Jane Austen - życie i epoka - Miss Austen Regrets
praedzio - Śro 01 Sie, 2007 08:49
Eee...! Tak narzekacie na długowłosych facetów, zupełnie nie wiem czemu, bo jeśli ktoś dba o swoje włosy to i wygląd ma i jakoś człowiek radośniej się przy nim czuje. Co innego, kiedy się ma do czynienia z szacunkowo młodym, ale już np. łysiejącym... TO jest problem!
Poza tym szczerze nie cierpię fryzur typu "jeżyk", bo primo - nie każdemu to pasuje, a secundo - wszyscy tacy osobnicy wyglądają, jak bojówkarze pewnych radykalnych formacji...
P.S. Pragnę zauważyć, że wypowiadam się w tej dyskusji, jako przedstawicielka długowłosych i jako, że mam najdłuższe włosy w mojej rodzinie (a wcale nie takie długie), to ja i mój pies zbieramy za to największe cięgi...
P.S. No i ładny offtop nam się zrobił...
Gunia - Śro 01 Sie, 2007 13:01
Ja tam lubię facetów z długimi włosami. Zwłaszcza czarnymi, prostymi.
Offtop się potem sprzątnie.
praedzio - Śro 01 Sie, 2007 13:07
| Gunia napisał/a: | | Ja tam lubię facetów z długimi włosami. Zwłaszcza czarnymi, prostymi. |
Takich?
Gunia - Śro 01 Sie, 2007 13:16
Na ten przykład.
Alison - Śro 01 Sie, 2007 15:34
Dziewczyneczki, ja nic przeciwko takim długowłosym Robinom nie posiadam, mnie mulą takie włosy do pasa prawie, proste jak druty, a już szczególniej jak znajduję je na podłodze, poduszkach, w zlewie, w wannie itp.. Jedynym wyjątkiem, któremu taką fryzurę wybaczam jest Mirek Czyżykiewicz, ale ten funkcjonuje u mnie wiłącznie akustycznie wiec może sobie mieć włosy do pięt, nawet nie myte. Ja nie lubię nawet jak mi moje własne wlosy spadają na twarz i wiecznie je odgarniam w tył, a tu kilka razy dziennie muszę znosić takie zasypywanie mi twarzy cudzymi włosami, bo mój synalek jest czułość chodząca i ciagle mi buzi daje, jestem pewna, że tym chętniej im bardziej mnie to wkurza.
Dobra, wiem że jestem nienormalna, ale każdy ma jakiś feblik. Ja mam taki
Pemberley - Śro 01 Sie, 2007 15:58
Mialam jednego kolege na studiach to mial wlosy takie, ze mu ludziska w tramwaju glaskali i komplementowali, byly piekne sytuacje, bo niektorzy to sie plciowo mylili..
Obcial dopiero po trzydziestce i tylko z lenistwa, bo mu sie znudzilo dlugie mycie i suszenie..
Alison - Śro 01 Sie, 2007 16:13
Pocieszajcie mię dalej.
27 po raz pierwszy, 30 po raz drugi...Kto da więcej?
Pemberley - Śro 01 Sie, 2007 16:17
No moze po raz trzeci to przebije twoj syn
Kup mu jakies piekne gumki i zacznij go popierac, to moze mu wlasnie sie odechce..
Moje dziecie tak ma, jak tylko sie na cos zagadzam, to juz nie warto..
Alison - Śro 01 Sie, 2007 16:32
| Pemberley napisał/a: | No moze po raz trzeci to przebije twoj syn
Kup mu jakies piekne gumki i zacznij go popierac, to moze mu wlasnie sie odechce..
Moje dziecie tak ma, jak tylko sie na cos zagadzam, to juz nie warto.. |
Próbowałam już wszystkiego. Nic nie działa. Nie mam żadnego zaplecza, bo wszyscy się zachwycają. Jestem sama jak pal na pustyni Światełkiem w tunelu jest fakt, ze trochę się ostatnio przeraził tempem wypadania tych włosów. Mimochodem zrobiłam wykład na temat przeciążonych cebulek włosowych i genetycznych uwarunkowań ( w naszej rodzinie ze strony mojego ojca, do której on jest podobny, mężczyźni wcześnie łysieją), więc wyliczył sobie jakos, że włosów starczy mu do 27 roku życia właśnie i... czekam aż cos w związku z tym wymysli
Pemberley - Śro 01 Sie, 2007 16:37
Jakas moze ezoteryczna wiedza dla biologow, ktora bys sie z nim po odpowiednim wtajemniczeniu podzielila ??
Alison - Śro 01 Sie, 2007 16:56
| Pemberley napisał/a: | | Jakas moze ezoteryczna wiedza dla biologow, ktora bys sie z nim po odpowiednim wtajemniczeniu podzielila ?? |
Oj kobieto, dobrze Ci mówić, za 10 lat też bedę Ci udzielała takich dobrych rad, pt. Z nastolatkiem radź se sam.
Gosia - Śro 01 Sie, 2007 19:07
Powinnas sie cieszyc, ze chce Ci buzi dawac, a Ty narzekasz.
Alison - Śro 01 Sie, 2007 19:22
| Gosia napisał/a: | Powinnas sie cieszyc, ze chce Ci buzi dawac, a Ty narzekasz. |
Wszyscy mi to mówią, ale tak to już jest, że syty głodnego nie czuje i na odwrót.
Anonymous - Czw 02 Sie, 2007 09:01
| Alison napisał/a: | Próbowałam już wszystkiego. Nic nie działa. Nie mam żadnego zaplecza, bo wszyscy się zachwycają. Jestem sama jak pal na pustyni |
Ale możesz pocieszyć się myślą, że mogłoby być gorzej, gdyby sobie zrobił dready (chyba że lubisz dready ).
Alison - Czw 02 Sie, 2007 10:17
| Nimloth napisał/a: | | Alison napisał/a: | Próbowałam już wszystkiego. Nic nie działa. Nie mam żadnego zaplecza, bo wszyscy się zachwycają. Jestem sama jak pal na pustyni |
Ale możesz pocieszyć się myślą, że mogłoby być gorzej, gdyby sobie zrobił dready (chyba że lubisz dready ). |
U niektórych mi sie podobają, bo są "jakieś", a nie takie wiszące strąki, ale oczywiście nie chcialabym żeby on sobie je robil, bo to okrutnie włosy niszczy. Ale marudzęęęę! Aż sama siebie mam dość, to może wróćmy do Miss Austen
Anonymous - Nie 05 Sie, 2007 14:23
Nowa informacja! I chyba taka, która najbardziej nas zainteresuje w tej produkcji - czyli kto będzie grał Jane Austen. Wg tego artykułu pisarkę zagra Olivia Williams, znana m.in. jako Jane Fairfax z Emmy z Kate Beckinsale:
Mi ona odpowiada .
Admete - Nie 05 Sie, 2007 23:26
Ciekawa twarz, moze pasowac
Anonymous - Śro 08 Sie, 2007 21:25
Znana kolejna osoba z obsady . Mamy już Jane, bratanicę Fanny, teraz mamy też Henry'ego, ukochanego brata Jane (dla porównania - prawdziwy Henry i aktor Adrian Edmondson):
Jeannette - Śro 08 Sie, 2007 21:30
Podobne szczęki mają.
Anonymous - Sob 11 Sie, 2007 17:21
Kolejne osoby z obsady - Greta Scacchi, Jack Huston, Tom Hiddlestone, Phylidda Law (Pani Austen) i Hugh Bonneville (wielebny Brook Bridges). Robi się coraz ciekawiej .
Kostiumy zaprojektuje ta sama osoba, która projektowała kostiumy do Mansfield Park '99 i Perswazje '07 - jeżeli chodzi o te ostatnie, to mi się nie widzi, bo tam kostiumy były niezbyt piękne .
Alison - Sob 11 Sie, 2007 18:25
| Nimloth napisał/a: | Kostiumy zaprojektuje ta sama osoba, która projektowała kostiumy do Mansfield Park '99 i Perswazje '07 - jeżeli chodzi o te ostatnie, to mi się nie widzi, bo tam kostiumy były niezbyt piękne . |
Czyli znowu będziemy mieli stare tapicerki na barkach głównych bohaterów
Caitriona - Sob 11 Sie, 2007 19:29
| Alison napisał/a: | Czyli znowu będziemy mieli stare tapicerki na barkach głównych bohaterów |
Oj mamcia, odpluj to i odszczekaj!...
Gunia - Sob 11 Sie, 2007 20:03
| Cytat: | | Kolejne osoby z obsady - Greta Scacchi |
Bardzo lubię Gretę.
A kostiumy z MP '99 nie były złe, więc może tym razem...
Anonymous - Sob 11 Sie, 2007 20:58
No właśnie nie pamiętałam kostiumów z MP, choć pamiętam, że mnie nie raziły, więc nie będzie może źle. Poza tym BBC trzyma fason .
A ciekawe, kogo zagra Greta... Ona mi się zawsze wydawała podobna do Olivii Williams, więc byłoby zabawne, gdyby grała Kassandrę - ale na nią byłaby chyba za stara, Kassandra była niewiele starsza od Jane.
A tak w ogóle to zabawnie - w biografii Jane zagra Jane Fairfax z jednej Emmy, pani Weston i pani Bates z drugiej oraz pan Rushworth z MP . Może ktoś jeszcze?
Alison - Sob 11 Sie, 2007 21:18
Mogię uodscekać, ale wspomnicie moje słowo. A w MP to nie pamietacie tych bujnych wypukłości w przepastnych dekoltach Fanny, albo dziwne kapelusze panny Crawford, jakieś długaśne pejsidła Mary, i ważącą 10 kg kieckę ślubną naszywaną koralikami za kilka tysięcy funtów?Słowem Szczęśliwego Nowego Yorku... Boże jak sobie wspomnę te buro-śliwkową kieckę Anny kiedy jej kapitan wyznawał ulicznie to...
|
|
|