To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Muzyka - Cead Mile Failte, czyli kto spiewa w gaelicu i nie tylko...

Aragonte - Pią 13 Lut, 2009 22:57

praedzio napisał/a:
Pamiętam, że jak usłyszałam po raz pierwszy Legend Clannad (stara zjechana już kaseta Taktu), to też najbardziej podobało mi się Together We z odgłosami walki, świstem strzał, trzaskiem płonących pochodni w tle. Później nastąpił okres Strange Land, no, a od kilku lat Herne. I na razie nie zanosi się na zmianę. :D

Herne od początku uwielbiałam :)

praedzio - Nie 22 Lut, 2009 08:05

Od wczoraj, na przemian z Hedningarną leci u mnie to:

Mabon - Easy on the reels

Z ciekawostek: ten brytyjski zespół nawiedzi nasz kraj w czerwcu (19-22.06), kiedy to razem z Shannonem i Apouilh będą grać w Olsztynie, Gdańsku i Opolu.
Może zrobią powtórkę w Będzinie?

Calipso - Nie 08 Mar, 2009 13:33

Kilka minut temu dzieki Anaru odkryłam,że mam ogromny plik z muzyką o której ciut zapomniałam :ops1: Kiedy ja to wszystko przesłucham? Od czego zacząć? :mysle: Chyba już wiem :-D
Aragonte - Nie 08 Mar, 2009 13:35

A co masz w tym pliku?
Calipso - Nie 08 Mar, 2009 13:42

Beltaine,Loreenę McKennitt,Afro Celt...,Bretagnes a Bercy,Flook,Omnia,Solas i wiele innych :thud: Wychodzi słuchanie na kilka tygodni :-D
Aragonte - Nie 08 Mar, 2009 13:50

Calipso napisał/a:
Beltaine,Loreenę McKennitt,Afro Celt...,Bretagnes a Bercy,Flook,Omnia,Solas i wiele innych :thud: Wychodzi słuchanie na kilka tygodni :-D

Bardzo zacny pliczek :D

praedzio - Śro 11 Mar, 2009 19:38

Już za parę dni, za dni parę... :excited:
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Caitriona - Śro 11 Mar, 2009 20:04

Wybierasz się na koncert? :D
Anonymous - Śro 11 Mar, 2009 20:06

Z Cal :D
praedzio - Śro 11 Mar, 2009 20:06

Ależ OCZYWIŚCIE! Bilety już dawno kupione, gorąca linia między mną a Calipso otwarta, ogólnie drobię nogami w miejscu i nie mogę się już doczekać.... :lol:
Caitriona - Śro 11 Mar, 2009 20:10

praedzio napisał/a:
Ależ OCZYWIŚCIE!

U, oki! To dobrej zabawy, choć przy takiej muzyce w sumie jest to gwarantowane ;)

Calipso - Śro 11 Mar, 2009 20:22

Ja narazie siedzę jako słuchawka i słucham panów z Trzebini
Do wtorku muszę rozszyfrować jak wrzucać muzykę na mp3,wybrać książkę do poczytania i uważać na futryny :lol:
Drastyczne sceny wyciachane :-P

praedzio - Śro 11 Mar, 2009 20:27

:rotfl:
Ale czemu futryny??

Calipso - Śro 11 Mar, 2009 20:32

Ty drobisz nogami w miejscu,a mnie nosi po całym mieszkaniu :wink: Zresztą ja mam talent do zderzania się z futrynami :rumieniec:
Aragonte - Śro 11 Mar, 2009 20:34

Fajnie będziecie miały :)
Ja na pociechę kupiłam sobie dzisiaj bilet na koncert Lao Che i Żywiołaka...

Calipso - Śro 11 Mar, 2009 20:40

Aragonte,spotkanie nadal aktualne? :kwiatek:
Aragonte - Śro 11 Mar, 2009 20:51

Mam nadzieję, że jest :)
Calipso - Śro 11 Mar, 2009 21:01

Anonymous - Śro 11 Mar, 2009 23:38

Calipso napisał/a:
Loreenę McKennitt

wchodzi nieśiało, cichutko, zupełnie jak nie ona...
otóż, w stosownym czasie oświecona przez Aragonte, jedyną słuszną jak się okazuje muzyką, słucham, powoli(jak to ja) i po prostu odkrywam, że jestem sto lat za murzynami i jakieś 50 za przeciętnym obywatelem mojej wsi, jeśli chodzi o muzykę. Jak na razie doskonale koresponduje z moim melancholijnym nastrojem i podobają mi się przestrzenie, które słychać, i ja wiem.... taka magia i sama nie wiem jak nazwać to co słyszę jeszcze....
Aragonte stokrotne DZIĘKUJĘ :kwiatki_wyciaga:

Aragonte - Śro 11 Mar, 2009 23:45

Kasiek, cieszę się przeogromnie, że Cię zaraziłam Loreeną :D
Gosia - Śro 11 Mar, 2009 23:49

Nie ją pierwszą ;) Ja cale swięta i początek Nowego Roku spedzilam pod znakiem Loreeny ;)
Anonymous - Śro 11 Mar, 2009 23:56

Aragonte jest nieoceniony infekowacz.... chyba zaraz się właśnie do łóżka położe z tymi klimatami, nieocenionymi...
Aragonte - Czw 12 Mar, 2009 00:00

Ufff, przynajmniej jedno mi wychodzi fenomenalnie - jestem jak zaraza :wink:
Anonymous - Czw 12 Mar, 2009 17:36

zarażanie wychodzi Ci wspaniale. Cały dzień czwartkowy w głośnikach mam Loreenę. Nawet nie ma jednego hiszpańskiego przerywnika :shock:
praedzio - Czw 12 Mar, 2009 20:19

Próbuję się dokopać do ostatniej płyty Capercaillie "Roses and Tears", a tymczasem sięgam do okresu wcześniejszego: http://www.youtube.com/watch?v=oyTGa6s2ybI
No i niech mi ktoś powie, że nie zrobiło się mu cieplej. :D