To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

Agn - Czw 16 Paź, 2014 16:12

Hej, kogo rozczulić? No kogo? Kogo? KOGO???

Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 16:34

Cudnie razem wyglądają :serce:
BeeMeR napisał/a:
Niemniej na Wasze wrażenia czekam - to może być niezła pożywka dla wspólnego seansu :mrgreen:

Już mi to przyszło do głowy, ale nie wiem, czy będą chętni :wink:

Agn - Czw 16 Paź, 2014 16:50

Aragonte napisał/a:

Ja nic nie chcę mówić, ale jemu ślicznie w tym kapelusiku. :serce:
Aragonte napisał/a:
Już mi to przyszło do głowy, ale nie wiem, czy będą chętni :wink:

Obawiam się jednak, że ten film jest jednakowoż zbyt porządny na wspólny seans. Bo po ostatnim wspólnym oglądaniu doszłyśmy do wniosku, że najlepiej oglądać tak wspólnie coś absolutnie durnego. ;)
Co nie zmienia faktu, że wspólne podziwianie Junkiego byłoby miodem na mym sercu w ilości obfitej. :mrgreen:

Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 16:55

Jestem dziwnie pewna, że znajdzie się i durny film z Junkim :-P

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Ja nic nie chcę mówić, ale jemu ślicznie w tym kapelusiku. :serce:

Ładnemu we wszystkim ładnie :serduszkate:

BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 16:57

Ładnie im razem :)
Tu też:
http://koalasplayground.c...t-of-two-weeks/

A te zdjęcia na samej górze "zabiję cię tym sokiem" ;)
bardzo mnie rozbawiły :rotfl:
Blondwłosy Junki poniżej mniej :P
http://forums.soompi.com/...5%EC%8A%A4/p372

Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 17:02

BeeMeR napisał/a:
A te zdjęcia na samej górze "zabiję cię tym sokiem" ;)
bardzo mnie rozbawiły :rotfl:

Genialne :rotfl:
Uwielbiam takie zdjęcia z planu i wydurniającego się Jun Ki :rotfl:

Jego zdjęcia z dramową córeczką też uwielbiam :serduszkate:

Nie uwielbiam za to stylistów farbujących Jun Ki na blond :uzi:

Agn - Czw 16 Paź, 2014 17:11

BeeMeR napisał/a:
Tu też:
http://koalasplayground.c...t-of-two-weeks/

Aaaawwww!!! :serce:
BeeMeR napisał/a:
Blondwłosy Junki poniżej mniej :P
http://forums.soompi.com/...5%EC%8A%A4/p372

Cofam swe słowa, że niektórym stylistom należałaby się kara chłosty.
Cofam natychmiast.
ROZSTRZELAĆ ICH BEZ SĄDU!!! :wsciekla:

BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 17:14

A uwielbiasz gify? - tu jest dużo gifów z TW, niektóre zabawne :lol:
http://forums.soompi.com/...5%EC%8A%A4/p375

Blond policjant to jest dopiero porażka... :zalamka:
(na kolejnej stronie)

Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 17:30

Ten gif (i nie tylko ten) jest uroczy :serce:

BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 18:12

Trafiłam na taki opis:

- Time Between Dog and Wolf – Guns, amnesia, undercover operatives, beautiful first love, gorgeous overseas locale, stellar soundtrack, and, oh yeah, six different versions of Lee Jun Ki. I think that about sums it up. HK cops procedural combined perfectly with Korean melo-angst.

- o ile pomysł amnezji nie bardzo mi się podoba, to "six different versions of Lee Jun Ki" jak najbardziej :excited: - pierwsza mi się podobała (jeszcze jak :serduszkate: ), to chyba powoli zaczynam tęsknić za pozostałymi pięcioma ;)
Może jednak jeszcze nie dziś (tylko np. jutro ;) )

Agn - Czw 16 Paź, 2014 18:58

BeeMeR napisał/a:
A uwielbiasz gify? - tu jest dużo gifów z TW, niektóre zabawne :lol:
http://forums.soompi.com/...5%EC%8A%A4/p375

:serce:
Aragonte napisał/a:

To była słodka scena. Ta mała taka promieniejąca, że tatuś bierze ją na barana. I że MOŻE to zrobić. :D
BeeMeR napisał/a:
"six different versions of Lee Jun Ki"

Mnie też to najbardziej przypiliło wzrok do ekranu - och i ach! Będzie cudnie! :serduszkate:
Amnezja... zależy jak podana. Bo jeśli to będzie amnezja od byle klepnięcia w czoło (i np. wybiórcza jak w BBF), to wysiadam.
Acz z drugiej strony nie mówi się Junkiemu "nie".

Wracam do 18. odcinka JG - się dzieje. Won Shina zaraz szlag na miejscu trafi chyba, tak mu Yoon Kang / Hanjo bruździ. Łachachachacha! :twisted:

BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 19:15

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:

To była słodka scena. Ta mała taka promieniejąca, że tatuś bierze ją na barana. I że MOŻE to zrobić. :D
Mnie się ogromnie podobała też scena z utuleniem do snu :serduszkate: - w ramionach. Ja moje trzymam podobnie, to się tym bardziej rozpłynęłam :serduszkate: - tylko daję im rękę nad głowę a nie pod, bo inaczej mi szybko ręka drętwieje i utrudnia potem odłożenie na łóżko docelowe :P

Agn napisał/a:
z drugiej strony nie mówi się Junkiemu "nie".
Ja w ogóle nie mówię Wilczkowi nie - bardzo mi się podoba póki co. Tj. pierwszy odcinek był taki se (też chciałam już dużego JunKi na ekranie :twisted: acz mały był sympatyczny), a w dramie jest pewna siermiężność, ale i tak ogląda mi się świetnie :banan: Zresztą mnie to nigdy nie przeszkadzało w odbiorze :P
Czytałam gdzieś, że Wilczek to ubogi krewny późniejszego Irysa - może i tak, bo Irys był wypasiony, niemniej wynudził mnie nieziemsko między fajnymi akcjami - jakoś dużo lepiej mi się oglądało Athenę, mimo strasznie irytującego Ciapy.

Agn - Czw 16 Paź, 2014 19:19

Cytat:
Mnie się ogromnie podobała też scena z utuleniem do snu :serduszkate: - w ramionach.

To było serio śliczne. :) Normalnie... gdyby jeszcze były jakieś wątpliwości, że Tae San kocha swoją córeczkę, to po tej scenie by opadły. Aczkolwiek już cała drama wcześniej skutecznie to pokazywała.
BeeMeR napisał/a:
jakoś dużo lepiej mi się oglądało Athenę, mimo strasznie irytującego Ciapy.

No tak, ale kogo obchodzi Ciapa? :twisted:

Aaaaaaaiiiiishhh!!! No, Won Shin też swoje zadziałał. Córeczka z tatusiem od razu przygalopowali, by się pochwalić zwycięstwem. Nie bójta się, to Yoon Kang, a nie jakaś popierdółka. Już on was załatwi. Na malinowo. Zwłaszcza, że drama (niestety) chyli się ku końcowi. :twisted:

Edycja: Czy Yoon Kang odwali teraz numer na Robin Hooda? :excited:

Edycja II: Omo! Kanemaru, leć jak wiatr, bo się krew może rozlać! :excited:

Wspominałam może, że znajduję tę dramę zajebistą? Bo nie wiem, czy mogę to napisać, czy też będę się powtarzać. :P

Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 19:45

Jun Ki numery na Robin Hooda ma przetrenowane w innej dramie, znanej Wam ze słyszenia, więc tu pewnie też śpiewająco sobie poradzi :wink:

No dobra, na godzinę znikam (sesja callaneticsu, ech, żebym kiedykolwiek była w 1/4 tak rozciągnięta jak Junki), a potem ramyun z kimchi i zieloną cebulką i jakiś kawałek dramy, żeby lepiej smakowało :mrgreen:

BTW natrafiłam niedawno na naszym forum na głębokie wymiany zdań o BBF - jakaż to była piękna faza :lol:

Agn - Czw 16 Paź, 2014 19:47

JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSTTTTTTTTT!!!!!!!!!! Kanemaru - to się nazywa "mieć wejście"!!! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Edycja: NIIEEEEEEEEEE!!! KANEMARUUUUUU!!! :cry2: :cry2: :cry2:

BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 20:02

Agn napisał/a:
NIIEEEEEEEEEE!!! KANEMARUUUUUU!!! :cry2: :cry2: :cry2:
No właśnie :cry2: :cry2: :cry2:
Oj, zaczęło się :(

Agn - Czw 16 Paź, 2014 20:04

Muszę się odpłakać - no to głupotka. Nadciąga Halloween - co by tu obejrzeć w klimacie?
http://www.dramafever.com...-for-halloween/
Dwójka za mną już łazi. :mrgreen:

Admete - Czw 16 Paź, 2014 20:13

Cytat:
Wspominałam może, że znajduję tę dramę zajebistą? Bo nie wiem, czy mogę to napisać, czy też będę się powtarzać. :P

Miło się czyta takie wyznania ;)

Agn napisał/a:

Liczę na kolejne zachwyty ;)

BeeMeR - Czw 16 Paź, 2014 20:16

Agn napisał/a:
I bardzo słusznie - jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tak seksownie używał wachlarza do walki :serce:
Tj. Lekarz z Faith używał go bardzo zacnie, ale nie aż tak wizualne pięknie - mnie się np, bardzo podoba, jak JunKi odciąga rękę z rozłożonym wachlarzem do tyłu nad głowę po ciosie w ducha - jest to wizualnie piękne wykończenie walki, samej w sobie najczęściej bardzo ładnej :serduszkate: :oklaski:
Za mną chodzi nr 1.

Admete - Czw 16 Paź, 2014 20:46

Aragonte obejrzałam początkową sekwencję w Iljimae i już mi się podoba. Myślę, że konwencja serialu z tym lataniem po dachach nie będzie mi przeszkadzać. Zapowiada się sympatyczne oglądanie :)

Znalazłam jeszcze jeden filmik z Baek Dong Soo - sporo w nim młodziaków. Mnie się akurat bardzo podobały początkowe odcinki dziecięce - bardzo dobry ten dziecięcy aktor odtwarzający rolę młodego BDS - całkowicie profesjonalny w moim odczuciu. Ciekawe, czy zrobi karierę.

http://www.youtube.com/watch?v=1Sl5QGmDbTo

I jeszcze jeden - spoilerowy, ale fajnie zmontowany ( trochę slashowy ;) ):

http://www.youtube.com/watch?v=fA1Jv_xuNbA

Agn - Czw 16 Paź, 2014 21:10

Admete napisał/a:
Miło się czyta takie wyznania ;)

To dobrze. Bo się czasem chcę wstrzymać, ale wobec tego nie będę. ;)
Admete napisał/a:
Liczę na kolejne zachwyty ;)

Obawiam się, że będą.
Nie zniesiecie tego..
BeeMeR napisał/a:
I bardzo słusznie - jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tak seksownie używał wachlarza do walki :serce:

No weź, ja mam teraz zasnąć?!
BeeMeR napisał/a:
mnie się np, bardzo podoba, jak JunKi odciąga rękę z rozłożonym wachlarzem do tyłu nad głowę po ciosie w ducha - jest to wizualnie piękne wykończenie walki, samej w sobie najczęściej bardzo ładnej :serduszkate: :oklaski:

*wyobraża to sobie i już wściekle żałuje, że nie ma przy sobie tej dramy* :frustracja: :frustracja: :frustracja:
Ale będę mieć ją, myślę, już jutro. :P

Pozwolę sobie, albowiem czuję potrzebę usilną podzielenia się. Najwyżej mnie zjecie. ;)

I jeszcze takie ładniutkie reklamowe.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Admete - Czw 16 Paź, 2014 21:12

To drugie zdjęcie rewelacyjne :)
Agn - Czw 16 Paź, 2014 21:24

Mhmmm, Hanjo-san.

Tymczasem król tchórzy i daje plamę za plamą. W chwili obecnej za namową królowej wyda rozkaz aresztowania (a może i śmierci?) na Park Yoon Kangu. No weź, królik, ogarnij się, już ci nie raz strzał deską w łeb groził... :bejsbol:

Aragonte - Czw 16 Paź, 2014 21:33

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Tj. Lekarz z Faith używał go bardzo zacnie, ale nie aż tak wizualne pięknie - mnie się np, bardzo podoba, jak JunKi odciąga rękę z rozłożonym wachlarzem do tyłu nad głowę po ciosie w ducha - jest to wizualnie piękne wykończenie walki, samej w sobie najczęściej bardzo ładnej :serduszkate: :oklaski:

BeeMeR, masz rację, chociaż tego rodzaju sformułowanie nie przyszło mi w swoim czasie - podczas oglądania Arang w całości powtórek pojedynczych odcinków - do głowy.
Ten gest z rozłożeniem wachlarza po walce jest seksowny w wykonaniu Jun Ki :serce: :serce: Jest w tym siła, elegancja, ale także coś władczego :serduszkate:

Aaaaaa, to już wiem, co będę oglądać dzisiaj powtórkowo do poduszki :excited: :love_shower:

Ta drama z duchami z numeru jeden też za mną łazi i pewnie się za nią zabiorę, jak skończą mi się dramy z Junki.
A na razie kombinuję, czy nie namówić kumpeli na świętowanie okolic Halloween właśnie z pewnym Sędzią-Satto oraz duchem dziewczyny z amnezją :mrgreen:

Agn - Czw 16 Paź, 2014 21:39

Aragonte napisał/a:
Jest w tym siła, elegancja, ale także coś władczego :serduszkate:

Przestaniecie? Maupy... Nie zasnę. I chyba skisnę. Czemu ja tego nie wzięłam ze sobą, do ciężkiej zarazy?!
Cytat:
A na razie kombinuję, czy nie namówić kumpeli na świętowanie okolic Halloween właśnie z pewnym Sędzią-Satto oraz duchem dziewczyny z amnezją :mrgreen:

Halloween zobowiązuje - ja na 100% będę oglądała tę dramę. Możliwe, że wciąż będę w jej trakcie. :mrgreen: