To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4

Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:07

Cytat:

Kiedy Anaru też już myśli, jakby się też pofatygować :mrgreen:
weźcie się wzajem pod pachę ;)

Ooooo! Czekaj! Jeśli jest wola, to da się też wykonać! Bo zmuszałam biedną Anaru na wyjście do koreańskiej knajpeczki w okolicach mych urodzin... jak by tu... :mysle:

BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:09

Tak, na pewno czuła się "zmuszana" :lol:
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:14

Uprzejmie nie dała po sobie niczego poznać. :mrgreen:

Moje Oski gotowe. Kiedy wklejamy? 1-ego stycznia? :mysle:

BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:25

Moje tylko częściowo - dopracuję może jutro :mrgreen:
nagrodziłam też kilka filmów za postać albo scenę scenę :mrgreen:

Agn napisał/a:
Kiedy wklejamy? 1-ego stycznia? :mysle:
czemu nie - dobra data :mrgreen:
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:28

Chcesz poznać kilka moich kategorii? :twisted:
Nie krępuj się, Albercik, sami swoi. :mrgreen:

Dobra, my tu gadu-gadu, a ja 9tkę MG miałam oglądać...
Krom... *włącza sobie*

BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:28

Chcę poznać całą listę :twisted: - ale dawaj i kategorie na początek :kwiatki_wyciaga:
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:38

No np. mam aż dwie kategorie na kisu, najlepszy MOMENT, na samą najlepszą dramę poszalałam robiąc kilka podkategorii, nawet mam focha roku, słuchaj, szaleństwo. :mrgreen:
Pełna lista, jako się rzekło, będzie 1-ego. No chyba że zgromadzone tu panie zaprotestują i zechcą już teraz. W zasadzie teraz też już mogłoby być - rok ma się ku końcowi, zaraz będzie 2015, nic nas już raczej nie zaskoczy. ;)

BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:47

Agn napisał/a:
mam aż dwie kategorie na kisu
ja też - już w zeszłym roku miałam :mrgreen:
"momentu" nie mam, ale scenę miłosną i owszem :mrgreen: , podkategorii najlepszych dram też mam kilka :mrgreen:
focha znów nie mam, ale największe rozczarowanie i owszem :mrgreen:

hm... i chciałabym już i wolę dopracować listę nie sugerując się czyjąś :mysle:
z drugiej strony zdanie na temat dram mam skonkretyzowane i nieraz odmienne - hm, waham się - co na to inni? :mysle:

Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 19:50

Dziękuję za spotkanie dziewczyny :przytul: Nawet Aragonte dojechała, tylko Agn z zooshe brakowało i mogłybyśmy sobie Oski od razu porozdzielać przy stoliku :banan: Fajnie było, azjatycko, bo rozmowom dramowo- koreańskim towarzyszyło indyjskie jedzonko - a kelner przebił wszystko (może to był nawet właściciel? :mysle: )
Ja sobie chyba kategorie z zeszłego roku odgapię i włożę w nie nową treść, bo zanim ogarnę, co oglądałam, rok mi się skończy :omg: W przyszłym zacznę zapisywać, ćinća

Pinterest: Agn, dawaj, zabawa jest przednia! Ściągnęłam sobie wersję mobilną, zarejestrowałam się ponownie - yalla! Jaki mam katalog chłopaków, to mucha nie siada :rumieniec: . A ilu już followersów! Mam trzy wersje plakatu do Valid Love, śliczne zdjęcia innych... Założyłam też katalog z pomysłami na miejskie ogrody, z kieckami, malarstwem, krajobrazami, kotami - raj dla dużych dzieci, co lubią obrazki :rotfl:

BeeMeR napisał/a:

z drugiej strony zdanie na temat dram mam skonkretyzowane i nieraz odmienne - hm, waham się - co na to inni? :mysle:

Teraz już serio: nie miałoby sensu pisanie, gdyby nie można było wyrazić swojego zdania, byle kulturalnie :kwiatek: A na brak kultury w tym wątku nie narzekamy.

Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:50

Zawsze można wrzucić je w spoiler i nie czytać, dopóki inni nie ogłoszą.
Rozczarowanie też mam, a jak. Ale foch być musiał. :P

A teraz...

MY GIRL nr 9, czyli czekam na obiecaną scenę już któryś odcinek...

Pierwszy podziwia Bohaterkę, jak ona się cieszy z tych skichanych światełek (pamiętacie może, czym skończył się 8. odcinek?). Boli mnie, że Pierwszy ma równie bohatą ekspresję jak Księciunio - czy jest zadziwiony, czy zdenerwowany czy zadowolony - minę ma tak samo nijaką. Jak by zapomniał, że powinien coś... ja wiem? wyrazić? Oczami? Mimiką? Choćby nosem? :roll:
Ale nie - woli mieć rozchylone usta. Następny z niedotlenieniem mózgu. :zalamka:
Okej, zostawiam ich w samochodzie wcinających słodkie ziemniaki (no dobra, Pierwszy nie je... bo nie) i przewijam.
O! Yoo Rin u dziadka i chyba mignął mi Junki! *hamuje z piskiem opon i cofa* Faktycznie, jest! Uff, straciłabym istotną scenę!
Och, Dziadek chyba usiłuje teraz swatać "kuzynkę" z Junkim! Brawo, staruszku! Wiesz, co dobre!!! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:
O rany, jak on się ślicznie uśmiechnął! :serce: Junki, nie Dziadek! :mrgreen:
Aaaawwww!!! Junki, jako bardzo posłuszny wnuczek, zgodnie z przykazem Dziadka zabiera Bohaterkę na jedzenie i do kina.
No nie, przerwa w ważnej historii, bo muszą pokazać Pierwszego ze skupieniem na twarzy. :roll:
*przewija bezlitośnie*
No żesz... JUNKI! ZDURNIAŁEŚ DO RESZTY?! :zalamka: Ma facet randkę z dziewczyną, to wzywa Pierwszego, by im towarzyszył. Zwalam to na chwilowe zaćmienie umysłu spowodowane radością, że stoi tak blisko obiektu swych uczuć. :zalamka: Wyjaśnienie jest słodkie:
- Dlaczego po niego zadzwoniłeś?
- Bo nim zdecyduję, co zrobić ze swoim sercem, muszę sprawdzić, co ty zdecydowałaś w sprawie swojego.
Okej, ale... that's not the point! Walcz, chłopie!

c.d.n.

Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:53

Trzykrotka napisał/a:
tylko Agn z zooshe brakowało i mogłybyśmy sobie Oski od razu porozdzielać przy stoliku

Z moim niezdecydowaniem? Toć ja w tym parę godzin dłubałam...
I można by kiedyś ewentualnie machnąć dramowy zlocik, prawdaż... :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
Ściągnęłam sobie wersję mobilną, zarejestrowałam się ponownie - yalla!

Czyli masz smartfona??? INSTALUJ LINE!!!!!!!!!!!!!!!! :excited:
Trzykrotka napisał/a:
raj dla dużych dzieci, co lubią obrazki :rotfl:

Ja to tak skromnie sobie przeglądam... no ale...
Czekaj, wersja mobilna wymaga kolejnej rejestracji? Ech... chyba zostanę przy niemobilnej...

Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 19:55

Agn napisał/a:

Okej, ale... that's not the point! Walcz, chłopie!

On tak pięknie płacze :wsciekla: I będzie płakał w tej dramie jak dziecko. Pocieszam się, że głupia baba mu niepotrzebna. A co? Może nie była głupia, żeby się na taką śniętą rybę jak Pierwszy skusić? :bejsbol:

Zrobiłam do końca napisy do Valid Love nr 6 :banan: i idę pooglądać - Misaeng wypuścił 2 speciale :shock:

Agn napisał/a:

Czekaj, wersja mobilna wymaga kolejnej rejestracji? Ech... chyba zostanę przy niemobilnej...

Wydaje mi się, że się tylko logowałam... ale mam inną osobowość, której nie znalazłam szukając w wersji niemobilnej. Zabawa na przejazdach autobusami - miodowa (*kusi)

BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:58

Trzykrotka napisał/a:
Jaki mam katalog chłopaków, to mucha nie siada :rumieniec: .
No i właśnie bardzo chcę go obejrzeć - może internetowo też się da? :mysle:

Trzykrotka napisał/a:
Nawet Aragonte dojechała, tylko Agn z zooshe brakowało i mogłybyśmy sobie Oski od razu porozdzielać przy stoliku :banan:
Oj, nie wiem, czy doszłybyśmy do konsensusu, ale zabawa byłaby przednia :hug_grupowy:
A tak to tylko śmiały się z mojej fazy ;)
A ja już powoli przemyśliwam kto będzie następny, bo długofalowa to ja nie jestem w tym temacie :lol: i jak mi afekt wygaśnie to nie zawsze wraca, więc niech faza trwa póki trwa :banan_Bablu:
Dobrze by było zdążyć obejrzeć to, co planuję zanim zniknie ;)

Agn napisał/a:
Zawsze można wrzucić je w spoiler i nie czytać, dopóki inni nie ogłoszą.
A świstak siedzi... ;)
Jest tu jeszcze ktoś kto nie czyta spoilerów? :mrgreen:

Ad My girl - dałabyś jakąś fotę Pierwszego, bo nie pamiętam kto go gra. Albo kto udaje, że go gra ;)

Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 20:02

BeeMeR napisał/a:

Ad My girl - dałabyś jakąś fotę Pierwszego, bo nie pamiętam kto go gra. Albo kto udaje, że go gra ;)

Ten pan gra :paddotylu:
https://www.youtube.com/watch?v=4hReqkr9JUU

Przypatrz się temu karpiowi na twarzy - i wszystko jasne. Choć i tak tu żywo wygląda - ale Kim Sun Ah nawet umarłego podniosłaby z trumny w tym tangu

Admete - Sob 27 Gru, 2014 20:04

Cytat:
Dzięki Admete za cynk aby przeczekać końcowe napisy.

Nie ma za co - piękna ta końcowa scena, wzruszająca.

Cytat:
Zastanawia mnie tylko ewentualny sezon 2.

Drugi webton ma być podobno o tym, jak zaszłą przemiana w Siierotku. Jak stał się pewnym siebie człowiekiem, takim jak w końcowych scenach. A trzeci webton o zawieraniu małżeństw. To według aktora komiksu.
Musze popatrzeć na wasze Oski, bo chyba nie umiem tak wybierać.

Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:05

Trzykrotka napisał/a:
Pocieszam się, że głupia baba mu niepotrzebna. A co? Może nie była głupia, żeby się na taką śniętą rybę jak Pierwszy skusić? :bejsbol:

Ja nie od parady nazywam ją durną krową, bo trzeba umysłu Mećki, żeby latać za Pierwszym z zatwardzeniem (to ten kij, mniemam).
Trzykrotka napisał/a:
Wydaje mi się, że się tylko logowałam... ale mam inną osobowość, której nie znalazłam szukając w wersji niemobilnej. Zabawa na przejazdach autobusami - miodowa (*kusi)

Trzykrotko, kusisz niemożliwie...
Ech, wariactwo jakieś...
POMYŚLĘ!
Ale ty instaluj LINE! *pout*
Cytat:
Oj, nie wiem, czy doszłybyśmy do konsensusu, ale zabawa byłaby przednia :hug_grupowy:

A to o konsensus jakiś chodzi? ;)
Cytat:
Jest tu jeszcze ktoś kto nie czyta spoilerów? :mrgreen:

Eeee...
BeeMeR napisał/a:

Taki jeden...

Fotę osłodziłam obecnością Junkiego. Jak sobie uroczo robił z Pierwszego jaja w tej scenie. :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 20:07

Admete napisał/a:
[
Musze popatrzeć na wasze Oski, bo chyba nie umiem tak wybierać.

:kwiatek: Przebiegnij pamięcią dramy, które obejrzałaś - sama będziesz wtedy wiedziała, co na temat każdej masz do powiedzenia, Oski same się ułożą.

Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:08

Trzykrotka napisał/a:
Ten pan gra :paddotylu:
https://www.youtube.com/watch?v=4hReqkr9JUU

Tu przynajmniej ciałem (ruchem) nadrobił, ale jako piszesz - Kim Sun Ah rozpali największą mumię.

BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 20:11

Zerknęłam na link-tango - faktycznie karp. Potem na jakiś fv z MG - faktycznie zatwardzenie. JunKi wygląda jak szczypiorek - taki młodziutki :mrgreen:
Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:22

BeeMeR napisał/a:
JunKi wygląda jak szczypiorek - taki młodziutki :mrgreen:

Bo on tu młodziusi i świeżutki jak szczypiorek na wiosnę. W końcu to chyba z tego samego roku drama co The king and the clown.

Admete - Sob 27 Gru, 2014 20:25

Spróbuję coś podziałać i wybrać jakieś swoje Oski, ale mnie jest trudno, bo ja oglądam tylko to, co mi się podoba. Jak się nie podoba, to nie oglądam ;)
Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:29

To przyznaj w przyjemnych kategoriach. :kwiatek:
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 20:39

Agn napisał/a:
Spróbuję coś podziałać i wybrać jakieś swoje Oski, ale mnie jest trudno, bo ja oglądam tylko to, co mi się podoba. Jak się nie podoba, to nie oglądam ;)
No to właśnie o to chodzi - np. przyznaj Oski tym dramom, do których obejrzenia agitowałaś innych - bo to raczej musiały Ci się podobać :mrgreen:
A jak dramę porzuciłaś - to ewidentnie na Oskę nie zasługuje :P

zooshe - Sob 27 Gru, 2014 20:39

Zazdraszczam spotkania.
Cytat:
Oj, nie wiem, czy doszłybyśmy do konsensusu, ale zabawa byłaby przednia

Dlatego każda przyznaje swoje. Co wcale nie jest łatwe. O ile główne kategorie mam już obsadzone i tu nie będzie niespodzianki, tak te pomniejsze trudno rozdzielić, kiedy każdej chciało by się coś dać.

Admete - Sob 27 Gru, 2014 20:39

Czy mam brać pod uwagę dramy z tego roku, czy mogę też wcześniejsze?