Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych
Loana - Śro 30 Sty, 2008 15:17
Poszukam, za takim nie patrzylam akurat . Zobacze co maja i dam Ci znac. Zobacze, czy na aparacie wyjda kolory, to bym porobila zdjecia i Ci wyslala . Podam Ci tez cene za to.
Gunia - Śro 30 Sty, 2008 15:49
| Loana napisał/a: | Poszukam, za takim nie patrzylam akurat . Zobacze co maja i dam Ci znac. Zobacze, czy na aparacie wyjda kolory, to bym porobila zdjecia i Ci wyslala . Podam Ci tez cene za to. |
Super, ogromne dzięki!
fanturia - Śro 30 Sty, 2008 18:03
A... hurtownia w sobotę czynna tylko do 14 (chyba)
Loana - Czw 31 Sty, 2008 09:20
Dzisiaj pójde sprawdzic, do ktorej hurtownia. Jak do 14, to w takim razie poprosze Marte, zeby przyjechala o 13, ja wyjde ciutke wczesniej z zajec, i pojedziemy do hurtowni zeby zdazyc . Bo to BARDZO WAZNE!!!
Karenina - Czw 31 Sty, 2008 12:26
Kochane, jeśli któraś z Was nosi rozmiar 38, to znalazłam coś takiego:
http://gazeta.allegro.pl/...?item=304060160
Guniu, Ty chyba chciałaś coś kremowego, prawda?
Loana - Czw 31 Sty, 2008 12:33
Ładna! Szkoda, że ja mam rozmiar o 10 większy ;P.
Fajny pomysł z tym materiałem z tyłu - dodaje urody. I takie sliczne wykonczenie przy przejsciu, z kwiatkow... trzeba skopiowac pomysł .
Dziekuje Karenino za link .
Gunia - Czw 31 Sty, 2008 12:36
Ogromne dzięki, Karenino!
Ja niestety przy 36 muszę sporo ściągać, a przy tym kroju sukienka musi być dopasowana.
Karenina - Czw 31 Sty, 2008 12:40
zgadza się, ale zawsze można coś odgapić
na mnie za mała...
Gunia - Czw 31 Sty, 2008 12:50
| Karenina napisał/a: | zgadza się, ale zawsze można coś odgapić |
Albo po prostu pójdę po parę pączków... Jeszcze raz dzięki, Karenino.
Marta - Sob 02 Lut, 2008 09:21
A ja nie pojechałam do Loany na szycie sukienki.....
Zawsze mi sie coś popsuje w planach...
Głupie zęby
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 09:25
Przyjedziesz jak Ci będzie pasować . Do czerwca sporo czasu, pewnie więcej materiałów będzie
Marta - Sob 02 Lut, 2008 09:28
Mnie tam pasuje, mojej szczęce nie... No trudno, widocznie tak ma być.... Mam tylko nadzieję, że nie macie mi za złe całego zamieszania...
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 09:31
No co Ty? Też miałam problem z ósemką, caka jeszcze jedna na usunięcie. Ja w najbliższym czasie "siedzę" w domu, więc możesz wpaść nawet w tygodniu, a Loana dołączyłaby wieczorem. Miejsce do spania się znajdzie.
Marta - Sob 02 Lut, 2008 12:00
Dziękuję, Fanturio. Jesteście bardzo kochane - ten Wrocław jakiś magiczny
Odezwę się, jak wrócę do normalności, ustalimy jakiś termin. Dziękuję raz jeszcze
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 12:54
Nie myl Śląska (Górnego) z Dolnym Śląskiem We Wrocławiu można w parku blisko centrum czaple spotkać, a po ulicach czasem chadzaja borsuki
trifle - Sob 02 Lut, 2008 13:10
Gdzie te czaple, gdzie?? I borsuki??
Marta - Sob 02 Lut, 2008 13:11
edit...
trifle - Sob 02 Lut, 2008 13:33
Mówiąc "Śląsk" ma się na myśli ten Górny. Dolny jest Dolnym Śląskiem i wsjo
Marta - Sob 02 Lut, 2008 13:47
Zobaczyć czaple i borsuki chętnie pójdę, jak już wyląduję w tym Wrocławiu, proszę wpisać to w mój grafik wizyty
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 13:49
Jest jeszcze Śląsk Opolski , Żywiecki i chyba jeszcze jakiś A czaple widziałam w Parku Wschodnim ( Księże Małe) jakieś 10 min. tramwajem od Dominikańskiego. Borsuki kiedyś próbowała Straż Miejska złapać, po Świdnickiej spacerowały. Nie uciekły z ZOO .
fanturia - Sob 02 Lut, 2008 13:52
| Marta napisał/a: | Ja akurat myślałam ogólnie o Śląsku jako krainie historycznej
A zobaczyć czaple i borsuki chętnie pójdę, jak już wyląduję w tym Wrocławiu, proszę wpisać to w mój grafik wizyty |
Historycznie to też nie bardzo , coś chyba więcej tych podziałów było, a Śląsk do Moraw sięgał (chyba ).
Anonymous - Sob 02 Lut, 2008 14:06
Łatwo rozróżnić Śląsk Górny od Dolnego.
1. Dolny jest w górze mapy, a Górny w dole
2. Jeśli tylko zlokalizujesz w której częsci mapy są Katowice drogą dedukcji dojdziesz, gdzie jest Wrocław.
3. Przypominając sobie p.1 wyjdzie Ci, który Śląsk smrodzi i kurzy, a który ma Zoo
Ha !! Sama tę praktyczną teorie opracowałam i opatentowałam na historii Śląska
Marta - Sob 02 Lut, 2008 14:08
"Śląsk - region oraz kraina historyczna położona w Europie Środkowej, na terenie Polski, Czech oraz Niemiec położony jest w dorzeczu górnej i środkowej Odry oraz początkowego biegu Wisły. Obecnie ze względu na odmienne uwarunkowania geograficzne, historyczne, ekonomicznie i etniczne na całość Śląska składają się dwa regiony – Górny Śląsk i Dolny Śląsk."
I jeszcze : "Zdecydowanie największym ośrodkiem miejskim na Śląsku (i w Polsce) jest Górnośląski Związek Metropolitalny, który jest dobrowolną unią 14 przyległych miast[33]. Związek ten jednakże jak dotychczas nie uzyskał oficjalnie statusu miasta. Największymi miastami w polskiej części Śląska jak i na całym Śląsku jest Wrocław i Katowice"
/żródło: Wikipedia/
Marta - Sob 02 Lut, 2008 14:12
Czyli jednak są podstawy, by Wrocławianki nazwać mieszkankami Śląska, a cały Śląsk krainą bogatą w miłych ludzi
Gunia - Sob 02 Lut, 2008 14:21
| AineNiRigani napisał/a: | Mówiąc "Śląsk" ma się na myśli ten Górny. Dolny jest Dolnym Śląskiem i wsjo |
Właśnie sobie uświadomiłam, że my tu mamy jak w Ithilien!
Są podstawy Marto, ale nie ma podstaw by nas utożsamiać z powietrzem, które można kroić łyżeczką.
|
|
|