Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Admete - Czw 23 Maj, 2019 20:38
Nie przepadam za jej grą. Zawsze jest taka sama, jakby nie grała serio.
Trzykrotka - Czw 23 Maj, 2019 22:28
Niekoniecznie W JI grała z dużym uczuciem, moim zdaniem. Wolałabym, żeby Ha Neul zagrał z kim innym, ale niech gra, nawet w Gongową,
BeeMeR - Czw 23 Maj, 2019 22:45
Ja bym też wolała ale są gorsze aktorki.
BeeMeR - Czw 23 Maj, 2019 23:16
WTF na dziś z TKA - gość jest kucharzem, pracuje w kuchni i na stołówce a notorycznie chodzi do pracy w bezrękawnikach - ja rozumiem, że ma ładne ramiona, ale na myśl o chomikach na wolności w bliskiej styczności z jedzeniem robi się słabo
Aragonte - Czw 23 Maj, 2019 23:43
Oglądam trzeci odcinek Ming Lan.
Czy te sucze tak to wszystko zorganizowały, żeby matka bohaterki nie przeżyła porodu? Tj. sucz w czerwonym? Budzi we mnie mordercze skłonności
Ming Lan bardzo kibibuję. Fajna bardzo jest ta dziewuszka, która ją gra.
Edit: oglądam czwarty odcinek. Babcia jest sensowna. To ona zajmie się małą Ming Lan?
Admete - Pią 24 Maj, 2019 06:23
Tak. Ona się nią zajmie. I to bardzo dobrze.
Aragonte - Pią 24 Maj, 2019 08:45
Skończyłam wczoraj czwarty odcinek. Sucz w czerwonym jest dobrze zagrana, aż sie chciało rzucać kapciami w ekran Słodka żmija. Pewnie robiłabym takie same miny jak żona nr 1, ale cóż, małżonek jest głupi i się nabrał na wszystkie słodkie słówka i kajanie się.
Inna sprawa, że pewnie sucz w czerwonym czuje, że nie ma innego wyjścia - że inaczej ona i jej córka nie przeżyją, bo są zależne.
Trzykrotka - Pią 24 Maj, 2019 09:23
Bue, ten podkozulek bez rękawów w kuchni to faktycznie mało apetyczna rzecz
Co do Ming Lan to tak, słodko pierdząca sucz - konkubina z premedytacją załatwiła matce Ming Lan szybkie wylecenie z konkurencji o serce męża Cały czas się zastanawiam, czy dorosła Ming Lan naprawdę jest tak miła i spolegliwa, czy też będzie chciała odpłacić macoszce pięknym za nadobne.
Tam jest wytłumaczone potem, dlaczego ojciec faworyzuje konkubinę ponad żonę. prócz oczywistości, że konkubina jest młodsza, piękniejsza i słodzi mu ile wlezie
Admete - Pią 24 Maj, 2019 14:17
Zaczęłam One Spring Night - bardzo realistyczna drama. Zwyczajne mieszkania, ubrania, praca, zwykłe życie. Pooglądam trochę, bo podobają mi się postacie i właśnie ta zwyczajność. Możliwe, że się znudzę, bo wolałabym film niż serial, byłoby krócej. Na razie jednak jestem pozytywnie nastawiona.
Aragonte - Pią 24 Maj, 2019 14:25
| Trzykrotka napisał/a: | | Cały czas się zastanawiam, czy dorosła Ming Lan naprawdę jest tak miła i spolegliwa, czy też będzie chciała odpłacić macoszce pięknym za nadobne. |
Wcale się tym nie zmartwię
Admete - Pią 24 Maj, 2019 14:48
Ona osiągnie zwycięstwo siłą charakteru, nie po trupach
Trzykrotka - Pią 24 Maj, 2019 15:55
Ja właśnie o tym charakterze mówię To bardzo bystra i dalekowzroczna dziewczyna, a macoszka działa bardzo krótkodystansowo, od jednej awantury z pierwszą żoną do drugiej.
Zbieram One Spring Night, tylko przed nią chce obejrzeć powszechnie chwaloną Light In Your Eyes, z tą samą aktorką.
Aragonte - Pią 24 Maj, 2019 16:23
A jak było z tym tytułowaniem "matką"? Matka Ming Lan jako niskiej rangi konkubina nie miała prawo być nazywana matką? Czy coś źle zrozumiałam? Bo oni się tam ciągle tytułują - standard azjatycki, ale nie wszystko pewnie rozgryzam.
Admete - Pią 24 Maj, 2019 16:35
Szefową jest pierwsza żona. I chyba ona jest nazywana matką?
Trzykrotka - Pią 24 Maj, 2019 20:37
Ja to zrozumiałam tak, jak pisze Admete - żona jest tytularnie matką wszystkich dzieci swojego męża. Pamiętam to nawet z biografii Ciuxi. Ciuxi była konkubiną cesarza. Kiedy urodziła mu syna, został on zapisany jako dziecko cesarzowej, nie Ciuxi. Dodatkowo tutaj matka Ming Lan ma silny instynkt samozachowawczy i chce przekazać go córce. Każe jej wiec siebie nazywać nie matką a konkubiną - sama już odchodzi i wie, że dziecko musi mieć wsparcie innej kobiety, bo inaczej nie przetrwa na tym dworze. Na szczęście babcia się znalazła i nic lepszego nie mogło spotkać Ming Lan. Pięknie się zresztą starszej pani za to odwdzięczała.
Admete - Pią 24 Maj, 2019 20:55
Ming Lang też będzie potem Big Madame I wychowa córkę męża. Ale będzie ją traktować inaczej.
Aragonte - Sob 25 Maj, 2019 01:02
Włączyłam piąty odcinek Ming Lan. Scena u króla to coś, co zwykle jest nudne koszmarnie, a tutaj ten tchórzliwy magistrate mnie rozbawił
Trzykrotka - Sob 25 Maj, 2019 01:03
Admete, foch jak nie wiem co. Jak mogłaś mi tak zaspoilerować!
A tak na serio, to ja naprawdę nie cierpię spoilerów, nawet takich oczywistych.
My Fellow Citizens - dwa odcinki pod hasłem: tylko tupetem, wygadaniem i hucpą podniesiesz swoje notowania (i nie stracisz żadnej kończyny ), a to, że jesteś przystojny, na pewno nie zaszkodzi.
Nasz Jung Gook, który urwał się ze sznurka swojemu mentorowi poczyna sobie tak dobrze, że jego strategią staje się kompletny brak startegii, a celem - wywołanie uśmiechu wyborców. Uciesznie jest, nie powiem, zwłaszcza kiedy żonę zawieszają na miesiąc w pracy i może dołączyć do kampanii wspomagając męża ile sił w gardle i nogach. Bo nawet podczas wyborczego przemówienia wypatrzy kieszonkowca i złapie go na oczach tłumów i kamer.
Mimo tego, że co chwile wybuchałam śmiechem, drama nadal jest gorzko -słodka, a to za sprawą drugiego z kandydatów, szwagra naszego Jung Gooka. Pan Han to człowiek pełen ideałów i szlachetności. I dramatycznie nieskuteczny, Tak nieskuteczny, że na koniec daje się złamać i idzie na zły układ z lichwiarką. Smutne. Bardzo smutne, że polityka to taka brudna gra.
No nic, wrzućmy trochę obrazków
Oto portret naszego "dzielnego obywatela," który to portret uśmiecha się bardziej na wieść o bardzo dobrych wynikach sondaży przedwyborczych. Widać ten uśmiech?
Zauważyłyście, że ostatnio w dramach wszyscy są bardzo porządni i nic, tylko odkurzają? Z obowiązkowym najazdem kamery na panel sterowania odkurzacza.
Nasza para intymnie
I publicznie
A to już migawki z kampanii:
Ekipa ćwiczy taniec do melodii: doskonały jest, doskonały jest, nasz Jung Gook doskonały jest
Trudno o większe zbiorowisko pokrak, mówię wam.
A tu już tańczy nawet elita: w środku stawki Siwon i jego dramowa żona
Taniec tak się spodobał, że niektórzy spontanicznie dołączyli
I powiem wam - oby nikt u nas nie wpadł na pomysł, że kandydat może wydzierać się na każdym rogu ulicy
Trochę prywaty na koniec
| Aragonte napisał/a: | Włączyłam piąty odcinek Ming Lan. Scena u króla to coś, co zwykle jest nudne koszmarnie, a tutaj ten tchórzliwy magistrate mnie rozbawił |
Kochany tatuś - pantoflarz Jedna scenka pokazała, co to za d***** wołowa
Aragonte - Sob 25 Maj, 2019 01:22
| Trzykrotka napisał/a: | | A tak na serio, to ja naprawdę nie cierpię spoilerów, nawet takich oczywistych. |
Będę się pilnować, żeby nie spoilerować ci nic tffurczościowego
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Włączyłam piąty odcinek Ming Lan. Scena u króla to coś, co zwykle jest nudne koszmarnie, a tutaj ten tchórzliwy magistrate mnie rozbawił
Kochany tatuś - pantoflarz Jedna scenka pokazała, co to za d***** wołowa
|
Nie tylko ta jedna - każda z żoną i konkubiną też
Dzieciaki podorastały, a ja w panice próbuję nauczyć się nowych twarzy
Aragonte - Sob 25 Maj, 2019 01:24
| Trzykrotka napisał/a: | Oto portret naszego "dzielnego obywatela," który to portret uśmiecha się bardziej na wieść o bardzo dobrych wynikach sondaży przedwyborczych. Widać ten uśmiech?
|
Oczywiście, że widać
Trzykrotka - Sob 25 Maj, 2019 01:28
| Aragonte napisał/a: |
Dzieciaki podorastały, a ja w panice próbuję nauczyć się nowych twarzy |
O tak, zwłaszcza panów Panie są dokładnym odbiciem matek. Wrzaskliwa, pewna siebie i impulsywna Czwarta, ładna, wdzięcząca się lisica i żmija Piąta i łagodna, cicha, ale bystra Szósta, nasza Ming Lan. Bardzo podobała mi się ta szkółka u uczonego, do której rodziny trzy (Sheng, Gu i książęca) wysyłały gromadkę młodzieży ze służącymi.
BeeMeR - Sob 25 Maj, 2019 08:14
Widać uśmiech, widać
Ja sobie idę dalej z moją dramą, TKA - nie jest tak zła jak się spodziewałam (uff) acz dobrą jej nie mogę nazwać mimo najszczerszych chęci Trochę wątków pobocznych przewijam, bo są imho nietrafione albo kiepsko zrealizowane (jak np. wątek miłosny byłego absztyfikanta) ale odkąd XiangQin zmieniła profil studiów i nowa grupa z marszu wcieliła ją do fanklubu jej męża i pozalekcyjnie zabrała na tajne szpiegowanie co robi i kim jest jego żona to się zrobiło dość zabawnie - ta nowa grupa mi się podoba
Oczywiście dalej niepojęte jest dla mnie wołanie za kimś w głos całą grupą "jaki on przystojny", nie przejmowanie się stanem małżeńskim delikwenta w stylu "może się rozwiedzie z żoną i wybierze mnie! napiszę do niego list/dam picie/będę piszczeć patrząc w oczy itp. itd" bo ja bym miała dzwonek alarmu w głowie że nawet gdyby tak się stało po jakimś czasie ze mną też się rozwiedzie dla kolejnej zainteresowanej, już nie mówiąc o tym, że pan jest czasem gburowaty (a czasem nad podziw wyrozumiały) - no ale XiangQin ma ogromne pokłady optymizmu więc daje radę (acz nie jest panią Bennet in spe, odwołuję, bo miewa kompleksy, poczucie niższości a nawet raz uciekła z domu) a ta drama na tych ich różnicach się opiera.
Bardzo ładna piosenka Ariel Lin pojawiła się OST: Ni (You) -bo ta Siwonowa to mi się okropnie nie podobała - tu mi się podoba mi się jej głos, już nie mówiąc o tym, że ona sama o wiele ładniej wygląda w tej dramie niż poprzedniej
https://www.youtube.com/watch?v=Q14nVMY6Lgw
Admete - Sob 25 Maj, 2019 08:46
| Cytat: | | A tak na serio, to ja naprawdę nie cierpię spoilerów, nawet takich oczywistych. |
Ale jaki to spoiler? Wiadomo, że wyjdzie za bohatera za mąż i wiadomo, że on ma córkę. Ja tego nie oglądałam - jestem przy 22 odcinku. Wiadomo też, że wychowa. Czytałam streszczenie książki, nie serialu. Wlazłam raz na jakieś forum, na którym książkę dyskutowano. Nie wiem natomiast co z synem i konkubiną, bo aż tak dokładnie nie czytałam tego forum, tam informacje podawali stopniowo, jak jakaś kobieta dorzucała posty po lekturze.
Aragonte - Sob 25 Maj, 2019 11:33
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Dzieciaki podorastały, a ja w panice próbuję nauczyć się nowych twarzy |
O tak, zwłaszcza panów Panie są dokładnym odbiciem matek. Wrzaskliwa, pewna siebie i impulsywna Czwarta, ładna, wdzięcząca się lisica i żmija Piąta i łagodna, cicha, ale bystra Szósta, nasza Ming Lan. |
Dziewczęta odróżniam, z panami mam spory problem
Ilu powinnam zapamiętać? Macie jakąś rozpiskę?
Mam obejrzane sześć odcinków.
Admete - Sob 25 Maj, 2019 12:17
U mnie odcinek Nokdu Flower - bracia po dwóch różnych stronach. Młodszy zrobił się dość bezwzględny, ale rozumiem jego przemianę. Bardzo ciekawa postać i coraz lepiej grana. Starszy brat ma tak naprawdę bardzo miękkie serce, dopiero teraz w czasie, gdy dołączył do rebeliantów - widać to wyraźnie. Lady Song czyli kupcówna nieustannie mnie zachwyca.
Młodszy brat:
https://www.youtube.com/watch?v=DPx08SwsQ30
Starszy brat i lady Song:
https://www.youtube.com/watch?v=AlZ_HYa6j-k
https://www.youtube.com/watch?v=MwHFZOLCMaY
|
|
|