To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH

Gunia - Pon 25 Sie, 2008 18:07

O! A u nas nie.
Agn - Pon 25 Sie, 2008 18:10

Może bywa, tylko się wykupuje?
Gunia - Pon 25 Sie, 2008 18:15

Nie sadzę. :roll: Raczej nie przywieźli. ;)
Alicja - Pon 25 Sie, 2008 20:41

u nas są wszystkie :mrgreen:
Gosia - Pią 31 Paź, 2008 13:55

Akcja Audiobooki – nowe brzmienie książek ma na celu zapoznanie miłośników literatury z coraz bardziej popularnymi książkami do słuchania.
Akcja rozpocznie się 15 października i potrwa dwa miesiące.
Do księgarń dostarczonych zostanie 50 wyselekcjonowanych tytułów, czytanych przez najlepszych aktorów i lektorów. Można też będzie posłuchać fragmentów na odtwarzaczach MP3, które razem z audiobookami trafią do księgarń. Inicjatorem Akcji jest sekcja wydawców audio w Polskiej Izbie Książki.
W akcji udział biorą następujące wydawnictwa: Aleksandria, Audioclub.pl, Audio Liber, Bellona, Biblioteka Akustyczna, Mała Litera, MediaRodzina, Muza, Promatek, Złote Myśli.
Dzięki zaangażowaniu dziesięciu wydawców oraz wsparciu Azymutu, jednego z największych dystrybutorów książek na polskim rynku księgarskim, udało się zrealizować pomysł współpracy wydawnictw audio z setką księgarń na terenie całego kraju. Akcja ta jest jedną z inicjatyw służącą tworzeniu i rozwojowi rynku audioksiążek w Polsce.

Admete - Śro 12 Lis, 2008 17:39

Niedługo zostanie wydana nowa ksiażka Carlosa Ruiza Zafony - Gra anioła. Jeśli ktos lubi Cien wiatru, to pewnie chętnie sięgnie po kolejny utwór tego autora:

http://www.empik.com/gra-...a,prod4310443,p

Anonymous - Śro 12 Lis, 2008 17:43

Ojej! Dzięki Admete :kwiatki_wyciaga: podobał mi się "Cień wiatru" (pomijając fakt, ze akcja w Barcelonie :roll: ) w jeden dzień przeczytałam...
I po tą sięgnę też :mrgreen:

Admete - Śro 12 Lis, 2008 18:07

Ja też na pewno się skuszę. Ale masz ślicznego młodszego braciszka na avku :-)
Anonymous - Śro 12 Lis, 2008 18:26

Musiałam zrównoważyć to Dean`owe szaleństwo :mrgreen: na książkę też się skusze. Oby wyszła w okolicach MAtki Boskiej Stypendialnej... bo nie wiem na czym będę oszczędzać. JEździłabym na gapę(nie mam miesięcznego) ale Kannarinios latają... :frustracja:
trifle - Śro 12 Lis, 2008 23:25

Oo, też widziałam gdzieś reklamę. Ale chyba będę musiała poczekać na bibliotekę, ech..

lady_kasiek napisał/a:
ale Kannarinios latają...

A to dobre jest ;)

Trzykrotka - Czw 13 Lis, 2008 00:43

trifle napisał/a:
Oo, też widziałam gdzieś reklamę. Ale chyba będę musiała poczekać na bibliotekę, ech..

lady_kasiek napisał/a:
ale Kannarinios latają...

A to dobre jest ;)

I na dodatek mają takie bary, jakby im arbuzy spod pach powypadały. Ty Kasiek nawet nie próbuj, bo szkoda Cię na takie ekstrema.
Z książki Zafona cieszę się do wypęku. Chyba ją sobie zamówię pod choinkę :oklaski: . Po Cieniu wiatru pojechałam do Barcelony, ale wiele miejsc jeszcze pozostało nie spenetrowanych. Może trzeba będzie wrócić? :cheerleader2:

trifle - Czw 13 Lis, 2008 01:21

Trzykrotka napisał/a:
Po Cieniu wiatru pojechałam do Barcelony, ale wiele miejsc jeszcze pozostało nie spenetrowanych. Może trzeba będzie wrócić?

Jak fajnie :) Ta podróż była zainspirowana książką, czy Barcelona była gdzieś tam w planach, a książka się napatoczyła? ;)

Anonymous - Czw 13 Lis, 2008 05:08

trifle napisał/a:
A to dobre jest

latający Kannarinios? nie powiedziałabym. zwłaszcza jak jest jakaś nowa dziewuszka ty słuchasz muzyki trzymasz uparcie bilet ona Ci próbuje wydrzeć a Ty patrzysz zdziwionym nieprzytomnym wzrokiem... :roll:
Ksiązkę uwzględnię w budżecie Jednostki sektoru finansów Kaśka...Koniecznie..!

Trzykrotka - Czw 13 Lis, 2008 12:04

trifle napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Po Cieniu wiatru pojechałam do Barcelony, ale wiele miejsc jeszcze pozostało nie spenetrowanych. Może trzeba będzie wrócić?

Jak fajnie :) Ta podróż była zainspirowana książką, czy Barcelona była gdzieś tam w planach, a książka się napatoczyła? ;)

W planach była podroż gdzieś do Europy. Rok wcześniej padło na Lizbonę po Lisbon Story. A po Cieniu wiatru Barcelona była obowiązkowa :-D .

Trzykrotka - Wto 18 Lis, 2008 20:39

Dziś Empik na Rynku cały jest dekorowany Grą Anioła. Kupiłam - zaczyna się tak, ze poczułam znów klimat Cienia wiatru, a pisarz jest bohaterem :banan:
Admete - Wto 18 Lis, 2008 20:42

To ja dopiszę do listy rzeczy, których na razie nie kupię...Swades, OSO, Książę Kaspian, Gra Anioła... Może w styczniu...W grudniu trzeba święta urządzić, prezenty kupić...
Trzykrotka - Wto 18 Lis, 2008 20:59

... i Paheli. Od jutra ma być w Empikach :pomocy:
Admete - Wto 18 Lis, 2008 21:11

No to jeszcze Paheli...Trudno. Muszę być cierpliwa. Teraz naprawdę nie da się nic kupić.
Anaru - Wto 18 Lis, 2008 22:37

Trza listę z oczekiwanymi prezentami zrobić, niech rodzina się zdeklaruje :mrgreen:
Admete - Wto 18 Lis, 2008 22:50

Na rodzine nie ma co liczyć...Za to ja mam spis rzeczy, które dzieci maja dostać...Bratanice zwłaszcza.
Alicja - Śro 19 Lis, 2008 12:37

Admete napisał/a:
Na rodzine nie ma co liczyć

dlaczego, może jak im podrzucić listę to coś z tego będzie?
ja też mam spis gromady dzieciątek, rodziców obojga stron, męża i oczywiście na pierwszym miejscu własnych dzieci. Połowa dostanie książki :-D

Admete - Śro 19 Lis, 2008 15:05

Nie ma co liczyc i tyle ;-) U mnie też dostana ( między innymi ) ksiązki. A Haneczka chce ciastolinę :)
Trzykrotka - Pią 21 Lis, 2008 12:35

Koleżanka kupiła Grę Anioła (jest fanką Cienia wiatru) i nie podobało jej się. Mówi, że to to samo, tylko trochę inaczej. Ale że mnie, jak inżynierowi Mamoniowi, podoba się to, co już znam, to nie martwię się specjalnie.
migotka - Nie 23 Lis, 2008 14:35

http://www.graaniola.pl
Zafon m.in. Gra Anioła

a tu mozna znaleźć za niezłą cenę książki:
http://www.mc-kwadrat.oem.pl/

Fibula - Śro 10 Gru, 2008 21:55

Dwa wznowienia: w Świecie Książki już do kupienia pierwszy, a niebawem i drugi tom Villette Charlotte Brontë (nie wiem, w jakim tłumaczeniu), a w połowie stycznia w księgarniach pojawi się, w "filmowej" serii Prószyńskiego, Lady Susan. Watsonowie. Sanditon Jane Austen. Co prawda z odczapową okładką :roll: , ale i tak kupię ;) .