To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Alicja - Wto 09 Paź, 2018 20:55

Wiecie co się dzieje, jeśli panny po 20 roku życia nie wyszły za mąż? Kraj dotyka susza, trzęsienia ziemi, drzewa mogą zostać ugodzone piorunami, a nawet latają wielkie czarne ptaki. Dzięki serialowi 100days My prince wiem już kto jest winny tegorocznej suszy, moje panny :po_dupie: :mrgreen:
Aragonte - Wto 09 Paź, 2018 21:02

Alicja napisał/a:
Dzięki serialowi 100days My prince wiem już kto jest winny tegorocznej suszy, moje panny

No i wszystko się wydało :cry2: :zawstydzona2: :chowa sie:

BeeMeR - Wto 09 Paź, 2018 21:25

U mnie już deszcz spadł :mrgreen: Tj. czekam na napisy :wink:

Ale wiecie, że to niby ma jakieś tam podstawy w dawnych wierzeniach, że susza może powstać ze słych proporcji energii jin i yang, a tą można wyrównać np. właśnie odpowiednim małżeństwem ;)

Znalazłam scenę o której mówiłam (a jakie ładne oko w tle ;) ): książę już wiedział, że nie jest wieśniakiem Won Dukiem za którego uchodzi ale jeszcze nie wie kim jest - kazał więc żonie pisać swoje potencjalne imiona - jak już był blisko to zasnęła ;)
https://twitter.com/pigletcloud/status/1049288437868638208
jak ją wywalił z pokoju to zaczął robić przysiady i inne ćwiczenia ;)

A tu kissu i deszcz - nawet wymagało to mniej fatygi niż się ogólnie spodziewano ;)
https://www.instagram.com...ually_wandering

Alicja - Śro 10 Paź, 2018 06:22

Zabawny ten serial, tzn. nie wtedy gdy krew tryska oczywiście :-P ale podoba mi się, będzie w sam raz na odprężenie po ciężkim dniu.
W domu już nikt nie reaguje na koreańskie seriale, chyba się osłuchali :-P
Najmłodszy wieczorem po czytaniu wykorzystuje, że siedzę w bezruchu przy laptopie :wink: przysuwa drugie krzesło do mnie, kładzie głowę na kolana i mówi " drapu , drapu" :mrgreen: jaki pożytek z k-dram :lol:
Moja rodzina potwierdza teorię Darwina :rotfl: wszyscy lubimy gdy ktoś drapie nas po plecach albo masuje.

BeeMeR - Śro 10 Paź, 2018 07:08

Krew tryskała tylko w pierwszy odcinku ;)
Och, czasem ktoś dostanie strzałę w pierś, ale potem ma ranę w obojczyku i przeżywa - urok seguków ;)
Teraz młodzi są coraz bardziej zaświergoleni, jest między nimi dużo słodyczy, a Książę umie już wyplatać łapcie a nawet rąbać drewno ;) No i wie kim jest, więc powrót do pałacu jest kwestią czasu - acz książę raczej nie pójdzie tam z własnej, nieprzymuszonej woli.

Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 08:30

Podrzucam (poniekąd sobie na zaś :wink: ) jeden z instrumentali z Słoneczka, które mi się podobają.
Glory:
https://www.youtube.com/watch?v=BHHx3ZoXzPI

I krótki fragment tematu Dong Mae (na liście do odtwarzania wyświetlał mi się pełny utwór, ale, a jakże, z adnotacją, że jest niedostępny w naszym kraju :roll: ):
https://www.youtube.com/w...7mFoSTQdNyfyi0H

I namiar na jeden kawałek, a w sumie to na więcej utworów nieopublikowanych na soundtracku z Hwayugi, to akurat temat Son Oh Gonga:
https://www.youtube.com/w...XLkU4S&index=10

Trzykrotka - Śro 10 Paź, 2018 10:44

BeeMeR napisał/a:
Teraz młodzi są coraz bardziej zaświergoleni, jest między nimi dużo słodyczy

Widziałam bardzo ładne kawałki na tumblrze i od razu zachęciłam się do oglądania, zwłaszcza, kiedy Książę zaczął się uśmiechać. Komputerku, przybywaj!

Aragonte napisał/a:

I namiar na jeden kawałek, a w sumie to na więcej utworów nieopublikowanych na soundtracku z Hwayugi,

:excited: Bardzo dobry! Zaczyna się jak jakieś pendżabskie bolly, a potem jest bardzo dynamicznie. W ogóle ładna muzyka, gra mi właśnie pod wprowadzanie wyciągów :kwiatek:

Aragonte :cmok: co do wczorajszej rozmowy, to oczywiście, pochwalę się ikoną jak ją skończę - myślę, że we wtorek. To moja siódma, a ósmą (świętą Dorotę, co za przypadek :wink: ) będę z malować w tym roku.

Bardzo ładny jest też motyw Ma Wang's Destiny, z żeńskim wokalem w tle.
Ach, no i zapomniałam napisać, że Dong Mae wygląda zabójczo na zdjęciu profilowym :serce2: I kto, no kto uwierzyłby, że to oni - Hee Sung i Dong Mae we współczesnych szatkach :lol: wybrali się razem na koncert
http://captainchoisiwon.t...yooyeonseok-and

Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 10:55

Trzykrotka napisał/a:
Bardzo dobry! Zaczyna się jak jakieś pendżabskie bolly, a potem jest bardzo dynamicznie.

Ja się pewnie nim potem zainteresuję bardziej, bo takie krótkie kawałki przydają się jako brzęczyki do telefonu :wink:

Pokaż ikonę, pokaż :kwiatek:

Ostatecznie nie oglądałam wczoraj nic dramowego, tylko Ji Sunga (wszystko przez cameo JJS) we fragmentach PS Partner :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Ach, no i zapomniałam napisać, że Dong Mae wygląda zabójczo na zdjęciu profilowym :serce2: I kto, no kto uwierzyłby, że to oni - Hee Sung i Dong Mae we współczesnych szatkach :lol: wybrali się razem na koncert

Czyżby panowie się zakumplowali nieco? :mrgreen:

A to widziałaś?
http://fyeahyooyeonseok.t...ter-at-yoo-yeon
Ile autografów i dedykacji :mrgreen:
Ale z podpisem na nosie Dong Mae to Eugene przesadził :twisted:

Trzykrotka - Śro 10 Paź, 2018 11:09

Aragonte napisał/a:

Skąd ty wiesz, że to Eugene? :shock: Za taki plakat dużo bym dała :serduszkate:

Aragonte napisał/a:

Ostatecznie nie oglądałam wczoraj nic dramowego, tylko Ji Sunga (wszystko przez cameo JJS) we fragmentach PS Partner :wink:

Ach, zabójczy tam był. Wrócę do Familiar Wife - uwielbiam Ji Sunga :serce:

Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 11:16

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Skąd ty wiesz, że to Eugene? :shock: Za taki plakat dużo bym dała :serduszkate:

Z komentarzy, w których są przetłumaczone te dedykacje, to chyba wynika.
Też bym chciała taki plakat - ale w sumie to wystarczyłby mi do szczęścia podpis YYS i Jaśka :wink:

Trzykrotka - Śro 10 Paź, 2018 11:25

Prawda :serduszkate: Choć nie obraziłabym się też za podpis strzelca Junga. Po Empress Ki, AM1988 i Słoneczku jestem zakochana w tym aktorze, kiedy gra role dobrych ludzi - bo jednak z ZUych się długo specjalizował.
BeeMeR - Śro 10 Paź, 2018 13:04

Pokaż poprzednie ikony :kwiatek:

Książe w dalszym ciągu jest lepiej napisany niż zagrany i tak już zostanie raczej, ale napisany jest fajnie. Uczy się facet, małżeństwo (obecne) traktuje poważnie, acz trochę się obecnie drażni z źoną (flirtuje?) by i ona dojrzała do czegoś więcej niż kissu, bo na razie odstawili żurawia i czaplę ;-) no i zazdrosny jest biedak, bo ledwie podstarzały szlachcic się od żony odczepił to już nowy, młody stoi w kolejce ;-) teraz byłaby pora by HS poznała smak zazdrości, po zarzekaniu się że nic takiego nie ma miejsca. Może go zobaczy z giseang?

Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 13:09

Długi wpis z Tumblra o Ghost Detective, spoilerowy, więc co najwyżej dla Admete:
http://colourr-ing.tumblr...reviews-and-the

I parę gifów ze sceny, kiedy i panu, i pani się chyba lekko zapomniało, że jedno z nich jest, technicznie rzecz biorąc, duchem :wink:

A tak wygląda nasz villain :wink: Kto poznaje Du Ru Mi z BV? :wink:

Ciekawe, co tam zaserwują w dzisiejszym odcinku :excited: Ale obejrzę chyba dopiero jutro albo w piątek w nocy :mysle:

Admete - Śro 10 Paź, 2018 14:03

Teraz ja rozpoznaję. Do linku zajrzę w domu.
Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 14:08

Admete napisał/a:
Teraz ja rozpoznaję.

Uff, to nie tylko ja jej nie poznałam od razu :wink:
Dobra jest - tzn. straszna i o to właśnie chodzi :wink:

Alicja - Śro 10 Paź, 2018 18:25

BeeMeR napisał/a:
Uczy się facet, małżeństwo (obecne) traktuje poważnie, acz trochę się obecnie drażni z źoną (flirtuje?)

Zastanawiam się tylko kim dla niego jest księżniczka z odc. 1? Już żoną czy dopiero narzeczoną przyobiecaną? :mysle:

BeeMeR - Śro 10 Paź, 2018 18:36

Żoną narzuconą odgórnie - jedyne co mógł robić w charakterze buntu to ją ignorować i z nią nie sypiać.
Na drugą żonę zdecydował się sam (pierwszej nie pamietając)- wielkiego wyboru nie miał ale ostatecznie tym razem decyzja należała do niego. Ciekawe swoją drogą które małżeństwo jest ważne i czy którekolwiek - pierwsze nie skonsumowane czy drugie na krawędzi konsumpcji ale zawarte pod fałszywymi nazwiskami.

Nie książę pierwszy ma w dramalandzie ten sam problem - pamiętam jak nieszczęśliwy był młody cesarz chiński JCW gdy teść mu kazał małżeństwo skonsumować :lol: albo jakievploty chodziły po pałacu w Moon & Sun :lol:

Aragonte - Śro 10 Paź, 2018 21:20

Chyba będzie nerwowo w The Ghost Detective w tym tygodniu. Może lepiej obejrzec od razu hurtem oba odcinki :wink:
Admete - Śro 10 Paź, 2018 21:22

Zawsze oglądam od razu dwa :)
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 09:23

Ja na razie podejrzałam jakąś pojedynczą scenkę, resztę obejrzę sobie z napisami, jak będą już dwa odcinki :-P
Admete - Czw 11 Paź, 2018 09:58

Dail się zmienia. Co było do przewidzenia.
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 10:08

Tak, czytałam. No cóż, ostrzegano go, że będą konsekwencje.
Trzykrotka - Czw 11 Paź, 2018 10:21

O co chodzi? :co_stracilam:
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 11:44

Rozmawiamy o bohaterze Ghost Detective - tytułowym, ma na imię Da Il :wink: Chciał mieć większe możliwości i faktycznie je zdobył (szkolenie jak w "Uwierz w ducha" z Patrickiem Swayze :wink: ), ale uprzedzano go, że będą tego konsekwencje. Obstawiamy, że zamienia się powoli w złego ducha.
Ale myślę, że do końca nie zeźleje :trzyma_kciuki:

Trzykrotka - Czw 11 Paź, 2018 11:49

:zalamka: Chyba za dużo Grzędowicza od rana, bo się przestraszyłam :lol:
Nie będę oglądać Ghost Detective, ale gify skłoniły mnie do powrotu do Jugglers. Popatrzyłabym sobie na pana Choi - a tam jeszcze Tanasiri z Empress Ki grała.