To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu II

BeeMeR - Śro 05 Lut, 2025 08:57

Tak, bardzo podobny :mrgreen:
Ale jakoś do mnie to młode pokolenie nie przemawia, może trzeba tylko trochę czasu i otrzaskania

Admete - Śro 05 Lut, 2025 14:54

Nosy mają oboje wydatne ( ona i on ;) ).
Trzykrotka - Śro 05 Lut, 2025 20:18

O tak :lol:
Piosenka ma klimat takich miłych romansów z początków naszego oglądania, takiego Salam Namaste czy Mujse Shaadi Karoge, tylko Kushi nie ma aż takiego mocnego make-upu jak miewały Rani, Preity czy Kareena. Ale też nie ma takiego blasku jak one.
Obejrzę z czystej ciekawości, zawsze mnie nowe pokolenie ciekawi. Widziałam debiutancki film Sary Ali Khan, ale nie skończyłam. Daleko mu było do słodkości, ale ona była dobra, choć niepiękna.

Trzykrotka - Czw 13 Mar, 2025 20:00

Nadaanyian już jest do obejrzenia.
Dla kronikarskiego obowiązku: produkcja: Dharma i Karan Johar, w obsadzie mnóstwo starych znajomych. Jest i pani, która debiutowała z SRK w Pardes (gra mamę dziewczyny) i Dia Mirza w roli mamy chłopaka (a "niedawno" grała omc narzeczoną Saifa w Parineeta) i jeden z trzech zakochańców z Mohabbatein w roli taty chłopaka i Suniel Shetty w roli ojca dziewczyny i ta duża kobieta grająca nauczycielkę w KKHH...
Film jest bardzo sztampową rom-kom obliczoną jako oprawa debiutu młodego Ibrahima. Chłopak tańczy, romansuje, dyskutuje, ma six pack, ma wygląd, piękne oczy itd, ale z grą na razie trochę jeszcze nie bardzo. Podobnie Kushi Kapoor - niby ładna, niby zgrabna, ale aktorstwa tam tyle co kot napłakał i brak jej też takiego błysku, jaki powinna mieć bollywoodzka heroina.
Scenariusz raczej pretekstowy, emocji brak... Obejrzałam do połowy i skoczyłam na koniec i wystarczy.

RaczejRozwazna - Czw 13 Mar, 2025 21:09

Ibrahim ma zawadiackie spojrzenie ojca 🙂 w każdym razie widziałam na plakacie :lol:
Trzykrotka - Pią 14 Mar, 2025 09:52

Tak! :serce: I w ogóle jest do niego niezwykle podobny, tylko ma ostrzejsze rysy twarzy. Zrobili mu jakąś głupią fryzurę, ale kiedy wystapił na galowo, z włosami zaczesanymi do tyłu - klękajcie narody! Oczywiście posypały się żarciki, że wygląda zupełnie jak "przyszły książę" :wink:
Fajny chłopak w ogóle i życzę mu jak najlepiej. Będę trzymała kciuki za dobre role dla niego, bo z taką aparycją ma szanse na równie szerokie emploi jak ojciec.

RaczejRozwazna - Wto 09 Wrz, 2025 23:32

SRK jest ponoć w Polsce, kręci tu film. Jeszcze parę lat temu to bym pewnie pojechała do Warszawy zerkać na plan :lol:
Trzykrotka - Śro 10 Wrz, 2025 07:25

Ja też :-D Słyszałam o tych polskich planach, czyżby rzeczywiście?
BeeMeR - Śro 10 Wrz, 2025 07:41

Ano, żeby to tak 15 lat temu :mrgreen:
Albo nawet 20 :wink:

RaczejRozwazna - Śro 10 Wrz, 2025 10:19

Wyskakują mi te wiadomości na fan pageach bollywoodzkich. Ponoć jest, ale nie dziwię się, że unika rozgłosu, biorąc pod uwagę liczną diasporę hinduską w Polsce. Żyć by mu nie dali :lol:
Trzykrotka - Śro 10 Wrz, 2025 10:34

RaczejRozwazna napisał/a:
Wyskakują mi te wiadomości na fan pageach bollywoodzkich. Ponoć jest, ale nie dziwię się, że unika rozgłosu, biorąc pod uwagę liczną diasporę hinduską w Polsce. Żyć by mu nie dali :lol:

Kiedyś kręcił Dona w Berlinie. To było w apogeum jego świetności i w ogóle szaleństwa bollywoodzkiego. Pamiętam, że ekipa wezwała policję na jedną z fanek. Uznali ją za stalkerkę.
Sporo osób z Polski tam wtedy się wybrało, pamiętam, że jedna uczestniczka z shshrukhkhan.pl nawet miała okazję pogadać z nim w hotelu - udało jej się wynająć pokój na tym samym piętrze i zdybała go przy wyjściu z siłowni.

BeeMeR - Śro 17 Wrz, 2025 20:35

A Abhishek Bachchan wybiera się do Wrocławia
https://gazetawroclawska.pl/wielki-gwiazdor-filmow-z-bollywood-przyjedzie-do-wroclawia-co-planuje-u-nas-robic/ar/c13p2-27974445

Loana - Wto 07 Paź, 2025 18:30

Dziewczyny, bo Wy lepiej umiecie szukać - wiecie, gdzie mogę obejrzeć film https://www.filmweb.pl/fi...2em-2005-266601 ? Obejrzałabym, ale nie ma go na CDA :(
Trzykrotka - Czw 09 Paź, 2025 20:03

Próbowałaś na YT? :kwiatek: Kiedyś próbowałam obejrzeć ten film, ale nie zmogłam - dawno temu to było.

edit: jest z angielskimi napisami
https://www.youtube.com/watch?v=RXelEJI2fN0

BeeMeR - Pią 10 Paź, 2025 10:09

To nie ma prawa być dobry film ;)

tu z lektorem:
https://www.cda.pl/video/497898b9

Loana - Pią 10 Paź, 2025 15:02

BeeMeR napisał/a:
To nie ma prawa być dobry film ;)

Nie liczę na to, że będzie dobry :P Po prostu chciałam zobaczyć inne wykonanie :P
Bo ten film jako pierwszy (wyszedł od sztuki teatralnej) nakręcili Amerykanie, nazywa się "Kwiat Kaktusa" ( https://www.filmweb.pl/fi...ktusa-1969-4416 ) i lubię tę wersję, zwłaszcza Ingrid Bergman mi podchodzi :P
Ale poznałam fabułę przez głupią hamerykańską komedię "Just go with it" ( https://www.filmweb.pl/fi...iby-2011-554812 ), która (mimo tego, że przyznaję, że jest głupia) naprawdę mnie urzekła i lubię do tej komedii co jakiś czas wracać (oczywiście przewijając zbyt głupie fragmenty :P ). Bawi i jakoś tak pozytywnie nastraja :)
No i dojrzałam do tego, żeby zobaczyć wersję bollywódzką ;) Jestem ciekawa, czy znajdę tam jakiś czar jak w innych wykonaniach :P
Dziękuje za linki!

Trzykrotka - Pon 15 Gru, 2025 12:11

Gdyby któraś z was miala ochotę na rozrywkę w stylu dawnego Karana, ale bez hektolitrów łez, to na Netflixie pokazał się film produkowany przez Dharmę, Sunny Sanskari Ki Tulsi Kumari. Odpaliłam z ciekawości, bo chciałam zobaczyć straszą córkę Sridevi, Janhvi, grającą tytułową Tulsi Kumari. Sunny'ego gra Varun Dharwan, niegdysiejsze odkrycie Karana (Student od the Year)

https://www.netflix.com/pl/title/81786449
Fabuła? Moja dziewczyna wychodzi za twojego chłopaka... Łączą się dwie fortuny, zamożna i wykształcona we Włoszech Ananya nie ma zamiaru marnować życia z obibokiem Sunnym, bogaty jak Ambani Vikram porzuca miłą, ale nudną nauczycielkę. Rodziny wynajmują wielki i obłędny hotel w Rajastanie i goście zjeżdżają na wielodniowe uroczystości. Porzuceni kochankowie, zamiast płakać po kątach, łączą siły i zjawiaja się tam także - odmienieni, promieniujący seksem i pewnością siebie, udając nową parę. Wszystko po to, by niewiernym odechciało się zaręczyn i wrócili.
Jeśli szuka się niezobowiązującej rozrywki - to idealny film. Wystawny, pięknie sfilmowany. Muzyka dymaniczna, obłędne sceny taneczne, tłumy tancerzy, kostiumów i w ogóle. Masa zabawnych nawiązań do innych filmów. Janhvi podoba mi się o wiele bardziej niż siostra: ładna, pełnokrwista, duża kobieta, sympatycznie się prezentuje. Varun trochę już wyleniały. ale w formie. Obejrzałam do intermission i byłam całkiem na tak, prócz cameo Karana, który się okropie odchudził i źle wygląda.

Admete - Pon 15 Gru, 2025 14:39

Zajrzę w święta. Jest też na NF dokument o Kapoorach.
Trzykrotka - Pon 15 Gru, 2025 20:15

O! Muszę obejrzeć. Co mi przypomina, że Roshanów nie dokończyłam.
Admete - Sob 03 Sty, 2026 14:58

Na Netflixie jest teraz mnóstwo starych, klasycznych filmów bolly - Hum Tum, Veer Zaara, Mohhabatein, Jab Ne Bana Di Jodi, Dil to Pagal Hai, Dil Se, Dil Bole Hadippa, Aaja Nachle, Bunty aur Babli, Kal Ho Naa Ho, Kabhi Khusi Kabhie Ghan, Kuch Kuch Hota Hai - nawet Darr jest.