryann - Pon 13 Sie, 2007 21:57

Harry_the_Cat napisał/a:
I tam była taka cudna piosenka...

Oj, tak. Tę piosenkę pamiętam chyba najlepiej z całego filmu... :wink:

Anonymous - Pon 13 Sie, 2007 22:00

No i grał Bruce Boxleitner, a to duży duży plus :D
Maryann - Pon 13 Sie, 2007 22:04

I ta sama śliczna aktorka (nazwiska nie pomnę), która grała główną rolę w serialu "Queenie".
Harry_the_Cat - Pon 13 Sie, 2007 22:07

I była tam też Courtney Cox z "Przyjaciół"...
Kaziuta - Pon 13 Sie, 2007 22:30

Faktycznie, teraz sobie przypomniałam. :frustracja: To ten film.
Piosenke ślicznie śpiewał swojego czasu Jacej Wójcicki. :serce:

Anonymous - Wto 14 Sie, 2007 00:37

a oto i piosenka..
http://www.youtube.com/watch?v=RzVhPtDlM54

Anonymous - Wto 14 Sie, 2007 08:25

Alison napisał/a:
Kaziuta napisał/a:
A ja go pamiętam z serialu (nie pamiętam tytułu)o jakiejś rodzinie, w którym grał najmłodszego syna, który kolaborował z hitlerowcami. Był taki okrutny i wstrętny, że nie lubiłam go przez wiele lat. Dopiero ostatnio zaczyna mi sie bardzo podobać.
Widać wolę dojrzałych panów, tylko czy w przypadku Hugh można mówic o dojrzałości? :mysle:

Widziałam go w tym filmie, to była taka saga o właścicielu winnic, który zakochał się w śpiewaczce. To była chyba pierwsza bardziej znacząca rola Hugh, w jakiej go widziałam i miałam dokładnie jak Ty, bo był tam rzeczywiście odrażający, na szczęście na końcu dopadła go sprawiedliwość dziejowa i haniebnie go chłopi ubili :-P . Ale tamten Hugh nie ma nic wspólnego z tym z Notting Hill, BJ, LA itd, itp :wink:

Odrażający Hugh? To chciałabym to zobaczyć :D . Lubię widzieć aktorów w innych rolach, tym bardziej, że jak pisałam, dla mnie kojarzy się przede wszystkim z komediami romantycznymi, nie licząc trzech poważnych ról (obok Maurice'a i Nieprawdopodobnej historii grał jeszcze w Okruchach dnia, ale drugoplanową rolę).

Alison - Wto 14 Sie, 2007 09:37

Harry_the_Cat napisał/a:

TAK! "My love will never be the same..." :roll:

Alison - Wto 14 Sie, 2007 09:39

AineNiRigani napisał/a:
No i grał Bruce Boxleitner, a to duży duży plus :D

Oh yes, on grał takiego slicznego pilota, chyba narzeczonego Courtney. Czy on przypadkiem nie zginął? Albo pocieszał ja po wypadku jej narzeczonego...Cos tam takiego pamiętam...

Maryann - Wto 14 Sie, 2007 10:12

Tam był najpierw taki facet, który uczył ją pilotażu i ona się w nim zakochała. Grał go Barry Bostwick. On pracował jako kaskader w filmach i zginął w czasie jednej z akcji.
A za Bruce'a to ona chyba wyszła później za mąż... Czy też wyszła za mąż za jego przyjaciela... w każdym razie - za angielskiego arystokratę, z którym się później rozwiodła...

Maryann - Wto 14 Sie, 2007 10:51

Harry_the_Cat napisał/a:

znalazłam...

"My life" Mireille Mathieu

My life will never be the same
My heart is burning without shame
I feel the sun in me
When you return, you'll see a change

My heart is whispering your name
My love is coming once again
And I shall always be
All you believe, all you can dream
I'm not the same

Some people search all their lives
I feel that my turn has come
to reach high into the sky
And finally a star shines on me
Finally I can touch eternity

My life will never be the same
Your love surrounds me once again
And this will rise and blow
And show me all I need to know

My heart is whispering your name
My love is calling you again
I wish you knew how true
My feelings are, only for you

Our lives will never be the same
My love's an ever-lasting flame
Burning eternally for you alone
When you're with me
in love again

Gunia - Wto 14 Sie, 2007 17:51

Im dłużej o tym mówicie, tym silniejsze mam de ja vi. Chyba to widziałam... :mysle:
Anonymous - Wto 14 Sie, 2007 18:11

Nimloth napisał/a:
Odrażający Hugh? To chciałabym to zobaczyć :D . Lubię widzieć aktorów w innych rolach, tym bardziej, że jak pisałam, dla mnie kojarzy się przede wszystkim z komediami romantycznymi,

Ta bynajmniej romantyczna nie jest :D
Rozpuszczony bachorek, sympatyk Hitlera, zgwałcił siotre, upodlił i upokorzył macochę, roztrwonił majątek na złość ojcu, na pogrzebie zbeszcześcił jego pamięć. Kończy równie marnie jak żył...

Alison - Wto 14 Sie, 2007 19:12

Przypomniał mi sie z tego filmu. Cudny był jak wyrwał telefonicznie Sandrę ze ślubu, na którym świadkowała, żeby pomogła mu dobrać krawat do koszuli, bo sobie kompletnie z tym nie radził. Cudny był jak tak stał bezradny w tych swoich gateczkach na tle przepasnej garderoby z tysiacem garniturów, koszul i krawatów i wpatrywał się w nia błagalnie tym swoim spanielowatym wzrokiem.
Dla mnie mógłby grac same takie role i w ogóle by mi to nie przeszkadzało :wink:

Alison - Wto 14 Sie, 2007 19:16

No a w ogóle czyż to nie uroczy chłopiec? :-P
Ten autograf to jakoś ma mało wybitny, ale jest wystarczajaco błękitnooki :wink:

A ten film nieustająco wywołuje u mnie paroksyzmy śmiechu :lol:

Anonymous - Wto 14 Sie, 2007 20:06

Z cała pewnościa jego autograf jest wybitniejszy niż mój podpis :D
Matuś - a co to za film? Wygląda tam tragicznie, ale za to nie wiem co to za arcydzieło

Alison - Wto 14 Sie, 2007 20:37

AineNiRigani napisał/a:
Z cała pewnościa jego autograf jest wybitniejszy niż mój podpis :D
Matuś - a co to za film? Wygląda tam tragicznie, ale za to nie wiem co to za arcydzieło

Film się nazywa "Music and lyrics" - grał tam z Drew Barrymore

A to jest mój ukochany teledysk, który mnie zabija śmiechem :rotfl:
Tak się zaczyna film, więc w kinie zaczęłam od spadnięcia pod fotel.
http://pl.youtube.com/watch?v=EGaN3LfX2Pg

To jest Wham, Modern Talking i Pappa Dance w jednej słodkiej pigułce :rotfl: :rotfl:

Anonymous - Wto 14 Sie, 2007 20:42

Matuchno - gdzieś Ty to obegladnęła? JA TEŻ KCEM !!!
szukam filmu na doła, a ten by sie chyba sprawdził...

Anonymous - Wto 14 Sie, 2007 20:44

wyobrażam sobie jaką musieli mieć radoche to kręcąc :D
Alison - Wto 14 Sie, 2007 21:41

AineNiRigani napisał/a:
wyobrażam sobie jaką musieli mieć radoche to kręcąc :D

Film oglądałam jakiś czas temu w kinie. Hugh z całą pewnością miał radochę kręcąc cały film, bo z każdej niemal sceny wyziera jak bawi się swoją rolą starzejącego się idola kobiet. Cudne jest jego hasło: moje fanki w większości wchodzą teraz w okres klimakterium :lol:

Harry_the_Cat - Śro 15 Sie, 2007 10:24

Alison napisał/a:
[url=http://img267.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Przypomniał mi sie z tego filmu. Cudny był jak wyrwał telefonicznie Sandrę ze ślubu, na którym świadkowała, żeby pomogła mu dobrać krawat do koszuli, bo sobie kompletnie z tym nie radził. Cudny był jak tak stał bezradny w tych swoich gateczkach na tle przepasnej garderoby z tysiacem garniturów, koszul i krawatów i wpatrywał się w nia błagalnie tym swoim spanielowatym wzrokiem.
Dla mnie mógłby grac same takie role i w ogóle by mi to nie przeszkadzało :wink:

Oj, ja tez lubie ten film. Bardzo miło jest sobie go od czasu do czasu odświeżyć....

Admete - Śro 15 Sie, 2007 13:09

Rewelacyjna jest ta parodia teledysków z lat 80 :-) Chyba musze sobie ten film kiedys obejrzeć, może wyszedł już na dvd :-) Co do serialu Till we meet again, to pamiętałam, ż etam grał Hugh, ale nie przypominam sobie Boxleitnera, ja go teraz oglądam niemal codziennie jako kapitana Johna Sheridana :-)
Anonymous - Śro 15 Sie, 2007 14:07

a ja juz wiem dlaczego lubię Hugh, chociaż tak mi działa na nerwy. Właśnie ogladam Tecze finiana. Hugh jest podobny do mojej pierwszej filmowej miłoścci - Tommy Steela.
Pemberley - Śro 15 Sie, 2007 14:49

Alison napisał/a:

Film się nazywa "Music and lyrics" - grał tam z Drew Barrymore

A to jest mój ukochany teledysk, który mnie zabija śmiechem :rotfl:
Tak się zaczyna film, więc w kinie zaczęłam od spadnięcia pod fotel.
http://pl.youtube.com/watch?v=EGaN3LfX2Pg

Ja tez sie na tym kulalam w kinie, az dziw bierze, ze nie grali tego hita w radiu :rotfl:

A co do Granta, to myslalam, ze juz wszystko o nim wiem, bo gra od pewnego czasu bardzo podobnie , ale obejrzalam sobie z nim kilka wczesniejszych rzeczy z mlodzienczych lat i zaskoczenie - masa emocji i zaangazowania aktorskiego. Uklony :oklaski:

Kaziuta - Śro 15 Sie, 2007 15:23

Nimloth tu możesz zobaczyć fragment z odrażającym Hugh
http://www.youtube.com/wa...lated&search=25