Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Alicja - Wto 09 Paź, 2018 20:55
Wiecie co się dzieje, jeśli panny po 20 roku życia nie wyszły za mąż? Kraj dotyka susza, trzęsienia ziemi, drzewa mogą zostać ugodzone piorunami, a nawet latają wielkie czarne ptaki. Dzięki serialowi 100days My prince wiem już kto jest winny tegorocznej suszy, moje panny
Aragonte - Wto 09 Paź, 2018 21:02
| Alicja napisał/a: | Dzięki serialowi 100days My prince wiem już kto jest winny tegorocznej suszy, moje panny
|
No i wszystko się wydało
BeeMeR - Wto 09 Paź, 2018 21:25
U mnie już deszcz spadł Tj. czekam na napisy
Ale wiecie, że to niby ma jakieś tam podstawy w dawnych wierzeniach, że susza może powstać ze słych proporcji energii jin i yang, a tą można wyrównać np. właśnie odpowiednim małżeństwem
Znalazłam scenę o której mówiłam (a jakie ładne oko w tle ): książę już wiedział, że nie jest wieśniakiem Won Dukiem za którego uchodzi ale jeszcze nie wie kim jest - kazał więc żonie pisać swoje potencjalne imiona - jak już był blisko to zasnęła
https://twitter.com/pigletcloud/status/1049288437868638208
jak ją wywalił z pokoju to zaczął robić przysiady i inne ćwiczenia
A tu kissu i deszcz - nawet wymagało to mniej fatygi niż się ogólnie spodziewano
https://www.instagram.com...ually_wandering
Alicja - Śro 10 Paź, 2018 06:22
Zabawny ten serial, tzn. nie wtedy gdy krew tryska oczywiście ale podoba mi się, będzie w sam raz na odprężenie po ciężkim dniu.
W domu już nikt nie reaguje na koreańskie seriale, chyba się osłuchali
Najmłodszy wieczorem po czytaniu wykorzystuje, że siedzę w bezruchu przy laptopie przysuwa drugie krzesło do mnie, kładzie głowę na kolana i mówi " drapu , drapu" jaki pożytek z k-dram
Moja rodzina potwierdza teorię Darwina wszyscy lubimy gdy ktoś drapie nas po plecach albo masuje.
BeeMeR - Śro 10 Paź, 2018 07:08
Krew tryskała tylko w pierwszy odcinku
Och, czasem ktoś dostanie strzałę w pierś, ale potem ma ranę w obojczyku i przeżywa - urok seguków
Teraz młodzi są coraz bardziej zaświergoleni, jest między nimi dużo słodyczy, a Książę umie już wyplatać łapcie a nawet rąbać drewno No i wie kim jest, więc powrót do pałacu jest kwestią czasu - acz książę raczej nie pójdzie tam z własnej, nieprzymuszonej woli.
Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 08:30
Podrzucam (poniekąd sobie na zaś ) jeden z instrumentali z Słoneczka, które mi się podobają.
Glory:
https://www.youtube.com/watch?v=BHHx3ZoXzPI
I krótki fragment tematu Dong Mae (na liście do odtwarzania wyświetlał mi się pełny utwór, ale, a jakże, z adnotacją, że jest niedostępny w naszym kraju ):
https://www.youtube.com/w...7mFoSTQdNyfyi0H
I namiar na jeden kawałek, a w sumie to na więcej utworów nieopublikowanych na soundtracku z Hwayugi, to akurat temat Son Oh Gonga:
https://www.youtube.com/w...XLkU4S&index=10
Trzykrotka - Śro 10 Paź, 2018 10:44
| BeeMeR napisał/a: | | Teraz młodzi są coraz bardziej zaświergoleni, jest między nimi dużo słodyczy |
Widziałam bardzo ładne kawałki na tumblrze i od razu zachęciłam się do oglądania, zwłaszcza, kiedy Książę zaczął się uśmiechać. Komputerku, przybywaj!
| Aragonte napisał/a: |
I namiar na jeden kawałek, a w sumie to na więcej utworów nieopublikowanych na soundtracku z Hwayugi, |
Bardzo dobry! Zaczyna się jak jakieś pendżabskie bolly, a potem jest bardzo dynamicznie. W ogóle ładna muzyka, gra mi właśnie pod wprowadzanie wyciągów
Aragonte co do wczorajszej rozmowy, to oczywiście, pochwalę się ikoną jak ją skończę - myślę, że we wtorek. To moja siódma, a ósmą (świętą Dorotę, co za przypadek ) będę z malować w tym roku.
Bardzo ładny jest też motyw Ma Wang's Destiny, z żeńskim wokalem w tle.
Ach, no i zapomniałam napisać, że Dong Mae wygląda zabójczo na zdjęciu profilowym I kto, no kto uwierzyłby, że to oni - Hee Sung i Dong Mae we współczesnych szatkach wybrali się razem na koncert
http://captainchoisiwon.t...yooyeonseok-and
Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 10:55
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo dobry! Zaczyna się jak jakieś pendżabskie bolly, a potem jest bardzo dynamicznie. |
Ja się pewnie nim potem zainteresuję bardziej, bo takie krótkie kawałki przydają się jako brzęczyki do telefonu
Pokaż ikonę, pokaż
Ostatecznie nie oglądałam wczoraj nic dramowego, tylko Ji Sunga (wszystko przez cameo JJS) we fragmentach PS Partner
| Trzykrotka napisał/a: | Ach, no i zapomniałam napisać, że Dong Mae wygląda zabójczo na zdjęciu profilowym I kto, no kto uwierzyłby, że to oni - Hee Sung i Dong Mae we współczesnych szatkach wybrali się razem na koncert |
Czyżby panowie się zakumplowali nieco?
A to widziałaś?
http://fyeahyooyeonseok.t...ter-at-yoo-yeon
Ile autografów i dedykacji
Ale z podpisem na nosie Dong Mae to Eugene przesadził
Trzykrotka - Śro 10 Paź, 2018 11:09
| Aragonte napisał/a: | Ile autografów i dedykacji
Ale z podpisem na nosie Dong Mae to Eugene przesadził |
Skąd ty wiesz, że to Eugene? Za taki plakat dużo bym dała
| Aragonte napisał/a: |
Ostatecznie nie oglądałam wczoraj nic dramowego, tylko Ji Sunga (wszystko przez cameo JJS) we fragmentach PS Partner |
Ach, zabójczy tam był. Wrócę do Familiar Wife - uwielbiam Ji Sunga
Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 11:16
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Ile autografów i dedykacji
Ale z podpisem na nosie Dong Mae to Eugene przesadził
Skąd ty wiesz, że to Eugene? Za taki plakat dużo bym dała |
Z komentarzy, w których są przetłumaczone te dedykacje, to chyba wynika.
Też bym chciała taki plakat - ale w sumie to wystarczyłby mi do szczęścia podpis YYS i Jaśka
Trzykrotka - Śro 10 Paź, 2018 11:25
Prawda Choć nie obraziłabym się też za podpis strzelca Junga. Po Empress Ki, AM1988 i Słoneczku jestem zakochana w tym aktorze, kiedy gra role dobrych ludzi - bo jednak z ZUych się długo specjalizował.
BeeMeR - Śro 10 Paź, 2018 13:04
Pokaż poprzednie ikony
Książe w dalszym ciągu jest lepiej napisany niż zagrany i tak już zostanie raczej, ale napisany jest fajnie. Uczy się facet, małżeństwo (obecne) traktuje poważnie, acz trochę się obecnie drażni z źoną (flirtuje?) by i ona dojrzała do czegoś więcej niż kissu, bo na razie odstawili żurawia i czaplę no i zazdrosny jest biedak, bo ledwie podstarzały szlachcic się od żony odczepił to już nowy, młody stoi w kolejce teraz byłaby pora by HS poznała smak zazdrości, po zarzekaniu się że nic takiego nie ma miejsca. Może go zobaczy z giseang?
Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 13:09
Długi wpis z Tumblra o Ghost Detective, spoilerowy, więc co najwyżej dla Admete:
http://colourr-ing.tumblr...reviews-and-the
I parę gifów ze sceny, kiedy i panu, i pani się chyba lekko zapomniało, że jedno z nich jest, technicznie rzecz biorąc, duchem
A tak wygląda nasz villain Kto poznaje Du Ru Mi z BV?
Ciekawe, co tam zaserwują w dzisiejszym odcinku Ale obejrzę chyba dopiero jutro albo w piątek w nocy
Admete - Śro 10 Paź, 2018 14:03
Teraz ja rozpoznaję. Do linku zajrzę w domu.
Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 14:08
| Admete napisał/a: | | Teraz ja rozpoznaję. |
Uff, to nie tylko ja jej nie poznałam od razu
Dobra jest - tzn. straszna i o to właśnie chodzi
Alicja - Śro 10 Paź, 2018 18:25
| BeeMeR napisał/a: | | Uczy się facet, małżeństwo (obecne) traktuje poważnie, acz trochę się obecnie drażni z źoną (flirtuje?) |
Zastanawiam się tylko kim dla niego jest księżniczka z odc. 1? Już żoną czy dopiero narzeczoną przyobiecaną?
BeeMeR - Śro 10 Paź, 2018 18:36
Żoną narzuconą odgórnie - jedyne co mógł robić w charakterze buntu to ją ignorować i z nią nie sypiać.
Na drugą żonę zdecydował się sam (pierwszej nie pamietając)- wielkiego wyboru nie miał ale ostatecznie tym razem decyzja należała do niego. Ciekawe swoją drogą które małżeństwo jest ważne i czy którekolwiek - pierwsze nie skonsumowane czy drugie na krawędzi konsumpcji ale zawarte pod fałszywymi nazwiskami.
Nie książę pierwszy ma w dramalandzie ten sam problem - pamiętam jak nieszczęśliwy był młody cesarz chiński JCW gdy teść mu kazał małżeństwo skonsumować albo jakievploty chodziły po pałacu w Moon & Sun
Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 21:20
Chyba będzie nerwowo w The Ghost Detective w tym tygodniu. Może lepiej obejrzec od razu hurtem oba odcinki
Admete - Śro 10 Paź, 2018 21:22
Zawsze oglądam od razu dwa
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 09:23
Ja na razie podejrzałam jakąś pojedynczą scenkę, resztę obejrzę sobie z napisami, jak będą już dwa odcinki
Admete - Czw 11 Paź, 2018 09:58
Dail się zmienia. Co było do przewidzenia.
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 10:08
Tak, czytałam. No cóż, ostrzegano go, że będą konsekwencje.
Trzykrotka - Czw 11 Paź, 2018 10:21
O co chodzi?
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 11:44
Rozmawiamy o bohaterze Ghost Detective - tytułowym, ma na imię Da Il Chciał mieć większe możliwości i faktycznie je zdobył (szkolenie jak w "Uwierz w ducha" z Patrickiem Swayze ), ale uprzedzano go, że będą tego konsekwencje. Obstawiamy, że zamienia się powoli w złego ducha.
Ale myślę, że do końca nie zeźleje
Trzykrotka - Czw 11 Paź, 2018 11:49
Chyba za dużo Grzędowicza od rana, bo się przestraszyłam
Nie będę oglądać Ghost Detective, ale gify skłoniły mnie do powrotu do Jugglers. Popatrzyłabym sobie na pana Choi - a tam jeszcze Tanasiri z Empress Ki grała.
|
|
|