Ekranizacje - Nowa ekranizacja "Lalki"
annmichelle - Nie 28 Cze, 2026 17:39
| RaczejRozwazna napisał/a: | | A mnie żaden ze zwiastunów się nie podoba. |
Mnie też nie.
Ale nie oceniam już filmów/seiali po zwiastunach, tak jak książek po okładkach.
Co nie zmienia mojej opinii, że średnio widzę te dwie adaptacje "Lalki", przy czym netfliksowa wygląda mi na totalną przeróbkę książki, niestety.
Tamara - Pon 29 Cze, 2026 11:56
| RaczejRozwazna napisał/a: | | A mnie żaden ze zwiastunów się nie podoba. Ale poczekam, może nie warto oceniać filmu po zwiastunie. |
Jeżeli Belcia ryczy WOOOOON a Rzecki mówi kurwa Stasiu, to raczej nie rokuje to dobrze. Tak samo jak.opowieści o zjadaniu Wokulskiego.
BeeMeR - Pon 29 Cze, 2026 12:29
Mnie tam zombie brakuje,wpasowałyby się
Tamara - Pon 29 Cze, 2026 15:36
Masz rację
Tamara - Pon 06 Lip, 2026 23:24
Słuchajcie , mam dla Netflixa propozycję następnej ekranizacji. Powinni wziąć się za Nad Niemnem - wiecie ile wszystkiego można by tam upchnąć ? można by zrobić coś tak koszmarnego, ociekającego krwią, podłością i seksem że niech się Lalka schowa po pierwsze wielopoziomowa wendetta między Bohatyrowiczami a Korczynem zarówno między wsią a dworem , jak i pomiędzy poszczególnymi członkami rodzin i w rodzinach między sobą, następnie bunt chłopski, przemyt , donosicielstwo i współpraca z kacapami (Darzecki!), chore przemocowo-seksualno-kazirodcze związki między członkami całej rodziny Korczyńskich, Kirłów i Różyców, nieślubne dzieci mieszkanek Bohatyrowicz, gwałty, szantaże, podpalenia, wymuszenia, Teresa będąca de facto utrzymanką Benedykta, dla przyjemności sypiająca z Witoldem a z przymusu z Kirłą, który ją szantażuje że wszystko wyjawi Emilii, jeżu kolczasty, ależ fabułę można by tu stworzyć
Witold , Zygmuś i Różyc obowiązkowo cierpiący na choroby weneryczne, przy czym Różyc będący biseksualistą zakochujący się w Janku, Marynia Kirłowa dorabiająca sobie na boku jako kochanka komedanta żandarmerii w najbliższym miasteczku i Jadwisia Domuntówna regularnie gwałcona przez dziadunia, z którym ma dwoje nieślubnych dzieci, a do tego oczywiście wszyscy pędzą bimber a we dworze okowitę i nalewki i chodzą w sztok pijani
Mam nadzieję że nikt z Netflixa nigdy nie wpadnie na taki pomysł
Admete - Wto 07 Lip, 2026 12:44
Tamaro, coś ty brała ostatnio? 😉
BeeMeR - Wto 07 Lip, 2026 13:01
Ale to prawda, Nad Niemnem można koncertowo zepsuć
Tamara - Śro 08 Lip, 2026 13:10
Admete, po prostu obejrzałam serial i zobaczyłam niewyczerpane źródło inspiracji
akne - Sob 11 Lip, 2026 01:11
Ooooooo!!!!! Ręce precz od Nad Niemnem!!!!!!!!!
Tamara - Czw 16 Lip, 2026 16:05
Nowy trailer wersji kinowej
https://youtube.com/watch?v=UsmL7HKwVWM&is=H-kn4Q1FwcQZtXAG
I znowy gorset na gołe ciało, fatalna dykcja, i współczesny język i spisób mówienia nie wiem czy się zdecyduję to obejrzeć
RaczejRozwazna - Czw 16 Lip, 2026 18:04
Mnie się podobają zdjęcia, a nie podoba egzaltowany Wokulski
Admete - Czw 16 Lip, 2026 20:48
Kto gra kobietę, która mówi, że miłość trzeba przezywać"? Jak to źle brzmi.
Trzykrotka - Pią 17 Lip, 2026 10:45
| Admete napisał/a: | | Kto gra kobietę, która mówi, że miłość trzeba przezywać"? Jak to źle brzmi. |
Maria Dębska - gra Wąsowską. Grała Kalinę Jędrusik.
Tak, to prawda, wizualnie nie jest źle, za to wokalnie strasznie. Tak źle wypowiadane są dialogi!
Tamara - Pią 17 Lip, 2026 16:40
Strasznie. tego sie nie strawić. Obejrzeć może ostatecznie tak, ale słuchanie to będzie męka
annmichelle - Pią 17 Lip, 2026 17:41
Poczekaj na serial Netflixa. Tam chyba będzie jeszcze więcej "kwiatków" z kurwu...cym Rzeckim na czele (przynajmniej wg zwiastuna).
Tamara - Sob 18 Lip, 2026 17:05
Nooo, Belcia rycząca WOOOON to zaiste widok pierwsza klasa
|
|
|