Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22
Aragonte - Pon 19 Sty, 2026 12:48
| Trzykrotka napisał/a: | | Dołeczka zacznę, juhu! |
O, na Dołeczka też mam ochotę, widziałam zwiastun.
RaczejRozwazna - Pon 19 Sty, 2026 13:29
A mnie po 29 odcinku Perfect Match szalenie bawi ostatni para Ależ wspaniale się dobrali!
Aragonte - Pon 19 Sty, 2026 14:04
Mnie też się podobali Pani wytresowała pana, jeśli dobrze pamiętam
BeeMeR - Pon 19 Sty, 2026 14:13
| Cytat: | taka luźna uwaga, nie zarzut - widać, że to drama nakierowana na Netflixa i równouprawnienie kobiet | Och tak, ale w nie drażniący sposób - przynajmniee nie dla mnie. Mnie wkurza jak panny/panicze są najlepsze/najlepsi z definicji i wszystko układa im się (mimo drobnych niepowodzeń z początku) bo są główni
Ta poławiaczka napisana jest nieźle - zaczyna od najgorszego dna, przechodzi bardzo trudny trening od najniższego stopnia i awansuje/wypracowuje zyski własną pracą a nie "bo tak" - podobnie odbierałam panie z Are you the one albo Peonii.
Bo np. takie które mają dane z góry "wielkie zyski z handlu którego nie bardzo prowadzą tylko sobie tak o jest" to Destined czy Rising of Ning.
Bardzo mi się pustynne sceny i klimaty podobały
Co z tego, że blueboxowe
Głupotka perłowa:
https://www.youtube.com/shorts/AB5qlgL6aGA
| Cytat: | | No pewnie, że drama o pourazówce to są jaja, nie prawdziwa medycyna | I tu to dopiero jest ideologicznie - tylko w innym temacie - pieniądze dla pacjentów muszą być!
Ja już prawie skończyłam dramę, bo jednak operacje i krzyki to poprzewijałam
| Cytat: | | To My Belove Thief | No szkoda, bo piosenka mi się bardzo podoba i nastawiałam się na seans, bo panią bardzo lubię - spróbuję pewnie i tak
https://www.youtube.com/watch?v=VpIVruHXd6c
Dołeczka też obadam
| RaczejRozwazna napisał/a: | | po 29 odcinku Perfect Match szalenie bawi ostatni para Ależ wspaniale się dobrali! | Mnie też bawili - ja tylko pierwszą i ostatnią parę pamiętam, reszta mi się chyba przewinęła
Tam zresztą wszystkie panie tresowały panów, po części kijem
Aragonte - Wto 20 Sty, 2026 01:45
Hm, co to za drama? Gra nasza Hafciarka:
https://www.youtube.com/watch?v=V6T_ifH1Pjs
BeeMeR - Wto 20 Sty, 2026 09:03
Skończyłam Trauma center - aż dziwne że cud lekarz orkiestra sam siebie nie operował na koniec pasowałoby
Obejrzałam dwa odcinku Tłumacza - wzdech, nudnawe to, przegadane.
Tj. Nie widzę też chemii między głównymi, choć Dołeczek i jego postać mi się podoba, pani jest męcząca nieco (postać) a aktorka nijaka. Nie jest bardzo zła, ale tak kompletnie nieodróżnialna dla mnie od wielu innych. Nie jestem pewna czy mi się chce brnąć dalej, właściwie może sprawdzę dwa ostatnie odcinki
RaczejRozwazna - Wto 20 Sty, 2026 09:55
Against the current. Coś co weszlo albo wchodzi na dniach. Widzialam zajawki, ale zbyt krwawe i ponure dla mnie. Ona będzie grać pokojówkę. Akurat poniższy trailer jest w jaśniejszych barwach ale za to nudny niemilosiernie.
https://youtu.be/rlhC8DAhnNI?si=r46jmbJLu2zmnmit
Aragonte - Wto 20 Sty, 2026 10:55
| BeeMeR napisał/a: | Bardzo mi się pustynne sceny i klimaty podobały |
Jestem właśnie na pustyni i jest tak słodko, że tylko czekam, aż wszystko się zawali i trup będzie ścielił się gęsto
Nic nie może przecież wiecznie trwać...
Aragonte - Wto 20 Sty, 2026 10:58
| RaczejRozwazna napisał/a: |
Against the current. Coś co weszlo albo wchodzi na dniach. Widzialam zajawki, ale zbyt krwawe i ponure dla mnie. Ona będzie grać pokojówkę. Akurat poniższy trailer jest w jaśniejszych barwach ale za to nudny niemilosiernie.
https://youtu.be/rlhC8DAhnNI?si=r46jmbJLu2zmnmit |
Prawdę mówiąc, ten trailer bardziej mnie zachęcił, bo przynajmniej trochę załapałam, kto jest kim Co prawda wygląda na to, że od razu pokazuje, kto z kim będzie na końcu
O, wypatrzyłam zuą księżniczkę z Double.
RaczejRozwazna - Wto 20 Sty, 2026 11:04
Skończyłam Perfect Match. Wprawdzie irytowały mnie trochę ostatnie odcinki, sprawa kryminalna, dalsze przeczołgiwanie ostatniego zięcia (ileż można..) ale ostatecznie usatysfakcjonowanam Bardzo mi się na koniec ogólna szczęśliwość podobała.
Równie bardzo podobała mi się słabość mamuśki do tego ostatniego łobuza. Bardzo to prawdziwe.
BeeMeR - Wto 20 Sty, 2026 11:26
| Cytat: | Jestem właśnie na pustyni i jest tak słodko, że tylko czekam, aż wszystko się zawali i trup będzie ścielił się gęsto
Nic nie może przecież wiecznie trwać | oj tak, i to z grubej rury
Potem będzie dużo do przewinięcia
No chyba, że czas odstawić dramę gdy jest pięknie i słodko
Tłumacza odstawiłam - to wyraźnie nie moja bajka.
| Cytat: | | Równie bardzo podobała mi się słabość mamuśki do tego ostatniego łobuza | o tak, mi też. I ewidentna sztama zięciów
Aragonte - Wto 20 Sty, 2026 11:44
| BeeMeR napisał/a: | oj tak, i to z grubej rury |
Ale mam nadzieję, że przyboczny głównego przeżyje? Mam do niego słabość
BeeMeR - Wto 20 Sty, 2026 12:08
Na pewno zginie ktoś inny, on chyba nie - ale nie pamiętam już szczegółów. Tylko że będzie potem bardzo długie rozstanie (pani będzie rozwijać biznes i przyjaźnie kobiece)
Aragonte - Wto 20 Sty, 2026 12:18
Mam już obstawione kilka śmierci
No nic, najwyżej będę oglądać mniej uważnie, mam coś do wyszywania
A propos kręcenia scen z fruwającymi wuxia - widziałyście, jak to wygląda?
https://www.youtube.com/shorts/tt5SFgljI6c
Prawdę mówiąc, moim zdaniem nawet w tej uprzęży i na sznurach to wymaga kondycji, zwinności i ogółem sprawności fizycznej.
Trzykrotka - Wto 20 Sty, 2026 13:55
Nie wiem, czy a nie mam ostatnio nastroju, czy co się dzieje, ale jakoś nie mam przyjemności z oglądania. Tłumacza na razie trzymam w odwodzie, na inne czasy. Idol I - rany, co za snujowa jest ta drama Wczoraj już mi cierpliwości zabrakło i przewijałam ile się da. Liczyłam na coś prawniczego lub kryminalnego, a to niemal melo... Masę dłuuugich ujęć jak ktoś patrzy, jak stoi, jak myśli... I smutna muzyka. Głównych chętnie obejrzałabym w czym innym i niekoniecznie razem.
Aragonte - Wto 20 Sty, 2026 14:25
Masz głupotkę do pośmiania się - zahacza i o Koreę, i Chiny, i Indie
Oby się otworzyło...
https://x.com/MrMekzy_/status/2013320742423638483
Trzykrotka - Wto 20 Sty, 2026 21:00
Świetny młody, dobrze podpatrzone To serduszko w scence koreańskiej mnie zabiło
Beyong The Bar - powolutku sobie oglądam, ale z przyjemnością. Miałam spory post od prawniczych dram, a teraz jest ich wysyp.
RaczejRozwazna - Wto 20 Sty, 2026 21:33
A ja miałam wolny dzień i nabrało mnie na powtórkę fragmentów "Dreaming back to the Qing Dynasty". Ależ ja lubię tych młodych To jest jedna z tych dram, które działają absolutnie odświeżająco. A powtórzyć ulubione fragmenty można w jeden dzień.
Ciągle czekam na coś dobrego w wydaniu tego Wang Anyu.
BeeMeR - Wto 20 Sty, 2026 22:18
On miał bardzo dobrą rolę w tej sportowej dramie, no i wyjątkowo kiepską w ośmiornicy 2
Jeszcze na pewno zagra coś dobrego, oby
Zamierzam sama sprawdzić Romance in the Alley
RaczejRozwazna - Wto 20 Sty, 2026 23:01
To sprawdź i daj znać Szkoda, że ta drama, w której grał z Zhao Lusi (a drugim był scholar z Love like the galaxy) była z tych powłóczysto-niesamowito-nieoglądalnych
Widziałam fragmenty tej dramy sportowej, rzeczywiście miał dobrą rolę, ale nie przepadam za wątkiem starsza ona - młody on, zwłaszcza jeśli dotyczy jakiejkolwiek relacji nauczyciel-uczeń.
Ta dzieweczka chyba w ogóle zniknęła? Ona miała bardzo normalną i bardzo niedramową urodę. Bardzo bym chciała więcej dram z tak normalnie wyglądającymi bohaterami....
Admete - Śro 21 Sty, 2026 14:37
| Trzykrotka napisał/a: | | Miałam spory post od prawniczych dram, a teraz jest ich wysyp. |
Oglądałaś "Good Partner"? Jeśli nie, to może spróbuj. Mnie się podobało.
RaczejRozwazna - Śro 21 Sty, 2026 16:23
A jednak ta aktorka z Dreaming Back gra! Nawet za bardzo się nie zmieniła (nie zrobiła ) tylko makijaż dają jej mocniejszy. W ubiegłym roku wyszła nowa koronerka z nią w roli głównej. Trailer horrorzasty, nie mam zamiaru oglądać, ale cieszę się, że ona dalej jest w chińskim dramalandzie.
https://youtu.be/MZ34NjA8Ks8?si=Ybl_zSti3Mu97HuR
Trzykrotka - Śro 21 Sty, 2026 19:14
| Admete napisał/a: |
Oglądałaś "Good Partner"? Jeśli nie, to może spróbuj. Mnie się podobało. |
Zapiszę sobie Na razie myślałam o Pro Bono i Och My Ghost Clients.
BeeMeR - Śro 21 Sty, 2026 20:09
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Szkoda, że ta drama, w której grał z Zhao Lusi (a drugim był scholar z Love like the galaxy) była z tych powłóczysto-niesamowito-nieoglądalnych | O tak, próbowałam
Nie dało się
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Widziałam fragmenty tej dramy sportowej, rzeczywiście miał dobrą rolę, ale nie przepadam za wątkiem starsza ona - młody on, zwłaszcza jeśli dotyczy jakiejkolwiek relacji nauczyciel-uczeń. | Rozumiem, tu ona go oddała innemu trenerowi zanim zaczęła z nim sypiać Mnie się drama podobała dopóki nie stali się parą, potem się posypało moim zdaniem, acz scenę miłosną mieli ładną.
Powolutku obejrzałam A Love Never Lost (2025) - tj tyle ile mi sprawiało przyjemność, potem już tylko zerknęłam na końcówkę
To drama historyczna, bez słodzenia i romansu wlekącego się przez cały czas. Tytułowa miłość to do ojczyzny. Turbulentne czasu końca dynastii Qing, prób rewolucji i zaczątków republiki. No i jak mój ulubiony bohater zginał to mi się skończyła wena do oglądania
I bynajmniej nie był ty Li Xian, do którego też mam słabość, bo ona aukrat grał mocno szemraną postać arystokraty, któremu się wydawało, że wszystko może, tylko aktor, którego kojarzę z Legendy o Magnacie, którą poprzewijałam i właśnie jego wątek mnie zainteresował jako jedyny, bo główny magnat prawie wcale. Romansu głównego tam było tyle co kot napłakał, w dodatku panna zachowywała się jak nastolatka, co zupełnie nie pasowało do pana, który zajmował się interesami i zemstą, a jeszcze było pełno bzdur w fabule - jakieś atakujące wilki, ludzie pojawiający się nagle z Mongolii - ech, szkoda gadać.
No ale był też wraży generał, nieszczególnie piękny, ale bardzo charyzmatyczny i o wspaniałym głosie - pierwsza narzeczona magnata puściła go w trąbę dla tego generała i ja ją doskonale rozumiem
To był piękny, choć trochę tragiczny romans
Rzut oka:
https://youtu.be/CqRaaUvUq_o?si=3YXlFWkVPYtHSirm
https://www.youtube.com/shorts/9HR_PuVheqA
Admete - Czw 22 Sty, 2026 11:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Na razie myślałam o Pro Bono i Och My Ghost Clients. |
Pro Bono jest w porządku, natomiast tego drugiego nie znam, bo serialu nie ma w dostępnych streamingach, a mnie się już odechciało szukać po Sieci.
|
|
|