To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fringe

Caitriona - Nie 04 Kwi, 2010 00:15

Fajnie, że wydali u nas ten serial :D Może kiedyś sobie zakupię ;)
aneby - Nie 04 Kwi, 2010 22:23

Smutny ten odcinek :( Tak naprawdę nikt, kto tego nie przeżył, nie wie co znaczy stracić dziecko. Ale pomimo całej sympatii dla Waltera nie mogę nie zacytować pewnego zdania z netu : Dude, WTF? You stole a kid? :confused3: Bo co innego było się domyślać, że Peter nie jest stąd, a co innego zobaczyć - nazwijmy rzecz po imieniu - porwanie.
A co z osobami, które wiedziały, że Peter umarł? Nina pewnie nie miała powodu, żeby sprawę nagłośnić, ale ta asystentka ... :mysle: Pozostaje jeszcze pytanie, co zostało przeniesione "na drugą stronę", chyba, że wymiana dotyczy tylko rzeczy, nie ludzi :mysle:

trifle - Nie 04 Kwi, 2010 23:05

Właśnie, Kasiek dobrze pisze - co z tamtą rodziną? Matką, drugim Walterem? Straszne...

Analfabetycznie: Walter, młodszy, w garniturze, z brązowymi lokami i tym zabójczym głosem, wow!

Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 09:39

Sama próba wyobrażenia sobie.... wraca drugi Walter do domu a elizabeth pyta go jak Peter.... On nie wie o czym ona mówi i ta straszna chwila gdy do obydwojga dociera, że ich dziecko zaginęło...
Elizabeth której Peter umarł była na najlepszej drodze do pogodzenia się z koszmarem... gdyby nie jej wejście Walter oddałby chłopca...

Admete - Pon 05 Kwi, 2010 09:44

Tez mi się wydaje, że gdyby zona Waltera nie weszła, jednak oddałby dziecko.
Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 09:46

A mnie interesuje jaką rolę ma do odegrania Peter, że Obserwatorom tak na nim zależało...
Admete - Pon 05 Kwi, 2010 09:49

Może będzie przechodził bez wększych problemów między wymiarami?
Wiecie co mi się przypomniało? Mroczne materie i inne światy. Lyra i Will, którzy nie moga być razem, bo są ze światów równoległych.

Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 09:56

Nie rozmawiam z Wami nałogowczynie bo nie wiem o czym mówicie :P
Admete - Pon 05 Kwi, 2010 10:08

Mroczne materie to powieść ( w trzech cześciach ) - nie polecam jednak, bo jest dośc specyficzna. Wizja Boga w niej zawarta może Ci się nie spodobać. na podstawie pierwszej części nakręcono bardzo nieudany film. Swego czasu Agn fascynowała się Mrocznymi materiami.

http://merlin.pl/Mroczne-...t/1,575811.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mroczne_materie

http://www.gandalf.com.pl...materie-t1-2-3/

Anonymous - Pon 05 Kwi, 2010 10:13

z Wikipedii
Cytat:
Autor czerpie z szerokiego wachlarza dziedzin, takich jak np. fizyka i fizyka kwantowa,

tiaa.... faktycznie chyba nie do końca jest to dla mnie ;)

Admete - Pon 05 Kwi, 2010 10:25

Nie o to chodzi. One nie są naukowe. Tam jest Bóg, powiedzmy dośc obojętny wobec ludzi i w całym cyklu nie znajdziesz pochwały dla żadnej religii ;) Zresztą mozesz przeczytać. Napisane sa bardzo dobre, wzruszają, poruszają. Nie idą na łatwiznę.
Admete - Sob 10 Kwi, 2010 21:13

Obejrzałam Fringe w ramach znieczulania na rzeczywistość.
Smutny ten odcinek albo ja dziś wszystko tak odbieram...Olivia boi sie powiedzieć prawdę Peterowi, chyba obawia się, że go straci. Walter przeżywa męki na mysl o gniewie syna. A na dodatek ktoś odszukuje i próbuje aktywować dzieci z eksperymentów Waltera i Williama Bella.

trifle - Sob 10 Kwi, 2010 21:28

Ja jestem ciekawa, co się stanie jak Peter się dowie. Przecież taka wiadomość to coś strasznego. Teraz, kiedy tak im się chyba poukładało. Nic dobrego, nic dobrego teraz tam nie będzie.
Anonymous - Sob 10 Kwi, 2010 22:27

Przypadek Waltera świadczy, że nawet geniusz moze być destrukcyjny, może nawet bardziej niż ludzka głupota...
Biedny Peter, zwłaszcza, ze tak się zaaklimatyzował....

trifle - Pią 23 Kwi, 2010 21:13

O rety, rety, jaki odcinek dzisiaj :excited: ogląda jeszcze ktoś?
Admete - Pią 23 Kwi, 2010 21:21

Ja oglądam. A co Peter się dowie prawdy?
trifle - Pią 23 Kwi, 2010 21:26

Duży spoiler ;)
Spoiler:
Tak. Walter będzie chciał mu powiedzieć, ale Peter właściwie się sam zorientuje po pewnym doświadczeniu. I odchodzi. Gdzieś.

Ciekawe, dokąd poprowadzą tę serię :mysle:

Anonymous - Pią 23 Kwi, 2010 21:26

o kurczę a jam chyba ze dwa odcinki w plecy. Dzięki za ukrycie spojlera... :mrgreen:
Caitriona - Pią 23 Kwi, 2010 21:52

Ja też oglądam ;) Bardzo podobał mi się ten odcinek opowiadający o tym w jaki sposób Peter znalazł się po "naszej stronie". Świetnie go zrobili: nawet czołówka była zmieniona.

Najnowszego jeszcze nie widziałam.

Fibula - Pią 23 Kwi, 2010 23:08

Spoiler ominęłam, bo najnowszego odcinka jeszcze nie oglądałam. Może jutro.
Admete - Sob 24 Kwi, 2010 20:09

Jaki genialny jest ten ostatni odcinek! Bardzo mi sie podoba, jak jest w tym serialu prowadzona historia. Świetnie im wyszła pod koniec scena między Peterem i Walterem - pierwszy raz dali Peterowi wyjśc z cienia. Myślę, że teraz jego postać się rozwinie i zmieni. Możliwe, że przejdzie na druga stronę ( przynajmniej na jakiś czas ). Jakieś pomysły co do tajemniczego Sekretarza? Ja obstawiam, że to drugi Walter ;)
trifle - Sob 24 Kwi, 2010 20:53

Kasiek, spoilery fruwają!

Ja też tak obstawiam :D
Prawda, że świetny odcinek? Fringe i Good Wife to aktualnie jedyne seriale, które mnie naprawdę wciągają.
Ciekawa jestem, co zrobią z Peterem, gdzie zniknął i co zrobi. Będzie dziwnie, jak go nie będzie :mysle:

Admete - Sob 24 Kwi, 2010 20:56

Nie bój się wróci - i będzie mrrrroczny ;)
trifle - Sob 24 Kwi, 2010 21:09

Ale Ty to wiesz, czy tak przypuszczasz? ;) W sumie patrząc na SPN, Twoje przypuszczenia się sprawdzają ;)
Admete - Sob 24 Kwi, 2010 21:13

Nie wiem, tak sobie wymyślam ;) Musi się zrobić nieco mroczniejszy, bo jego postać wymaga rozwinięcia :) Na razie jest zły na ojca - nie ojca...W zasadzie słusznie.
A tu zwiastun odcinka 19

http://www.youtube.com/watch?v=ducx_57PcvE

Uwielbiam takie stylizacje :)