Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Śro 29 Sty, 2020 19:31
Ona była sympatyczna i ładna w MDBC ale miała niewielki wachlarz aktorskich możliwości - może rola i nieletniość była upupiająca
Admete - Śro 29 Sty, 2020 20:37
Podobała mi się we fragmentach Clean with..., które widziałam. Mnie tam zarówno, bo dramy i tak pewnie nie obejrzę w całości, jak zwykle w takich przypadkach pooglądam fragmenty i to wystarczy. Wolałabym go w sensacji, ale może chce pograć role romantyczne póki może?
Trzykrotka - Śro 29 Sty, 2020 22:26
Pewnie tak jest, zresztą nie powinnam czepiać się różnicy wieku, skoro ciągle lubię noona romanse. Tylko typ urody tej dziewczyny nie bardzo pasuje mi do JCW, jakoś w ogóle mi nie pasują. Ale to tylko takie moje jojczenie, bo ciągle marzę, że dostaniemy od tego aktora jakąś wspaniałą rolę i dramę. No to
Jakoś nie mam ochoty na nic nowego - od kiedy zerknęłam do 1 odcinka Search WWW, wessało mnie na nowo i oglądam tę historię z jeszcze większą przyjemnością niż przedtem. Drama jest pięknie napisana, nakręcona, zmontowana, zagrana.
Admete - Czw 30 Sty, 2020 09:05
Też mam sezon na powtórki. Moze Tunnel? Może SF? ( znów ), a może Smoki?
BeeMeR - Czw 30 Sty, 2020 09:18
A ja nie mam kiedy robić powtórek dramowych, ale na kontynuację WP znajdę czas
Admete - Czw 30 Sty, 2020 09:21
Ale mam jedną nową - jestem nadal w melo nastroju i oglądam Marriage Contract na NF. Zaskakująco dobrze mi się ogląda. Inaczej niż w Chocolate nie ma tu przesady, choć sa typowe elementy melodramy.
Trzykrotka - Czw 30 Sty, 2020 11:25
Marriage Contract z Uee? Sprzed kilku lat? Oglądałam i podobało mi się.
Co do parowania - ja mam zawsze zastrzeżenia jeśli państwo do pary wyraźnie czują się niezręcznie. Noona romance w Witch Romance był wspaniały mimo sporej różnicy wieku. W Search wspaniałe wychodzi flirt między dwójką inteligentnych ludzi na podobnym poziomie, ale romans per se - już nie, aktorzy wyraźnie czują dystans w scenach wymagających fizyczności. Nawet nie musi być to problem wieku, mam dramy z partnerami z tego samego pokolenia, którym nijak nie wychodziły sceny romansowe. Tutaj, w tej nowej dramie, nie podoba mi się właśnie to sparowanie. Coś jak w Alhambrze - zgrzyta sama myśl o tej dwójce razem.
Admete - Czw 30 Sty, 2020 12:33
| Trzykrotka napisał/a: | | Marriage Contract z Uee? |
Tak, właśnie ten serial. Też mi się podoba. I pan fajny, w odpowiednim wieku Rocznik mojego starszego brata. Ładnie się uśmiecha.
Alhambra mi się nie podobała po całości. Masz problem wtedy, gdy szczególnie lubisz pana Też tak mam
Trzykrotka - Czw 30 Sty, 2020 13:25
W Marriage Contract też miałam pewien problem, bo pan, choć bardzo fajny, udawał młodszego niż był. Ich pierwszy pocałunek wyglądał jak spotkanie niewinnej panienki z dementorem. Ale generalnie drama była bardzo bardzo.
Admete - Czw 30 Sty, 2020 15:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Ich pierwszy pocałunek wyglądał jak spotkanie niewinnej panienki z dementorem. |
Mnie tam się bardzo podoba. Nie wiem, ile lat ma bohater, jakoś nie zauważyłam, ile ma mieć. Dla mnie jest około 40 czyli w sam raz Pan jest w moim typie zdecydowanie. Ty lubisz noona romance, ja lubię jak pan jest od pani starszy Czytałam jakiś czas temu książkę Czasem święta, czasem ladacznica i autorzy jasno tam wyłuszczyli, dlaczego tak jest często w życiu i dlaczego najlepiej to w realnym świecie działa. Biorąc więc pod uwagę realność sytuacji, to akurat jest całkiem życiowe Mnie pasuje, nic na to nie poradzę Jeśli wiec chodzi o kissu ( wygooglałam ), to akurat taki typ - w starym hollywodzkim stylu - w Chocolate były podobne. To akurat najmniej ważne przy odbiorze tej dramy, podobają mi się historie z powolnym narastaniem uczucia.
Trzykrotka - Czw 30 Sty, 2020 19:01
Historia jest bardzo ładna i bardzo mi się podobała. Lubię motyw silnego, choć łagodnego mężczyzny otaczającego opieką kobietę i dziecko. A tutaj jeszcze dochodzą małe kotki - dusza śpiewa! Aktor ma dużo uroku i też go Uee nie żałuję. Ale on grał młodszego brata, takiego na rozdrożu, który jeszcze nie wie, czy słuchać taty, czy nie... Tymczasem, mimo przystojności samego aktora, nie wyglądał na kogoś w okolicach 30, kto ma jeszcze dużo czasu na takie decyzje. Pocałunek był - owszem - ładny, ale właśnie mocno oldskulowy i biorąc pod uwagę różnicę wieku między aktorami - nieco za głęboki jak dla mnie. Ale powtarzam - jak dla mnie. To jedyne moje zastrzeżenia do tej dramy, bo pod każdym innym względem uważam ją za bardzo udaną. Nawet motyw choroby się w nią ładnie wpasowywał.
Admete - Czw 30 Sty, 2020 21:21
Oglądam nadal z dużą przyjemnością. Pan bardzo wiarygodnie wypada. Uee ma trochę za mało min, ale da się przeżyć
BeeMeR - Czw 30 Sty, 2020 21:47
Kontrakt to i ja podglądałam acz bardziej podczytywałam.
Fastdrama.me jest super, zwłaszcza jak się zostawi dyszczek w domu skończyłam 3 odcinek Package i biorę za 4.
Trzykrotka - Czw 30 Sty, 2020 22:31
| BeeMeR napisał/a: | Fastdrama.me jest super, zwłaszcza jak się zostawi dyszczek w domu |
Ha, to się cieszę, że się sprawdziło
| BeeMeR napisał/a: | | skończyłam 3 odcinek Package i biorę za 4. |
To jesteś na Mount Saint Michelle? Rany, jak tam jest niebiańsko! Choć zastanawiałam się, o jakiej porze dnia kręcili, bo podobno te wąskie uliczki są non stop zatłoczone przez turystów.
A ja sobie dla odmóżdżenia (ciężki mam czas, znowu) wzięłam Welcome To Waikiki, 1 odcinek 1 sezonu. Już dawno się do tego przykładałam, bo widywałam jakieś przekomiczne kawałki z tej dramy na yt, a z drugiej strony - czytałam, że niektóre dowcipy przekraczają granice dobrego smaku. Póki co było - jak dla mnie - na granicy, ale bez przekraczania, a tak się uśmiałam, że od razu myśl o jutrze jest jaśniejsza.
Trzech młodych chłopaków postanawia dokonać wielkich rzeczy: nakręcić film, pojechać z nim do Cannes, być KIMŚ. Na razie, żeby to osiągnąć, zarabiają na życie prowadząc pensjonat pod nazwą Waikiki. Nie wiedzie im się za dobrze, więc jeden, wiecznie w dresiku, dorabia w spożywczym. Na razie wiele o nim nie wiemy. Mial go grać idol k-popu, Onew, ten z Kropek, doktorek od kozy, ale w związku ze skandalem zastąpił go mało wyrazisty aktor, jeden z ekipy Healera z lat 80. Drugi, elegancik, jest początkującym aktorem i grywa jakieś scenki zbiorowe. Jego wątek jest przecudny, a gra go sam Spoko Gościu, czyli (dla Admete )detektyw w Niczyich dzieci. Trzeci, właściciel lokalu w którym jest pensjonat, to oszust z Crush, brat Gongowej z JI. Mieszka z nimi dziewczyna, Rudzielec z Dostawców a przytulają jeszcze do swojego grona młodocianą matkę z śliczną córeczką w powijakach (mama dwójki z Teriusa).
Śmiałam się do wypęku, choć temat był ryzykowny, bo związany z macierzyństwem. Karmienie piersią i obnażanie jej bez najmniejszego skrępowania w obecności nie przygotowanych na takie widoki młodzianków, kupowanie przez nich odciągacza pokarmu, sklep dla matek i demonstracja przez sprzedawczynię działania owego odciągacza, specjalnych płatków na piersi zapobiegających cieknięciu mleka itd. A w domu konieczność wymasowania piersi młodej mamy (z konieczności - przez drugą dziewczynę, bo żaden pan się nie odważył) i przewinięcia - o zgrozo - dziewczynki
Chyba popróbuję oglądać dalej. Tematów było więcej, nie tylko laktacja. A wszystko dobrze się oglądało. W 2 sezonie grał Dołeczek.
BeeMeR - Czw 30 Sty, 2020 23:07
Tak, Mont saint Michel - coś pięknego
Acz brak tłumów we dnie i w nocy cokolwiek podejrzany
Motyw pasa cnoty chdownie absurdalny a stopniowe poznawanie postaci póki co dobrze rozpisane.
Admete - Pią 31 Sty, 2020 00:17
U mnie pan dostaje dodatkowe punkty za to, że tak ładnie gra cierpienie w imię miłości Trzykrotko słyszałam o tym serialu, ale że to komedia, to ominęłam Jestem dziwna, ale komedie sensu stricte mnie męczą, to znaczy szybko przestaję się śmiać Wolę jak humor jest wpleciony od czasu do czasu.
Admete - Pią 31 Sty, 2020 19:18
Drama mi się podobała, choć na koniec trochę wszytko przeciągali. Interesujący był też wątek matki i jej starszego brata. Ojciec pozostał okropny do samego końca, nie był w stanie myśleć inaczej niż tylko poprzez zyski i straty dotyczące firmy. Zakończenie słodko - gorzkie. Dobrze, że nie pokazano nam śmierci bohaterki, tylko moment, gdy wszyscy byli razem. Wiemy też, że mała znalazła dom, ojca, będzie mieć taż inne osoby, które się o nią zatroszczą. Bardzo mi się podobał Lee Seo-jin jako Han Ji-Hoon i dobrze zgrał się z Uee mimo różnicy wieku. Nieważne, ile kto ma lat, ważne, jak się uda zagrać Teraz potrzebuję kryminałów po tych wszystkich melo, które ostatnio obejrzałam. Mam nadzieję na nowy serial z Jang Hyukiem ( oby napisy były ), zaczęłam też kryminał z elementem fantastyki - The Game. Towards zero. Na razie jest w porządku, ale różnie z tym może być.
BeeMeR - Pią 31 Sty, 2020 23:20
Opuściłam już Mont Saint Michel - aż trochę szkoda, bo pięknie (i tyleż nierealnie pusto) filmowane
Wyspa i przypływ były i teresujące
Admete - Sob 01 Lut, 2020 12:47
A dziś Crash wraca Trzykrotko
Trzykrotka - Sob 01 Lut, 2020 21:40
| Admete napisał/a: | A dziś Crash wraca Trzykrotko |
O tak Seans już za mną, ale nie wiem, czy przerwa mi zaszkodziła, czy rzeczywiście ten odcinek był trochę nijaki. Ale zbyt zabawny (choć stukanie w samochód dla wypłoszenia dzikich zwierząt było fajne ) ani straszny, mimo, że wróg niemal już dopadł SeRi na jej własnym terenie. Nasze kaczuszki zwiedzają z rozkoszą prawdziwą łaźnię i przyglądaja się rzęsiście oświetlonemu Seulowi z góry. Niewątpliwym bonusem jest parada cudownych garniturów na równie cudownym Hyun Binie dostosowywanym przez panią serca do wymogów Gangnam Style.
Zerknęłam na jakieś 5 minut Itaewon Class. Będę oglądać, ale nie dziś. Załamał mnie jednak wygląd PSJ. Tak wyraźnie zaznacza, że nie jest w tej dramie li i jedynie całuśnym amantem, że przykro patrzeć. Kto mu zrobił krzywdę tą fryzurą ciętą od garnka?
Admete - Nie 02 Lut, 2020 00:02
Fryzura jest dostosowana do wyglądu bohatera komiksu. Jeszcze nie wiem, czy chce mi się oglądać. Spróbuję na pewno, ale jakoś mnie nie ciągnie do tego serialu. Za to zrobiłam sobie małą powtórkę z paru scen w Marriage Contract. Wrócę też chyba do Chocolate, bo już jest na NF. Itaewon też ma być, Crash i My holo love. Na soompi narzekali na ostatni odcinek Crash, że to taki wypełniacz.
Trzykrotka - Nie 02 Lut, 2020 08:42
No właśnie, mnie tez nasunęło się słowo "wypelniacz." Mam nadzieję, że dzisiejszy odcinek będzie bardziej mięsisty.
Obejrzałam wczoraj jeszcze odcinek Waikiki, znów spłakałam się ze smiechu i stwierdzam, że tam jest ten chłopak Spoko Gościu i długo długo nic. No po prostu.... Jego gagi, jego wyczyny to coś co mogloby samodzielnie wypełnić dramę. W 2 sezonie on pozostał, ale dodali mu Dołeczka i podejrzewam, że to dopiero było coś!
Admete - Nie 02 Lut, 2020 09:25
| Trzykrotka napisał/a: | | że tam jest ten chłopak Spoko Gościu |
Na pewno ma talent zarówno komediowy jak i dramatyczny. Był świetny w Children of nobody. Moim zdaniem może zagrać wszystko.
Waikiki dla ciebie
https://www.youtube.com/watch?v=id1YEedDnlg
Trzykrotka - Nie 02 Lut, 2020 18:43
Oglądam i pękam ze smiechu kiedy sobie przypominam te scenki, które już widzialam Spoko Gościu gra początkującego aktora, który jeszcze nigdy nie wygłaszał żadnej kwestii przed kamerą. Z samych jego perypetii można zrobić osobną dramę Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć go w duecie z Dołeczkiem w drugiej serii. Jak mi tego było trzeba, żeby się tak porządnie, od serca wyśmiać. Btw: w dramie jego nazwisko to Lee Jun Ki
Admete - Nie 02 Lut, 2020 19:41
Właśnie zauważyłam zbieżność nazwisk A ty masz tę dramę dla siebie?
|
|
|