Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Agn - Pon 20 Paź, 2014 17:15
| Aragonte napisał/a: | No to już nie wiem, czy ratować, czy nie |
Oczywiście, że nie! Okrzyk "ratujcie" jest reakcją jak u psa Pawłowa. Ale mi tu dobrze...
Takie spojrzenie mnie przyszpiliło do ściany, ech...
PS Koffane ajummy! Nasz wątek w pierońskim tempie nabrał rozmiarów 98 stron, niedługo walnie mu setka. Będzie trzeba przenosić zabawki.
Aragonte - Pon 20 Paź, 2014 17:17
I jaki śliczny masz avatarek
| Agn napisał/a: | Oglądam Arang and the Magistrate odcinek nr 6 - dwie sprawy nie dają mi spokoju.
Pierwsza - jeśli Kraken II (doprawdy, uroczy materiał na matkę) pożera co miesiąc niewinne duszyczki dziewcząt, to tych ofiar musiało być mnóstwo - czemu nikt tego nie zauważył? |
Zauważył Nefrytowy Cesarz i ten drugi pan w czerni - stary piernik
A ludzie - no cóż, pewnie jakoś tam to sobie tłumaczyli, a zabójstwa najpewniej tuszowano, bo opiekun Krakena był zawsze osobą u władzy.
BeeMeR - Pon 20 Paź, 2014 17:18
| Agn napisał/a: | | Arang and the Magistrate odcinek nr 6 - dwie sprawy nie dają mi spokoju. | Na wszystko drama Ci odpowie w odpowiednim czasie
No, może nie na wszystko (jakieś tam niedomówienia wyłapałam, ale może nie załapałam i przy drugim oglądaniu zostaną objaśnione ) ale to raczej owszem.
A do piekła to chyba bardziej za niepokorne życie duszycy po śmierci niż panny przedtem Acz i tu więcej nakreślą później
Te ofiary to tylko w przestępnych latach
Aragonte - Pon 20 Paź, 2014 17:22
| BeeMeR napisał/a: | Te ofiary to tylko w przestępnych latach |
Ale chyba też nie każdej pełni w roku przestępnym? Nie pamiętam
Jakoś zrozumiałam to w ten sposób, że potrzebna była (minimum?) jedna ofiara podczas pełni w roku przestępnym, czyli co cztery lata ginęłaby jedna niewinna duszyczka.
Agn - Pon 20 Paź, 2014 17:25
| Cytat: | Te ofiary to tylko w przestępnych latach |
I tak sporawo tych zniknięć.
| BeeMeR napisał/a: | Na wszystko drama Ci odpowie w odpowiednim czasie |
Z piekiełkiem dla czystej duszyczki też? Mam nadzieję.
| BeeMeR napisał/a: | A do piekła to chyba bardziej za niepokorne życie duszycy po śmierci niż panny przedtem |
Pierścionek przydupasa-narzeczonego mówi co innego - złapał za ramię Arang już po jej zmartwychwstaniu - duszyczka czyściutka jak łza.
| Aragonte napisał/a: | | Jakoś zrozumiałam to w ten sposób, że potrzebna była (minimum?) jedna ofiara podczas pełni w roku przestępnym, czyli co cztery lata ginęłaby jedna niewinna duszyczka. |
Może będzie jakoś rozjaśnione to, bo ilość trupków, które odkopali, na to by wskazywało.
BeeMeR - Pon 20 Paź, 2014 17:28
Ja zrozumiałam, że co miesiąc (pełnię) w roku przestępnym, co oznacza dość rytualny mord na dziewczętach, ale szczerze mówiąc nie wiem jak rozumieć ten rok przestępny - to raczej według ichniego kalendarza, chińskiego może? To nie co jakieś 13 lat?
Pewności nie mam wszakże. Natomiast na pewno sprawa była tuszowana, a ludziska się bali choćby pisnąć, coby też pod ziemią nie skończyć.
BeeMeR - Pon 20 Paź, 2014 17:30
| Cytat: | | Pierścionek przydupasa-narzeczonego mówi co innego - złapał za ramię Arang już po jej zmartwychwstaniu - duszyczka czyściutka jak łza. | Jak dostała śliczne nowe ciało to może i duszę wyprali
Pogadajmy o tym (bo też pewności nie mam) jak skończysz dramę, hm? Coby nie zaspoilerować przypadkiem niepotrzebnie
Aragonte - Pon 20 Paź, 2014 17:34
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | Na wszystko drama Ci odpowie w odpowiednim czasie |
Z piekiełkiem dla czystej duszyczki też? Mam nadzieję. |
Mam wrażenie, że dość łatwo było na to piekiełko się załapać, tzn. Władca Podziemi to chętnie tam wszystkich by powsadzał.
A Arang naraziła się szantażowaniem Anioła Śmierci chociażby, szamanka podkreślała, jaka to zbrodnia była.
I też staram się nie zaspoilerować Ci za dużo
Agn - Pon 20 Paź, 2014 17:38
| BeeMeR napisał/a: | | Pogadajmy o tym (bo też pewności nie mam) jak skończysz dramę, hm? |
Dobrze, chętnie podywaguję.
A drama mi się STRASZNIE podoba.
Nie tylko ze względu na obecność same wiecie kogo.
Aragonte - Pon 20 Paź, 2014 17:39
Czy to w szóstym odcinku urzędnicy zmawiali się i próbowali uśmiercić Sędziego?
BeeMeR - Pon 20 Paź, 2014 17:43
| Aragonte napisał/a: | | Mam wrażenie, że dość łatwo było na to piekiełko się załapać, tzn. Władca Podziemi to chętnie tam wszystkich by powsadzał. | Tak, ta konkluzja wydaje mi się dość prawidłowa i nader słuszna (z punktu widzenia Władcy Podziemi zwłaszcza )
| Aragonte napisał/a: | | A Arang naraziła się szantażowaniem Anioła Śmierci chociażby | i stawieniem się przed "starymi piernikami", wyzwaniem ich celem objaśnienia zagadki swej śmierci itd.
Tez mi się ta drama ogromnie podoba
Aragonte - Pon 20 Paź, 2014 18:05
Mnie takoż Arang podoba się niezmiernie I z uwagi na Sędziego, i bohaterkę, i całą fabułę i klimat.
Agn, rozprasza mnie Twój avatarek
Agn - Pon 20 Paź, 2014 18:08
| Aragonte napisał/a: | Czy to w szóstym odcinku urzędnicy zmawiali się i próbowali uśmiercić Sędziego? |
Ten w środku wciąż sugeruje, że powinni go zakopać.
Ja mu zakopię sędziego...
| Cytat: | Agn, rozprasza mnie Twój avatarek |
Wiecie co? Wlazłam w net i zerknęłam sobie na poster reklamujący Iljimae - zapaliła mi się lampka! Kiedy dopiero rozpoczynałam przygodę z dramami ten plakat mi się wcisnął w oczy i z opisu znalazłam dramę interesującą. Miałam ją obejrzeć, ale ostatecznie nie wiem, czemu tak się nie stało. Chyba jeszcze nie wiedziałam o istnieniu stron takich jak gooddrama.net i innych źródełkach. A później to mi się chyba zapomniało. Niemniej to chyba przeznaczenie - w końcu tak czy siak obejrzę Iljimae.
Edycja: Arang zaczyna sobie coś przypominać (przypomniała sobie, jak zerwała szpilę z czyichś włosów). A potem spotykają tego złego, który ją zabił. Ten facet ma doprawdy jedną minę w zestawie.
Admete - Pon 20 Paź, 2014 18:18
Normalnie gdybym nie pojechała z Trzykrotką do Krościenka, to odkrycie Arang by się opóźniło Bo Trzykrotka obejrzała i nic nie mówiła ( a przynajmniej nie pamiętam tego ). A ja - jak to ja - zrobiłam reklamę
zooshe - Pon 20 Paź, 2014 18:20
| Trzykrotka napisał/a: |
Z filmów oglądam właśnie Dirty Carnival z 2006. O, nawet w filmwebie jest
http://www.filmweb.pl/fil...06-330715/descs
zooshe zainteresuj się, bo nasz piękny psychol z It's Ok That's Love gra główną rolę |
Toż przecież pisałam peany o tym filmie z dobry rok temu, ale wróć... od kiedy to In Sung jest NASZ?? Kiedy niby zgadzałam się na podział.
| Trzykrotka napisał/a: |
Jo In Seong jest świetny. Nie widziałam go jeszcze w tak "brudnej' roli. Znakomicie zagrał i twardość swojego bohatera i wszystkie jego słabości. |
Sama nie mogę się zdecydować czy wolę go w roli badassów czy słodziaków, których ma się ochotę wytulić i wycałować.
Aragonte - Pon 20 Paź, 2014 18:22
| Agn napisał/a: | Ten w środku wciąż sugeruje, że powinni go zakopać. |
"Zakopmy go!"
"Strąćmy go z klifu!"
Trzy bałwany, ale w sumie zabawne
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Agn, rozprasza mnie Twój avatarek |
|
To ja też Cię porozpraszam trochę
| Cytat: | | Wiecie co? Wlazłam w net i zerknęłam sobie na poster reklamujący Iljimae - zapaliła mi się lampka! Kiedy dopiero rozpoczynałam przygodę z dramami ten plakat mi się wcisnął w oczy i z opisu znalazłam dramę interesującą. |
Może wtedy szukałaś dram z innym przypadkowym aktorem Ja po Iljimae sięgnęłam, bo byłam ciekawa innej kostiumówki z Jun Ki (mimo że Trzykrotka ostrzegała, że jej Gosia zniechęcała itd.) i absolutnie nie żałuję, chociaż widzę wady tej produkcji. Tak czy siak bawiłam się nieźle, i to nie tylko dzięki podwójnej roli Junki BTW bardzo lubię go w jego komediowej roli ale na popisy Iljimae też patrzę z przyjemnością.
Ogółem mam sporo frajdy z tej dramy, dlatego robię małe powtórki (poza tym dopiero teraz mam polski sos, więc dopiero teraz oglądam z pełnym zrozumieniem).
Agn - Pon 20 Paź, 2014 18:24
| Admete napisał/a: | A ja - jak to ja - zrobiłam reklamę |
A Trzykrotka za takie oglądanie cichaczem i nie bąknięcie choćby słówkiem powinna dostać lanie.
zooshe - Pon 20 Paź, 2014 18:25
| Admete napisał/a: | Normalnie gdybym nie pojechała z Trzykrotką do Krościenka, to odkrycie Arang by się opóźniło Bo Trzykrotka obejrzała i nic nie mówiła ( a przynajmniej nie pamiętam tego ). A ja - jak to ja - zrobiłam reklamę |
Koleżanka chce przypisać sobie całą zasługę? Veto!!!
O ile mnie pamięć nie myli, a nie jestem jeszcze tak stara, to Arang zaczęłyśmy niezależnie od siebie w tym samym czasie. A Trzykrotka faktycznie dopiero po tym fakcie przyznała się że dramę widziała.
BeeMeR - Pon 20 Paź, 2014 18:26
| Agn napisał/a: | Ten facet ma doprawdy jedną minę w zestawie. | A Kraken 2 jeden wytrzeszcz
To już wolę tą jedną minę
| Admete napisał/a: | Trzykrotka obejrzała i nic nie mówiła ( a przynajmniej nie pamiętam tego ). A ja - jak to ja - zrobiłam reklamę | Trzykrotka napisała jednego obszernego, acz zwartego posta - i ja go pamiętam, odnotowałam "drama do obejrzenia" (znaczy drama już miała taką fiszkę wtedy i dostała drugą ) . Natomiast jak ktoś robi reklamę częściej choćby i po jednym zdaniu - to na mnie bardziej działa - a już jeśli to są zachwyty to koniecznie muszę sprawdzić co tak zachwyca i czy mnie też
Odkryłam niedawno, ze przegapiłam epilog MSH - już nadrobiłam zresztą. Mam wrażenie, że nic bym nie straciła
Admete - Pon 20 Paź, 2014 18:28
| zooshe napisał/a: | | O ile mnie pamięć nie myli, a nie jestem jeszcze tak stara, to Arang zaczęłyśmy niezależnie od siebie w tym samym czasie. A Trzykrotka faktycznie dopiero po tym fakcie przyznała się że dramę widziała. |
Jasne, że oglądałyśmy razem, ale ja to szalałam po całym forum i wkleiłam nawet reklamę serialu w zwykłych serialach Trzykrotka przyznała się na urlopie i wtedy dowiedziałam się o istnieniu dramy. Mogłam nie zauważyć posta Trzykrotki, bo miewam okresy, gdy nie czytam wszystkiego w tym wątku.
Agn - Pon 20 Paź, 2014 18:30
| zooshe napisał/a: | Kiedy niby zgadzałam się na podział. |
No wiesz? Lee Min Ho się jakoś (z bólem, bo z bólem, ale jednak) podzieliłaś, a tym panem nie? Sknera...
| Aragonte napisał/a: | To ja też Cię porozpraszam trochę |
Och, rozpraszaj mnie dalej! Proszę!
| Aragonte napisał/a: | Może wtedy szukałaś dram z innym przypadkowym aktorem |
Nie, nie, to było jeszcze za czasów, jak oglądałam swoje pierwsze dramy - te japońskie. Nie wiem, jak na ten tytuł trafiłam, wydaje mi się, że mi Hello Kitty go pokazywała.
Agn - Pon 20 Paź, 2014 18:33
| Cytat: | A Kraken 2 jeden wytrzeszcz
To już wolę tą jedną minę |
W sumie on czasem lata zamaskowany, więc policzę mu to jako minę nr 2 i od razu jest lepiej.
zooshe - Pon 20 Paź, 2014 18:33
| Admete napisał/a: |
Zooshe zauważ czasem emotikonki Czasami nie wiem, czy żartujesz czy mówisz śmiertelnie poważnie - sorry Jasne, że oglądałyśmy razem, ale ja to szalałam po całym forum i wkleiłam nawet reklamę serialu w zwykłych serialach |
Przecież się śmieje.
A zapamiętałam to głównie dlatego, że właśnie jakimś dziwnym trafem bez uprzedniego naradzania się postanowiłyśmy obejrzeć właśnie tą dramę w tym samym czasie.
Przypadek czy przeznaczenie?
Agn - Pon 20 Paź, 2014 18:36
Ja stawiam, że to drugie.
Widzicie? Widzicie to? Zooshe napisała już 3 posty!
Tymczasem u mnie Arang znów śni o brzoskwinkach. Właśnie przez sen kazała im stanąć w szeregu.
Aragonte - Pon 20 Paź, 2014 18:41
| Agn napisał/a: | | Admete napisał/a: | A ja - jak to ja - zrobiłam reklamę |
A Trzykrotka za takie oglądanie cichaczem i nie bąknięcie choćby słówkiem powinna dostać lanie. |
Coś tam pisnęła, ale faktycznie niewiele
O, o - znalazłam taką wzmiankę z 19 Gru, 2013 15:42
| Cytat: | | Arang and the Magistrate też mam zanotowaną. Nawet widziałam pół pierwszego odcinka. Na razie było trochę dziwnie, trochę zabawnie. Arang gra nasza Gu Mi Ho z My Girlriend Is Gumiho |
|
|
|