To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu II

Trzykrotka - Sob 20 Lut, 2021 23:38

Granice absurdalnych komedii zostały przekroczone :banan:
Ten film dalej jest dla mnie świetną zabawą i kopalnią cytatów. Piosenki piękne.
Dzięki za wspólny seans i wspomnienia :kwiatek:
Pomyślmy o czymś następnym, bardzo was proszę :serduszkate:

RaczejRozwazna - Sob 20 Lut, 2021 23:39

Jestem bardzo za - to inna jakość takie wspólne oglądanie. :-D
Admete - Sob 20 Lut, 2021 23:57

Nadal optuję za Aśoką. Ale może też być coś innego. Czy Rozważna widziała już Do zakochania jeden krok? Nie pamiętam oryginalnego tytułu. Jest też Saalam e ishq, Life in a metro. Poza tym dziś z Aragonte wspomniałyśmy o największym wyciskaczu łez czyli Gdyby jutra nie było. I koniecznie kiedyś Kondukondain czyli Rozważne i romantyczne.
RaczejRozwazna - Nie 21 Lut, 2021 00:17

Do zakochania i KHNH widziałam i bardzo lubię, ale jeszcze za świeże na powtórki. Cokolwiek innego chętnie :-D
Aragonte - Nie 21 Lut, 2021 01:59

To może teraz faktycznie obejrzyjmy Aśokę?
BeeMeR - Nie 21 Lut, 2021 07:56

Popieram Asokę :serce:
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 10:22

I ja chętnie wróciłabym do tego filmu :kwiatek:
RaczejRozwazna - Nie 21 Lut, 2021 11:23

No to zaklepane? Fajnie! :-D Nie wiem co prawda czy w najbliższą sobotę dam radę bo mam mnóstwo pracy w tym tygodniu (zapomniałam - serio! - że luty ma tylko 28 dni...), ale spróbuję się wyrobić. Czy niedziela ewentualnie wchodzilaby w grę?

Swoją drogą myślałam, że mi się SRK przejadł na dłużej ale jednak nadal z wielką przyjemnością oglądam go na ekranie :-D

Admete - Nie 21 Lut, 2021 11:25

W filmach Farah trochę obśmiewa swój typowy emploi z tamtych czasów.
RaczejRozwazna - Nie 21 Lut, 2021 11:27

Może rzeczywiście właśnie dlatego z przyjemnością teraz oglądam te filmy :)
Admete - Nie 21 Lut, 2021 11:28

Te samorozkłądające się rączki ;) Cynowy żołnierzyk ;)
BeeMeR - Nie 21 Lut, 2021 11:28

Nie tylko swój - ale tak, dzięki temu to wszystko jest łatwiej strawne
BeeMeR - Nie 21 Lut, 2021 11:30

Cytat:
Te samorozkłądające się rączki
oj, ileśmy swego czasu świntuszyły, ze mu na jej widok rączki ida do góry i czy tylko rączki, ech :wink:
RaczejRozwazna - Nie 21 Lut, 2021 11:41

:lol:

Ale gdybym miała wybierać OSO podobało mi się dużo bardziej, także pod kątem tego obsmiewania. Scena rozdania nagród filmowych niezwykle poprawia mi humor, gdy tylko o niej pomyślę :lol:

W Jestem przy tobie nie do końca podeszła mi ta chemiczka. Ja bym tu widziała kogoś typu Preity, albo nawet Kareeny.

BeeMeR - Nie 21 Lut, 2021 12:42

Ale przyznaj, ze sari miała piękne i umiała je nosić :serce:
Preity ani Kareena osobiście mi się w takim charakterze nie widzi :mysle: kojarzą mi się bardziej nowocześnie

Admete - Nie 21 Lut, 2021 13:01

Ona miała być głównie piękna :wink:
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 15:52

I mieć też trochę charakterna, Sushmita słynie z niezależności. Mnie się podobała jako jednorazowa partnerka SRK. A po Sari na kilometr było widać że zaprojektował je Manish Malhotra. On z kobiet robi boginie. Pamiętacie sari samej Farah - niemłodej i nie szczuplej - z Shirin Farhad? Jak ona obłędnie wyglądała...
O, ten film mogłybyśmy sobie obejrzeć, cudny romans osób koło 40, z pieknie prześmiewczymi piosenkami. Jest przekapitalny.

Aragonte - Nie 21 Lut, 2021 17:30

Trzykrotka napisał/a:
Pamiętacie sari samej Farah - niemłodej i nie szczuplej - z Shirin Farhad? Jak ona obłędnie wyglądała...
O, ten film mogłybyśmy sobie obejrzeć, cudny romans osób koło 40, z pieknie prześmiewczymi piosenkami. Jest przekapitalny.

A gdzie można zakupić ten film, Trzykrotko? Podpowiesz albo pożyczysz? :wink:

Loana - Nie 21 Lut, 2021 20:43

Nawet wiem, co oglądałyście, bo mi kiedyś koleżanka puściła ten film :P Jest zabawny i mocno przerysowany, ale piosenki ma naprawdę chwytliwe :)
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 21:17

Gdzie tam przerysowany... To przecież komedia, one zwykle takie bywają. Na dodatek osadzona w realiach pewnej konkretnej indyjskiej społeczności - parsów. W piosenkach poszli na całość, Farah sama zrobiła choreografię i dała czadu. Przepadam za Bomanem w tym filmie.
Aragonte :kwiatek: Będzie tam gdzie wiesz. Moje napisy :zawstydzona2:

BeeMeR - Nie 21 Lut, 2021 21:41

Mam wrażenie że Loana pisze o MHN, to oglądałyśmy :wink:
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 22:14

A, MHN to oczywiście przerysowany :kwiatek:
Shirin Farhad (nigdy nie pamiętam dalszego ciągu tytułu) jest już do wzięcia :kwiatek:

BeeMeR - Nie 21 Lut, 2021 22:47

Ja tylko kojarzę, ze tam jest "shaadi" :wink:
Trzykrotka - Nie 21 Lut, 2021 23:32

A nie ma :-P Jest Shirin Farhad Ki Nikal Padi, co tłumaczyli jako "Shirin i Farhad tego dokonali." Polski tytuł na filmwebie - Kiedy Farhad poznał Shirin :confused3:
Loana - Pon 22 Lut, 2021 11:30

BeeMeR napisał/a:
Mam wrażenie że Loana pisze o MHN, to oglądałyśmy :wink:

Tak, mówię o tym filmie z majorem w szkole :P