Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
BeeMeR - Pon 05 Wrz, 2022 23:26
A ja skończyłam z lakornem.
Do ślubu wszystko było pięknie, ale potem drama zaczęła się rozwijać tak idiotycznie, że nie miałam nawet sił przewijać, skoczyłam tylko do finału sprawdzić jak się to kończy i szlus. Szkoda zmarnowanego potencjału.
Trzykrotka - Wto 06 Wrz, 2022 21:56
Mam nadzieję, że choć ta z Zielarzem będzie fajna, jak już się do niej dobierzesz
Ja jestem po 18 odcinku Alchemy, w którym wystąpiła sama młodzież zamknięta w Lodowym Kamieniu. I musieli sobie radzić jak kto mógł - niektórzy tylko pili, ale nie za tych bohaterów kochamy tę dramę.
Działo się tak intensywnie i gęsto, że muszę trochę ochłonąć, nim pójdę do 19 odcinka, pamiętam - spokojniejszego i nudniejszego.
Po raz n-ty powiem - szkoda, że Yul nie jest obsadzony lepszym aktorem, bo tak ważna postać ginie jak ciotka w Czechach. Następca tronu niezmiennie wspaniały, a wątek Mu Deok i Uka wreszcie dopełnia się romansowo. Kissu na koniec jest przepiękny.
Długie są te odcinki, ale może jeszcze 19 zdążę przed snem obejrzeć.
Trzykrotka - Wto 06 Wrz, 2022 23:29
No tak, po 19 odcinku widać, w którą mroczną stronę opowieść skręci w 2 serii. Można było się spodziewać, że słodyczy nie może być za wiele, a ulga i jasne kolory wrócą na krótko.
Bardzo podoba mi się, jak ładnie wątki z początku i końca splatają się, łączą i wyjaśniają - myślę, że przed startem 2 sezonu obejrzę sobie ten pierwszy jeszcze raz, już z wiedzą kto jest kim i co z czego wynika.
Muzyka jest piękna, wyjątkowo udane piosenki.
Edit: jeszcze skojarzenia z Hwayugi - suknia ślubna - oczywista podpucha! Ładnie nawiasem mówiąc Mu Deok w takich obfitościach wyglądała. Te "kulki mocy" dzięki którym dokonywano alchemii zupełnie przypominały te, które gromadził Ma Vang żeby podtrzymać własną energię. I jeszcze jedno skojarzenie z Ma Vangiem: stawał mi w oczach za każdym razem gdy podczas castingu na służącą w Hogwarcie pani przeprowadzająca konkurs krzyczała: przechodzisz!
BeeMeR - Śro 07 Wrz, 2022 00:18
Zaczęłam Bad Romeo, jestem w drugim odcinku, to 100% lakornu w lakornie, spiętrzone nieporozumienia i zbiegi okoliczności, bogacze kontra biedni, pierdylion retrospekcji już w pierwszym odcinku
Duzo osób drugo i trzecioplanowych robi zamieszanie w tle i chyba ich zadaniem będzie tylko sianie zamętu. Oglądałam większość czasu grając w kulki i z przeświadczeniem, że gdyby wyrzucić pół odcinka to byłoby znacznie lepiej
Dawno nic nie cięłam, he he
ale zdjęcia są piękne (produkcja ta sama co w księżniczce) i para fajna. Poznają się gdy oboje są w kiepskim momencie swojego życia, rozmawiają z początku jak ślepy z głuchym o kolorach, ostatecznie jednak załapują nić porozumienia i po wyjątkowo kiepskim dla obojga dniu pocieszają się piwem. Rano budzą się w malowniczym negliżu i trochę jestem ciekawa co dalej.
Aragonte - Śro 07 Wrz, 2022 00:37
| Trzykrotka napisał/a: | I jeszcze jedno skojarzenie z Ma Vangiem: stawał mi w oczach za każdym razem gdy podczas castingu na służącą w Hogwarcie pani przeprowadzająca konkurs krzyczała: przechodzisz! |
Też miałam to skojarzenie
No to zaraz skończysz dramę, tj. ten sezon. Nadal uważam, że wyszedł całkiem dobrze - oczywiście nie będę chwalić sióstr Hong przed końcem obu serii ale będę czekać za zainteresowaniem na kontynuację.
Co by tu... Włączyłam wczoraj Dostawców, bo Dołeczek, ale nadal nie mogę się zdecydować, co oglądać.
Trzykrotka - Śro 07 Wrz, 2022 10:42
Z Dołeczkiem to weź sobie co innego, bo w Dostawcach był świetny, ale drama mdła i nijaka. Już Catch The Ghost bardziej polecałabym, albo Start Up. Albo Run On z Siwanem. Albo Vincenzo z Wachlarzem
BeeMeR - Śro 07 Wrz, 2022 11:18
Wątek Dołeczka w Dostawcach jest bardzo udany, ale całą resztę najlepiej przewinąć
Aragonte - Śro 07 Wrz, 2022 11:49
| Trzykrotka napisał/a: | Z Dołeczkiem to weź sobie co innego, bo w Dostawcach był świetny, ale drama mdła i nijaka. Już Catch The Ghost bardziej polecałabym, albo Start Up. Albo Run On z Siwanem. Albo Vincenzo z Wachlarzem |
A w Start Up też jest Dołeczek?
Trzykrotka - Śro 07 Wrz, 2022 19:16
A pewnie! Tam jest trójkąt Dołeczka i 13 Księcia z Suzy.
Admete - Śro 07 Wrz, 2022 19:51
Była awantura, że bohater Dołeczka nie dostał dziewczyny. Poong ma mieć 2 sezon. Obejrzałam Law cafe i na razie średnio. Głowna para na siebie ciągle krzyczy. W Dali i Cocky Prince też się spierali, ale zupełnie inaczej.
BeeMeR - Śro 07 Wrz, 2022 21:24
| Admete napisał/a: | | Poong ma mieć 2 sezon. | Nie jestem pewna czy podoba mi się ten trend drugosezonowy - ale cóż, zawsze można nie oglądać
Trzykrotka - Śro 07 Wrz, 2022 22:33
E, mnie się nie podoba. Wejście do jakiegoś kraju kapitału zachodniego to samo zło. Od razu zaczyna się kombinowanie z sezonami i innymi cudami. Po cholerę drugi sezon Poonga, pytam się? Jak lubię tę dramę, to wielkich emocji we mnie nie budzi, może drugi plan pooglądałabym, ale wystarczyłoby mi standardowe 16 odcinków.
Alchemy - może nie mam dziś najlepszego humoru i stąd może marudzenie, ale 20 odcinek był bez sensu. Książę nagle zidiociał, Yul stracił cały blask, Wiosenka walczył mieczem z zabójczynią jak równy z równym, Jin Mu nikt nie może znaleźć, bo za bardzo nie szukają, ktoś umiera, ktoś zmartwychwstaje... Wszystko krzyczy "do zobaczenia w 2 sezonie" - ech no!
Po tym wszystkim Law Cafe nie miała szans - tylko minutę obejrzała i już mi się więcej nie chciało. Ochłonę i spróbuję od nowa.
Tak, przy Start Up było dużo narzekania na wybór Suzy, pamiętam.
Aragonte - Śro 07 Wrz, 2022 22:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Alchemy - może nie mam dziś najlepszego humoru i stąd może marudzenie, ale 20 odcinek był bez sensu. Książę nagle zidiociał, Yul stracił cały blask, Wiosenka walczył mieczem z zabójczynią jak równy z równym, Jin Mu nikt nie może znaleźć, bo za bardzo nie szukają, ktoś umiera, ktoś zmartwychwstaje... Wszystko krzyczy "do zobaczenia w 2 sezonie" - ech no! |
Też miałam mieszane uczucia (dużo lepiej mi się oglądało odcinki tak do 18. włącznie), ale nie narzekałam akurat za bardzo na dramatozy pod koniec w wątku romansowym.
BeeMeR - Śro 07 Wrz, 2022 23:16
| Trzykrotka napisał/a: | | ak, przy Start Up było dużo narzekania na wybór Suzy, pamiętam. | I że z głównym Suzy nie ma chemii a z Dołeczkiem bardziej
| Trzykrotka napisał/a: | | E, mnie się nie podoba | No mnie też nie bardzo, chwilowo mi się odechciało oglądać Poonga, pewnie wrócę jutro albo pojutrze.
Na razie oglądam Bad Romeo - 3 odcinek. Im dalej tym bardziej mi się podoba. Może przede wszystkim musiałam się przestawić z niedawnych rom-komów na melo
Trzykrotka - Czw 08 Wrz, 2022 07:09
W 18 odcinku jeszcze do połowy było normalnie. Siostry Hong dołożyły wymęczone ale piękne oświadczyny ciapy - wujka Uka, te z ziarenkami, dołożyły kapitalne ostatnie kawalerskie spotkanie 3 F z melancholijnym Yulem, ładne sceny z So I walczącą o ulgę w bolu dla Yula, słodkie sceny narzeczeńskie wraz z komicznym zamawianiem pierścieni Ale sama końcówka plus sceny z nagle zidiocialym następcą tronu i Jin Mu to był tylko wstęp do drugiego sezonu. I wcale mi się to nie podobało.
BeeMeR - Czw 08 Wrz, 2022 09:09
Bad Romeo - nie mogę powiedzieć, żebym polecała, bo tajskie melo jest mocno specyficzne Nie jest to wszakże póki co slap & kiss - głównego wprawdzie obili i podtopili (teść milioner i szwagier in spe), ale nikt nikogo nie wali w paszczę z wytrzeszczem, a przemoc jest głównie słowna, tu ojca do córki (głównej), żeby nie była taka zdzira jak jej matka, co wraz z jego despotycznym charakterem i nadopiekuńczością posuniętą do granic prześladowania (śledzenie wszystkich poczynań córki, ruchu kart kredytowych, telefonu, obstawa ochroniarzami, wykorzystanie kamer przemysłowych, a że ułożył jej już życie tj. wybrał kandydata na męża to nie trzeba dodawać) prowadzić może jedynie do jej próby ucieczki by choć przez kilka dni pobyć bez tej natrętnej uwięzi. Skutkiem panna, na co dzień stłamszona i w dużej mierze pozbawiona własnego zdania, a na pewno poczucia własnej wartości poznaje absolutnie nieodpowiedniego chłopaka, prowadzącego warsztat samochodowy i w dodatku spędza z nim noc - ups, tak wyszło, nikt tego nie planował, alkohol na pusty żołądek i masa stresu wcześniej to nie są dobrzy doradcy. Teraz jednak trzeba się zmierzyć z konsekwencjami. Bliscy panny są pewni, że chłopakowi chodzi o kasę, bo przecież inaczej nikt by się za Yayą nie obejrzał Inna sprawa, że jej postać tu przez większość czas z początku jest nieszczęśliwa i w niektórych scenach nie wygląda najlepiej gdy płacze. Mario jest doskonały w tej roli młodego gniewnego - nie mogę się nazachwycać . Jest zdecydowany, gwałtowny gdy trzeba i całuśny (jestem w szoku - w trzech odcinkach było więcej kissów - najczęściej ładniejszych wallkisów - niż w przeciętnym lakornie rom-komowym ) a przystojna twarz nie boli . I pomyśleć, że w Rising Sun I Mario wydał mi się drętwy - ale chyba trochę był, i w moich oczach Nadech ukradł mu dramę rolą drugoplanową Ale i tak panowie zdobyli wtedy jakąś nagrodę dla najlepszej pary i tu się zgadzam - to był cudny bromans spokojnego, racjonalnego Takeshi i żywiołowego Ryu
A teraz rozkwita piękny, choć nieco burzliwy romans i jeszcze wcale, a wcale się staram nie obawiam co będzie w drugiej części, gdy wszystko stanie na głowie i minie kilka lat
Jedziemy do Phuket
A teraz uciekamy na wieś i następny spam będzie stamtąd
Aragonte - Czw 08 Wrz, 2022 13:12
| Trzykrotka napisał/a: | słodkie sceny narzeczeńskie wraz z komicznym zamawianiem pierścieni |
Ach tak, zamawianie pierścieni Ileż to razt ten młodziutki Uk obstalowywał takowy pierścionek?
Admete - Czw 08 Wrz, 2022 18:07
Z ciekawostek - Na Amazonie pojawiło się kilka dram - między innymi 1 sezon Stranger i Flower of Evil. W przeciwieństwie do Netfixa tutaj nie ma polskich napisów.
Trzykrotka - Czw 08 Wrz, 2022 18:54
| Aragonte napisał/a: | Ileż to razt ten młodziutki Uk obstalowywał takowy pierścionek? |
Siedem! A Mu Deok była pewna, że w domu przy sprzątaniu znalazła jeszcze kilka i wybierała się ich szukać
Widzialam zdjęcia promujące dramę, jakaś sesję fotograficzną z całą czwórką panów oraz jedną panią, wszyscy w czerni - główna para nie dość ze cudownie zagrała swoje role, to jeszcze świetnie razem wygląda, we współczesnej stylizacji tez. Są do siebie fizycznie podobni, choć pan znacznie wyższy.
Aragonte, a scena, w której pijaniutkie Mu Deok i "służka" Kim usiłują latać?
Piękny ten lakorn, o rany... Szkoda ze melo, bo tego nie lyknę.
Ale spam chętnie obejrzę
BeeMeR - Czw 08 Wrz, 2022 19:39
Ja tak naprawdę nie wiem, czy to melo, początek na pewno, dużo łez i szarpaniny emocjonalnej, pierwszy odcinek był zdecydowanie mało dobry, no ale musiał przedstawić wszystkich knujów i odpowiednio zahukaną główną. Lakorny jednak lubią zmieniać rytm i od wyjazdu na wieś to raczej obyczaj z prześlicznym wątkiem miłosnym - pan od razu przyznał się ojcu, że niechcący zaciążyli i teraz zamierza dorosnąć do ojcostwa. Ojciec jest świetny, najchętniej by synowi przetrzepał skórę, ale wnukowi ani jego matce włos nie spadnie z głowy. Para dogadała się, na razie mają status współlokatorów, ale zerkają na siebie gdy drugie nie patrzy że iskry idą
wpadłam po uszy i chcę, żeby mi tego szybko nie zepsuli Na wsi panna odżyła i bodaj pierwszy raz w życiu jest szczęśliwa, tak zwyczajnie i po prostu, a Yaya wreszcie wygląda ślicznie.
Nie było ani pół sceny haha-śmiesznej! Komediowe sytuacje wygrywane są lekko, jak lubię. Zachwyconam
Nie wiem czy wrzucałam mv
https://www.youtube.com/watch?v=Cf8BQsyF2nk
Loana - Czw 08 Wrz, 2022 19:45
O, to poczekam, aż skończysz oglądasz i ocenisz, bo brzmi ciekawie
Trzykrotka - Czw 08 Wrz, 2022 22:45
To ja sobie chyba nazbieram tego Romea na kiedyś.
Dziś przed meczem wrzuciłam jeden odcinek, Once Upon The Small Town .
Bardzo przyjemne. Śliczne zielone przestrzenie, wieś, kury, indyki i kozy, pola ryżowe, ludzie może i głośni i zbyt bezpośredni, ale życzliwi. I w tym wszystkim młody, odstrojony, ładniutki weterynarz prosto z Seulu, który na jakiś czas musi przejąć klinikę weterynaryjną dziadka. Tam mopsiki i inne pieszczochy, tutaj kozioł w rui i indyk z uszkodzoną łapą. Do tego ładna policjantka, która będzie przewodniczką pana doktora po tym nowym świecie.
Znajomy widok, bo wieś, a przynajmniej wjazd do niej, to Lotosowa Wioska z Hwayugi. Bardzo podoba mi się strona wizualna i tematyka. Wolałabym jednak innych aktorów. Nie znam pana, ale jest ładny i uprawia underacting... Nie wiem czy nie jest trochę za mało wyraźny. Pani jednak, z najmodniejszą szminką na ustach, aż nadto jest idolką, a nie wiejską policjantką
BeeMeR - Czw 08 Wrz, 2022 23:12
Jeszcze poczekaj z Romeem, bo tam.podejrzewam będą cuda w drugiej części ja już jestem przyzwyczajona, umiem ignorować niechciane wątki
Admete - Pią 09 Wrz, 2022 08:49
Krótka zapowiedź nowego seguka - może w końcu coś dobrego:
https://www.youtube.com/watch?v=BTnHg94swwc
BeeMeR - Pią 09 Wrz, 2022 09:23
Odnośnie drugich sezonów - kręcą drugą część Zielarza - nic dziwnego, po przednia drama była generalnie bardzo dobra (zwłaszcza jeśli puścić w niepamięć haha-śmieszne wstawki z początku i końca )
A póki co sielska wieś z Romea
Mogłabym tam mieszkać
Powolne poznawanie się, ustalanie status quo związku i omawianie przyszłości - razem czy osobno?
Ojciec i młodsza siostra chłopaka (ona dziś śpi ze mną!)
dom - główny budulec to glina, ale zachwycają mnie między innymi książki leżące wszędzie w lekkim nieładzie - to taki swojski widok (bo wiecie, jak książki są równiutko poukładane na półkach to sprawiają na mnie wrażenie li i jedynie ozdoby )
Budujemy własny dom - z gliny, a jakże
Twoje mydło ładnie pachnie (tak, to na pewno tylko mydło ) też mnie możesz powąchać
musicie jakoś przeczekać mojego hopla, można ignorować )
|
|
|