Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
Admete - Pią 19 Sie, 2022 10:40
Cuda w tym lakornie, cuda U mnie wczoraj był 4 odcinek Wish. Tym razem zespół spełnia życzenie młodej dziewczyny, która przed śmiercią chce zaśpiewać razem ze swoim ulubionym aktorem musicalowym. Mamy więc przygotowania do wystawienia sztuki. W skorupie Yoon Gyeo-Rye pojawia się coraz więcej pęknięć. Zastanawiam się, czy czasem ten sztywny lekarz nie jest synem pana Kang. W zwiastunie kolejnego odcinka widać, że przyjaciółka Yoon Gyeo-Rye wyjdzie z więzienie i odbierze ją nie kto inny, ale gangster szukający pieniędzy zabranych przez głównego.
BeeMeR - Pią 19 Sie, 2022 11:07
Lakorn bez cudów to nie lakorn tylko drama
Zwiastuny The Law Cafe mnie nie zachwycają, ciekawe jakie będą wrażenia z dramy -na pewno ktoś spróbuje
Loana - Pią 19 Sie, 2022 11:12
| Admete napisał/a: | Nadal polecam Do you like Bhrams |
Już nawet zaczęłam oglądać pierwszy odcinek, ale taki jakiś smutny się wydawał być, że nie miałam nastroju. Ale obejrzę, ParkEunBin wygląda tam wspaniale (lubię ją w długich włosach) i podoba mi się jej partner
Aj, napisałam odpowiedź na posty i przez przypadek skasowałam -_- napiszę jak będę miała wolniejszą chwilę.
Obejrzałam wczoraj odcinki "Prawniczki Woo" dostępne na Netflixie polskim i ostatni - i dzisiaj jestem szczęśliwa i spokojna Jak wrzucą na polskiego Netflixa te odcinki 13-15 to pewnie sobie je nadrobię, ale nie będę się na nich skupiać, bo jednak zbyt ciężkie dla mnie będą.
Cieszę się, że tą dramę zrobili i na nią trafiłam
BeeMeR - Pią 19 Sie, 2022 11:17
Mnie się cały Brahms, ile obejrzałam i przeskakałam, wydał smutny i nudny, niezależnie od obsady.
Ale ja być może jestem niemiarodajna z moim zamiłowaniem do barwniejszej, lżejszej rozrywki
Skasowania postu współczuję, wredne takie
Admete - Pią 19 Sie, 2022 11:18
A ja widziałam dwa razy ( z lekkim przewijaniem wątków, które mi nie pasowały ). Wiadomo, musze mieć nieco ponure, bo inaczej się nudzę
BeeMeR - Pią 19 Sie, 2022 11:23
Dram jak mrówków, każdemu wedle upodobań
Admete - Pią 19 Sie, 2022 11:28
Ale ty masz zdrowsze podejście Śmiech to zdrowie.
Loana - Pią 19 Sie, 2022 12:18
Nie no, to mi się w dramach właśnie podoba - że jest tyle rodzajów i można sobie wybrać dramę pod humor albo to, co się lubi
Chociaż ja mam teraz małą misję, żeby w końcu DOKOŃCZYĆ jakąś dramę, którą mam rozgrzebaną i czeka na zamknięcie... nie wiem o co chodzi, ale nie mam ostatnio humoru na to. Zaczynam i przerywam. Może serio muszę sobie zrobić przerwę chwilową
Admete - Pią 19 Sie, 2022 14:31
Zwyczajnie brak ci czasu.
Loana - Sob 20 Sie, 2022 18:30
| Admete napisał/a: | | Zwyczajnie brak ci czasu. |
Trochę tak, więc właśnie go jeszcze trochę zużyłam . Wczoraj wieczorem usiadłam do kompa, żeby w ciszy i spokoju jeszcze (dzieci dzisiaj wróciły z kolonii) sobie coś pooglądać. Zapuściłam pierwszy odcinek "The Ghost Detective", bo nawet zaciekawił mnie opis, plus chciałam zobaczyć coś z ParkEunBin - w tej dramie wygląda prześlicznie, uwielbiam ją z długimi falowanymi włosami No i właśnie skończyłam oglądać 16 odcinek. Nie poszłam spać w ogóle, bo tak mnie wciągnęły te pierwsze odcinki... jak doszłam rano do 8 to stwierdziłam, że nie opłaca się już kłaść spać po prostu, więc prosto od dramy jechałam po córki i po przerwie dokończylam całość.
Co do dramy - no taka bym powiedziała nie w moim stylu, tajemnice, porwania, samobójstwa, morderstwa, sporo krwi, duchy, w sumie nawet zombie, dużo tajemnic . Ale oglądało się świetnie! Trzeba tylko pierwszy odcinek przeżyć, bo jest trochę dziwny, ale potem się super rozkręca. Pierwsza część jest dynamiczna, fajnie tajemnice się zawiązują, druga już się robi mocno melodramatyczna i zgodzę się, że można byłoby tą dramę skrócić o dwa odcinki bez żadnej szkody. Ale tak czy siak nadal się dobre oglądało - sama jestem zaskoczona, jak mało tą dramę przewijałam. Zakończenie też całkiem dobrze zrobione, chociaż happy endem bym tego nie nazwała Bardzo podobał mi się główny aktor - wizualnie i jako postać, ParkEunBin była jak zwykle przewspaniała i prześliczna. Postacie drugoplanowe też były fajnie
Dramę polecam i idę spać, bo jednak wiek już nie ten i zarwana nocka się odzywa
Trzykrotka - Sob 20 Sie, 2022 18:34
Loana Szacun, że dajesz radę tak oglądać. Ja wymiękam i nie potrafię tak maratonowac. Dali mi znać, że Chińczycy wrzucili już wszystkie 6 końcowe odcinki Galaxy. Chyba nie dam rady jednak łyknąć całości w jeden wieczór.
Admete - Sob 20 Sie, 2022 19:43
Widziałam tę dramę i zakończenie mi się zupełnie nie podobało. Loano ten aktor to Daniel Choi - widziałaś już Jugglers? Tez tam gra. Namgoong jest zwykle rewelacyjnie wygląda, tym razem jako prawnik:
http://koalasplayground.c...and-won-lawyer/
BeeMeR - Sob 20 Sie, 2022 21:09
| Loana napisał/a: | | Chociaż ja mam teraz małą misję, żeby w końcu DOKOŃCZYĆ jakąś dramę, którą mam rozgrzebaną i czeka na zamknięcie... | A musisz? Interesuje Cię? Bo jak nie to po co
Ja czasem zerkam/przelatuję finałowy odcinek jak to zakończyło, raz mi się zdarzyło, że zakończenie na tyle mi się spodobało, że od końca przelatywałam pokrótce wszystkie odcinki - tj. wątek główny
Ja tak maratonować nie umiem, chyba by mi oczy odmówiły współpracy, ja wolę trochę rano, trochę wieczorem, powolutku aż do skutku
Trzykrotka - Nie 21 Sie, 2022 08:40
[quote="BeeMeR"] | Loana napisał/a: | Ja tak maratonować nie umiem, chyba by mi oczy odmówiły współpracy, ja wolę trochę rano, trochę wieczorem, powolutku aż do skutku |
To tak jak ja. Nie umiem niczego oglądać ciurkiem póki nie skończę - ale moja przyjaciółka tak, więc cóż, każdemu według potrzeb
Wczoraj był ewenement - łyknęłam 3 odcinki Galaxy naraz, ale dużo retrospekcji i gadania przewijałam. Jeszcze 3 i drama obejrzana.
Aragonte - Nie 21 Sie, 2022 11:12
| Admete napisał/a: | Widziałam tę dramę i zakończenie mi się zupełnie nie podobało. Loano ten aktor to Daniel Choi - widziałaś już Jugglers? Tez tam gra. Namgoong jest zwykle rewelacyjnie wygląda, tym razem jako prawnik:
http://koalasplayground.c...and-won-lawyer/ |
O, Namgoong w nowej wersji! Muszę w końcu obejrzeć "The Veil" i tę drugą dramę z nim, która jest na Netfixie. Ale na razie wsiąkłam w produkcje na Disney+, tj. skończyłam piąty sezon MASH i przymierzam się do skończenia Rebeliantów.
Trzykrotka - Nie 21 Sie, 2022 11:23
Na niektórych zdjęciach Namgoong wygląda trochę jak księgowy Kim
BeeMeR - Nie 21 Sie, 2022 13:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie umiem niczego oglądać ciurkiem póki nie skończę | Mnie się po 2, max 3 godzinach kończy chłonność umysłu i muszę się zrestartować czymś innym
Ale każdemu według potrzeb i fanaberii
Skończyłam mój lakorn o zielarzu - cuda na kiju! Nawet połowy nie opowiem, ale ważne, że umiemy się inhalować - najlepiej w parze
I że narzeczony okazał się szlachetny, pomógł zaaranżować podmianą małżonka w dzień ślubu , zwłaszcza że sam wylądował wcześniej w łóżku z mdlejącą dziewczyną i trochę mu było wstyd wobec narzeczonej, której uczucia dobrze znał Ślub zaszczyciła księżna, którą zielarz nie tak dawno odratował z meningokoków. Wszyscy nagle poubierani od stóp do głów
Niestety, ślub był ze trzy odcinki przed końce, co akurat fajne, że nie na ostatnią chwilę jak zazwyczaj, ale to oznacza, że została sporo czasu na powrót haha-śmiesznych sytuacji, jak gonitwa świeżo upieczonego teścia ze świeżo upieczonym zięciem zajmująca większość nocy poślubnej
Nic jednak dziwnego, że rankiem młodzi uciekli tak szybko jak się da na swoje pielesze gdzie mogli się oddawać robieniu ziół, naparów, kosmetyków, porządków i po prostu cieszyć swoim towarzystwem
BeeMeR - Nie 21 Sie, 2022 14:15
Był też czas na nic nie wnoszące sceny - jak wizyta koreańskiej pary książęcego rodzeństwa (panna rzekła, że jest zaręczona z Song Joong Ki, nie czepiam się że już nosiła związane włosy ), z księciem flirtowała Flirciara z całych sił
A najgorsza haha śmieszna sekwencja nawiązywała do super głośnego filmu, horroro-komedii głównego aktora - Pee Mak nie oglądałam i nie obejrzę, nie trawię takich - zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=B9xbj_UK1pc
Szkoda, strasznie mi szkoda, że tak z początku i końca psuto bardzo fajną dramę, przemiłą parę i ślicznego rozwoju ich wątku od przyjaźni do miłosci.
Pozostałe pary:
Drugiego z mdlejącą Pong już pokazywałam, przy pewnej dawce dobrej woli można uwierzyć że poczynając od seksu (i odrzucenia przez głównych, zainteresowanych sobą) rozwinęli dbałość o drugą stronę i stworzyli całkiem udane stadło.
Flirciara z jednym z przyjaciół zielarza była oko, acz głównie komediowa
Siostra Drugiego z bratem gónej byli nudni jak flaki z olejem niezależnie od tego, że mówili do siebie wierszami
Końcówka zaś to atak cholery, epidemia, która zabiła blisko 40 tysięcy osób w kraju
Nie przepadam za pomysłem, by któreś z głównych chorowało pół finału albo przedfinału ale ostatecznie wolę niż dramatozy rozstania albo noble idiocy
Generalnie jestem zadowolona - było ładnie i było warto - haha śmieszne durnoty można przewinąć
Trzykrotka - Nie 21 Sie, 2022 23:54
To gonienie teścia za zięciem mnie zafrapowało Że co? To jakiś rytuał, czy tylko dla beki? Oglądałam ślub Pat z Nadechem - doktorem i tam z kolei cała rodzina pana młodego wraz z kompletem złoli oraz zapłakaną eks - ukochaną wparowała... Małe zamieszanie się zrobiło, zwłaszcza kiedy panna młoda dowiedziała się, za kogo wychodzi.
Co do cholery, to nie wypominając, ale aż się prosiła... Żal tylu ludzi, ale naprawdę używanie rzeki tak jak robili to w Love Destiny i tu zapewne też, to w tym klimacie proszenie się o kłopoty. Szkoda faktycznie, że taki wątek wylądował na końcu.
A ja się nagardlowałam o maratonach i sama dziś taki mini popełniłam. Jak siadłam do Alchemy of Souls, to poszło...! Trzy odcinki na raz łyknęłam. Jeden wstecz, już kiedyś obejrzany, dla przypomnienia, dwa do przodu. Jak mi się to dobrze oglądało! Alchemy to bajka niekoniecznie z rodzaju moich ulubionych, ale składniki pojedyncze dają coś naprawdę smacznego. Mam jeszcze 2 odcinki w zapasie, nowe dopiero 27.08.
BeeMeR - Pon 22 Sie, 2022 00:11
| Trzykrotka napisał/a: | | To jakiś rytuał, czy tylko dla beki? | To miało być chyba śmieszne bo ojciec im całą noc przeszkadzał, jak nie drzwiami to oknem, następnie żądał by córka została w domu a zięć może wrócić do siebie - bo zamiana małżonka została dokonana bez zgody ojca, który chciał Drugiego za zięcia - ale młodzi uciekli i tak, w końcu byli po ślubie, podczas gdy obie matki trzymały ojca. Takich super śmiesznych żartów tego typu było sporo w pierwszych dwóch i ostatnich dwóch odcinkach, środek był całkiem spoko
Przerwanie czyjegoś ślubu przez Pat to była imho najgłupsza akcja tamtego lakornu, tym bardziej, że niepotrzebna.
Obejrzałam Psychiatrę 5 i 6 - trochę miałam problem z wejściem w akcję, ale od uratowania sługi już było ok.
BeeMeR - Pon 22 Sie, 2022 00:19
Cholera była świetnie przedstawiona - tu jedni biorą wodę z rzeki, myją twarz, a tam płynie rozdęty trup i przepełnione lecznice, z których coraz to ktoś nogami do przodu wynoszony jest do świątyni, gdzie nie nadążają z paleniem zwłok. Dopiero gdy król rozesłał po kraju swoich lekarzy z zagranicznymi lekami to choroba została opanowana, bo one znacznie szybciej zatrzymywały biegunkę i wyniszczenie organizmu niż zioła, potrzebujące więcej czasu, a tego niestety niektórzy nie mieli w nadmiarze, albo umierali po prostu w domach bez jakiejkolwiek pomocy.
Trzykrotka - Pon 22 Sie, 2022 10:51
Ja jeszcze o Alchemy of Souls. Prawdę powiedziawszy, niewiele się przejmuję linią fabularną, tą królewską gwiazdą świecącą na Ukiem, zagadką jego pochodzenia, jego walkami z samym sobą, czy trudną akceptacją przez własny klan. Z wielką uciechą przyglądam się poszczególnym składnikom. Główna para do radość sama w sobie. Jak oni wyglądają. Jak grają, jak patrzą na siebie, jak udają, jak ona zmienia intonację głosu w zależności od tego, czy jest mistrzynią, czy służką, "Brudaską Mo Deok." Z drugiej strony - powrót aktorki grającej Naksu w drugiej serii byłby logiczny w obliczu rozmów o "zdziczeniu" każdego, kto wszedł w inną duszę. Dobrze byłoby zwrócić tożsamość niewidomej dziewczynie, Yulowi dać prawdziwą childhood sweetheart itd.
Prócz tej dwójki inni bohaterowie są też cudni. Mamy naszych magowych 4F Czterech flower boys swoich czasów, jak dołożyć do tego następcę tronu - miód na moje serce I główny mag z klanu Uka wyraźnie i zabawnie zakochany w gospodyni Uka, pięknej pani Kim, młody mag, który tak naprawdę ma kilkaset lat - i pięknie wygrywa się związany z tym element komiczny. Podoba mi się, że ta cała magiczna rzeczywistość pokazana jest pięknie, zjawiskowo, ale bez zadęcia, a nutką humoru. Same scenki Uka z mistrzynią doprowadzają mnie co i rusz do kwiku radości.
Trzykrotka - Wto 23 Sie, 2022 10:18
Piękny motyw z Alchemy of Souls. Uk zostaje wreszcie uznany za maga i przyjęty na szkolenie do szkoly własnego klanu. Cała szkoła i klan świętuje i urządzają imprezkę w gibangu, zapowiadając, że sponiewierają się po uszy. Co bardziej przewidujący zażywają pigułkę z drzewa poziomkowego - podobno najlepsze na kaca
I oto macie - tak się bawią magowie, tak śpiewa ginsaeng
https://www.youtube.com/watch?v=jVQSp7_cZRA
A tu oryginał piosenki - Nonstop girlsbandu Oh My Girl, w którym występuje dziewczynka grająca w dramie
https://www.youtube.com/watch?v=iDjQSdN_ig8
Skończyły mi się póki co odcinki po polsku, więc dokończę Galaxy. Nie mam serca do takich zabiegów: najpierw szczegółowo obserwujemy życie bohaterów, a potem pokazuje się nam 5 lat ich życia w jednym teledysku. Nie dość, że mamy nowego narzeczonego, to jeszcze będzie jakaś wojna - już mi się nie chce tego oglądać, ale dla bohaterów dokończę.
Aragonte - Wto 23 Sie, 2022 11:01
Zaczęłam wczoraj w nocy Alchemy of Souls, ale na razie jeszcze nie łapię, co, kto i z kim zwłaszcza że nawet nie czytałam żadnego opisu dramy. Wizualnie to ładne, ale niewiele poza tym potrafię powiedzieć. Nawet głównego bohatera jeszcze nie ma, mam wrażenie
Admete - Wto 23 Sie, 2022 12:08
Mnie by irytował fakt zamiany dusz - coraz gorzej znoszę ten motyw. Mam mieć osobę, która jest sobą, a nie jakieś zmiany.
|
|
|