To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Tamara - Pią 20 Wrz, 2019 15:22

Wiele osób lubi również disko polo , co nie zmienia faktu że to chłam, nie muzyka :-P
Akaterine - Pią 20 Wrz, 2019 20:26

Tamara :cheers: :lol:
Aragonte - Pią 20 Wrz, 2019 22:27

Tamara napisał/a:
Wiele osób lubi również disko polo , co nie zmienia faktu że to chłam, nie muzyka :-P

Nie no, ja nie bronię przecież ani Achai, ani disco polo, no gdzieżby :-P Stwierdzam tylko smutny dla mnie fakt, że to się wielu osobom podoba lub podobało (bo pewnie część wyrosła).

Agn - Pią 20 Wrz, 2019 22:53

Nadal sie im podoba. I ganiaja jak kot z pecherzem po kolejne tomy. Rzygac sie chce.
Aragonte - Pią 20 Wrz, 2019 23:22

Napisałam, że część wyrosła, bo widziałam sporo komentarzy na forach itd., że w wieku okołogimnazjalnym "Achaja" wydawała się świetna, a podczas powrotu po latach (i po przeczytaniu wielu innych, lepszych książek) już niekoniecznie.
Admete - Pią 20 Wrz, 2019 23:56

Przeczytałam pierwsza część w czasach nastoletnich. I nic z tego nie pamiętam.
Aragonte - Sob 21 Wrz, 2019 00:06

Mózg ci przezornie ocenzurował. Ja swój mam ochotę wyszorować szczoteczką do zębów po przeczytaniu fragmentów... W sumie to chyba najbardziej ciekawi mnie, czy dobrze zgaduję pewne inspiracje Ziemiańskiego - o ile mi wiadomo, to moja znajoma została tam też sportretowana (ale chyba w drugim tomie).
Admete - Sob 21 Wrz, 2019 07:02

Jako nastolatka czytałam różne rzeczy, te mądre i niezbyt mądre :wink:
Agn - Sob 21 Wrz, 2019 09:24

Aragonte, jakies szczegoly? Zaciekawilas mnie.
Aragonte - Sob 21 Wrz, 2019 12:27

Agn napisał/a:
Aragonte, jakies szczegoly? Zaciekawilas mnie.

Chyba jest to jedna z postaci żołnierek... nie, "żołnierz" :-P (to forma, którą stosuje Ziemiański: żołnierz przywaliła szpadlem, żołnierz się zsikała... Pierwsze zmyśliłam, drugie pojawia się często, mam wrażenie :twisted: ). A szczegółów raczej nie podam, bo raz, że to tylko mój (mocny) domysł, a dwa, że nie chcę wywlekać publicznie, co kto robił po pijaku :wink:

Tamara - Sob 21 Wrz, 2019 20:20

Aragonte napisał/a:
Tamara napisał/a:

Nie no, ja nie bronię przecież ani Achai, ani disco polo, no gdzieżby :-P Stwierdzam tylko smutny dla mnie fakt, że to się wielu osobom podoba lub podobało (bo pewnie część wyrosła).

A to to prawda , tak samo jak ja stwierdzam fakt że wiele osób lubi disko polo :obrzydzenie:
:frustracja: :frustracja: :frustracja:

Aragonte - Śro 02 Paź, 2019 19:18

Agn, to "cudo" naprawdę wyszło drukiem? Choćby w Novae Res?
Przeczytałam kawałek analizy i mnie wykrzywiło z obrzydzenia :obrzydzenie:
https://niezatapialna-armada.blogspot.com/2017/11/341-mistrz-biggus-dickus-czyli-ciesz.html

Admete - Śro 02 Paź, 2019 20:07

Ło rany...ale styl i ogólna głupota.
Agn - Czw 03 Paź, 2019 08:31

Aragonte, najwyrazniej. Na szczescie nie mam Novae Res na polkach.
Agn - Czw 03 Paź, 2019 22:07

Czytam cala analize z ukontentowaniem wyjac ze smiechu, ale tez odczuwajac lekkie zazenowanie. Serio to zostalo wydane?! Na papierze?! Novae Res nie zna wstydu...
Czepne sie tylko analizatorek odnosnie dzieci ze zwiazkow bialo-czarnych, ze powinny byc ciemniejsze - nie powinny, bo natura nie uznaje musu. Dobrym przykladem bedzie tu Mariah Carey czy Rashida Jones (ta ostatnia to nawet ma jasne oczy).

Tamara - Czw 03 Paź, 2019 22:21

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :thud: :thud: :thud: :thud: :thud: :thud: naprawdę ktoś to napisał i WYDAŁ ???
Admete - Czw 03 Paź, 2019 22:29

Nova Res to wydawnictwo dla początkujących autorów. Raczej nie zarobiły na tym wiele.
Tamara - Czw 03 Paź, 2019 22:44

Mam nadzieję, przecież to jest STRASZNE :thud: :thud: :thud: nawet 50 twarzy wampira Edwarda Greja o zmierzchu jest chyba od tego lepsze :zalamka:
Agn - Sob 05 Paź, 2019 16:03

To zadne osiagniecie, ale owszem - jest lepsze.
Choc tam nie ma znaku magow, ktory na szczescie nie szczeka. :rotfl:
Nie wystepuje tam tez Krol Musztarda, niestety. :lol:

Tamara - Sob 05 Paź, 2019 19:42

Szczekający znak magów to by było dopiero coś :serce: :rotfl:

Swoją drogą pozwolę sobie na dygresję - jesteśmy w stanie znieść strasznie głupie i fatalne filmy , a nie możemy łyknąć strasznie głupiej i fatalnej książki - a przecież to w sumie ten sam poziom intelektualny i artystyczny :mysle: czyżby nasze staroświeckie wychowanie trwale nam wbiło w podświadomość wyższość literatury nad kinematografią ? bez zmrużenia oka oglądamy dla rozrywki dzieua typu Sharknado czy insze komary mutanty , a tu nas mózg, zęby, włosy i paznokcie bolą od zaledwie kilku zdań :lol:

Admete - Sob 05 Paź, 2019 21:23

Mów za siebie ;) - ja nie mogę oglądać :) Nie byłam w stanie obejrzeć nawet tych średnio głupich jak np. Zmierzch ;)
Tamara - Sob 05 Paź, 2019 23:40

Nie no , Zmierzchu w ogóle nie tykam kijem w żadnej postaci, ale komary mutanty czy inne Anakonda kontra pterodaktyl zdarzało mi się oglądać - przypadkiem , to fakt, ale oglądałam , a tego przeczytać się po prostu nie da :confused3: :paddotylu:
Agn - Nie 27 Paź, 2019 23:15

Chcialam sie pochwalic, ze przeczytalam wszystkie czesci analizy "Klatwy przeznaczenia" wyjac z uciechy i juz mialam plakusiac, ze NAKW nie beda sie katowali analiza ciagu dalszego, gdy WTEM!
https://niezatapialna-armada.blogspot.com/2019/09/379-jak-oszukac-smierc-czyli-krwawa.html
O LOSIE!!! :excited:
Polecam przeczytanie analizatorskiego who is who, zabojcze. :mrgreen:

Aragonte - Wto 28 Sty, 2020 17:27

Wpis blogowy o książkach najgorszych (z perspektywy autorki, oczywiście):
http://www.niekulturalnie...blogerow-o.html

Admete - Wto 28 Sty, 2020 19:20

Zawsze zadziwia mnie fakt, że ludzie czytają coś, co im się nie podoba ;)