To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

BeeMeR - Nie 07 Cze, 2015 20:25

Miałyśmy też kiedyś do kopalni w Bochni skoczyć :mysle:
Admete - Nie 07 Cze, 2015 21:17

Ano. Trza będzie uskutecznić zaraz w lipcu.
Barbarella - Pon 08 Cze, 2015 11:17

Admete napisał/a:
I może odwiedzić Muzeum Archeologiczne.

Warto, polecam.

Admete - Pon 08 Cze, 2015 12:30

Byłyśmy juz kiedyś, ale dawno.
BeeMeR - Pon 08 Cze, 2015 13:18

Ja też byłam, nawet kilka razy (raz w ramach nocy muzeów, już po zainstalowaniu wystawy etnograficznej) - nie jestem pewna czy coś tam nie doszło ostatnio jeszcze :mysle:
Admete - Pon 06 Lip, 2015 19:23

Chcemy się wybrać z Akne do Krakowa, ale coś nam terminy się nie zgadzają. Ja bym chciała w czwartek, a ona w piątek. W piątek mam lekarza i jeśli go przełożę, to mogłabym pojechać. Ma być wtedy chłodno. Poniedziałek też by mógł być. Ktoś miałby czas? Ja od razu mówię, ze nastawiam się na muzea. Jeśli sobota to może być następna, 18 lipca. Pod warunkiem, że będzie chłodniej. Nie pojadę do dużego miasta w upały, bo żadnego pożytku by ze mnie nie było.
Anaru - Pon 06 Lip, 2015 19:50

18 lipca, powiadasz :mysle:
Trza będzie popatrzyć czy by sie można było urwać :excited:

BeeMeR - Pon 06 Lip, 2015 20:14

W czwartek mam pogrzeb ojca chrzestnego na którym chciałabym być, o ile nie będzie upałów nad upały albo deszczu/burzy bo muszę z dzieciakami. Potem Adaś ma logopedę (w zeszłym tygodniu odpadło bo miał niemożebny katar) więc chyba nie dam rady.
Admete - Pon 06 Lip, 2015 20:56

My też zrezygnowałyśmy z tego tygodnia. Gdyby Anaru mogła na 18, to my pewnie też.
Anaru - Pon 06 Lip, 2015 22:34

Jeszcze nic nie obiecuję, ale będę się starać. Będę wiedzieć pewnie w ten piątek.
Admete - Wto 07 Lip, 2015 08:12

To daj nam znać :)
Anaru - Wto 07 Lip, 2015 10:08

Oczywiście, że dam. :-D
Anaru - Nie 12 Lip, 2015 11:07

To jak? Spotykamy się za tydzień w Krakowie? :flirtuje2:
Bo jakby co to ja się wybieram :cheerleader2:

Admete - Nie 12 Lip, 2015 11:27

Akne chce pojechać we wtorek. Mogę być drugi raz w sobotę o ile mnie kobiecość nie dopadnie, ale może akurat łaskawie poczeka. Taką mam nadzieję. Byłby ktoś jeszcze?

EDIT: Będziemy w środę jakby ktoś mógł i chciał. Sobota zależy u mnie od kobiecości, bo mogę mieć pierwszy lub drugi dzień, a wtedy przy upale, który zapowiadają, fizycznie nie dam rady. Akne w sobotę już nie pojedzie.

BeeMeR - Nie 12 Lip, 2015 13:51

Ja się wybieram w sobotę do Krakowa :mrgreen:
Z kobiecością całkiem rozumiem - wczoraj dramatycznie zdychałam i na pewno nie w głowie by mi były podróże skoro ledwo się ruszałam i cały dzień było mi strasznie niedobrze. Za co to, no za co? :cry2:

Jotka - Nie 12 Lip, 2015 14:20

Mnie niestety nie będzie, we wtorek wybywam na urlop.
Admete - Nie 12 Lip, 2015 14:40

Też nie wiem za to te męki.
Dorfi - Pon 13 Lip, 2015 21:36

W sobotę jest turniej rycerski koło Dąbrowy Tarnowskiej. Jak macie ochotę to możecie podjechać. Ja będę, bo jedziemy na weekend do teściów, a że rzut beretem, to żal nie skorzystać z okazji :-D
Trzykrotka - Czw 16 Lip, 2015 09:39

Na 18 zapowiadają 35 stopni w Krakowie :paddotylu: Lepiej kiedy indziej się umawiać.
Anaru - Czw 16 Lip, 2015 09:48

Umówmy się jakoś pod koniec lipca, albo w sierpniu :kwiatek:
Może większa ilość osób będzie wtedy mogła, bo część jest na wyjeździe, albo ma jakieś inne plany

Admete - Czw 16 Lip, 2015 19:57

Pod koniec lipca czy sierpnia będzie ok. Ja dziś byłam razem z Akne na Ottomanii - bardzo nam się podobało. Trzykrotko wybierz się może i zajrzyj do jakie są imprezy towarzyszące, bo są dostępne za darmo ciekawe wykłady czy spacery po Krakowie. Byłyśmy też w naszej indyjskiej restauracji, zamówiłam sobie tym razem do picia indian chai. Mam też składniki spróbuję upichcić w domu, bo smakuje mi ta wersja herbaty.
Agn - Czw 16 Lip, 2015 20:25

Admete napisał/a:
zamówiłam sobie tym razem do picia indian chai. Mam też składniki spróbuję upichcić w domu, bo smakuje mi ta wersja herbaty.

Możesz gdzieś później podzielić się składnikami tej herbaty? W sensie co zawiera i jak zaparzyć? :flirtuje1:

Admete - Czw 16 Lip, 2015 20:31

Znalazłam kilka przepisów w sieci, ale sama muszę opracować swoją wersję. Tam się gotuje herbatę czarną, mleko, goździki, kardamon, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową.
Agn - Czw 16 Lip, 2015 20:53

Brzmi pysznie. Czekam na efekty. :)
akne - Czw 16 Lip, 2015 23:23

Ta herbata pachniała tak, jakby rozpuścił w niej piernik :mrgreen: