To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Trzykrotka - Pon 08 Paź, 2018 13:30

Ja sobie powoli wypisuję to, co chciałabym zobaczyć :cheerleader2: To prawda, rób zdjęcia, żebyś nam potem wszystko opowiedziała poglądowo :kwiatek:

O-o! Mam ślubną ploteczkę! Nasz całuśnik-zazdrośnik Jo Jung Suk się ożenił!
Ładne zdjęcia :serduszkate:

https://www.soompi.com/ar...already-married

Aragonte - Pon 08 Paź, 2018 13:32

Spisuj, Trzykrotko, spisuj :mrgreen: Ja spisuję w głowie :wink:
Trzykrotka - Pon 08 Paź, 2018 13:37

Chyba za wcześniej porzuciłam Familiar Wife - JJS miał w niej cameo jako szef kuchni z Oh My Ghostess.
https://www.soompi.com/ar...e-familiar-wife

Niedawno Na Planete oglądałam film o Korei z lotu ptaka - nie tylko Seul tam pokazywano, ale właśnie Seul był najbardziej zachwycający. Te wszystkie parki, oszałamiające budowle, mosty, kilometry dróg. Koleżanka była tam na miesiąc przed Zooshe - jakie zdjęcia wrzucała na fb :thud:

Aragonte - Pon 08 Paź, 2018 15:05

Trzykrotko, a tego niusa widziałaś? JJS sie po cichu ożenił :mrgreen:

Trzykrotka - Pon 08 Paź, 2018 15:17

Aragonte napisał/a:
Trzykrotko, a tego niusa widziałaś? JJS sie po cichu ożenił :mrgreen:

A jakże, popatrz na sam początek strony :wink: . Nawet sobie słucham piosenek Gummy - podoba mi się ta płyta
https://www.youtube.com/watch?v=o9hFvQBjyjg

Edit: i cameo pana młodego w Familiar Wife - Ji Sung jest zazdrosny :serduszkate:
https://www.youtube.com/watch?v=2zgujZ3YOy0

Aragonte - Pon 08 Paź, 2018 21:10

No tak, Aragonte Bystra Inaczej :mrgreen: :mrgreen:
Aaa, już wiem, czemu to przegapiłam - czytałam pierwotną wersję tego posta z góry strony, przed edycją. Uff :wink:

Ale fajnie Ji Sung wygląda :-D Cameo JJS też mi się podoba.

A ja oglądam przedostatni z dostępnych odcinków Ghost Detective, zaraz obejrzę ostatni... i co dalej? Ottoke? :wink:

BeeMeR - Pon 08 Paź, 2018 21:28

Trzykrotka napisał/a:
Mam ślubną ploteczkę! Nasz całuśnik-zazdrośnik Jo Jung Suk się ożenił!
Bardzo sprytnie, pewnie jakbym była celebrytą też wolałabym informować post factum :P

Gummy ma ciekawy głos, ale nie wszystkie piosenki mi się podobają - jak to z reguły bywa.
cameo JJS fajne :)

Aragonte - Wto 09 Paź, 2018 01:07

Skończyłam 9. odcinek Ghost Detective (i więcej nie ma, wzdech...), a teraz włączyłam sobie początek piątego odcinka Hwayugi i niezmiennie się chichram podczas sceny z Małpą w motelu. Jakie on tam niewiniątko zgrywał :rotfl:
Admete - Wto 09 Paź, 2018 03:45

Aragonte napisał/a:
Skończyłam 9. odcinek Ghost Detective

To teraz będziesz czekać razem ze mną ;)

Aragonte - Wto 09 Paź, 2018 08:44

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Skończyłam 9. odcinek Ghost Detective

To teraz będziesz czekać razem ze mną ;)

Już czekam :wink: Ale wolałabym, żebyś nie musiała pisac postów o tak barbarzyńskiej godzinie :przytul:

Text preview do nowego GD:
Spoiler:
"Do you think it's a hallucination?"

Yeo-wool who goes to find Dail 's body faces Sun Woo - hye. Sun Woo-hye tries to use a knife in her hand killing her ... When she finds out that Sun Woo-hye is also looking for Dail's body, the team struggles to find Dail's body before Sun Woo-hye.

BeeMeR - Wto 09 Paź, 2018 09:14

Obejrzałam nowego księcia - udało mu się wreszcie pocałować żonę a po zwiastunie sądząc zanosi się na deszcz :wink:
Niemniej patrząc na aktora coraz bardziej mam wrażenie że to figura woskowa a nie człowiek - przynajmniej jak stoi i patrzy nie mrugając. :mysle:

Trzykrotka - Wto 09 Paź, 2018 10:22

Aragonte napisał/a:
włączyłam sobie początek piątego odcinka Hwayugi i niezmiennie się chichram podczas sceny z Małpą w motelu. Jakie on tam niewiniątko zgrywał :rotfl:

Taaa :rotfl: A jak ducha odganiał, którego mieli wyegzorcyzmować z motelu :mrgreen: Małpa-przechera.
Uch, jak ja tęsknię za jakimś oglądaniem :deprecha: Choć czytanie też mnie cieszy.
Ale tego woskowego księcia to już chyba nie mogę :roll: Zmordował mnie dokumentnie w ostatnich 2 odcinkach - chyba poczekam na więcej i obejrzę hurtem tylko co ciekawsze sceny, zanim gościa znielubię do reszty za taką nędzną grę. Szkoda tej fajnej Nam Ji Hun na niego.

Admete - Wto 09 Paź, 2018 10:27

Aragonte ostatnio tak sypiam słabo...Z różnych powodów. Nie ma nawet sensu o tym pisać. A co do GD to mam nadzieję, że będzie pozytywne zakończenie, bo lubię bohaterów.
BeeMeR - Wto 09 Paź, 2018 11:05

Kiedy odbierasz laptopa?

Ja do ksieciunia-aktora dawno już straciłam serce (Na szczęście do dramy jeszcze nie) i nadzieję że coś zagra zamiast stać jak kołek i gapić się jak ciele na malowane wrota, ech. Nie mogę nadziwić się różnym zachwytem jak to on wspaniałe gra, kiedy strzecha na dachu wykazuje większy kunszt aktorski :roll: jedna scenę zagrał wczoraj fajnie, (jak mu żoną zasnęła na ramieniu i nie bardzo wiedział jak sobie poradzić z reakcją własnego ciala), tylko szkoda wszystkich pozostałych... jeszcze kissu całkiem wyszło ale chemii to między nimi za bardzo nie widzę.

Alicja - Wto 09 Paź, 2018 11:17

Czytam wasze posty i już wiem, że gdy pożegnał Pezesa dzisiaj :cry2: zabiorę się na przemian za Księciunia kołka gorszego od strzechy na dachu i Ghost detective.
BeeMeR - Wto 09 Paź, 2018 11:19

Daj mu szansę :mrgreen:
Aragonte - Wto 09 Paź, 2018 11:34

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:
włączyłam sobie początek piątego odcinka Hwayugi i niezmiennie się chichram podczas sceny z Małpą w motelu. Jakie on tam niewiniątko zgrywał :rotfl:

Taaa :rotfl: A jak ducha odganiał, którego mieli wyegzorcyzmować z motelu :mrgreen: Małpa-przechera.

Uhmmm, a pamiętasz, jak wyciągnięty niedbale na łóżku mruczał do bohaterki: a jeśli duch się nie pojawi... to co zrobimy? :goraco:
Ten Son Oh Gong jest niemożliwy :serduszkate:

Admete napisał/a:
Aragonte ostatnio tak sypiam słabo...Z różnych powodów. Nie ma nawet sensu o tym pisać. A co do GD to mam nadzieję, że będzie pozytywne zakończenie, bo lubię bohaterów.

Co do pierwszego :przytul:
A co do drugiego :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: też bym chciała pozytywne zakończenie, bo nasza "drużyna" jest przesympatyczna, a bohater zasługuje na drugą szansę.
Niech nie robią z niego złego ducha, pliss :cry2:

Trzykrotka - Wto 09 Paź, 2018 11:36

BeeMeR napisał/a:
Kiedy odbierasz laptopa?

Jak mi przyślą smsa, że już jest gotowy - ale najwcześniej jutro, bo dziś i tak do wieczora maluję. Kurs ikonowy znów się zaczął.
Alicjo, daj mu szansę :kwiatek: Jesienią miło się patrzy na taką mase zieleni, jak w tej dramie.

Edit:
Aragonte napisał/a:
a pamiętasz, jak wyciągnięty niedbale na łóżku mruczał do bohaterki: a jeśli duch się nie pojawi... to co zrobimy? :goraco:
Ten Son Oh Gong jest niemożliwy :serduszkate:

Uff :wachluje: Ale cóż się dziwić - pamiętasz, że niebiańskie wróżki walczyły o Son Oh Gonga grupowo? :mrgreen:

Aragonte - Wto 09 Paź, 2018 11:51

Trzykrotka napisał/a:
Ale cóż się dziwić - pamiętasz, że niebiańskie wróżki walczyły o Son Oh Gonga grupowo? :mrgreen:

Ależ wcale im się nie dziwię :mrgreen: :goraco:

Trzykrotka napisał/a:
Jak mi przyślą smsa, że już jest gotowy - ale najwcześniej jutro, bo dziś i tak do wieczora maluję. Kurs ikonowy znów się zaczął.

Kurs ikonowy? Super brzmi, pokaż potem, co namalowałaś :cheerleader2:

BeeMeR napisał/a:
jedna scenę zagrał wczoraj fajnie, (jak mu żoną zasnęła na ramieniu i nie bardzo wiedział jak sobie poradzić z reakcją własnego ciala

Pokaż ten fragment :twisted:

Admete - Wto 09 Paź, 2018 15:31

Alicja napisał/a:
Czytam wasze posty i już wiem, że gdy pożegnał Prezesa dzisiaj zabiorę się na przemian za Księciunia kołka gorszego od strzechy na dachu i Ghost detective.

Pożegnania są trudne ;) Może teraz Aragonte się skusi na Life. A Ghost Detective jakoś tak gładko się ogląda.

Aragonte napisał/a:
Niech nie robią z niego złego ducha, pliss

Pewnie na chwilę ( dla dramatyzmu ) zrobią.

Aragonte - Wto 09 Paź, 2018 16:13

Niom, to możliwe :roll:
Admete napisał/a:
Pożegnania są trudne ;) Może teraz Aragonte się skusi na Life.

Albo na Life, albo na The Guest (bo chyba dalej mam ochotę na coś niesamowitego w tonacji, tylko spróbuję nie oglądać tego po nocy), albo na oba, albo na coś jeszcze innego :wink:

Właśnie odkryłam, że na DQ tłumaczą Ghost Detective:
https://www.dramaqueen.pl...host-detective/

Admete, dopiero teraz skojarzyłam, kto gra Kobietę w Czerwieni - toż to Du Ru Mi z Beethoven Virus :shock: :shock: :shock: O matko, w ogóle jej nie poznałam :zawstydzona2:

Alicja - Wto 09 Paź, 2018 19:05

Aragonte napisał/a:
Albo na Life,

skuś się, jest wspaniały. Taki prawdziwy, ludzki. Nasz mały światek :serce: I jest na kim oko zawiesić. Każda znajdzie jakieś doktora dla siebie :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Alicjo, daj mu szansę :kwiatek: Jesienią miło się patrzy na taką mase zieleni, jak w tej dramie.

Możliwe, skuszę się, zobaczymy na jak długo :-D Może dzisiaj obejrzę pierwszy odcinek? :mysle: Odsunę w czasie nieuniknione czyli rozstanie z Prezesem Gu :zalamka:

Czy Ghost Detective ma napisy pl czy tylko eng?

No to zaczynam księciunia ...

Admete - Wto 09 Paź, 2018 19:13

W Where the stars land jest taki całkiem spory robot sprzątajcy lotnisko, jeździ i powtarza "dust, dust" - zapędza też bohatera w stronę panny ;)
BeeMeR - Wto 09 Paź, 2018 20:25

Alicja napisał/a:
No to zaczynam księciunia ...
Ciekawe ile obejrzysz - w sensie: czy w ogóle lubisz takie bzdurki, ale fakt faktem - miło popatrzeć na ciepłe lato w pełnym rozkwicie, soczystą zieleń zwłaszcza :mrgreen:

Admete napisał/a:
Where the stars land
Widziałam - ciekawie to wygląda, takie cuda wyrabiane magiczną/bioniczną (?) ręką :lol:
Admete - Wto 09 Paź, 2018 20:27

Mnie to nie przeszkadza, ostatnio mam fazę na różne fantastyki :)