Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Admete - Sob 26 Sty, 2013 10:58
I byle można promować odpowiednią linie polityczną
praedzio - Sob 26 Sty, 2013 11:11
Dlatego nawet nie protestowałam, kiedy babci zepsuł się telewizor i zabrała mój. I tak się tylko kurzył.
Agn - Sob 26 Sty, 2013 17:12
*bredzi dalej* Po trzecim odcinku The king of dramas (KoD) stwierdzam, że drama jest jedwabista.
Cudnie się bawię. Bohaterowie właśnie dopadli aktora (skończonego idiotę i mydłka, ale jest popularny, więc trzeba przełknąć pewne niedoskonałości) i zaciągnęli go (ciekawe jak go Anthony Kim przekonał do tego czynu? Może pokażą w odcinku nr 4) przed oblicze producenta. A ja sobie tak myślę - olejcie go ciepłym siurem i zapychajcie zatrudniać LMH!!!
Caitriona - Sob 26 Sty, 2013 17:52
| praedzio napisał/a: | | The Secret of Crickley Hall - brytyjski miniserial na podstawie powieści Jamesa Herberta |
Bardzo fajny miniserial, z jedną z ulubionych teraz moich aktorek brytyjskich, Suranne Jones. Ma klimat.
milenaj - Nie 27 Sty, 2013 18:07
Ostatnie dwa dni poświęciłam "Teen Wolf"
Nawet całkiem fajny, nieźle zrobiony z poczuciem humoru serial o wilkołakach.
Agn - Nie 27 Sty, 2013 18:58
Ominęłam ten tfu!r szerokim łukiem. Tym bardziej, że koleżanka, która odważyła się go napocząć, stwierdziła, że lepiej tego nie dotykać...
milenaj - Nie 27 Sty, 2013 19:36
| Cytat: | Ominęłam ten tfu!r szerokim łukiem. Tym bardziej, że koleżanka, która odważyła się go napocząć, stwierdziła, że lepiej tego nie dotykać...
_________________ |
A mnie się bardzo podoabł, szczególnie drugi sezon.
Agn - Nie 27 Sty, 2013 19:38
Ja na razie omijam szerokim łukiem wszystko, co choćby stało obok tematyki, którą obecnie wielbią nastolatki.
No chyba że zekranizują Chelsea Quinn Yarbro, to pierwsza w kolejce stanę do kasy w kinie. Jednakowoż marnĘ szałsĘ. A na seriale nie mam ochoty, na razie mi to obrzydło.
Pewnie dlatego nie chcę tego dotykać, nawet jeśli wierzę twemu słowu, że serial sympatyczny.
Sofijufka - Nie 27 Sty, 2013 19:42
ja też kocham Yarbro!
milenaj - Nie 27 Sty, 2013 19:50
| Sofijufka napisał/a: | | ja też kocham Yarbro! |
Ja znam tylko I tom. Jakoś nie chciało mi się kompletować reszty.
Anaru - Nie 27 Sty, 2013 23:45
| BeeMeR napisał/a: | | Mag113 napisał/a: | Swoją drogą, miasto zapłaciło filmowcom za swą promocję 300 tys., mając w zamian określoną liczbę scen z widoczkami.
| To jak Sandomierz i Ojciec Mateusz, tj. nie wiem jaka tam kwota wchodzi w grę, ale ponoć też niemała - ale jedno i drugie miasto pokazywane jest pięknie - a ja nie mam nic przeciwko temu, bo czemuż bym i miała mieć . A skoro do Sandomierza pojechaliśmy bo nam się widoczki podobały to może i na Toruń przyjdzie czas? Miasto jest piękne, bez dwóch zdań, a i w okolicy (szeroko pojętej) niewątpliwie nie w sposób się nudzić |
Kraków też chyba w jakimś serialu zagrał
BeeMeR - Pon 28 Sty, 2013 11:04
| Anaru napisał/a: | Kraków też chyba w jakimś serialu zagrał | W Majce, ale akurat tego nie oglądałam.
Caitriona - Pon 28 Sty, 2013 15:19
Jest już pierwszy trailer serialu Vikings http://www.youtube.com/watch?v=7rcozIVtujw i czołówka: http://www.youtube.com/watch?v=1Cg_5UVL3fs
Admete - Pon 28 Sty, 2013 17:22
Normalnie jak Gra o Tron A nie było już jakiegoś wcześniej?
Alicja - Pon 28 Sty, 2013 20:28
czołówka będzie mi się śniła po nocach został jeszcze jakiś aktor czy wszyscy poszli na dno?
Caitriona - Pon 28 Sty, 2013 21:23
| Alicja napisał/a: | | został jeszcze jakiś aktor czy wszyscy poszli na dno? |
a tego nie wiem
| Admete napisał/a: | | A nie było już jakiegoś wcześniej? |
Ja niczego takiego nie kojarzę, ale może ktoś inny wie coś
Agn - Pon 28 Sty, 2013 21:56
No i hasło "The storm is coming" - zaiste, druga GoT.
Czołówka fajna. Jestem ciekawa, jak to się będzie prezentowało.
praedzio - Śro 30 Sty, 2013 08:40
Od 14 lutego nowy serial ABC - "Zero Hour".
Hank Galliston jest edytorem magazynu poświęconego zjawiskom paranormalnym. Całe swoje życie spędził na poszukiwaniu wskazówek, demaskowaniu mitów i rozwiązywaniu teorii spiskowych. Kiedy jego żona Laila zostaje uprowadzona ze swojego sklepu z antycznymi zegarami, Hank zostaje wciągnięty w jedną z najbardziej intrygujących tajemnic w historii ludzkości. Twórcą serialu jest Paul Scheuring (twórca "Prison Break").
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=HUHdtSW2WEE
Admete - Śro 30 Sty, 2013 16:26
Nie wiem, czy konspiracje są dla mnie Mark Green tam gra To znaczy aktor, który grał Marka Greena w ER
praedzio - Śro 30 Sty, 2013 18:51
Może być fajne. Lubię dawkę adrenaliny od czasu do czasu. Moje paznokcie może trochę mniej.
Admete - Śro 30 Sty, 2013 18:56
Podobały mi się te wstawki z II wojny. Zobaczyc mozna. Choć czasu jak zawsze brak...
ast73 - Sob 02 Lut, 2013 21:46
Obejrzałam historyczny serial "Komandoria" z roku 2009,
"Seria opowiada o przygodach rycerzy z burgundzkiej komturii d’Assier poszukujących mitycznego skarbu Templariuszy. Intryga nie ogranicza się jednak do wątku detektywistycznego. W "Komandorii" zobaczymy zacięte bitwy i szaleńcze pościgi. Trup ściele się gęsto, a romanse są tak namiętne, że ściągają uwagę Wielkiej Inkwizycji.
Jest rok 1375. Burgundzka komturia d’Assier, słynna warownia Zakonu Szpitalników, ma chronić ludzi przed angielskimi żołdakami, rabusiami i głodem. W rzeczywistości rycerze bezlitośnie ściągają podatki z poddanych finansując w ten sposób swe grzeszne rozrywki, jak i sam Zakon oraz krucjaty przeciw niewiernym. Wojna kosztuje, a z wieśniaków wiele wycisnąć się nie da. Rycerze rozpoczynają poszukiwania legendarnego skarbu Templariuszy – poprzednich właścicieli zamku d’Assier. Szpitalnicy wiedzą, że skarbiec ukryty jest gdzieś na terenie komturii. Identyczną wiedzą dysponują też ich odwieczni rywale... " Wątek miłości kapitana i baronowej de Montet został pięknie przedstawiony,szkoda,że tak mało znamy francuskich aktorów .Zainteresował mnie pan Clement Sibony,polecam.
Agn - Nie 03 Lut, 2013 14:07
Ast, wszelki duch! Francuski serial, hmmmm... Muszę pomyśleć. Ale brzmi bardzo kusząco.
A ja, ponieważ już skończyłam wojnę przeprowadzkowa, wróciłam do oglądania The king of dramas. Rany, ciekawe ile ten serial ma z rzeczywistości. Pewnie niewiele, bo by się tak ciekawie go nie oglądało. Biedni bohaterowie chcą nakręcić superdramę, ale jak nie sami sobie, to wredny dupek z konkurencyjnej firmy kładzie im kłody pod nogi. Założę się, że i tak ją nakręcą, hihi. Ogląda się cudownie.
Edycja: Właśnie jestem po momencie, w którym główna gwiazda kręconej dramy udziela wywiadu. Gwiazda na co dzień jest skończonym idiotą i chce tylko forsy (a przy okazji można się z niego nieźle pośmiać), ale w wywiadzie mówi, że najważniejsza jest sztuka, ciężka praca, bla bla bla, on nigdy w sumie nie wie, ile zarobi... Piękne porównanie kreowanego wizerunku i przykrej prawdy. Zdecydowanie KoD jest genialny.
Akaterine - Pon 04 Lut, 2013 17:34
Wpisz "Parades End" w wyszukiwarkę i kilka opinii znajdziesz, m.in. moją. Mi się akurat bardzo podobał i zrobię powtórkę choćby dla samej Rebeki Hall.
A dziś w końcu pierwszy odcinek "Dancing on the Egde" .
Caitriona - Pon 04 Lut, 2013 18:12
| Akaterine napisał/a: | | Mi się akurat bardzo podobał i zrobię powtórkę choćby dla samej Rebeki Hall. |
Mnie również się ten serial podobał. Rebecka Hall była rewelacyjna.
|
|
|