Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Pią 21 Lut, 2020 09:39
Pan i druga pani uważają się za rodzeństwo. Ona jest jego przybraną siostrą z przybranej rodziny.
BeeMeR - Pią 21 Lut, 2020 09:59
I taką relację to ja lubię, on do niej mówi noona, słyszałam.
Starzeję się, coraz częściej męczą mnie zakochane w głównym drugie
Trzykrotka - Pią 21 Lut, 2020 10:22
Druga jest świetna. I miła i kompetentna i lojalna wobec Nan Do bez konieczności zakochiwania się w nim. Na dodatek aktorka jest wspaniale ubrana i świetnie wygląda z trwałą. W Lotnisku była bardzo wydrowata w obcisłych ciuchach i z gładkimi włosami.
Admete - Pią 21 Lut, 2020 16:17
Pamiętam ją z Lotniska. To piękna kobieta.
Trzykrotka - Pią 21 Lut, 2020 18:22
Grała też unni w Valid Love, tę leżącą w łóżku.
Admete - Pią 21 Lut, 2020 19:06
The Cursed ma niezłą obsadę. Zdaje się, że gra tam dziewczyna z Parasite, grała córkę bogatej rodziny. Tu gra córkę szamanki i dziewczynę obdarzoną łącznością z duchem inugami.
Trzykrotka - Sob 22 Lut, 2020 00:03
Przejrzałam sobie filmik o nowych dramach. Uhuh-hu, czego i kogo tam nie ma. "Seryjnego mordercę" miałam już dwa razy...
2 sezon Kingdom, sporo kryminałów i cała masa wątków supernaturalnych. Będzie Nefryt, Choi Jin Hyuk, Eric, mały król, piękne panie w średnim wieku i młode - Zombie Girl, Aji 3 i Rudzielec. Melodramy i romanse.
Ja czekam na Hospital Playlist/Wise Doctor Life z gromadką gwiazd i scenarzystą AM1988 i dramę z PMY i Robotinkiem, ale coś może jeszcze przygarnę
https://www.youtube.com/watch?v=dTOwz4uR4sE
Admete - Sob 22 Lut, 2020 12:31
Też na to czekam, ale jeszcze na kryminały i na pewno na Rugal Kingdom też obejrzę.
Trzykrotka - Sob 22 Lut, 2020 14:52
Teraz zaczyna się Hiena, panią z Signal, o prawnikach od rozwodów. Spojrzalabym na próbę. Rugal powiadasz? Muszę jeszcze raz sprawdzić która to była drama. Żałuję że niektóre z fajnymi aktorami wydają się bzdurne - choćby ta nefrytowa.
Zerknęłam wczoraj na Czekoladę, ale było za późno, sen mnie pokonał i nie wiem, co oglądałam. Spróbuję jeszcze raz.
Jadę na tydzień pomieszkać z Gosią, żeby pomóc jej szykować kuchnię do remontu. Nie biorę komputera, więc liczę na Wasze relacje
Admete - Sob 22 Lut, 2020 19:11
Mam przygotowaną Hienę, ale nie wiem, czy mi się chce oglądać.
BeeMeR - Sob 22 Lut, 2020 23:00
Obejrzałam 6 Holo - kissu podczas zorzy był bardzo ładny, szkoda że nieprawdziwy. Byłaby już pora, żeby panna się zorientowała w istnieniu Nan Do
Trzykrotka - Sob 22 Lut, 2020 23:38
Zorza była piękna
Ech, nie tęsknij za chwilą w której panna się zorientuje, bo zaraz zacznie mieć muchy w nosie
BeeMeR - Sob 22 Lut, 2020 23:54
To będziemy przewijać...
Ja już jestem mało zachwycona przeciąganiem udawania holo
Rozumiem że będę jeszcze mniej zachwycona...
BeeMeR - Nie 23 Lut, 2020 00:13
Sama scena objawienia tj. chwytu za rękę, ucieczki, trzaśnięcia w papę (zasłużonego), wyznania itd. była ok - no, to nastawiam się na jutro
Gdyby jednak "objawieniem" był kissu podczas zorzy to też by nie było źle
Admete - Nie 23 Lut, 2020 07:16
Też mnie irytowało przeciąganie sprawy, przez to panna wychodziła trochę na ograniczoną
Trzykrotka - Nie 23 Lut, 2020 10:05
Albo idącą w zaparte. Są takie dziewczyny, które za nic się nie przyznają do błędu, zwłaszcza w wyborze mężczyzny. Tej pomoże dopiero mała mówka od pięknej "siostry" Nan Do.
BeeMeR - Nie 23 Lut, 2020 10:11
Ja tam (na razie) do panny nie mam większych zastrzeżeń, najwyżej że jest skrajnie naiwna nie podejrzewając nawet, że jej interakcje z holo są monitorowane non stop przez twórców, zwłaszcza, że wie że jest królikiem doświadczalnym - ona i holo.
Natomiast przeciąganie w rozwiązaniu sporawy z panną to bardziej mi sprawiało wrażenie, ze poważna w założeniu firma zachowuje się niepoważnie, wodząc inwestorów za nos no i nie umiejąc postawić sprawy jasno pannie. Jakby panowie nie mogli pokazać się jej obaj na raz tylko musieli prześcigać w rozkminach który ach który ma jej powiedzieć że jest ich dwóch
Trzykrotka - Nie 23 Lut, 2020 15:30
Druga część była gorsza. Romans przeciągnięty, a potem bardzo szybki i szarpiący nerwy kryminał. Pierwsza połowa bardziej mi się podobała.
W Waikiki odcinku chyba 18 był piękny gag. Strasznie się znowu śmiałam. Jeden z kolegów zakochał się w Ukraince mówiącej tylko po ukraińsku. Koledzy pomogli żeby mógł się dogadać i wezwali na pomoc gości pensjonatu. Koreańczyk mówił "zakochałem się w Tobie od pierwszego wejrzenia" Japonce znającej hangul i francuski. Ona mówiła to Francuzowi, który przekazywał wieść Niemcowi mówiącemu po ukraińsku Romans zbiorowy kwitł przez dwa dni, aż Ukrainka uciekła z Niemcem
BeeMeR - Nie 23 Lut, 2020 22:12
| Trzykrotka napisał/a: | | Druga część była gorsza. | Niestety to najczęściej norma. Panna faktycznie zachowuje się jak idiotka, (wątek płakania za miłością holo i szlochania mamie w telefon przewinęłam nieco, podobnie jak śledztwo w sprawie próby wykradzenia danych Z tą retrospekcją sprzed lat też przesadzają ) w dodatku spełnia inną dramową zasadę słodkiej idiotki której nie lubię - nie może się ubrać zgrabnie tylko zgrzebnie - co tylko podkreślone jest strojem Drugiej. Ja wiem, że ona ma pożyczony strój ale...
Trzykrotka - Wto 25 Lut, 2020 09:24
Co do tych strojów, to ona i tak ma je ładne i we wszystkim wygląda dobrze
Gosia pożyczyła mi wczoraj komputer i obejrzałam sobie wczoraj Waikiki - to już sama końcówka 1 sezonu i na szczęście zeszli z tematu "żeby dwoje chciało na raz." Wczoraj dali przekomiczny temat stalkerki naszego niewydarzonego aktora, która - kiedy sympatie jej się odmieniły, sama stała się ofiarą stalkingu niedawnego obiektu uwielbienia
Zaczęły się dwie dramy, które chcę oglądać By Hi Mama i ta z PMY
BeeMeR - Wto 25 Lut, 2020 09:55
Ja wczoraj zasnęłam w połowie finalnego odcinka Holo *ziew*
Niedługo skończę to wypowiem się szerzej.
Trzykrotka - Wto 25 Lut, 2020 10:25
| BeeMeR napisał/a: | | Niedługo skończę to wypowiem się szerzej. |
Ech, no Prawda, że lepiej zaczynali, niż skończyli? Moim zdaniem niepotrzebny był aż tak mocny wątek kryminalny ze zbrodniczym dziaduniem i jego karzącą laską?
Admete - Wto 25 Lut, 2020 11:21
Na razie nie mam czasu na oglądanie. Nowe się zaczęło, chciałabym sprawdzić.
Trzykrotka - Wto 25 Lut, 2020 20:10
Obejrzałam 1 odcinek When The Weather Is Fine i podobało mi się. Może to nie najważniejszy element dramy, ale miło było zobaczyc PMY w wersji zwyczajnej, nie glamour, jak w dwóch ostatnich dramach. Nosiła zimą grube buty, szal i rękawiczki, proszę. Nawet czapkę zakładała. Widać, ze w wiosce, w której dzieje się drama, zima jest sroga. Wioska mała, wśród gór, z niską, skandynawską zabudową. I w ogóle klimat całości jest skandynawski. Niespiesznie, spokojnie, z nutką tajemnicy. Bohater, który ma księgario kawiarnię, a wszystko razem wyglądające jak skromna biblioteka, coś piszący, pewnie tylko do szuflady. I wprowadzająca się po sąsiedzku jego pierwsza szkolna miłość, prosto z Seulu i ewidentnie po przejściach. Ciotkę dziewczyny gra ZUa baba z Vagabond. Ciekawam drugiego odcinka.
Admete - Wto 25 Lut, 2020 20:33
Też chętnie obejrzę, ale raczej dopiero w piątek. Mam zaległości w dramach.
|
|
|