To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych

Loana - Śro 30 Sty, 2008 15:17

Poszukam, za takim nie patrzylam akurat :) . Zobacze co maja i dam Ci znac. Zobacze, czy na aparacie wyjda kolory, to bym porobila zdjecia i Ci wyslala :) . Podam Ci tez cene za to.
Gunia - Śro 30 Sty, 2008 15:49

Loana napisał/a:
Poszukam, za takim nie patrzylam akurat :) . Zobacze co maja i dam Ci znac. Zobacze, czy na aparacie wyjda kolory, to bym porobila zdjecia i Ci wyslala :) . Podam Ci tez cene za to.

Super, ogromne dzięki! :kwiatek:

fanturia - Śro 30 Sty, 2008 18:03

A... hurtownia w sobotę czynna tylko do 14 (chyba) :confused3:
Loana - Czw 31 Sty, 2008 09:20

Dzisiaj pójde sprawdzic, do ktorej hurtownia. Jak do 14, to w takim razie poprosze Marte, zeby przyjechala o 13, ja wyjde ciutke wczesniej z zajec, i pojedziemy do hurtowni zeby zdazyc :) . Bo to BARDZO WAZNE!!! :)
Karenina - Czw 31 Sty, 2008 12:26

Kochane, jeśli któraś z Was nosi rozmiar 38, to znalazłam coś takiego:
http://gazeta.allegro.pl/...?item=304060160

Guniu, Ty chyba chciałaś coś kremowego, prawda?

Loana - Czw 31 Sty, 2008 12:33

Ładna! :) Szkoda, że ja mam rozmiar o 10 większy ;P.
Fajny pomysł z tym materiałem z tyłu - dodaje urody. I takie sliczne wykonczenie przy przejsciu, z kwiatkow... trzeba skopiowac pomysł :P .
Dziekuje Karenino za link :) .

Gunia - Czw 31 Sty, 2008 12:36

Karenina napisał/a:
Kochane, jeśli któraś z Was nosi rozmiar 38, to znalazłam coś takiego:
http://gazeta.allegro.pl/...?item=304060160

Guniu, Ty chyba chciałaś coś kremowego, prawda?

Ogromne dzięki, Karenino!
Ja niestety przy 36 muszę sporo ściągać, a przy tym kroju sukienka musi być dopasowana. :(

Karenina - Czw 31 Sty, 2008 12:40

zgadza się, ale zawsze można coś odgapić :wink:
na mnie za mała...

Gunia - Czw 31 Sty, 2008 12:50

Karenina napisał/a:
zgadza się, ale zawsze można coś odgapić :wink:

Albo po prostu pójdę po parę pączków... ;) Jeszcze raz dzięki, Karenino. :kwiatek:

Marta - Sob 02 Lut, 2008 09:21

A ja nie pojechałam do Loany na szycie sukienki..... :cry2:
Zawsze mi sie coś popsuje w planach...
Głupie zęby :frustracja: :frustracja: :frustracja:

fanturia - Sob 02 Lut, 2008 09:25

:pociesz: Przyjedziesz jak Ci będzie pasować :przytul: . Do czerwca sporo czasu, pewnie więcej materiałów będzie :banan:
Marta - Sob 02 Lut, 2008 09:28

Mnie tam pasuje, mojej szczęce nie... :? No trudno, widocznie tak ma być.... Mam tylko nadzieję, że nie macie mi za złe całego zamieszania... :ops1:
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 09:31

No co Ty? :przytul: Też miałam problem z ósemką, caka jeszcze jedna na usunięcie. Ja w najbliższym czasie "siedzę" w domu, więc możesz wpaść nawet w tygodniu, a Loana dołączyłaby wieczorem. Miejsce do spania się znajdzie.
Marta - Sob 02 Lut, 2008 12:00

Dziękuję, Fanturio. :przytul: Jesteście bardzo kochane - ten Wrocław jakiś magiczny
Odezwę się, jak wrócę do normalności, ustalimy jakiś termin. Dziękuję raz jeszcze :serce:

fanturia - Sob 02 Lut, 2008 12:54

Nie myl Śląska (Górnego) z Dolnym Śląskiem :bejsbol: ;) We Wrocławiu można w parku blisko centrum czaple spotkać, a po ulicach czasem chadzaja borsuki :rotfl:
trifle - Sob 02 Lut, 2008 13:10

Gdzie te czaple, gdzie?? I borsuki?? :mrgreen:
Marta - Sob 02 Lut, 2008 13:11

edit...
trifle - Sob 02 Lut, 2008 13:33

Mówiąc "Śląsk" ma się na myśli ten Górny. Dolny jest Dolnym Śląskiem i wsjo ;)
Marta - Sob 02 Lut, 2008 13:47

Zobaczyć czaple i borsuki chętnie pójdę, jak już wyląduję w tym Wrocławiu, proszę wpisać to w mój grafik wizyty :wink:
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 13:49

Jest jeszcze Śląsk Opolski :mrgreen: , Żywiecki i chyba jeszcze jakiś :mrgreen: A czaple widziałam w Parku Wschodnim ( Księże Małe) jakieś 10 min. tramwajem od Dominikańskiego. Borsuki kiedyś próbowała Straż Miejska złapać, po Świdnickiej spacerowały. Nie uciekły z ZOO :mrgreen: .
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 13:52

Marta napisał/a:
Ja akurat myślałam ogólnie o Śląsku jako krainie historycznej :wink:
A zobaczyć czaple i borsuki chętnie pójdę, jak już wyląduję w tym Wrocławiu, proszę wpisać to w mój grafik wizyty :wink:

Historycznie to też nie bardzo ;) , coś chyba więcej tych podziałów było, a Śląsk do Moraw sięgał (chyba :mysle: ).

Anonymous - Sob 02 Lut, 2008 14:06

Łatwo rozróżnić Śląsk Górny od Dolnego.
1. Dolny jest w górze mapy, a Górny w dole :D
2. Jeśli tylko zlokalizujesz w której częsci mapy są Katowice drogą dedukcji dojdziesz, gdzie jest Wrocław.
3. Przypominając sobie p.1 wyjdzie Ci, który Śląsk smrodzi i kurzy, a który ma Zoo :D

Ha !! Sama tę praktyczną teorie opracowałam i opatentowałam na historii Śląska :D

Marta - Sob 02 Lut, 2008 14:08

"Śląsk - region oraz kraina historyczna położona w Europie Środkowej, na terenie Polski, Czech oraz Niemiec położony jest w dorzeczu górnej i środkowej Odry oraz początkowego biegu Wisły. Obecnie ze względu na odmienne uwarunkowania geograficzne, historyczne, ekonomicznie i etniczne na całość Śląska składają się dwa regiony – Górny Śląsk i Dolny Śląsk."
I jeszcze : "Zdecydowanie największym ośrodkiem miejskim na Śląsku (i w Polsce) jest Górnośląski Związek Metropolitalny, który jest dobrowolną unią 14 przyległych miast[33]. Związek ten jednakże jak dotychczas nie uzyskał oficjalnie statusu miasta. Największymi miastami w polskiej części Śląska jak i na całym Śląsku jest Wrocław i Katowice"
/żródło: Wikipedia/

Marta - Sob 02 Lut, 2008 14:12

Czyli jednak są podstawy, by Wrocławianki nazwać mieszkankami Śląska, a cały Śląsk krainą bogatą w miłych ludzi :wink:
Gunia - Sob 02 Lut, 2008 14:21

AineNiRigani napisał/a:
Mówiąc "Śląsk" ma się na myśli ten Górny. Dolny jest Dolnym Śląskiem i wsjo ;)

Właśnie sobie uświadomiłam, że my tu mamy jak w Ithilien! :rotfl:
Są podstawy Marto, ale nie ma podstaw by nas utożsamiać z powietrzem, które można kroić łyżeczką. ;)