Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
Aragonte - Wto 30 Sie, 2022 16:25
Ale się trochę pogubiła w Seulu i głodna wróciła
Loana - Wto 30 Sie, 2022 16:55
Widziałam rano przy śniadaniu, fajny odcinek Ale kolejki okropne, w sumie dlatego ja nie lubię takich miejsc, bo nie ma tam co ciekawego zrobić, a kupić nic normalnie się nie da
Admete - Wto 30 Sie, 2022 18:51
9 odcinek Joseon Psychiatrist bardzo mi się podobał - trochę zabawny, trochę wzruszający.
Trzykrotka - Wto 30 Sie, 2022 22:37
Do mnie właśnie leci... Dobrze, że ci się podobał, bo ten ostatni był faktycznie trochę słabszy - ten o kwiatkach - trucicielach.
Przez mecz nic dziś nie obejrzę, ale Alchemy już mam do końca.
Aragonte - Śro 31 Sie, 2022 10:55
Też mam, ale chyba zbiorę całość, żeby mieć na własny użytek.
Oby siostry Hong nie skopsały scenariusza Chciałabym czekać na grudzień i drugi sezon z poczuciem, że czeka mnie coś milego, a nie wkurzajka
Admete - Śro 31 Sie, 2022 11:15
Joseon Psychiatrist ma tylko 12 odcinków.
Trzykrotka - Śro 31 Sie, 2022 12:26
| Admete napisał/a: | | Joseon Psychiatrist ma tylko 12 odcinków. |
Właśnie to zobaczyłam i trochę mi żal. Chętnie obejrzałabym więcej odcinków. Ale może lepiej tak, niż rozwadnianie treści w nieskończoność.
BeeMeR - Śro 31 Sie, 2022 14:00
Też nie wiedziałam, że to krótkie - ale lepiej za krótkie niż za długie
Widziałam zwiastun Lai Kinnaree/ The Kinnaree Conspiracy czyli kostiumowej dramy Yayi i Nadecha na którą czekam, a która zacznie emisję w październiku. Ponoć miała być nadawana wcześniej niż Bad Romeo (zdjęcia zakończono jakiś czas temu) ale reżyser miał zawał i powoli dochodzi do siebie, wcześniej o dwa lata odłożono produkcję bo pandemia, oby już żadnych więcej niespodzianek tego typu
Po czysto bajkowej Księżniczce Nadech mówił, że chciałby zagrać postać złego - no to albo mu się udało (jemu się zawsze udaje - chciał zagrać yakuzę -> Rising Sun, chciał kobietę -> LLSR, albo zna swoje przyszłe projekty albo wychodzą mu na przeciw ) albo postać będzie złożona i będzie ewoluować, albo może zginie na koniec bo z boranami jak z segukami - nigdy nic pewnego póki się nie skończą - ja w każdym razie pojęcia nie mam jak będzie i o co chodzi i nie zamierzam doczytywać póki nie obejrzę
zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=nWxBpAcjMWc
Trzykrotka - Czw 01 Wrz, 2022 09:25
Lubię Nadecha jednak w "dobrej" formie. Widzę to wyraźnie w bliźniakach - jako roześmiany i wygłupiający się doktor Nok podoba mi się bardziej niż jako spięty, choć bardzo elegancki Pram. Poszłam wczoraj z kolejnym odcinkiem, bo jak kiedyś Admete, miałam ochotę na coś zwyczajnego. O ile zwyczajnością można nazwać małżeństwo na pokaz i rodzinne hocki- klocki, które tam się wyprawiają. Anyway - wyluzowany i zwyczajny Nadech jest najlepszy.
Obejrzałam po angielsku 13 odcinek Alchemy of Souls.
"Służka" Kim to "maidserwant" - mimo wszystko tłumaczyłabym to jakoś inaczej. Służkę postawiłabym w jednym rzędzie z księciem koronnym
Robi się coraz poważniej. Już ewidentnie jest pokazane, że Mu Deuk jest zaginioną dziedziczką rodu Jin. Nie tylko my to wiemy, ale chyba główny Zły też się domyśla. Do akcji wkracza też fałszywa królowa - może ktoś się domyśli, że taka z niej królowa, jak z Me Deok służąca.
Podobało mi się, że mimo powagi tego, co się działo w siedzibie złego Jina przemycili też trochę humoru. Uk znów przywołuje pomoc poprzez "jajo milości" czyli nefrytowy talizman - i tylko prosi Mu Deok żeby nie wypytywała, jak mu się to udało (ach, te tajemne więzi między kochankami ). Zaś "książę koronny" nie może pojąć, jak można było tak nakłamać - żeby dwie głowy dwóch poważnych klanów pokłóciły się o... miodowe ciasteczka....? Obie "głowy" mają czerwone uszy, bo nie da się ukryć - pożarli się o ciasteczka "służki" Kim
Trzykrotka - Czw 01 Wrz, 2022 10:17
Niezależnie od tego, czy dojdzie do projektu czy nie - wyobrażacie sobie dramę z tymi dwiema drewnianymi paniami?
https://www.dramabeans.co...august-31-2022/
Strach się bać...
BeeMeR - Czw 01 Wrz, 2022 11:38
| Trzykrotka napisał/a: | | wyobrażacie sobie dramę z tymi dwiema drewnianymi paniami? | Powinny dostać jeszcze w bonusie jakiegoś młodzika - idola
| Trzykrotka napisał/a: | | wyluzowany i zwyczajny Nadech jest najlepszy. | Och tak, a uśmiech z dołeczkiem przeuroczy nie bez powodu ogromnie lubię jego wczesne dramy, w dużej mierze radosne, przynajmniej w wątkach miłosnych , ale jako khun Charles też miał swoje zalety, oj miał Nie wiem doprawdy komu bardziej miękły kolana w GRGR, żonie, którą odzyskiwał czy widzom
Mnie się póki co zwiastun nie podoba, jest chaotyczny i mroczny, ale dramy jestem ciekawa i ról też. Większe mam obawy odnośnie Yayi. bo jej na super poważnie i smutno nie lubię, jak np. w Nakee 2 albo tam, gdzie była mściwym duchem i to było dla mnie nieoglądalne. No ale nie będę oceniać przed seansem
Admete - Czw 01 Wrz, 2022 12:47
W kolejnych odcinkach Wish atmosfera się zagęści, bo do akcji wkracza ta pokręcona dziewczyna z sierocińca. Mam jednak nadzieję, że i ona jakoś wyprostuje swój los. Myślę, że gangster ją kocha i może to będzie dla nich obojga jakieś rozwiązanie. Wzruszyłam się przy historii pani, która choruje na demencję.
Trzykrotka - Czw 01 Wrz, 2022 21:44
Chyba dokończę Alchemy żeby potem spokojnie móc oglądać inne dramy. Póki co jestem po 14 odcinku. Uk zdobywa kolejne stopnie wtajemniczenia w błyskawicznym tempie. Mu Deok przechodzi na służbę do Yula - oto skutki zakładów z rodziną królewską. Kissu się odbył. Generalnie atmosfera się mocno zagęszcza.
BeeMeR - Pią 02 Wrz, 2022 09:28
Panyachon_Kon_Krua (2012)
Bzdura na resorach: córeczka gubernatora cośtam studiuje, chce brać udział w konkursie na najlepszy scenariusz, są wakacje, zatrudnia się w celu zebrania informacji z pierwszej ręki jako służąca-pokojówka w rezydencji super-hiper bogatej i pokręconej rodzinki, w takim niedorzecznie wielkim domu, doświadcza wszystkiego, od próby molestowania przez inną służącą o specyficznych preferencjach seksualnych, przez mobbing innej zazdrosnej służącej próbującej ją wrobić w różne paskudne sprawy i doprowadzić do jej wyrzucenia z hukiem, zaloty nietrafionego Romeo, próby porwania, przeróżne dziwaczne sytuacje rodzinne oraz - last but not least - spotyka siostrzeńca pani domu, z którym splatają się jej drogi życiowe, a który poświęca jej więcej uwagi niż by (początkowo) chciała, wypytując o szczegóły z jej życia, a im bardziej on pyta, tym bardziej panna ściemnia na poczekaniu, prowokując nowe pytania i tak bez końca
Panna ma przyjaciela z dzieciństwa, omc chłopaka który również zatrudnia się tamże by ją wspierać, chronić i pilnować swojej omc dziewczyny i to jest chyba pierwsza drama, w której "childhood friends" decydują ostatecznie, że są jednak sobie przeznaczeni inaczej niż jako przyjaciele a pan interesuje córką "pracodawców", więc nie zostaje na lodzie. Hurra, da się
Obejrzałam w dużej mierze z przyjemnością, bo romans jest śliczny i słodki w głównym wątku romantycznym , a para doskonale dobrana przynajmniej przez pierwsze 2/3 dramy, bo potem drama popełnia sepuku w tym temacie i dopiero w ostatnich 15 minutach pozwala młodym się dogadać. Ech, no niestety tak bywa nie tylko w lakornach.
Niestety jako całokształt lakorn jest mocno oldskulowy i haha-wrzeszczany w scenach zbiorowych , polecić więc nie mogę
Obejrzałam głównie ze względu na parę, Mark i Kimberly którą często widziałam na miejscu drugim par prawdziwych i dramalandowych po Yayi i Nadechu - i faktycznie mają bardzo udaną chemię, a zwłaszcza on ślicznie na nią patrzy
Żebyż tylko drama była lepsza w końcowej części
https://www.youtube.com/w...v1yYRxQxVk&t=5s
Loana - Pią 02 Wrz, 2022 12:36
| BeeMeR napisał/a: | Panyachon_Kon_Krua (2012) (...)
Panna ma przyjaciela z dzieciństwa, omc chłopaka który również zatrudnia się tamże by ją wspierać, chronić i pilnować swojej omc dziewczyny i to jest chyba pierwsza drama, w której "childhood friends" decydują ostatecznie, że są jednak sobie przeznaczeni inaczej niż jako przyjaciele a pan interesuje córką "pracodawców", więc nie zostaje na lodzie. Hurra, da się |
Co to znaczy omc?
I z opisu sądząc to naprawdę wygląda na fajną historię i ładny romans, ale jak mówisz, że znowu musieli skopać na końcu to nie będę brała, ostatnio mam alergię na rozstania na końcu, nieważne jak oczywiste i potrzebne -_-'
Oglądam sobie dalej na spokojnie po odcinku "The Ghost Detective", po raz drugi - i coraz bardziej mi się ta drama podoba. Doczytałam w opisie, że ta drama nie ma w ogóle tagu głównego "romance" - i w sumie jak się zastanowić to tak, może nie mieć,bo ten romans nie jest główną osią tej historii. Ale muszę to przyznać aktorom, że pomimo tego jest tak dobrze rozegrany, że naprawdę byłam zdziwiona, że jest tylko wspomniany. Świetną chemię mają główni bohaterowie i przepięknie to rozgrywają. W sumie oni się dopiero poznają i tak naprawdę drama się zamyka chyba w miesiącu czasu (plus ostatni odcinek ma dłuższą przerwę), w całej dramie nie ma ani jednego pocałunku (żałuję ), nawet nie ma za bardzo słów i deklaracji, ale będzie to na pewno jeden z ładniejszych romansów dla mnie. Nawet bez tego happy endu.
Widziałam ostatnie sceny z "Alchemy of Souls", bo mi mocno spojlery latają na socialmediach. Nom. Hmm. No w sumie dobrze, że mają byc dalsze odcinki
Ale tutaj ktoś ładnie podsumował siostry Hong https://www.facebook.com/...10036659359440/
BeeMeR - Pią 02 Wrz, 2022 13:35
| Loana napisał/a: | | Ale tutaj ktoś ładnie podsumował siostry Hong | dobre
Lakorn jest sympatyczny i romans (do czasu) ładny, bohaterowie sympatyczni oboje, bez przemocy (no,jeden złol oferował pani, że zostanie "jej mężem", główny na pewnym etapie myślał, że ona jest kochanką a nie córką gubernatora i cośtam jej głupiego nagadał jak to się niewłaściwie prowadzi, ale ogólnie było miło i przyjemnie) ale niestety skopany jeszcze ze trzy odcinki przed rozstaniem, a rozstanie bez sensu na rok (wyjazd za granicę) wrzaskliwość scen gdzie występuje cała służba była okropna, przewinęłam wszystko. Nic to, zapamiętuję wybiórczo i czekają na mnie nowe lakorny
Acha, rzecz się działa w większości w rezydencji, ale obligatoryjny wypad dwójki głównych na wyspę dla relaksu, który się zakończył wspólnym noclegiem pod skałą w czasie sztormu był
Loana - Pią 02 Wrz, 2022 16:11
Kupiłam sobie właśnie bilet na online-fanmeeting z ParkEunBin Jutro rano ma być, dzień przed jej 30 urodzinami. Mam nadzieję, że uda mi się to ogarnąć na moim laptopie, bo tam spore wymagania sprzętowe są... Ale mąż ma mi pomóc to dzisiaj ustawić.
Już się cieszę, bo rzadko mi się zdarza trafiać na jej transmisje na żywo na Instagramie, plus ich nie rozumiem, bo ona nie za dobrze mówi po angielsku i zawsze tylko po koreańsku rozmawia. A tu mają być napisy podobno - na to liczę
Aragonte - Pią 02 Wrz, 2022 16:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Chyba dokończę Alchemy żeby potem spokojnie móc oglądać inne dramy. Póki co jestem po 14 odcinku. Uk zdobywa kolejne stopnie wtajemniczenia w błyskawicznym tempie. Mu Deok przechodzi na służbę do Yula - oto skutki zakładów z rodziną królewską. Kissu się odbył. Generalnie atmosfera się mocno zagęszcza. |
Ja jestem bodajże przy szesnastym odcinku, pewnie w ten weekend dokończę dramę. Dobrze, że ma mieć drugi sezon, bo byśmy pluły na siostry Hong jak po Hwayugi Jeśli od razu zaplanowane zostały 2 sezony AoS, to nie będę się czepiać dramatoz.
I niech nie zepsują fajnego frenemy/bromance, jaki im wyszedł w relacji Jang Uka i "księcia koronnego".
Kissu bedzie jeszcze inne, widziałam na Tumblrze
Admete - Pią 02 Wrz, 2022 21:14
Loano widzę, że się wpisałaś pod ostatnim filmikiem Wioli
Trzykrotka - Sob 03 Wrz, 2022 09:10
| Aragonte napisał/a: | Kissu bedzie jeszcze inne, widziałam na Tumblrze |
Widzialam! Łącznie z bts Przecież bez spoilerów się nie da
Wczoraj podgoniłam Psychiatrę oraz wcześniej lakornowych bliźniaków, więc z Alchemy jestem nieco w tyle. Mało czasu. Ostatni odcinek jaki widzialam był dość mriczny, jak trening tej złodziejki, którą nieślubny Jin - Złol chce podsunąć przyrodniej siostrze. Zaliczyłam sprzeczki i jadeitowe jajo i gmeranie w błotku żeby je wydobyć. Będę powoli kończyć, choć przydałoby się szybko - za chwilę Małpa!
Loana Ale miałaś świetny pomysł z tym fanmityngiem! Opowiesz pitem jak było? OMC to 'o mało co. "
Odnośnie bliźniaków - to choć wiem, że Pat jest marudna jak mało kto, królowa dąsow i kręcęnia nosem, to mimo wszystko nie zasłużyła na takie okropne odprowadzenie do domu męża, z ciskaniem na łóżko, oraz połową wsi zaglądającą w okna żeby sobie na małżeńskie zapasy popatrzeć. A wcześniej mężuś, cały uchachany, razem z mamusią zresztą, siłą wstawili ją na pakę ciężarówki
Ktoś do mnie zadzwonił kiedy to oglądałam i biorę poprawkę, że była to jakaś beka, ale mialam ciary i dyskomfort.
BeeMeR - Sob 03 Wrz, 2022 09:39
| Trzykrotka napisał/a: | | OMC to 'o mało co. " | Tak, umknęło mi, przepraszam
O fanmityngu opowiedz
To odprowadzanie nie tylko do domu, ale do sypialni przez rodziców młodych tudzież pakowanie ich do łóżka, nawet nakrywanie kołdrą i tak udzielanie ostatecznych błogosławieństw związkowi to jest ewidentnie jakowaś tradycja, bo ja to już dobre kilka razy widziałam, w różnej formie, radosnego hihi-haha też. W zielarzu ojciec panny młodej wracał kilka(naście?) razy pod byle pozorem, haha-jakie-to-śmieszne...
Ja myślę, że doktor chciał to mieć po części za sobą, żeby sobie postronni poszli, po części droczy się z młodą żoną, może i nie najładniej postępuje, zwłaszcza, że nie jest super mega szczery jeśli idzie o powody ożenku, ale jej fochy są gorsze jak dla mnie
Aragonte - Sob 03 Wrz, 2022 12:23
| Trzykrotka napisał/a: | Widzialam! Łącznie z bts |
Ooo, to ja bts-ów nie widziałam, muszę nadrobić
Mam obejrzane 18 odcinków Alchemy of Souls i powiem tak: działo się
Admete, może daj jednak szansę i obejrzyj sobie ten sezon? Romans nie jest najważniejszy, IMHO, fabularnie jest naprawdę nieźle, czasem lekko i zabawnie, czasem ciut mrocznie.
Admete - Sob 03 Wrz, 2022 12:45
Może...Jak znajdę czas. Na razie sobota, a ja w pracy - w sensie, siedzę i obmyślam różne rzeczy. Na przykład sprawdziany i powtórki W najbliższym tygodniu mają spokój, ale od kolejnego wszystkim wpisałam sprawdziany. Będę poprawiać Sama sobie daję pracę
Aragonte - Sob 03 Wrz, 2022 13:01
A, racja, teraz to masz co innego na głowie, na chwilę zapomniałam, sorki
Chodzi mi tylko o to, żebyś nie skreślała AoS z uwagi na romans, bo fabularnie jest naprawdę nieźle. Ja mam teraz tak
Oczywiście nie wykluczam, że zakończenie mnie wkurzy ale na razie oglądam z wielką przyjemnością i śledzę, jak splatają się poszczególne wątki, te z przeszłości i z teraźniejszości. Bardzo zręcznie to jest utkane i mam sporo frajdy ze śledzenia tego, jak siostry Hong to skonstruowały. Teraz np. akcja jest bardzo wielowątkowa i wcale nie pojawia się co i rusz nasz główny bohater, ale nadal jestem wciągnięta.
Część fabuły z tych ostatnich odcinków przypomina mi trochę historię z kryminału czy horroru typu: odludzie, dom odcięty od świata i morderca/upiór polujący na bohaterów A poza wszystkim innym to przesłanie, jakie na razie jest przemycane, jest niegłupie - że czasem najważniejszą decyzją, jaką można podjąć, mając dostęp do nadludzkiej mocy, jest wyrzec się z jej korzystania dla większego dobra
Aha, nie będę też narzekała na drugie kissu - było całkiem, całkiem
Admete - Sob 03 Wrz, 2022 18:27
W poniedziałek zaczyna się nie tylko Law Cafe, ale także Once upon a small town.
https://www.youtube.com/watch?v=IQLcz6wLNg0
Ma być na Netfixie, gdyby ktoś miał ochotę.
|
|
|