Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Admete - Nie 07 Paź, 2018 17:25
Bad papa - fajny Jang Hyuk, ale chyba nie mój temat. Sprawdzę coś innego.
Ja wzrokowcem chyba nie jestem pod tym względem Raczej rozumowcem Temat mnie musi zainteresować.
Alicja - Nie 07 Paź, 2018 17:31
Zooshe, świetne strony, też pozdrawiam
Life ciąg dalszy. Już myślałam, że zlinczują Prezesa. Dyrektor Oh zaginęła i nie odbiera telefonów, Jin Woo obrywa od kolegów lekarzy za donosicielstwo. Nie żal mi nic a nic, zamiast zając się leczeniem bez przerwy próbuje wszystkich rozgrywać jakby chciał zbawić szpital. Tyle,że sam potrafi cisnąć ideały gdy pani reporter pojawia się na horyzoncie.
Bohaterzy sztuk 4 wyrzuceni przez Prezesa, chyba dla własnej, ale też ich obrony przed obcięciem rąk i nóg przez korporację . Dr pediatra fochnęłą się na Prezesa. Sekretarka Kang nieudolnie trochę próbuje ich zeswatać
Admete - Nie 07 Paź, 2018 17:33
| Alicja napisał/a: | | Bohaterzy sztuk 4 wyrzuceni przez Prezesa, chyba dla własnej, ale też ich obrony przed obcięciem rąk i nóg przez korporację |
Tak, dla ochrony. Potem ordynatorzy będą chcieli zwolnić Prezesa, taki klub Zwolnionych Jin Woo zmądrzeje dopiero na koniec. Pani Kang jest skarbem
Alicja - Nie 07 Paź, 2018 17:45
A na zebraniu lekarzy zaczął się festiwal wzajemnych oskarżeń: ten zdefraudował miliony, tamten czegoś nie zgłosił, jeszcze inny obmacuje pacjentki, komuś zmarł dziwnym sposobem pacjent. Taki światek lekarski, każdy coś ma do ukrycia, jeden drugiego kryje i nienawidzi jednocześnie.
| Admete napisał/a: | | Pani Kang jest skarbem |
To prawda, kilkakrotnie dała temu dowód.
Admete - Nie 07 Paź, 2018 17:50
| Alicja napisał/a: | | Taki światek lekarski, każdy coś ma do ukrycia, jeden drugiego kryje i nienawidzi jednocześnie. |
I pewnie to całkiem prawdziwe...
| Alicja napisał/a: | | To prawda, kilkakrotnie dała temu dowód. |
I taka zostanie do samego końca.
BeeMeR - Nie 07 Paź, 2018 18:53
| Admete napisał/a: | | Ja wzrokowcem chyba nie jestem pod tym względem Raczej rozumowcem Temat mnie musi zainteresować. | Rozumiem, że jestem bezrozumowcem
Mnie temat (albo forma) też musi zainteresować albo w przypadku innych czynników zachęcających nie zniechęcać, ja lubię dużo różnej tematyki ale są takie, których nie znoszę - i np. nie obejrzę Player mimo SSH ani nie obejrzę filmu z Shin Ha Kyunem, Lee El i panem Oh z Miseang choć ich lubię bo film wygląda maksymalnie durnowacie:
https://www.youtube.com/watch?v=SGP13pUy9QY
Po co ja to piszę
Admete - Nie 07 Paź, 2018 19:14
| BeeMeR napisał/a: | | Rozumiem, że jestem bezrozumowcem |
A gdzie tak napisałam albo zasugerowałam? To może nic już nie będę pisać...To żart miał być wzrokowiec, słuchowiec, rozumowiec. Ale ok...
Trzykrotka - Nie 07 Paź, 2018 19:27
W przypadku świeżynek nie ma się co przejmować opiniami z internetu, na dodatek opiniami ludzi, których gustu nie znasz. Ja tam na pewno wypróbuję i Stars i Third Charm i to nowe melo z In Gukiem.
Aragonte - Nie 07 Paź, 2018 20:30
| Admete napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Rozumiem, że jestem bezrozumowcem |
A gdzie tak napisałam albo zasugerowałam? To może nic już nie będę pisać...To żart miał być wzrokowiec, słuchowiec, rozumowiec. Ale ok... |
Przecież BeeMeR sama się z tego rozumowca śmieje, jak zrozumiałam
A ja sobie oglądam wreszcie Ghost Detective, kończę trzeci podwójny odcinek (tzn. tyle obejrzałam w domu rodziców, a teraz będę ten odcinek kończyc). Ciekawie jest. Włączyłam w sumie wczoraj w nocy The Guest i nawet mnie zaciekawił, ale doszłam do wniosku, że wolę może jednak oglądac to za dnia i nie po winie
Pewnie zabiorę się za coś jeszcze, jak nadrobię odcinki Ghost Detective.
Bardzo fajny pan tam gra pani też mi się podoba.
Admete - Nie 07 Paź, 2018 20:32
| Trzykrotka napisał/a: | | nowe melo z In Gukiem. |
Podoba mi się po pierwszym odcinku. Zagadka jest, dziwny/niebezpieczny bohater, sympatyczna bohaterka, dobre dialogi.
| Aragonte napisał/a: | | Bardzo fajny pan tam gra pani też mi się podoba. |
Oboje dobrze ze sobą wypadają. Nie znałam tego aktora, aktorki też nie - spodobali mi się obydwoje. Pan jest wysoooki bardzo. Policjanta też lubię i panią patolog.
Aragonte - Nie 07 Paź, 2018 20:49
| Admete napisał/a: | | Pan jest wysoooki bardzo. |
Wysoki i przystojny
Zaraz wyjdzie na to, że ja to dopiero jestem z kategorii "bezrozumowców"
Admete, czy tylko ja mam bardzo delikatne skojarzenia z Twin Peaks w przypadku Ghost Detective?
Admete - Nie 07 Paź, 2018 20:55
| Aragonte napisał/a: | | Admete, czy tylko ja mam bardzo delikatne skojarzenia z Twin Peaks w przypadku Ghost Detective? |
Z powodu Kobiety w Czerwieni? Nie miałam takich skojarzeń. Pan też mi się podoba, taki troszkę niedogolony
Aragonte - Nie 07 Paź, 2018 20:58
| Admete napisał/a: | | Z powodu Kobiety w Czerwieni? Nie miałam takich skojarzeń. |
Schemat jest zupełnie inny, ale pewne elementy przypominają mi Twin Peaks. Nie, żeby to był zarzut.
Skończyłam trzeci odcinek, zapuszczam czwarty.
A, zauważyłam Zooshe machającą nam z Korei - odmachuję z zazdrością
I jeszcze link do tumbrowego streszczenia wątku pewnego Samuraja (spoilerowego oczywiście ):
https://setsmaker.tumblr.com/post/178818831565/he-was-always-sad-insp
Czysta prawda, niestety
Aragonte - Nie 07 Paź, 2018 21:34
Dla Trzykrotki - o DM:
http://daydreamer11587.tu...a-and-dong-maes
Trzykrotka - Nie 07 Paź, 2018 21:41
Prawdziwe, niestety dla Dong Mae. Iluż bohaterów mogłoby być szczęśliwych, gdyby tylko potrafili się rozsądnie zakochać. Ale rozsądek i zakochiwanie się nue chodzą ze sobą w parze. Niestety.
Aragonte - Nie 07 Paź, 2018 22:23
Ech. Widzę na Tumblrze nieco podsumowań Słoneczka i postaci Dong Mae (takie krótkie w gifach wklejałam w poście powyżej). Myślę, że nasz Samuraj nie zostanie prędko zapomniany
Trzykrotka - Nie 07 Paź, 2018 23:44
Założę się ze nie, podobnie jak na przykład Wang So. Ponad rok, a właściwie dwa lata po premierze, a wciąż wracają posty o ML. Z Dong Mae może być podobnie. No i na pewno ludzie bardzo będą czekać na nową dramę YYS.
Pojawiło się też bardzo dużo blogów z fanfikami o Dong Mae i Hinie. To najlepszy znak, że ta para-nie-para zapadła ludziom w wyobraźnię.
Aragonte - Pon 08 Paź, 2018 07:50
Bo ta para-nie-para miała wielki potencjał i basta
Coś dla Admete - zerknęłam na Tumblra, żeby sprawdzic, czy jest coś ciekawego o Ghost Detective, i wyłowiłam taki obrazek dedykowany tym, którzy oglądają i GD, i The Guest
http://kechk.tumblr.com/p...-watch-both-the
A poza tym widziałam gify z jakiegoś bardzo intensywnego huga, którego puentą było chyba otrzeźwienie: o rany, ciągle zapominam, że ty nie jesteś człowiekiem Bardzo ładnie ci dwoje razem wypadają.
http://iexbie.tumblr.com/...ou-arenot-human
I trochę kontaktu dłoni:
https://michyeosseo.tumblr.com/post/178778252919/how-is-it-that-i-can-touch-you-i-did-not-feel
W czwórce coś niemiłego spotkało współpracownika bohatera - mam nadzieję, że będzie z nim okej?
Admete - Pon 08 Paź, 2018 08:51
| Aragonte napisał/a: | | W czwórce coś niemiłego spotkało współpracownika bohatera - mam nadzieję, że będzie z nim okej? |
Będzie dobrze, nie denerwuj się. A hug bardzo ładny Komiks porównawczy
Aragonte - Pon 08 Paź, 2018 09:54
Muszę przyznac, że postac Zuej w Ghost Detective się udała - okropna jest, brrr.
Dobra, wróciłam od dentysty, mogę teraz obejrzec do końca ten czwarty odcinek GD.
Edit: aaa, czwarty to ja mam obejrzany, jestem w trakcie piątego - prostuję
Admete - Pon 08 Paź, 2018 10:48
To niedługo będziesz na bieżąco. Aktorkę - ducha znam z My Mister, grała niewierna żonę.
Aragonte - Pon 08 Paź, 2018 10:49
Bo to się szybko ogląda, dobrze jest nakręcone, mrocznawe nieco, ale nie za bardzo.
Masz jeszcze trochę obrazków - i komiksik znowu chyba będący krzyżówką GD z The Guest
http://kechk.tumblr.com/p...from-casper-the
zooshe - Pon 08 Paź, 2018 12:51
Seul jest naprawdę niezwykły z czystym sercem mogę polecić każdemu nawet komuś kto nie jest hangulofilem. Niestety aby zobaczyć to wszystko co by się chciało trzeba by tu spędzić przynajmniej z miesiąc.
Aragonte - Pon 08 Paź, 2018 13:01
Zooshe! Rób zdjęcia i zapamiętuj wszystko, to nam opowiesz po powrocie
BeeMeR - Pon 08 Paź, 2018 13:15
Właśnie, absolutnie się nie obrazimy o jakieś zdjęcia
|
|
|