Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Trzykrotka - Nie 02 Lut, 2020 20:38
Wszystkie ją mamy
Admete - Nie 02 Lut, 2020 21:45
A rozumiem
Trzykrotka - Nie 02 Lut, 2020 21:52
Drugi sezon jest dopiero w budowie, ale będzie
Crash 12 odcinek i od razu lepiej. Jak ładnie w ustach Se Ri brzmi chiński, a "Ewa Wiśniewska-ssi" jeszcze ładniej
Admete - Nie 02 Lut, 2020 21:57
To tam jest jakaś Ewa Wiśniewska?
Trzykrotka - Nie 02 Lut, 2020 22:12
| Admete napisał/a: | To tam jest jakaś Ewa Wiśniewska? |
A jakże Z Australii
W odcinki seulskie poupychali wszystkie ppl, jakich nie mogło być w odcinkach północnych, więc trochę mi się zaczyna ulewać, bo ile można. Wczoraj ciuchy, dziś na potęgę: kurczaki, Subway, ekspres do kawy. Teraz parsknęlam śmiechem, kiedy nasz kapitan Ri siedząc z konieczności na tyłku w mieszkaniu Se Ri gra zawzięcie on line z graczem o nicku "Desperate Effort," którym jest jedna z jego kaczuszek siedząca w kafejce internetowej. Jako tło muzyczne lecą "Wspomnienia z Alhambry"
Admete - Nie 02 Lut, 2020 22:15
A to dobre
BeeMeR - Nie 02 Lut, 2020 23:15
Jestem w 8 odcinku, państwo doszli do porozumienia gdzie śpią, tj. kto u kogo może nawet jeśli na odwrót nie można łóżko mieli ciasne, ale dla chcącego nic trudnego
Trzykrotka - Pon 03 Lut, 2020 00:24
Idziesz jak burza, BeeMer, niedługo koniec dramy
Crash ładnie i wzruszająco się zakończyło, a jeszcze po drodze kaczuszki odnalazły mamę - kaczkę, SeRi też, ona o malo nie popłakała się z radości na ich widok i zrobili sobie wielką wołową ucztę u niej w domu.
Trzykrotka - Pon 03 Lut, 2020 06:16
Parasite znów z nagrodami. Tym razem dwie Bafty, dla najlepszego filmu nie angielskojęzycznego i za scenariusz.
BeeMeR - Pon 03 Lut, 2020 06:34
Burza to nie, wczoraj miałam siłę i czas raptem na kwadrans, niemniej idę dalej
Mamy może Parasite? Obejrzałabym
Ghost bride póki co nie znalazłam, tylko jedną zapowiedź online, typu "coming soon"
Trzykrotka - Pon 03 Lut, 2020 11:57
Parasite u nas jest. Ja też muszę to wreszcie obejrzeć. Może za mały fragment sobie zapuściłam i dlatego odpadłam. Podejrzewam, że zwycięski pochód zakończy Oscar. Sfilmowani byli zachwyceni.
BeeMeR - Pon 03 Lut, 2020 12:00
Super
To sobie obejrzę jak wrocimy do zdrowia
Admete - Wto 04 Lut, 2020 12:42
Po 15 odcinku Black dog zrobiło mi się melancholijnie. Mimo różnic w organizacji, jest w tym serialu prawda o nauczycielach i ich pracy. Czasami myślę, że nie da się całego życia zawodowego spędzić w szkole i być zawsze bardzo dobrym w pracy z dziećmi. To psychicznie niemożliwe.
Tell me what you saw - klasyczna produkcja OCN czyli będę oglądać dla śledztwa, okropnych morderców i pokiereszowanych policjantów
Trzykrotka - Wto 04 Lut, 2020 22:17
Do której grupy należy Jang Hyuk?
Ja nadal idę z Waikiki. Codzienny masaż przepony bardzo dobrze mi robi
BeeMeR - Wto 04 Lut, 2020 23:31
9. Package tj. nieporozumienie już za mną, teraz odpoczywamy na plaży i trwonimy pieniądze w kasynach
Trzykrotka - Śro 05 Lut, 2020 00:07
Czymże byłby wypad do Europy albo Vegas bez spłukania się w kasynie?
A z innej beczki: zauważyłyście BeeMer i Aragonte, jak inne drama ma podejście do emigracji niż to jest u nas? My ciągle musieliśmy wyjeżdżać "za chlebem," teraz też - do pracy, po lepsze życie. To wręcz było i do tej pory jest szczęście, że urządziłeś się gdzieś w świecie, nad którym słońce jaśniej świeci. A tutaj SoSo wyjechała bez błogosławieństwa rodziców i mimo, że widać, że dobrze się w Paryż wpasowała (ma swoje ulubione zakątki, te knajpki dla lokalsów z lampką wina i muzyką na żywo nie są jej obca), to nie jest tam szczęśliwa. I inni też są przekonani, że tylko powrót do domu wstawi jej życie we właściwe tory.
W innych dramach wyjazd, zwłaszcza dzieci, wspominany jest jednym tchem razem z "prześladowaniem, wyśmiewaniem, rasizmem." W prawdziwym życiu sporo idoli i aktorów to reemigranci. Ciekawe
BTW nie tylko o aferze z obśmianiem Jung Kooka na antenie TVN ostatnio się rozpisywano. W Tygodniku Powszechnym jest artykuł o ostatniej fali samobójstw wśród koreańskich idoli.
Admete - Śro 05 Lut, 2020 00:13
Jang Hyuk jest detektywem po wypadku. W Tygodniku z tego tygodnia? Może bym kupiła.
Trzykrotka - Śro 05 Lut, 2020 07:49
Chyba z tego Obserwuję ich na instagramie i miałam powiadomienie kilka dni temu. Mozna zresztą wykupić dostęp do artykułu w internecie.
Aragonte - Śro 05 Lut, 2020 10:38
Pięć artykułów jest dostępnych tylko po rejestracji, bez płacenia
Admete - Śro 05 Lut, 2020 11:13
Sześć Właśnie się zarejestrowałam i przeczytałam, ale chyba wykupię potem abonament na punkty. Dla nas informacje z artykuły to nie nowość, ale dobrze, że inni czytelnicy mogą się z tym zapoznać. Po historii z TVN trzeba nam sensownej informacji także na tematy związane z koreańską rozrywką.
Powtórkowo lecę z Still 17. Właściwie to oglądam jak pierwszy raz, bo dużo wtedy przewijałam. Sympatyczna drama i widzę teraz jak to chłopię dorosło odrobinę od czasu serialu - pisze o Ahn Hyo-Seop czyli Cha Minie z Still 17 i doktorze Seo z doktor Romantic. Oni wszyscy dzieci, żal mi ich, jak czytam takie teksty jak ten w Tygodniku Powszechnym.
Trzykrotka - Śro 05 Lut, 2020 12:36
| Admete napisał/a: |
Powtórkowo lecę z Still 17. Właściwie to oglądam jak pierwszy raz, bo dużo wtedy przewijałam. Sympatyczna drama i widzę teraz jak to chłopię dorosło odrobinę od czasu serialu - pisze o Ahn Hyo-Seop czyli Cha Minie z Still 17 i doktorze Seo z doktor Romantic. |
O tak, różnicę widać było już w Abyss. Dzięki za podpowiedź - zarejestruję się u nich
Aragonte - Śro 05 Lut, 2020 13:34
| Admete napisał/a: | Sześć |
A, może i sześć - przeczytałam je na tyle szybko, że nie zapamiętałam Potem wykupiłam sobie dostęp do 50 artykułów za bodajże 20 zł.
Admete - Śro 05 Lut, 2020 13:50
Też sobie wykupię taki dostęp za 20 zł Na dziś mam w planach obejrzenie zakończenia Black Dog. Przy czym to będzie zakończenie w stylu życie toczy się dalej.
Trzykrotka - Śro 05 Lut, 2020 22:44
Black Dog się skończył? Ciekawe, co po nim. Kończą się powoli dwie dramy, które oglądam na bieżąco, fajnie byłoby znaleźć coś nowego.
Ale na razie idę dalej z Waikiki - dziś nic tylko seks na wszystkie sposoby Jeden z chłopaków, niedoszły pisarz - scenarzysta załapał się do studia filmowego, które zleca mu pisanie scen erotycznych do filmów, ale takich, żeby aż para buchała uszami. A on jest taki niewinny... Więc w kółko chodzi z kasetami instruktazowymi od producenta za pazuchą i próbuje tak obejrzeć te różne "Rozkoszne baciki," żeby nikt nie wiedział, że ogląda. Co jest raczej trudne w pensjonacie, w którym żaden zamek nie zamyka się na dobre A znowuż nasz Jun Ki zgodzil się dublować gwiazdora w scenie łóżkowej w filmie, kiedy dowiedział się, która pani miałaby z nim w tym łóżku baraszkować. Co on nie nawyrabiał, żeby doczekać tego dnia (tonizować ciało! Być w formie! Schudnąć! a nawet "posmarujesz mi tym tyłek Dong Gu-ya kiedy wrócimy do domu?"). A co z tego wyszło - powiem tyle, że wyszło jak zwykle, a porcja masażu przepony na dziś zaliczona Ten facet jest bezcenny
Admete - Czw 06 Lut, 2020 10:21
Po Black Dog będzie The Cursed - jakiś horror chyba, bo scenarzystą jest reżyser Train to Busan Znaczy się oglądam.
|
|
|