To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5

Admete - Nie 15 Mar, 2015 13:37

Trzykrotko, a nie myślałaś, by wklejać swoje napisy na którymś forum z napisami? Są profesjonalne. Lepiej, żeby ktoś oglądał z twoimi niż z jakimiś słabymi.
Agn - Nie 15 Mar, 2015 13:44

Admete napisał/a:
Jak to kto? KMM, Ji Chang-Wook, Junki ( choć z innych powodów niż np. KMM ;) ), Cho Seung-Woo, Kim Rae Won ( :serce2: ), Shin Sung-Rok, Kim Sang-Ho czyli przystojny inaczej Ajusshi z CH i TEN :) , Yu Oh-Seong czyli nasz specjalista od ról złych ( kupiec Choi w JG ), Lee Sung-Min czyli pan Oh z Misaeng, Choi Min-Soo czyli Chuno i szef prokuratorów z P&P. Tyle mi na razie przyszło do głowy.

Nigdy nie jestem z tobą pewna, wolałam mieć czarno na... erm... co to za kolor? Bladoróżowy? Pseudobeżowy?
Trzykrotka napisał/a:
Będę pracować ciężko!
Dam z siebie wszystko!

W ramach motywacji i dodania sił do ciężkiej pracy, zapodaję ci... hmm... co by tu? Kurczaczka?

Admete napisał/a:
Trzykrotko, a nie myślałaś, by wklejać swoje napisy na którymś forum z napisami> Są profesjonalne. Lepiej, żeby ktoś oglądał z twoimi niż z jakimiś słabymi.

Mam dziwne wrażenie, że na forach z napisami trzeba się wbić do elyty, by ewentualnie można było mieć pozwolenie na tłumaczenie i publikację swojej pracy. :roll:

Aragonte - Nie 15 Mar, 2015 13:47

Admete napisał/a:
Agn napisał/a:
Fiu fiuuuuu! A kto jest jeszcze na tej ekskluzywnej liście?

Jak to kto? KMM, Ji Chang-Wook, Junki ( choć z innych powodów niż np. KMM ;) ), Cho Seung-Woo, Kim Rae Won ( :serce2: ), Shin Sung-Rok, Kim Sang-Ho czyli przystojny inaczej Ajusshi z CH i TEN :) , Yu Oh-Seong czyli nasz specjalista od ról złych ( kupiec Choi w JG ), Lee Sung-Min czyli pan Oh z Misaeng, Choi Min-Soo czyli Chuno i szef prokuratorów z P&P. Tyle mi na razie przyszło do głowy.

Całkiem sporo panów na tej liście.
To u mnie też jest na niej Kim Myung Min, Junki (nie tylko za piękne oczy i umiejętności kopnięcia przeciwnika w ucho, żeby było jasne :-P ), Ji Chang Wook (doceniłam go w ostatnio oglądanych dramach). Ze starszego pokolenia: Yu Oh Seong, Lee Sung Min, Choi Min Soo (on gra w Pride and Prejudice? To chyba sie zainteresuję).

Trzykrotko, pracuj ciężko, będę Cię dopingować! :cheerleader2: :cheerleader2:

BeeMeR - Nie 15 Mar, 2015 13:50

Cytat:
No i właśnie to mnie strasznie bodzie - on wszystko robi pod nią, motyle fruwają po brzuchu jak oszalałe, facet lepi bałwanki, robi okularki... coś, do czego nie trzeba wydawać kasy, a jest cudne i specjalnie dla kobiety. Z telefonem też ślicznie przecież wymyślił, by jej duma nie ucierpiała. No miodzio! Ale widać za mało... Grrr... :roll:
u mnie motylki przy MG śpią (ale za to tańcowały wczoraj przy PS Partner :excited: , powiedzmy, że motylki :twisted: ), ale prezenty i pomysły na Drugiego zacne :serduszkate: niemniej ja go i tak dalej nie widzę z tą pierwszą :P

Cytat:
oj, zacna lista :serce:

Admete napisał/a:
Trzykrotko, a nie myślałaś, by wklejać swoje napisy na którymś forum z napisami> Są profesjonalne. Lepiej, żeby ktoś oglądał z twoimi niż z jakimiś słabymi.
myślałam też o tym i jeśli już, to proponuję Jaszczurki, bo na Bace niektórzy tłumacze strasznie się certolą i uważają za ą-ę-nie-wiadomo-co :roll: a na Jaszczurkach znacznie większy luz i przystępność.

Agn napisał/a:
Mam dziwne wrażenie, że na forach z napisami trzeba się wbić do elyty, by ewentualnie można było mieć pozwolenie na tłumaczenie i publikację swojej pracy. :roll:
o to właśnie mi chodziło.
Trzykrotko, pracuj pilnie :kwiatki_wyciaga:

Kurczaczek uroczy :mrgreen:

Agn - Nie 15 Mar, 2015 13:52

BeeMeR napisał/a:
niemniej ja go i tak dalej nie widzę z tą pierwszą

Niby tak, ale innej panny mu wredni scenarzyści nie zaproponowali, więc... :evil:

BeeMeR - Nie 15 Mar, 2015 13:55

Agn napisał/a:
Niby tak, ale innej panny mu wredni scenarzyści nie zaproponowali, więc... :evil:
więc nic nie stoi na przeszkodzie by sobie doimaginować :twisted:
Agn - Nie 15 Mar, 2015 13:56

Doimaginowywanie mi nie idzie, wolę jak mi to pokażą na tacy. Jak sobie coś dofantazjuję, to zawsze pamiętam, że to tylko moje widzimisię, a twórcy pokazali coś innego. Ech...

Dobra, zmykam!!!

BeeMeR - Nie 15 Mar, 2015 14:07

Agn napisał/a:
Jak sobie coś dofantazjuję, to zawsze pamiętam, że to tylko moje widzimisię, a twórcy pokazali coś innego. Ech...
Parowania go z inną panną też nie pokazali :P
Ja z imaginacją tego czy owego nie mam problemu :mrgreen: Nie mówię o pisaniu dramy i wątków na nowo, ale wycięciu czegoś mnie niewygodnego czy dodaniu czegoś innego - czemu nie. Już bywało, że nie uznawałam tego czy innego odcinka/motywu/osoby dramy i udaję, że go nie ma :P - i będzie bywało - mam coraz większą wprawę w tym zakresie - odkrywania i unikanie tego, co mi nie leży :twisted:

zooshe - Nie 15 Mar, 2015 15:07

Agn napisał/a:

A jak się ogólnie ogląda? Nie chodzi mi tylko o samego Ji Sunga, ale ogólnie jak drama?

Skoro jeszcze daje radę to chyba nie najgorzej. Oczywiście są momenty lepsze i gorsze, wątki ciekawsze i te mniej interesujące.
Wiem że miało nie być o Ji Sungu ale skoro to główny bohater warto wspomnieć że gra jak zwykle wspaniale a jego (dorosła) postać jest świetna. W tym sensie, że jest trochę bawidamkiem, trochę udaje przed wszystkimi, prowadzi ciekawą grę w kotka i myszkę a wszystko po to aby odszukać swoja matkę.

Za nim jednak jego dorosła postać pojawiła się na ekranie. Moim ulubieńcem był Generał Lee. Nomen Onem gra go aktor Ji Jin Hee którego wcześniej widziałam w Spring Days i na którego nie mogłam patrzeć. A tutaj proszę takie zaskoczenie. Ciekawi mnie jak zostanie pokazana jego przemiana z takiego prostego szczerego żołnierza, którego nie interesuje polityka do świadomego przywódcy, który wywoła rewolucje. Na dodatek jego postać jest humorystyczna.
W jednej scenie podarował królowej bieliznę swojej żony, mówiąc że to na szczęście na szczęście skoro żona urodziła mu 4 synów. Oczywiście wywołując tym konsternacje całego dworu i pary królewskiej.

Inna fenomenalna scena z jego udziałem, która doskonale opisuje charakter tej postaci:
Z Chin przychodzi dekret, że Gormin ma zostać zdetronizowany i że wyznaczony został ktoś inny aby objąć tron. Gormin wzywa do siebie Choi'a i każe mu zrobić zasadzkę aby dowiedzieć się który z generałów w razie wojny zostanie po jego stronie.
Choi wzywa do siebie Generałów, mówi że z Chin jedzie nowy Król i że on jest za tym aby pozbyć się Gormina. Kiedy kolejni generałowie zaczynają mu przytakiwać i snuć plany jak się pozbyć starego króla, Lee wstaje i zaczyna rozpinać spodnie.
Oczywiście wszyscy w szoku co on wyprawia, a Lee kwituje to krótko.
"Śmierdzi tu tak, iż wydawało mi się że jestem w wychodku." :rotfl:

Admete - Nie 15 Mar, 2015 15:34

Ja się zabrałam za ten film o bitwie morskiej polecany przez BeeMer. Na razie widziałam jakieś pół godziny i podoba mi się.
Aragonte - Nie 15 Mar, 2015 17:11

A ja śledzę ostatnie przygotowania do zamachu stanu.
zooshe - Nie 15 Mar, 2015 17:57

Great Seer

Patrze i nie wierze. Czyżby ktoś zaaplikował scenarzyście lobotomie. :omg:

BeeMeR - Nie 15 Mar, 2015 18:30

Admete napisał/a:
Ja się zabrałam za ten film o bitwie morskiej polecany przez BeeMer. Na razie widziałam jakieś pół godziny i podoba mi się.
Potem będzie tylko lepiej :mrgreen:

Cytat:
Patrze i nie wierze. Czyżby ktoś zaaplikował scenarzyście lobotomie. :omg:
a co się stało?
zooshe - Nie 15 Mar, 2015 18:51

Właśnie drama przeskoczyła rekina.

Bohaterowie trafili do wioski zamieszkałej przez same napalone niewiasty. :paddotylu:

Naprawdę nie wiem czy śmiać się czy płakać. :zalamka:

BeeMeR - Nie 15 Mar, 2015 19:14

o chlip...
Który to odcinek m/w?

zooshe - Nie 15 Mar, 2015 19:34

Chyba 16 ty :mysle:

A zgadnijcie jaki bohater ma tekst na podryw. :lol:
Spoiler:

Nauczę cię Yin i yang.
:rotfl:

BeeMeR - Nie 15 Mar, 2015 19:42

dobre :rotfl: i właściwie całkiem zgodne z prawdą :mrgreen:
To w takiej wiosce jeszcze podryw jest potrzebny? Myślałam, że to ich tam panny podrywają, skoro napalone :lol:

zooshe - Nie 15 Mar, 2015 19:55

BeeMeR napisał/a:
dobre :rotfl: i właściwie całkiem zgodne z prawdą :mrgreen:
To w takiej wiosce jeszcze podryw jest potrzebny? Myślałam, że to ich tam panny podrywają, skoro napalone :lol:

W wiosce to bardziej przydatne byłyby niebieskie tabletki. Jeden z towarzyszy podróży, który uległ takiej niewieście na następny dzień nie mógł chodzić i krew mu z nosa leciała. :wink:

Podryw ćwiczył na koleżance ze szkoły i najwyrażniej był skuteczny, bo laska wyruszyła w podróż razem z nimi i nawet po części udzieliła jej się atmosfera wioski. Może nie tyle stała się napalona ale ewidentnie była chętna. :mrgreen:

Aragonte - Nie 15 Mar, 2015 21:42

Oglądam ostatni odcinek Wojownika Baek Dong Soo.
Smutno mi :(
Spoiler:
Ech, Woon Ah :cry2: W sumie wiem, że to nieuchronne było, ale i tak oczy mi się spociły :cry2:

No to skończyłam oglądać WBDS.
Świetne walki, pięknie filmowane :serduszkate: fantastyczni bohaterowie (najmniej mi leży panienka nr 1, niestety), dobra przygodówka (ale fabularnie trochę bym zmodyfikowała i skróciła, faktycznie parę dłużyzn było). Wielbicielki romansowych klimatów się rozczarują, bo moim zdaniem najintensywniejszy związek to pary ze starszego pokolenia względnie para głównych męskich bohaterów, tj. Dong Soo i Woona :twisted:
Będę powtarzać sobie tę dramę, choć pewnie przewijając to i owo.

Aragonte - Nie 15 Mar, 2015 22:50

Pożegnalny gif do Wojownika BDS:

Duży, wiem, więc najwyżej zmienię go na linka.

Agn - Nie 15 Mar, 2015 22:51

BeeMeR napisał/a:
Parowania go z inną panną też nie pokazali

Jak uprzedziła Trzykrotka - zapowiedziano, że będzie płakał i zostanie sam. Gdzieś mam takie coś. :?
zooshe napisał/a:

Patrze i nie wierze. Czyżby ktoś zaaplikował scenarzyście lobotomie.

:co_stracilam:
zooshe napisał/a:
Właśnie drama przeskoczyła rekina.

Bohaterowie trafili do wioski zamieszkałej przez same napalone niewiasty.

...e?
zooshe napisał/a:
A zgadnijcie jaki bohater ma tekst na podryw.

No co? Bywały gorsze. ;)
zooshe napisał/a:
Jeden z towarzyszy podróży, który uległ takiej niewieście na następny dzień nie mógł chodzić i krew mu z nosa leciała.

To niewiasty były czy sukkuby? :mysle:

Biorę się za dobranockę. Już się stęskniłam za CC...

Aragonte - Nie 15 Mar, 2015 23:19

A ja jeszcze pozanudzam was gifami z Wojownika, taka będę. Myślę, że Trzykrotki (ale może nie tylko Trzykrotki) docenią piękne oczy Nefrytowego (wypadałoby może nauczyć się jego nazwiska, ekhm) i uśmiech Chang Wooka.

Chyba część wrzucałam już wcześniej, ale nic to, jakoś zniesiecie je powtórnie :wink:

Idę się prysznicować.
Nie do końca jestem usatysfakcjonowana zakończeniem, wcale się nie dziwię, że fanfiki w wersji wideo (i nie tylko pewnie) powstawały :-P

Aragonte - Pon 16 Mar, 2015 00:15

Oglądam speciala do WBDS. Jeśli dobrze zrozumiałam, to Ji Chang Wook jako on sam wybrałby Jin Joo i uznaje jej rolę za ciekawszą. Yeeeah! :banan_czerwony:
BeeMeR - Pon 16 Mar, 2015 07:50

Gify WBDS bardzo ładne - wieczorem wracam do Wojownika i też będę przeżywać dalej :mrgreen:

Tu poranna głupotka KMHM:
http://www.allkpop.com/ar...heal-me-are-you
Mnie wyszło Perry Park :mrgreen:

I kilka wrażeń jeszcze z My PS Partner

Film mi się bardzo podobał, nie jest może mega odkrywczy ani powalający na kolana, ale jest porządną dawką rozrywki, ciekawą, seksowną, zabawną, sprawnie splecioną. Pewnie, że pod koniec wchodzi trochę w pewien stereotyp, ale też zakończenie nie mogło być inne. Piosenka o majtkach ma ogromną moc ekspresji (i jest bardzo fajnie zaśpiewana :oklaski: ) i wkomponowana jest w wielce atrakcyjnym dla pary momencie - pewnie, że przewidywalnym, ale nie mogła być zaprezentowana gdzie indziej i inaczej - ja nie mam najmniejszych problemów z tą przewidywalnością końcową.
Film dość zgrabnie realizuje to, czego np. Friends with benefits z Portman nie potrafiło - pokazuje rozwój relacji od przypadkowego telefonu do czegoś znacznie więcej niż samego seksu. Wśród rozmów o problemach damsko-męskich i o wszelkich bolączkach świata (wielce mi się podobały oba ogromne (dla zainteresowanych) problemy: jak on niepohamowanie rechotał z jej złoszczenia się na porównania jej biustu ze sztucznym, i sam potrzebował pociechy go gdy jego męskość została poddana niekorzystnej ocenie "bo nowy chłopak "ma większego" ;) ) wzajemnego szukania pociechy, zrozumienia czy wyjaśnienia działań płci przeciwnej, omawiania bielizny itp. oni właściwie stają się telefonicznie nierozłączni, nic więc dziwnego, że jak się wreszcie spotkają to pierwsze kroki kierują w stronę łóżka :twisted:
Bardzo mi się podobało też ta rozmowa telefoniczna gdy byli trzy kroki od siebie - taka "przejściowa" do rozmów i innych twarzą w twarz i innych działań interpersonalnych. ;)

Film ma kolorystykę żółto-niebieską, w każdej niemal scenie występuje takie połączenie, albo wystrój, albo stroje, albo światło. Bielizna faktycznie jest ładna (acz zgrabnemu we wszystkim zgrabnie).

Tu: granie na gitarze z poprzednią dziewczyną ;)

Właściwie prawie każdego z aktorów skądeś znam choćby tylko z widzenie - może tylko tych ex-partnerów nie. Nawiasem, gdy była eksponuje biust to i strasznie wystające żebra - mnie by od razu przeszła ochota na seks :P
Panna - ta główna ma żabiastą urodę - ogromne usta w małej twarzy tak mi się kojarzą :P

Aragonte - Pon 16 Mar, 2015 08:16

Mam obejrzaną połówkę speciala. Aktorzy nieźle się bawią, zwłaszcza grający Chuna, kiedy udawał, że rzuca strzałami w kamerę :lol: albo robił miny za plecami udzielającej wywiadu aktorki grającej Ga Ok jako mistrz drugiego planu :rotfl: Musze koniecznie zobaczyć go w jakiejś innej roli niż Chuna.
No i dywagacje, kto jest biologicznym ojcem Jin Joo :lol: na co ona odpowiedziała: nie wiem, scenarzysta jeszcze nie zdecydował :lol: Zdecydowanie odradzam oglądanie speciala przed skończeniem dramy, spoilerują, ile wlezie :-P