To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Agn - Nie 30 Gru, 2012 22:21

Hyyyyyh, "sensei" to po japońsku. :lol:

Czwarty odcinek zakończony pomyślnie. Uprzedzam jednak, że później jeszcze zamierzam te napisy solidnie zbetować, bo teraz to jest dzicz, nie tłumaczenie. :wink:

BeeMeR - Nie 30 Gru, 2012 23:12

Agn napisał/a:
Hyyyyyh, "sensei" to po japońsku. :lol:
powiadasz :lol:
Agn - Nie 30 Gru, 2012 23:17

No chyba że Koreańczycy też korzystają z tego tytułu. Choć jakoś mi się nie widzi.
Jeno jam niegodna takich tytułów. A poza tym słówko "sensei" do końca świata i jeden dzień dłużej będzie mi się kojarzyło z pierwszym serialem azjatyckim, który widziałam, a w którym wystąpił Ogórek (i na niego pajac mówił per "sensei").

primavera - Pon 31 Gru, 2012 12:47

Jestem w trakcie oglądania Hunted i bardzo mi się ten serial podoba
Pierwszy sezon właśnie się zakończył i będę czakała na kolejny ....

praedzio - Pon 31 Gru, 2012 19:04

Skoro i tak jestem uziemiona, to zerknę na Ściganą. ;) A tymczasem za nami pierwszy odcinek Ripper Street. ;)
Caitriona - Pon 31 Gru, 2012 19:29

praedzio napisał/a:
A tymczasem za nami pierwszy odcinek Ripper Street.

Właśnie obejrzałam. Moim zdaniem świetny. Klimatyczny, z napięciem, niezłe kadry i Mateuszek oraz Bronn ;) Miodzio.

Admete - Wto 01 Sty, 2013 01:48

Zapoznam sie jutro a raczej dzisiaj, mam nadzieję ;)
zooshe - Wto 01 Sty, 2013 21:31

Wiem że Agn się wysila z napisami do Faith więc aby ją wspomóc też zaczęłam tłumaczyć z tym że od końca. Więc jest już odcinek 23 i 24 i 22 w drodze. Trzeba jeszcze tylko zsynchronizować bo w niektórych momentach rozjeżdżają się napisy z filmem.

Zaczęłam dziś City Huntera, jestem po 3 odcinku. Czasami nie nadążam za napisami angielskimi ale serial się rozkręca.

Agn - Wto 01 Sty, 2013 23:09

Oooooo, to będzie szybciej! Ja już mam piąty odcinek. Tylko byśmy się może dogadały względem nazewnictwa, coby i to się nie rozjechało.

A City hunter jest naprawdę super. :-) Baw się przy nim dobrze.

A Legend...

BeeMeR - Śro 02 Sty, 2013 08:26

Agn napisał/a:
Oooooo, to będzie szybciej! Ja już mam piąty odcinek. Tylko byśmy się może dogadały względem nazewnictwa, coby i to się nie rozjechało.
Jakby co to jak skończycie to oglądając ujednolicę :mrgreen:
- Jeśli mi pozwolicie :kwiatek:

Anaru - Śro 02 Sty, 2013 14:22

Trzykrotka napisał/a:
praedzio napisał/a:
Ja na razie jestem po dwóch odcinkach Legend i... :pomocy: wciąż się gubię w tych bohaterach, przez co i fabuła mi leży i kwiczy...

Pójdź w me ramiona, mam dokładnie tak samo... Na szczęście rozpoznaje ich po ubraniach :rumieniec: ale kiedy już jest o kimś tylko mowa, bez wizji, koniec, padam i poddaję się...
Pamiętam, jak dawno temu oglądałyśmy koreański film Classic, którego bohaterowie jak jeden mąż nosili jednakowe szkolne mundurki. Kaplica. Anaru mowila, że do samego końca rozgryzały, który jest który :lol:

Pamiętam, że było coś takiego. :lol:

A co do Legend to jeszcze pamiętam, że nam na początku Elfkaa nie dała polskiego sosu, bo jej się nie podobały anachronizmy, więc nie dośc, że na początku niepochopne do potęgo n-tej :spi: , że niektóre ludziki się myliły i czasem rozpoznawałam po kolczykach czy fryzurze :-P , to jeszcze w oryginale (angielskim :wink: ), chociaż tłumaczenie BYŁO :confused3:

Anaru - Śro 02 Sty, 2013 14:52

BeeMeR napisał/a:
Bukietowej nie znam, o czym to?

Angielski serial, który w całości na DVD poosiada nasz Tata i Monika chyba też :mrgreen:
Od kogoś na pewno da się pożyczyć. ;)

Sofijufka - Śro 02 Sty, 2013 18:09

w kawałkach: Co ludzie powiedzą
odcinek 1
https://www.youtube.com/watch?v=HEdbHWRjWms

Agn - Śro 02 Sty, 2013 20:32

BeeMeR napisał/a:

Ja to pewnie zrobię z rozpędu, bo resztę odcinków, które zrobi Zooshe, skoro już przetłumaczone, obejrzę na lajcie. Wlepiając oczyska w Choi Younga... :mrgreen:

Aragonte - Śro 02 Sty, 2013 20:59

Anaru napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Bukietowej nie znam, o czym to?

Angielski serial, który w całości na DVD poosiada nasz Tata i Monika chyba też :mrgreen:
Od kogoś na pewno da się pożyczyć. ;)

I ja tyż :) Czasem zresztą do niego wracam, choćby w czasie wyszywania :mrgreen:

Anaru - Śro 02 Sty, 2013 23:52

A ja go jeszcze nie widziałam, ale takie zachwyty słyszałam, że pewnie kiedyś obejrzę. :-D

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Ja to pewnie zrobię z rozpędu, bo resztę odcinków, które zrobi Zooshe, skoro już przetłumaczone, obejrzę na lajcie. Wlepiając oczyska w Choi Younga... :mrgreen:

Basia dobrze poprawia jakby co, doświadczenie z pięknych czasów bolly, kiedy to chciało nam się jeszcze tłumaczyć i na dodatek miałyśmy na to czas. :mrgreen:

BeeMeR - Czw 03 Sty, 2013 08:52

Ale ostatnio mało co poprawiam bo i możliwości się pozmieniały więc i chętnie obejrzę gotowca :mrgreen:
zooshe - Czw 03 Sty, 2013 21:12

Jutro skończę 22, zdecydowanie trzeba będzie ujednolicić nazwy, wychwycić literówki i poprawić synchro.
Anaru - Czw 03 Sty, 2013 22:30

A ja chcę, pragnę i pożądam wszystkich napisów jak już będą gotowe :excited:
Agn - Czw 03 Sty, 2013 22:41

Anaru, toć się podzielim. I dla was to robim. :-)
Akaterine - Sob 05 Sty, 2013 14:34

Obejrzałam "Restless", bardzo mi się podobał. Uwielbiam Hayley Atwell, lubię lata 40. lubię filmy szpiegowskie z klasą - więc jak nie mógł mi się podobać? ;) Ale przez cały czas się zastanawiałam, jak ciemnooka za młodu bohaterka zmieniła się w niebieskooką staruszkę? ;) .
Agn - Sob 05 Sty, 2013 16:58

Ponoć człowiekowi zmienia się kolor oczu co siedem lat, więc podciągnęli to do ekstremum. Zresztą... Widziałaś jakiś film Bolly? W K3G brązowooki pulchny młodzian zamienił się w zielonookiego Hrithika Rohana. Nie takie rzeczy w przedszkolu się robiło. :lol:
Caitriona - Sob 05 Sty, 2013 18:08

Akaterine napisał/a:
Obejrzałam "Restless", bardzo mi się podobał.

Mnie się również ten mini serial podobał, może nie bardzo, ale podobał. I też uważam, że źle dobrali aktorki wcielające się w rolę Evy. Ale nie miało to w sumie większego znaczenia. Dobry film, z ciekawą historią. Może kiedyś przeczytam książkę ;)

zooshe - Nie 06 Sty, 2013 18:43

Dziś w ramach relaksu miałam sobie obejrzeć Ripper Street, niestety odcinek który pożyczyłam z internetu ma wgrane francuskie napisy. :zalamka:

Co do postępów z tłumaczeniem skończyłam już 22, 21 i jestem w połowie 20. :cheerleader2:

BeeMeR - Nie 06 Sty, 2013 18:57

Obejrzałam sobie świąteczny odcinek Call the Midwife - nie jakaś rewelacja, ale bardzo w klimacie serialu więc dobrze mi się oglądało :)